Dneska jsem zakoupila venkovní solární osvětlení do kurníku pro slepičky na dlouhé zimní večery..doufám, že se osvědčí a takhle slepickám prodloužím krmný den..elektřinu by tam byl problém zavést..tak uvidíme 😀
Uživatel s deaktivovaným účtem

boží! To se dá tedy nějak nastavit, aby to svítilo od-do?

ančovička1
napsal(a):
Tento typ ne,ale existuje xx dalších ,takže možná i ano..
Tak určitě se to dá řešit i časovačem z elektra, to je jasné
Díky

napsal(a):
https://www.hjlight.eu/solarni-led-svetlo-se-dvema-lampami2x78led/?variantId=279&gclid=CjwKCAiAyfybBhBKEiwAgtB7fiJNf1p01QEMNtqIIvMYCdIUhLlA7ewE-Zx646DuVTNCDqlg1WkGsBoCDSsQAvD_BwE
Taky jsem dnes objednal. Do přístřešku kde dojíme a připravujeme krmení. Už se na to těším.

ančovička1
napsal(a):
Tak do toho budu muset zapojit našeho mladého elektrikáře 😂😂😂..ale nemám problém světlo ,kdy chci,vypnout..🙂
Tak to je výhoda. Já se u slepic mihnu dvakrát denně. Takže musí být obsluhovatelné takto intervalově. Ale došlo mi, že pokud nebudu mít větší kurník, nemá osvětlení význam. V tomto se nemohou nijak roztahovat, fakt tam chodí jen spát, takže to zatím nebudu řešit.
napsal(a):
Tak to je výhoda. Já se u slepic mihnu dvakrát denně. Takže musí být obsluhovatelné takto intervalově. Ale došlo mi, že pokud nebudu mít větší kurník, nemá osvětlení význam. V tomto se nemohou nijak roztahovat, fakt tam chodí jen spát, takže to zatím nebudu řešit.
No jistě, to chápu..máte pár slepiček, tak se přizpůsobí..já potřebují více vajec,tak to chci takto řešit,byla by škoda,kdyby mi mladé přestaly kvůli nedostatku krmení kvůli tmě ,snášet..jinak mám ještě dva zděné kurniky ve stodole,kde elektřina zavedená je v obou kurnicich a zapíná i vypíná, ráno i večer, časovač..

Zelená energia pre sliepky, nový projekt EÚ, sú na to aj dotacie
Inak dobrý nápad

Mně se ten nápad, ančovičko, líbí MOC! My máme u koní leccos na solár, protože jiný zdroj el. tam stabilně není. Jen mi docvaklo, že by mi - slepičkám - to v mé situaci vlastně nepomohlo A ano, mám jen pár slípek, a vejce nespotřebuji, takže je rozdávám po známých...
Žjo, to je výbornej nápad!!! Já mám do jeho realizace daleko, ale jak tady semo-tamo lezu a s předstihem si zjišťuju, tak supr to je, tenhle nápad si musím nahrát na hadrdisk a až dojde na realizaci, tak si na to vzpomenout a prdnout to tam rovnou, až se bude stavět. I když máme elektriku v blízkosti kurníku, tak proč nevyužít téhle možnosti.
slepičkakohoutek

XXX.XXX.138.38
hledam solarni svetlo do kurniku aby se mi na svetelne cidlo rano rozsvitilo s prichodem tmy aby bylo cidlem zhasnuto, zatim nachazim jen opacnou variantu. mam kurnik ve kterem je tma a potrebuji pres den v nem svitit. nejaký nápad?

Spínač časovačem