PEKINGSKÉ kachny příbuzenstvo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2022 10:49
rosnička

XXX.XXX.233.141

Zdravím přátelé . I když chovám vše možné i nemožné už léta přeci si jdu pro radu . Mám od kamarádky PEKINGSKÉ kachny . Kachny mám odchované na zahradě na rybníčku jsou líhnuté koncem srpna krmené obilí a co si naloví v rybníčku a najdou na zahradě tedy na divoko . Dávno měli být na pekáči vím to ale nějak je mi jich líto a navíc se mi začínají kačeři na kachny tlačit a kachny ukazují na hnízdo předvádí se kačerům . Když nechám kačera a 2 příbuzné kachny jaká bude plodnost ? má to cenu nebo ne ? Nechci pokus omyl a čekat na to co z toho bude . Sama si myslím že v první generaci by to nemělo vadit ale nejsem si jista , at je nedržím do jara zbytečně a raději je pošlu do trouby na pekáč . V inzerci nemohu totiž najít Pekingského kačera abych ho koupila . Děkuji

11.12.2022 11:03
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Jestli nechcete křížit příbuzné kačenky, tak můžete koupit"z nouze" bílého kačera pizmovky nebo rouenského (anglického), ten je ale zbarvený divoce..
Kříženci pekin x pižmových krásně rostou a nemají tolik tuku, jako pekiny..jsou neplodní..
Jen budete muset v každém případě koupit líheň, neboť na rozdíl od pižmovek, pekiny nesedí..

11.12.2022 11:33
rosnička

XXX.XXX.233.141

ančovička1 napsal(a):
Jestli nechcete křížit příbuzné kačenky, tak můžete koupit"z nouze" bílého kačera pizmovky nebo rouenského (anglického), ten je ale zbarvený divoce..
Kříženci pekin x pižmových krásně rostou a nemají tolik tuku, jako pekiny..jsou neplodní..
Jen budete muset v každém případě koupit líheň, neboť na rozdíl od pižmovek, pekiny nesedí..

Právě že to chci čistý bez křížení jiným plemenem . Líhen mám a taky mám moooc ráda tučné masíčko a to sádýlko na chleba to je bašta . No v krajním případě koupím kačera ruánského

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2022 13:05

V inzerci nemohu totiž najít Pekingského kačera abych ho koupila .

Možno keby ste Vy dali inzerát na výmenu alebo kúpu, boli by ste úspešnejšia.

11.12.2022 13:10

a tu predávajú

http://www.slepicigang.wbs.cz/Prodej-ze-dvora.html

keď predávajú na pekáč, tak snáď predajú aj káčera

(skúste, i keď to je iný rok a píšu "v prubehu roka", to som si všimla neskôr)

11.12.2022 13:42
rosnička

XXX.XXX.233.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a tu predávajú

http://www.slepicigang.wbs.cz/Prodej-ze-dvora.html

keď predávajú na pekáč, tak snáď predajú aj káčera

(skúste, i keď to je iný rok a píšu "v prubehu roka", to som si všimla neskôr)

Nějaké kačery jsem našla ale strašně daleko , nechce se mi jet 300 km pro kačera .

11.12.2022 14:37
sharingan

XXX.XXX.137.199

Zdravím. Za sebe - situaci bych vůbec neřešil (ne tedy že bych se do podobné zatím dostal). U příbuzenské plemenitby, a to zejména sourozenecké, je u potomstva vyšší riziko projevu genetických vad a snížená plodnost. Pouze však "riziko", nikoliv "jistota". V podstatě zjednodušeně, pokud mají zvířata z dané linie v sobě skryté nedostatky v podobě "vadných" genů, tak v příbuzenské plemenitbě tyto vyplují viditelně na povrch. Pokud nemají, nic zvláštního se dlouho dít nebude.

Máte zatím stejně mladá, v chovu neověřená zvířata. Takže i pokud by byla nepříbuzná, stejně je první chovná sezona na ten pokus-omyl, záruky neexistují nikdy a u ničeho.

Potomstvo ze sourozeneckého spojení bych ale preventivně uvažoval pouze a jedině na pekáč, a ne do dalšího chovu, nehledě na to, jak pěkně se co do exteriéru mohou vydařit. Pokud se Vám odchov nevydaří, a bude-li v podezření genetika zvířat, pak teprve můžete shánět cizí krev. Jinak to vidím jako v momentální situaci zbytečný počin.

31.12.2022 12:53
rosnička

XXX.XXX.233.142

Vyřešeno Pekingské kachny dostali Ruánského kačera a s ním přijela Ruánská kachna ta dostala mého kačera Pekináka . Všechno se již perfektně pojímá tak jsem zvědavá na výsledek . Jak co poroste . Vyzkouším obě tyto spojení a co bude lepší to zůstane a to s pomalejším růstem poputuje na pekáč .

1.1.2023 19:28
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Mám odzkoušené spojení pekingská x ruánský. Nutno líhnout v líhni. Pekingská snese větší počet vajec než ruánka a tedy ve výsledku je víc masa do pekáče.

Přidejte reakci

Přidat smajlík