Prosím o spätnú väzbu: Kazím Vám svojimi príspevkami zážitok z čítania diskusií?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Keďže mi frufru (paradoxne vo vecnej téme "vtáčia chrípka") venoval viac príspevkov a opakovane rieši moju osobu a jej zhubný vplyv na tunajšie diskusie, vstúpila som si do svedomia. A aby sme nezaplevelili vecnú tému "vtáčia chrípka", píšem otázku sem, oddelene. Samostatná téma to nie je preto, že by som sa cítila byť nejak výnimočná.
Od frufru mám spätnú väzbu "...mám stejné právo i já Tedy komentovat vaše mnohdy nicneříkající příspěvky ke všemu a vždy, které mnohdy tak zaplevelí věcné téma, že už to pak nikdo nečte. "
Naozaj moje príspevky prekážajú väčšine tunajších prispievateľov? Počítam s akoukoľvek odpoveďou. Ďakujem!!! každému, kto odpovie, nech odpovie čokoľvek. Vydržím. A potom porozmýšľam.
...vaše mnohdy nicneříkající příspěvky ke všemu a vždy, které mnohdy tak zaplevelí věcné téma, že už to pak nikdo nečte
nemusíte se za každou cenu vyjadřovat ke věcem u kterých ani netušíte, že netušíte...
i když je to vaše svaté právo
jsou vlákna , kde "nicneříkajíci, nebo i zcestné tlachy" nevadí, ale i taková, kde věci rozhodně neprospívají...

Myslím že zrovna tady je to jedno. Všichni netušíme že netušíme. Mnohdy zase víme nejlíp....kdo může říct, nás dokonalých je málo? Je to zde veřejný prostor, kdo může někomu druhému říkat co má a co ne?
Někdy mi přijde, že se snažíte nějak vyjádřit za každou cenu. Někdy mi přijde, že Vaše příspěvky nejsou zrovna věcné.
Ale ne, nevadí mi ani Vaše příspěvky, ani Vy samotná. Myslím, že kdybychom se osobně potkaly, mohly bychom si rozumět.
Nebo ne, ale to nevadí; diverzita názorů je znakem zdravé společnosti. Na to si vždycky vzpomeňte, až budete zastávat menšinový názor. Jen se předtím zamyslete, jestli na tom většinovém něco není.
Jestli si pamatujete, já jsem ta, kdo se s Vámi přel o tu pozdě poraženou slepici, co téměř jistě neměla Markovu nemoc. Stojím si za vším, co jsem tam napsala, ale to není v rozporu s tím, co píšu tady.
Přijde mi, že jednáte víc srdcem než rozumem. Myslím, že jste tak trochu idealistka. A myslím, že hledáte v lidech to pozitivní. Já nic z toho nedělám, a tak nutně musejí vznikat třecí plochy.
Díky za ně! Děláme si vzájemně svět pestřejší a bohatější.
Neřešte hlouposti. To, co Vám teď připadá jako problém, na to třeba jednou budete ráda vzpomínat. Ne proto, že bude hůř, ale prostě proto, že názory se vyvíjejí a mění - a za pár let ode dneška narazíte na nějakou iFauňáckou diskuzi a budete se sama sobě smát, co jste to napsala, a vzpomínat, jak vážně jste to myslela a jak moc důležité se to zdálo - a teď je to prostě jen milá vzpomínka.
Jsem jedním ze zdejších veteránů a sama to dobře znám. Já teď se často směju příspěvkům, co jsem napsala já tenkrát, protože já tenkrát byla mírně řečeno naivní.
Jsem zvědavá, co si o tomto příspěvku budu myslet za pár let. Třeba se sejdeme u kávy a povykládáme si o tom.
Četla jsem tu diskuzi o ptačí chřipce, též mám drůbež:).
Líbí se mi, jak diskutujete.
Vlastní názory, dobré otázky, Vaše příspěvky pro mě velmi srozumitelné a hlavně! , neděláte žádné diskuzní fauly, nikoho neponižujete, nikomu se neposmíváte, nikoho neurážíte, nejste demagogická, nepoužíváte klišé.
Nevím, jestli s Vašimi názory souhlasím, protože na věc ještě nemám ucelený názor.
Ten si dělám právě v i diskuzi, ke které Vy velmi přínosně přispíváte.

