Topná deska(umělá kvočna) pro kuřata -jak nastavit regulátor

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2022 18:00
mili111

XXX.XXX.129.237

Dobrý den-mám dotaz. Nemá někdo zkušenost s tím, jak nastavit regulátor k topné desce tak abych nic nepoškodila? Topná deska comfort 20W k tomu regulátor comfort (kupováno společně, říkali, že k sobě pasuje i s tou 20, ale že být nemusí).
Deska se normálně nahřeje a svítí pak červeným světlem, ale přišla mi dost horká...proto jsem chtěla použít regulátor.
V návodu jsem ale našla toto:"Upozornění - snižování výkonu regulátoru je založeno na principu vypne - zapne, což může poškodit vlákno v tepelné žárovce. Neustále opakující cykly časově nastavené žhavení a vypnutí může poškodit vlákno, doporučuji Nepoužívat. Pouze pro WP 25, WP 30, WP40 - topné desky.

Když jsem vyzkoušela za pomoci regulátoru na nižší teplotu, červené světlo stále blikalo....což tedy...asi...bylo to neustálé spínání? ...a poškodilo by se vlákno?
Potom ale nevím, proč se regulátor k tomu prodává. A pokud mám desku nastavit akorát nad kuřata, tak bez něj mi začnou doutnat ? A přijde mi zbytečné dávat jí vysoko a plýtvat teplem.

Koupila jsem, abych nemusela v noci svítit infra.lampou, protože to pak kuřata spí a vstávají na střídačku ať je den nebo noc.

Máte někdo zkušenost?Díky.

9.12.2022 19:25
ClitoLynx

XXX.XXX.90.202

mám čtyřicítku a že by mi přišla nějak horká na plnej výkon, to říct nemůžu. tahle deska není žárovka, ten regulátor vám jí nezničí, toho bych se nebál, ale jestli máte infralampu, použil bych jí raději. ale já pod ní mám jen brojlery, kterejm stejně v noci svítím, jestli chcete den a noc, tak ta deska bude lepší řešení, dejte jí na minimum a pozorujte, kdyžtak přidejte

Přidejte reakci

Přidat smajlík