Dobrý den,
v jiném tématu jsem odpovědi na svoje otázky nenašel tak založím nové. Předem se omlouvám pokud by odpovědi někdo někde dohledal. Plánuji postavit odchovnu pro Šumavanky, zhruba 20-30 kuřat od vylíhnutí. Vím, ze odchovna se má postupně zvětšovat, ale zajímala by mě jak moc se bude velikost zvětšovat. Jak velká by měla být odchovna pro tento počet kuřat v 6.týdnech? Druhá moje otázka souvisí s tím kam odchovnu umístit, vzhledem k rostoucí velikosti mi nejlépe vychází stodola ale nebude tam kuřátum zima? Planuji samozřejmě infracervene žárovky, ale i tak….
Předem děkuji za odpovědi.
Kamarád měl odchovnu na zateplené půdě, já líhnu později, aby mohla být v klidu venku. Je to na Vás. Asi taky bude záležet, kde jste (hory/polabí?), kde je umístěná stodola (zda je samostatně stojící, nebo zástavbě), viděl jsem i odchovnu ve sklepě, kde bylo relativně teplo.
Na 30 kuřat by měly stačit rozměry 2x1x1 m. Ten známý odchovával podobné počty a měl takový rozměr, s tím, že vnitřní prostor byl rozdělitelný na 1/4. Odchov začínal v jedné čtvrtině a pak jen rozšiřoval.
Já odchovávám později a méně - do 20 kuřat. Odchovnu mám 1x0,7x0,7, ale jak jsem psal odchovávám později, protože nemám vnitřní prostory na její umístění a kuřata mají brzy k dispozici výběh, aby měla dost prostoru.