phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.38.174
Neviem o tom že by mal hrebeň nejaký vpliv na znášanie vajec, ale napriek tomu súhlasím s maxichov.
slamos1
napsal(a):
tak já žiju v domení celý život že hřebínek souvisí se snáškou.
Je to tak.. zdraví a kondice slepice se odráží na celkové vitalitě slepice,tedy i na hřebínku..máte pravdu, slepice se zvadlým, bledým hřebínkem určitě nesnáší...možná má nějaký zdravotní problém, možná snášela delší dobu, než ostatní,tak asi déle odpočívá..myslím,že to je normální..slepice nejsou stroje,že se najednou "vypnou" a zase všechny najednou "nahodí"... dejte jim ještě čas a dobré krmení..
Uživatel s deaktivovaným účtem

slamos1
napsal(a):
tak já žiju v domení celý život že hřebínek souvisí se snáškou.
Ano to jsem taky žil s tímto domnění celý život. Až do letoška. Odchoval jsem 44 kuřic. Letošek byl dobrý rok na odchov aspoň u nás. Tak pěkné, zdravé a vyčůrané slepice jsem už dlouho neměl Ale všim jsem si , že asi 3-4 kusy nemají pomalu žádný hřeben. Jednalo by se o kuřice které kdybych je měl někde kupovat , tak je nekoupím ptž si budu myslet , že jsou o hodně mladší než ty ostatní. Ale to u mne není možné protože jiné slepice než ty letošní nemáme a všechny byly líhnuty stejný den. Říkal jsem si holky vy asi nenesete. Ale jsou dny kdy mám 44 vajec od 44 slepic. Takže evidentně nést museji. A taky jsem je viděl mnohokrát v hnízdech.
Takže nevím nevím moje domění , že pěkný velký hřeben = snáška , malý či žádný hřeben = nenese tedy vzalo hodně za své Musím ale říct , že ty hřebínky jsou sice malé ale pěkně a jasně červené. Pokud by byly malé a bledé tak bych asi taky začal uvažovat o zdravotním stavu, těchto slepic.