Zvuky sliepky pri pŕchnutí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2022 18:18

Mám minuloročnú sliepku, je to hybrid predávaný ako "sliepočka lososová", z Banky pri Piešťanoch. Je veľká, telnatá, a dobre niesla. Ale je tučná a mimoriadne rada sa kŕmi. V lete začala vydávať zvuky podobné kvokaniu, ale nevýrazné a popritom aj niesla. Nikdy nezasadla. Potom prišlo chladnejšie počasie a začala preperovať, aj teraz preperuje, už zarastá. Ale tie zvuky podobné kvokaniu u nej pretrvávajú. U iných preperujúcich sliepok som si také zvukové prejavy nevšimla.

Je tá sliepka zdravá? Môže kvokať pri pŕchnutí? Čo si o tom mám myslieť?

Ďakujem.

30.11.2022 21:38
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám minuloročnú sliepku, je to hybrid predávaný ako "sliepočka lososová", z Banky pri Piešťanoch. Je veľká, telnatá, a dobre niesla. Ale je tučná a mimoriadne rada sa kŕmi. V lete začala vydávať zvuky podobné kvokaniu, ale nevýrazné a popritom aj niesla. Nikdy nezasadla. Potom prišlo chladnejšie počasie a začala preperovať, aj teraz preperuje, už zarastá. Ale tie zvuky podobné kvokaniu u nej pretrvávajú. U iných preperujúcich sliepok som si také zvukové prejavy nevšimla.

Je tá sliepka zdravá? Môže kvokať pri pŕchnutí? Čo si o tom mám myslieť?

Ďakujem.

Slepice může různě pokvokávat a nejedná se o pravé kvokání kvočny. Někdy pokvokává slepice často honěná kohouty. Tako slepice je pak ustrašená a mnohdy ani nevylézá z kurníku.

30.11.2022 22:49

Juraj_Kafka napsal(a):
Slepice může různě pokvokávat a nejedná se o pravé kvokání kvočny. Někdy pokvokává slepice často honěná kohouty. Tako slepice je pak ustrašená a mnohdy ani nevylézá z kurníku.

Ďakujem za odpoveď, a naozaj je pravda, že táto sliepka patrí k tým, čo má nižšie (ale nie najnižšie) postavenie medzi sliepkami (hoci je veľká) a býva vystrašená. Našťastie z kurníku vychádza, ale s obavami, lebo hneď ju kohút zvykne "znásilniť".

1.12.2022 06:03

Je to takové předstírané bolení hlavy...

1.12.2022 11:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to takové předstírané bolení hlavy...

tak toto by mi nenapadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík