Kavapo - prodej vynesených slepic, zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2022 14:52

Dobrý den,
Máte prosím někdo zkušenost z drubezarnou Kavapo? Myslím tím prodej jejich "výnosenych" slepic.
Snášejí ještě dobře? Já jsem bral minule z Prace a spokojený jsem vůbec nebyl. Děkuji za případně postřehy..

Neregistrovaný uživatel

4.12.2022 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.29

Pokud muzete, vyhnete se obloukem. Recenze jsou vymluvne a mluvi za vse!!!mejte se hezky,A.

4.12.2022 15:23

kavapo nemá drůbežárnu, jsou to překupníci.

kvalita tím pádem může být úplně různá.

4.12.2022 16:14
vegh

XXX.XXX.248.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
Máte prosím někdo zkušenost z drubezarnou Kavapo? Myslím tím prodej jejich "výnosenych" slepic.
Snášejí ještě dobře? Já jsem bral minule z Prace a spokojený jsem vůbec nebyl. Děkuji za případně postřehy..

Chovám sliepky dávno ale nikdy by nekupoval vynosené.ani hybridi nenesu tolko kolko sa píše záleží ako krmíťe.čistokvné nosivé sliepi prvom koku nese naj viac ked budeťe krmiť zo smeskov takisto Vám budu nášať ako hybridi.

6.12.2022 11:24
paskov244

XXX.XXX.39.75

Vynesené slepice jsou zkrátka vynesené , a kavapo je prodává na polévku . Tak nevím co by jste ještě od nich chtěl . VAJÍČKA ,,??

6.12.2022 12:59

paskov244 napsal(a):
Vynesené slepice jsou zkrátka vynesené , a kavapo je prodává na polévku . Tak nevím co by jste ještě od nich chtěl . VAJÍČKA ,,??

Vynesené slepice z drůbežáren jsou roční. Není důvod, aby další rok nenesly srovnatelně s dvorkovými slepicemi, a třetí rok pořád tak, že se vyplatí. Letos jsem zabíjela tříapůlleté-čtyřleté slepice, které ještě na jaře snášely obden. Já mám vynesené slepice z drůbežáren moc ráda, kupuji je pravidelně, pokud potřebuji, aby mi slepice začala rovnou snášet. Kolikrát než mi je dovezou (než si je dovezu), tak mají pod sebou nové vejce.

Ale... to vy přece musíte vědět?

6.12.2022 13:44

A jak dlouho po příjezdu do zcela změněných podmínek ještě nesou než začnou pelichat? A za jak dlouho pak zase začnou? Kdyby to bylo tak skvělé a výhodné, rozhodně by zůstaly v drůbežárne na další snaskovy cyklus. Asi to nebude tak jednoznačné, ale to asi víte..

6.12.2022 13:56

Co se pelichání týče, tak to je přeci stejné jako u jiných dvorkových slepic. Proto píšu snáška srovnatelná s jinými dvorkovými. Mně se nestalo, že by měly nějakou větší pauzu po příjezdu z drůbežárny ve snášení. Možná je to tím, že jsem je kupovala na duben, kdy už je trochu teplo, tak je to tolik nenutilo hned přepeřit? Každopádně do dvou měsíců jsou vždycky pěkně obrostlé. Na začátek snášky mladých kuřic čekám teda déle než u těchto vynesených slepic. Dle své zkušenosti.

Nebo jestli je to tím, že kupuji buď rovnou v drůbežárně nebo mi je veze přímý závoz z drůbežárny? Nekupuji od překupníka, takže se umenší stres při překládkách... Možná to má vliv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík