RO

XXX.XXX.237.201
dobry den chcel sem sa spýtať jak je to s vystavovanim slepek protoze bych chcel vystavit nasho kohuta AC, ale jak ste mi poradili tak slepky bohuzel cistokrvne nejsu. otazka zni ci mozem vystavit kohuta samotneho a za kazdu dobru radu budem vdacny
Chovu zdar
Uživatel s deaktivovaným účtem

můžete.
RO

XXX.XXX.237.201
dekujem a nemate nejake rady jak to prebieha atd.

ve základní organizaci, kde jste členem, vám určitě rádi poradí:)
RO
napsal(a):
dobry den chcel sem sa spýtať jak je to s vystavovanim slepek protoze bych chcel vystavit nasho kohuta AC, ale jak ste mi poradili tak slepky bohuzel cistokrvne nejsu. otazka zni ci mozem vystavit kohuta samotneho a za kazdu dobru radu budem vdacny
Chovu zdar
Vystavovat samotného kohouta nebo kmenu 1,2 je vždy v propozicích každé výstavy každé úrovně. Někde mají jen 1,2 jinde jsou benevoletnější a jinde to mají třeba rozděleno zvlášť kmeny 1,2 a zvlášť kohouty po jednom, kteří se také posuzují a zpravidla jsou prodejní. Na výstavách vyšší úrovně se vystavuje drůbež obojího pohlaví obvykle po jednom kuse na klec. Výhody vystavování jednotlivých kusů jsou zřejmé: lépe vnímáme standart daného plemene a v neposlední řadě to odpovídá welfahre tedy větší pohodě zvířat než když je tomu u vystavování kolekcí 1,2. Kohouti nedají často ještě kuřicím pokoj, dochází k vzájemnému znečištění či poškození zvířat a pod.
RO

XXX.XXX.237.201
a ty propozice se daji zehnat na internetu?
RO

XXX.XXX.237.201
A môžem poprosiť nejaké rady napr. na pekný zelený lesk alebo menší počet páperového peria a na pekný chvost
RO

XXX.XXX.237.201
je krouzkem szch

RO
napsal(a):
A môžem poprosiť nejaké rady napr. na pekný zelený lesk alebo menší počet páperového peria a na pekný chvost
Z pozorovania sliepok a kohútov mi vyplýva, že kvalita peria, veľkosť, bohatosť chvosta je daná jednak dedične (a túto stránku neovplyvníte u tohto konkrétneho kohúta) a okrem toho ju môžete ovplyvniť kvalitou kŕmenia, ale aj ostatných životných podmienok. Aj stres ovplyvní (negatívne) vzhľad zvieraťa.
A už ideme do extrémov, choré zviera nebude mať peknú ani postavu, ani perie.
Perie sa mení raz za rok, čiže ak mesiac pred výstavou chcete zmeniť kvalitu peria, tak veľa sa asi už nezmení.
Čítala som, že napr. slnečnica vplýva na krásu a lesk peria, ale strava musí byť vyvážená.
RO

XXX.XXX.237.201
a chcel sem za spýtať jak je to se zastrihnutým krídlem pokal by bolo zastrihnute len jedno tak to bode vadit?

Boli ste už na nejakej výstave hydiny? Odporúčam ísť a pozrieť. Lebo aspoň jediný raz vidieť treba. (Ani jedno vystavované zviera nemalo zastrihnuté krídlo.)
A tiež si myslím, že chovateľstvo je beh na dlhé trate. Osobne by som sa snažila dôkladne najprv oboznámiť s plemenom, s tým, aké sú ideálne podmienky chovu, ktoré by som svojim zvieratám chcela poskytnúť, a v rámci toho aj zašla by som na niekoľko výstav, vstúpila do zväzu chovateľov a nadviazala kontakty s chovateľmi a aj prakticky by som sa snažila oboznámiť s podmienkami chovu u iných chovateľov, zabezpečila by som si chovné zvieratá, a pokúsila by som sa ich potomstvo šľachtiť, a tieto zvieratá by som potom vystavovala, čo by bola zároveň spätná väzba, ako šľachtiť ďalej.
RO

XXX.XXX.237.201
dekuji bol sem na rôznych výstavách - len ako pozorovateľ, sliepky chovam už 6-7 rokov. Neviete o nejakom klube chovatelov AC ja som hladal ale nenasiel som
dakujem