neděláte žádné diskuzní fauly, nikoho neponižujete, nikomu se neposmíváte, nikoho neurážíte, nejste demagogická, nepoužíváte klišé.
To bych vyzdvihla.
Mně také nevadíte, samozřejmě
O vašich názorech si můžu myslet, co chci, a také to většinou napíšu (a rozvíjím dále naprosto neplodnou diskusi a plevelím téma úplně stejně jako vy), ale jako přispěvatele vás mám ráda, často vypíchnete věc, která by mě nikdy nenapadla, a díky tomu se leccos dozvím, páč si hned běžím o tom něco načíst.
A souhlas s tím, že pluralita názorů je žádoucí.
Kdybychom všichni měli stejné názory, nebylo by o čem diskutovat
Vrků

XXX.XXX.45.155
Ne,přece nejde o bytostní otázky,pište z vlastního pramene.

Ďakujem - vážim si, že ste mi viacerí odpovedali.
Mám pocit, že moji najväčší kritici sa zatiaľ nevyjadrili. Lepšie je vedieť, čo konkrétne Vás poburuje, hnevá. Vďačne si prečítam a zvážim.
Rada diskutujem. Raz som videla film, vôbec neviem, ako sa volal, ale bol o tom, že nikdy nie sú len 2 možnosti (áno-nie). Vždy je aj ďalšia, len ju treba pohľadať. Bolo to o ľuďoch, ktorí sa dostali viackrát do beznádejnej situácie (pri voľbe áno-nie), ale vždy sa zachránili hľadaním ďalšej cesty. Dosť ma ovplyvnil.
A tiež, ak vidím, že niekto položil otázku a nedostal žiadnu odpoveď, tak skúsim ja. Aby jeho otázka nezostala úplne bez reakcie.
A mám Vás, aj mojich kritikov rada, tak mi prepáčte a ak chcete, vyjadrite sa.

A tiež, ak vidím, že niekto položil otázku a nedostal žiadnu odpoveď, tak skúsim ja. Aby jeho otázka nezostala úplne bez reakcie.
To dělám taky
Je tu spousta témat a v nich ( v některých) i spousta zajímavých informací. Jenom je pro zájemce o tyto informace velmi složité je dohledávat a to mimo jiné pro to, že už je dnes naprostá většina témat promořena bezobsažnými bláboleními přispěvatelů, kteří mají nepřekonatelnou potřebu něco napsat, něco, cokoliv... Jenom proto, aby psali...
Je to veřejný prostor a nelze ho nijak regulovat, ať tedy píšou, píšou a píšou...
Jen prosím zvažte, že sem občas zavítá někdo pro radu, opravdu pro radu, někdo kdo chce znát něčí zkušenosti, pomoci s nějakým problémem. A přemýšlejte, zda vaše příspěvky jsou to, co ho někam posune, to co vyřeší jeho problém.
Osobně zastávám názor, že je lépe vyjadřovat se pouze k věcem, o kterých něco vím. (vím, ne myslím si, ne někde jsem slyšel a pod.)
Nereaguji tím pouze na konkrétního zadavatele tohoto tématu.
Je tu spousta diskutérů, kteří sází rady ve věcech o kterých nemají ani páru... Což je možná ještě horší než ono bezobsažné blábolení.
Veselé Vánoce všem.

