Vystavování slepic - rady pro začátečníka

Ayam cemani
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

RO

4.12.2022 16:38
RO

XXX.XXX.237.201

dobry den chcel sem sa spýtať jak je to s vystavovanim slepek protoze bych chcel vystavit nasho kohuta AC, ale jak ste mi poradili tak slepky bohuzel cistokrvne nejsu. otazka zni ci mozem vystavit kohuta samotneho a za kazdu dobru radu budem vdacny

Chovu zdar

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2022 17:24

můžete.

RO

4.12.2022 18:22
RO

XXX.XXX.237.201

dekujem a nemate nejake rady jak to prebieha atd.

4.12.2022 18:29

ve základní organizaci, kde jste členem, vám určitě rádi poradí:)

4.12.2022 18:49
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.198

RO napsal(a):
dobry den chcel sem sa spýtať jak je to s vystavovanim slepek protoze bych chcel vystavit nasho kohuta AC, ale jak ste mi poradili tak slepky bohuzel cistokrvne nejsu. otazka zni ci mozem vystavit kohuta samotneho a za kazdu dobru radu budem vdacny

Chovu zdar

Vystavovat samotného kohouta nebo kmenu 1,2 je vždy v propozicích každé výstavy každé úrovně. Někde mají jen 1,2 jinde jsou benevoletnější a jinde to mají třeba rozděleno zvlášť kmeny 1,2 a zvlášť kohouty po jednom, kteří se také posuzují a zpravidla jsou prodejní. Na výstavách vyšší úrovně se vystavuje drůbež obojího pohlaví obvykle po jednom kuse na klec. Výhody vystavování jednotlivých kusů jsou zřejmé: lépe vnímáme standart daného plemene a v neposlední řadě to odpovídá welfahre tedy větší pohodě zvířat než když je tomu u vystavování kolekcí 1,2. Kohouti nedají často ještě kuřicím pokoj, dochází k vzájemnému znečištění či poškození zvířat a pod.

RO

4.12.2022 19:24
RO

XXX.XXX.237.201

a ty propozice se daji zehnat na internetu?

5.12.2022 00:07
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.198

RO napsal(a):
a ty propozice se daji zehnat na internetu?

Propozice si stanovuje každá organizace svoje.

RO

5.12.2022 17:51
RO

XXX.XXX.237.201

A môžem poprosiť nejaké rady napr. na pekný zelený lesk alebo menší počet páperového peria a na pekný chvost

5.12.2022 17:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

RO napsal(a):
A môžem poprosiť nejaké rady napr. na pekný zelený lesk alebo menší počet páperového peria a na pekný chvost

A je vůbec kroužkovanej ?

RO

5.12.2022 18:11
RO

XXX.XXX.237.201

je krouzkem szch

6.12.2022 08:43

RO napsal(a):

Z pozorovania sliepok a kohútov mi vyplýva, že kvalita peria, veľkosť, bohatosť chvosta je daná jednak dedične (a túto stránku neovplyvníte u tohto konkrétneho kohúta) a okrem toho ju môžete ovplyvniť kvalitou kŕmenia, ale aj ostatných životných podmienok. Aj stres ovplyvní (negatívne) vzhľad zvieraťa.

A už ideme do extrémov, choré zviera nebude mať peknú ani postavu, ani perie.

Perie sa mení raz za rok, čiže ak mesiac pred výstavou chcete zmeniť kvalitu peria, tak veľa sa asi už nezmení.

Čítala som, že napr. slnečnica vplýva na krásu a lesk peria, ale strava musí byť vyvážená.

RO

6.12.2022 09:58
RO

XXX.XXX.237.201

a chcel sem za spýtať jak je to se zastrihnutým krídlem pokal by bolo zastrihnute len jedno tak to bode vadit?

6.12.2022 10:14

Boli ste už na nejakej výstave hydiny? Odporúčam ísť a pozrieť. Lebo aspoň jediný raz vidieť treba. (Ani jedno vystavované zviera nemalo zastrihnuté krídlo.)

A tiež si myslím, že chovateľstvo je beh na dlhé trate. Osobne by som sa snažila dôkladne najprv oboznámiť s plemenom, s tým, aké sú ideálne podmienky chovu, ktoré by som svojim zvieratám chcela poskytnúť, a v rámci toho aj zašla by som na niekoľko výstav, vstúpila do zväzu chovateľov a nadviazala kontakty s chovateľmi a aj prakticky by som sa snažila oboznámiť s podmienkami chovu u iných chovateľov, zabezpečila by som si chovné zvieratá, a pokúsila by som sa ich potomstvo šľachtiť, a tieto zvieratá by som potom vystavovala, čo by bola zároveň spätná väzba, ako šľachtiť ďalej.

RO

6.12.2022 12:24
RO

XXX.XXX.237.201

dekuji bol sem na rôznych výstavách - len ako pozorovateľ, sliepky chovam už 6-7 rokov. Neviete o nejakom klube chovatelov AC ja som hladal ale nenasiel som

dakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík