Uživatel s deaktivovaným účtem

Gratuluju a kvočně upřímnou soustrast

Ako to dopadlo s kuriatkami, čo sa vyliahli na Mikuláša?

Hmm, v zimě v pivnici, menšího vzrůstu a už ve čtyřech měsících nesou. Tak to bych chtěl umět...dělat zázraky. Nebo raci ne.
napsal(a):
Hmm, v zimě v pivnici, menšího vzrůstu a už ve čtyřech měsících nesou. Tak to bych chtěl umět...dělat zázraky. Nebo raci ne.
Za komunizmus na farmy chovali len bielé hybrid.vizeralo ako leghorndka.Kupilsom na skušku mali tak 6-7 dni umna na 12O dni už začali náškov.

Jo to je možný. Určitě nebyl odchov v zimě a v pivnici. I tak je to brzo. Za komunismus som totiž na takéj farmě dělal, je to moje profese, takže poznám když někdo jenom kecá kraviny aby byl zajímavý.
https://www.integrazabcice.cz/cs/produkty/dekalb-white-cz/

vegh
napsal(a):
Za komunizmus na farmy chovali len bielé hybrid.vizeralo ako leghorndka.Kupilsom na skušku mali tak 6-7 dni umna na 12O dni už začali náškov.
Promiňte, ale můžete psát spisovně? Vizeralo, leghordnka, kupilsom... není správně ani česky, ani slovensky.

vegh
napsal(a):
Ja som Madar.
Dobrá. Ale žijete, předpokládám, na Slovensku.

Ja mu rozumiem.
Jeho slovenčina je takáto. A teda, nemôže písať spisovne. Môže sem prispievať, alebo neprispievať.
Aj keď to tiež chápem, že môže byť problémom Čechom, ktorí slovenčinu nemajú úplne v krvi, porozumieť.

Myslím že Češi se slovenštinou nemají problém i když je zkomolená. Tady je problém obsah.
napsal(a):
Jo to je možný. Určitě nebyl odchov v zimě a v pivnici. I tak je to brzo. Za komunismus som totiž na takéj farmě dělal, je to moje profese, takže poznám když někdo jenom kecá kraviny aby byl zajímavý.
https://www.integrazabcice.cz/cs/produkty/dekalb-white-cz/
Ked na farme Sťe robili tak musíťe vedeť aky je rozdel farma=domácé chov.teraz my tam roby,syn a teraz dostali 3-dnové kuratá morávia.

vegh
napsal(a):
Ked na farme Sťe robili tak musíťe vedeť aky je rozdel farma=domácé chov.teraz my tam roby,syn a teraz dostali 3-dnové kuratá morávia.
No, běžte se tam podívat jestli dali moravie do pivnice a zda je rozdíl váš domácí chov a profi farma. Až si to prohlidnete, a najdete pět rozdílů, tak se sem vraťte mlejt kraviny. Víc nemá smysl se vyjadřovat

napsal(a):
Ja mu rozumiem.
Jeho slovenčina je takáto. A teda, nemôže písať spisovne. Môže sem prispievať, alebo neprispievať.
Aj keď to tiež chápem, že môže byť problémom Čechom, ktorí slovenčinu nemajú úplne v krvi, porozumieť.
Já vyrostla na česko-slovensko-polském pohraničí. Tak si myslím, že docela všem řečem rozumím.

vegh
napsal(a):
Pán. kométa Vy tu radyťe kade čo a sám sťe priznal že byváťe na dedinu ale nič ne chováťe.
Já neradím. Chovám kocoury, šneky, rybičky a koně. Holt jsem trochu přecitlivělá na gramatiku, omlouvám se.
napsal(a):
no, před léty jsem si taky jel pro tříměsíční kuřičky holadnských zakrslých v zimě, chovateli unikla kvočna a když ji pak našel, bylo mu líto vejce vyhodit, tak je odebral, vylíhl v líhni a odchoval, právě v odchovně ve sklepě. Jelikož sklep nemám, měl jsem je asi dva měsíce v kleci na velké papoušky v kuchyni a byly super, zdravé a bez jakýchkoliv problémů

list
napsal(a):
no, před léty jsem si taky jel pro tříměsíční kuřičky holadnských zakrslých v zimě, chovateli unikla kvočna a když ji pak našel, bylo mu líto vejce vyhodit, tak je odebral, vylíhl v líhni a odchoval, právě v odchovně ve sklepě. Jelikož sklep nemám, měl jsem je asi dva měsíce v kleci na velké papoušky v kuchyni a byly super, zdravé a bez jakýchkoliv problémů
Přečtěte si na co jsem reagoval. Netvrdím že nejde odchovat kuřata v zimě. Ale když dva dělají totéž, nebývá to vždy totéž.