pastevecovci
napsal(a):
Je tu spousta témat a v nich ( v některých) i spousta zajímavých informací. Jenom je pro zájemce o tyto informace velmi složité je dohledávat a to mimo jiné pro to, že už je dnes naprostá většina témat promořena bezobsažnými bláboleními přispěvatelů, kteří mají nepřekonatelnou potřebu něco napsat, něco, cokoliv... Jenom proto, aby psali...
Je to veřejný prostor a nelze ho nijak regulovat, ať tedy píšou, píšou a píšou...
Jen prosím zvažte, že sem občas zavítá někdo pro radu, opravdu pro radu, někdo kdo chce znát něčí zkušenosti, pomoci s nějakým problémem. A přemýšlejte, zda vaše příspěvky jsou to, co ho někam posune, to co vyřeší jeho problém.
Osobně zastávám názor, že je lépe vyjadřovat se pouze k věcem, o kterých něco vím. (vím, ne myslím si, ne někde jsem slyšel a pod.)
Nereaguji tím pouze na konkrétního zadavatele tohoto tématu.
Je tu spousta diskutérů, kteří sází rady ve věcech o kterých nemají ani páru... Což je možná ještě horší než ono bezobsažné blábolení.
Veselé Vánoce všem.
Lépe a jasněji vyjádřeno to, co jsem myslel já svým "medvídkem mývalem". Stejně si bude každý nadále dělat to, co chce. To je prostě nešvar veřejných anonymních diskuzních fór kdekoliv.
Řekla bych, že největším nešvarem dnešních diskuzí je to, že do nich lidé přichází s hotovým názorem a krajní neochotou ho změnit.
To je pak spíš konfrontace.
(Možná dobrý nápad pro nové majitele Fauny: iFauna- konfrontační fórum.)
Tím, že je to diskuze internetová, lidé se pochopitelně chovají tak, jak by si to v osobní diskuzi nedovolili.
Původním významem slova diskuze je ale přece přetřásat, probírat, roprávět nad nějakým problémem..
Jak říkal náš starý latinář: Z diskuze by měl člověk odcházet proměněný:).
Také přeju všem hezké svátky :)!
Vrků

XXX.XXX.45.155
Přece si ty hranice s kým diskutovat,co číst,nečíst si každý stanoví sám.Podle vlastních zkušeností tuší co je pravda a co ne.Já netuším,tak čtu všechno.Omyl je objev,jak si příště nepočínat,tedy pozitivum.

