Vysoká vlhkost ve chlévě

Brojleři
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2022 15:23
lubikol

XXX.XXX.98.161

zdravim,mam problem s vysokou vlhkosti ve chleve castecne kamenny a metr s jedne strany utopeny v zemi mam vlhkost kolem 80-85 procent kdyz vyvetram tak to sleze na 65 ale na ukor ze se mi tam zase ochladi a musi se topit mate nejake cenne rady jak tam prubezne udrzet vlhkost kolem tech 60 a udrzet teplotu ,diky za rady a tipy

25.12.2022 15:28
začátek

XXX.XXX.4.22

Na teplotě moc nezáleží,ale vlhkost je problém.Tak doporučuji větrat a větrat,případně upravit větrací otvor,ale pozor na průvan.

25.12.2022 15:49
lubikol

XXX.XXX.98.161

vetrat by bylo asik nejlepsi ve vysce nez pri zemi ze?at se pohybuje vzduch pri strope nez pri zemi kde by udelal pruvan ze? mam 3 tydenni kurata tak at mi to neomarodi

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2022 16:42

když budete větrat, tak studený vzduch zvenku stejně vždy klesne dolů.

25.12.2022 17:25
Varaxi

XXX.XXX.137.233

lubikol napsal(a):
vetrat by bylo asik nejlepsi ve vysce nez pri zemi ze?at se pohybuje vzduch pri strope nez pri zemi kde by udelal pruvan ze? mam 3 tydenni kurata tak at mi to neomarodi

Nevím, já mít tři týdenní kuřata, o která bych stála, tak je dám domů. Nějak bych to vymyslela, kam se dají dát, a měla bych je tam.
Jinak ano, větrání je lepší ve výšce - on ten studený vzduch samozřejmě klesne, ale stále je to nejlepší varianta. Stáj se ochladí, ale udržuje to nejlepší poměr teplota/vlhkost/průvan.
Jinak v prostorném chlévě se dají kuřatům nějak upravit podmínky různými příčkami, závětrnými stěnami apod. Takže záleží, jaké máte podmínky, a jestli si s tím chcete vyhrát. Kvočna a lampa by to s trochou snahy mohly utáhnout i bez topení.
Taky záleží, jestli tající sníh prosakuje do chléva. Pokud není chlév izolovaný, tak se bez kvalitního odvětrávání nejspíš neobejdete.

25.12.2022 18:53
ančovička1

XXX.XXX.243.240

lubikol napsal(a):
zdravim,mam problem s vysokou vlhkosti ve chleve castecne kamenny a metr s jedne strany utopeny v zemi mam vlhkost kolem 80-85 procent kdyz vyvetram tak to sleze na 65 ale na ukor ze se mi tam zase ochladi a musi se topit mate nejake cenne rady jak tam prubezne udrzet vlhkost kolem tech 60 a udrzet teplotu ,diky za rady a tipy

Jestli vám na kuřatech hodně záleží a nemůžete je mít jinde,doma,v garáži.., zkuste koupit odvlhčovač vzduchu..existuje dost typů, můžete si vybrat,který vám bude vyhovovat..investice by se vám vyplatila...

29.12.2022 16:29
lubikol

XXX.XXX.98.161

Varaxi napsal(a):
Nevím, já mít tři týdenní kuřata, o která bych stála, tak je dám domů. Nějak bych to vymyslela, kam se dají dát, a měla bych je tam.
Jinak ano, větrání je lepší ve výšce - on ten studený vzduch samozřejmě klesne, ale stále je to nejlepší varianta. Stáj se ochladí, ale udržuje to nejlepší poměr teplota/vlhkost/průvan.
Jinak v prostorném chlévě se dají kuřatům nějak upravit podmínky různými příčkami, závětrnými stěnami apod. Takže záleží, jaké máte podmínky, a jestli si s tím chcete vyhrát. Kvočna a lampa by to s trochou snahy mohly utáhnout i bez topení.
Taky záleží, jestli tající sníh prosakuje do chléva. Pokud není chlév izolovaný, tak se bez kvalitního odvětrávání nejspíš neobejdete.

zdravim ti tri tydenni kurata bylo mysleno stari v mnozstvi jich mam pres 200

29.12.2022 16:58

lubikol napsal(a):

tak v tom případě je potřeba prostě buď:

a) neodchovávat kuřata ve studených měsících roku
b) adekvátně větrat a holt protopit
c) postavit nové chovatelské zařízení

29.12.2022 16:58
ančovička1

XXX.XXX.243.240

lubikol napsal(a):

To musíte napsat "třítýdenní"👍😂😂..tak příště..200 kuřat..to jich máte požehnaně 👍..tak hlavně, ať všechna přežijí..co máte za plemeno? nebo hybridky?..

29.12.2022 17:09
lubikol

XXX.XXX.98.161

ančovička1 napsal(a):
To musíte napsat "třítýdenní"👍😂😂..tak příště..200 kuřat..to jich máte požehnaně 👍..tak hlavně, ať všechna přežijí..co máte za plemeno? nebo hybridky?..

brojlery uz shanim nejaky odtahovy ventilator
https://www.zbozi.cz/vyrobek/ventilator-vents-vk-200-u-s-regulaci/

Přidejte reakci

Přidat smajlík