Ďakujem všetkým!
A teraz je otázka, písať, či nepísať, kedy písať a tak podobne... Ako zabezpečiť, aby človek môjho formátu zbytočne nedráždil a tiež aby nemusel z tohoto fóra, ktoré ho zaujíma, zmiznúť.
To je naozaj pravda, že "ani neviem, že neviem". Lebo to sa, paradoxne, vedieť nedá. Len keď na niečo, čo neladí s naším presvedčením, narazíme. Lenže dozvedieť sa, čo neviem, v čom sa mýlim, čo sa dá a čo nedá a ako sa dozvedieť niečo, čo je blízke pravde - sa dá len v úprimnej diskusii s možnosťou bez obáv klásť aj (niekedy celkom blbé) otázky. Keď sa nebudem o veciach baviť, zostanú mi moje presvedčenia (niekedy mylné a nebudem vedieť, že neviem), alebo otázky. Alebo nás presvedčí život. Ukáže, že je to inak, ako sme mysleli.
Rozmýšľam, ako zbytočne nenarušiiť diskusiu tých, ktorí majú odbornejšie znalosti a riešenia ako ja. Založiť nové vlákno?
Varaxi
napsal(a):
Někdy mi přijde, že se snažíte nějak vyjádřit za každou cenu. Někdy mi přijde, že Vaše příspěvky nejsou zrovna věcné.
Ale ne, nevadí mi ani Vaše příspěvky, ani Vy samotná. Myslím, že kdybychom se osobně potkaly, mohly bychom si rozumět.
Nebo ne, ale to nevadí; diverzita názorů je znakem zdravé společnosti. Na to si vždycky vzpomeňte, až budete zastávat menšinový názor. Jen se předtím zamyslete, jestli na tom většinovém něco není.
Jestli si pamatujete, já jsem ta, kdo se s Vámi přel o tu pozdě poraženou slepici, co téměř jistě neměla Markovu nemoc. Stojím si za vším, co jsem tam napsala, ale to není v rozporu s tím, co píšu tady.
Přijde mi, že jednáte víc srdcem než rozumem. Myslím, že jste tak trochu idealistka. A myslím, že hledáte v lidech to pozitivní. Já nic z toho nedělám, a tak nutně musejí vznikat třecí plochy.
Díky za ně! Děláme si vzájemně svět pestřejší a bohatější.
Neřešte hlouposti. To, co Vám teď připadá jako problém, na to třeba jednou budete ráda vzpomínat. Ne proto, že bude hůř, ale prostě proto, že názory se vyvíjejí a mění - a za pár let ode dneška narazíte na nějakou iFauňáckou diskuzi a budete se sama sobě smát, co jste to napsala, a vzpomínat, jak vážně jste to myslela a jak moc důležité se to zdálo - a teď je to prostě jen milá vzpomínka.
Jsem jedním ze zdejších veteránů a sama to dobře znám. Já teď se často směju příspěvkům, co jsem napsala já tenkrát, protože já tenkrát byla mírně řečeno naivní.
Jsem zvědavá, co si o tomto příspěvku budu myslet za pár let. Třeba se sejdeme u kávy a povykládáme si o tom.
tady jenom řeknu poučku o potrefené "Huse"
Vždyť´ Vy jste Varaxi horší, jak Keliška.
A kecáte úplně do všeho. No a nejhorší je, že matete i ty, co normálně zmást nejdou
To zvedavec:
Člověk bohužel nemůže vždycky zařídit, aby někoho nedráždil, resp. nemůže se vyhnout agresivním reakcím, protože někteří lidé se prostě chtějí konfrontovat nebo prostě diskutovat neumí , rádi demonstrují svoji moc , jiných názorů se bojí atd.
Takže si to tolik neberte na sebe:)!
Zcela s Vámi souhlasím v tom, že nejlepší nápady se rodí v tvůrčím a bezpečném prostředí bez posmívání a ponižování, toho ovšem v anonymní internetové diskuzi těžko dosáhnout:).
Co se týče takzvaně blbých otázek)můj otec říkával, že opravdový odborník ve svém oboru by měl být schopen ho popsat na jedné stránce dětské encyklopedie.
Takže i ty případně dětské otázky mohou podnítit odborníky k přesné, srozumitelné a jasné formulaci, což obohatí je samotné, i ostatní čtenáře:)!
napsal(a):
Ďakujem všetkým!
A teraz je otázka, písať, či nepísať, kedy písať a tak podobne... Ako zabezpečiť, aby človek môjho formátu zbytočne nedráždil a tiež aby nemusel z tohoto fóra, ktoré ho zaujíma, zmiznúť.
To je naozaj pravda, že "ani neviem, že neviem". Lebo to sa, paradoxne, vedieť nedá. Len keď na niečo, čo neladí s naším presvedčením, narazíme. Lenže dozvedieť sa, čo neviem, v čom sa mýlim, čo sa dá a čo nedá a ako sa dozvedieť niečo, čo je blízke pravde - sa dá len v úprimnej diskusii s možnosťou bez obáv klásť aj (niekedy celkom blbé) otázky. Keď sa nebudem o veciach baviť, zostanú mi moje presvedčenia (niekedy mylné a nebudem vedieť, že neviem), alebo otázky. Alebo nás presvedčí život. Ukáže, že je to inak, ako sme mysleli.
Rozmýšľam, ako zbytočne nenarušiiť diskusiu tých, ktorí majú odbornejšie znalosti a riešenia ako ja. Založiť nové vlákno?
myslim že vela rozmyšlate a uplne zbytočne,ked chcete niečo napiasat napište,a ked vas zablokuju tak pisat nebudete keby som mal o všetkom tak premyšlat ako vy,sa nadobro zblaznim

Fajn, vďaka, napíšem.
A niektorí to budú musieť pretrpieť, ale snáď sa zase ani z toho nezbláznia, aj horšie veci sa stávajú.
Pekné Vianoce Vám všetkým prajem!