Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli máte s oslavou problém, vezměte si prášky na uklidnění, nebo pomáhá alkohol. Pokud ma někdo trauma z búchani, jsou to hystericti lidé, slepice rozhodně ne.

Každý má tu čáru někde jinde, neznám bouchání na silvestra za carou. Je to hysterie posledních let. Dřív tyhle blbosti nikdo neřešil a nikdo se nezbláznil ani neumřel.
Helenôčka
napsal(a):
Stručne : na čo sa mám, ako začínajúci chovateľ pripraviť na Silvestra ? U nás - našťastie - je povolené búchať len posledný deň v roku, ale je to na nevydržanie. Dúfam, že nenájdem sliepky v novom roku ráno v dezolátnom stave.
U nás jsou slepice i holubi v pohodě, ale jsou ve voliéře a slepice zalezlé v kurníku, takže i ve tmě. Tak snad to bude v pohodě i u vás. Problematické jsou ohňostroje pro volně žijící ptáky, které ohňostroje ruší a oni se snaží uniknout...

napsal(a):
Každý má tu čáru někde jinde, neznám bouchání na silvestra za carou. Je to hysterie posledních let. Dřív tyhle blbosti nikdo neřešil a nikdo se nezbláznil ani neumřel.
taky záleží na tom, kde bydlíte. někde je to v pohodě, jinde šílenství k nevydržení.
Vrků

XXX.XXX.0.128
A co chovaní ptactva za války,na některých záběrech z Donbasu se slepice chovaly přiměřeně situaci.Námět na studium v terénu.
Nejvíc záleží na kurníku.
Pokud máte v centru města chatrnou boudu na muřích nohách s oknem,
tak je pro klid duše na noc dejte do garáže nebo do sklepa.
Otázka je, jestli stěhování začátečníkem nebude větší stres.
Kurník jinak můžete překrýt plachtou, okno/větrání překrýt deskou,
ke vchodu dát malý balík slámy, člověk si umí vždy poradit.
My máme kamennou maštal, stěny o síle 1 metr, severní strana je celá pod zemí.
Z ostatních stran není žádný soused, jen příroda.
I tak na noc zavírám okna, která jsou jinak non-stop pro ventilaci.
Ďakujem za pochvalu kurína, snažili sme sa s manželom ( ten žil s kurami u rodičov ), aby sme začínali tak, že majú dobré podmienky. Výbeh celý prekrytý, tam sa nedostane ani myš, ani potkan, ani vrabce. Ten kurín je ľahko udržiavateľný, ráno vyberiem trus , dosypem hobliny a " interhotel " čistý.
napsal(a):
Jestli máte s oslavou problém, vezměte si prášky na uklidnění, nebo pomáhá alkohol. Pokud ma někdo trauma z búchani, jsou to hystericti lidé, slepice rozhodně ne.
Slepice žádný problém nemají a to tu nějací blázni odpalují už od Vánoc. Celý týden.
Měli jsme fenu boxera, která vyšilovala dokud jsme ji nezavřeli s oblouženou mísou. Byli jsme přesvědčení, že je tak vystresovaná, že ji nějaká mísa nebude zajímat.
Zajímala ji a nechala jen sýr.
Od té doby měla vždy nachystanou štangli salámu Junior, pravda, tehdy nestál ani 50 kč za kilo. A světe div se, byl naprostý klid.
Další fenu už vlbec žádné bouchání nezajímalo, ale tu jsme měli od štěněte.

Jasný, vždycky když jsem viděl vyplasenyho psa, byla chyba ve výchově. Pes by to zvládal, jeho majitel ale ne. Stres a úzkost se přenáší z lidí na zvířata.
napsal(a):
Jasný, vždycky když jsem viděl vyplasenyho psa, byla chyba ve výchově. Pes by to zvládal, jeho majitel ale ne. Stres a úzkost se přenáší z lidí na zvířata.
To je nesmysl - první naší feně bouchání nevadilo, druhá reaguje už na hřmení v dáli, které ještě neslyšíme. Z bouchání na Silvestra se může zbláznit - zaleze do boudy odpoledne po prvních ranách a vyleze až druhý den ... nežere, nezajímá jí nic ... jenom se bojí. Majitel, výchova i prostředí jsou stejné... opravdu nejsou všichni stejní.
Štefan1
napsal(a):
To je nesmysl - první naší feně bouchání nevadilo, druhá reaguje už na hřmení v dáli, které ještě neslyšíme. Z bouchání na Silvestra se může zbláznit - zaleze do boudy odpoledne po prvních ranách a vyleze až druhý den ... nežere, nezajímá jí nic ... jenom se bojí. Majitel, výchova i prostředí jsou stejné... opravdu nejsou všichni stejní.
mám sourozence a jedna v pohodě a druhá vystreslá na maximum. Od porodu žádný rozdíl a stejně se chovají jinak. Za mě je ohňostroj jen zlo a nic dobrého nepřináší. Pokud sedím se psem ve sprcháči a z něj teče čůrek ...
napsal(a):
mno tak to si toho moc neviděl,
čím dáš víc petard tím si větší retard
hlukem na sebe upozorňují jen zamindrákovaní blbečci - ničím jiným nezajímaví ...

To je možný, netvrdím že ne.
Aby nedošlo k omylu, nikdy jsem nepoužil žádnou pyrotechniku. Jaksi nemám potřebu. ALE respektují ty kteří to potřebují a mají to jako tradici. Nejsem neurotik, takže mě to nevadí.
Jinak každý pes se dá vychovat, je to jenom věc neschopného psovoda. V podstatě k cemukoliv. Neurotických nevychovatelnych psů je opravdu minimum.
So psami žijem celý život. V kynológii som pôsobila ako hlavný poradca chovu, aj ako posudzovateľ exteriéru. Odchovali sme s manželom mnoho šampiónov . V súčasnosti vlastníme 2 sučky plemena stredoázijský ovčiak. Takže Silvestrov so psami prežívame niekoľko desiatok rokov. Nebolo to vždy, ako cca 30 rokov dozadu, keď sa začala predávať pyrotechnika všetkého druhu. A strieľať bolo v móde od Mikuláša , až pokiaľ sa neminuli zásoby. Psy počujú mnohonásobne lepšie, ako človek. Nemusí byť pes neurotický, aby mu to s množstvom silných búchaní nezačalo vadiť. A s pribúdajúcim vekom sa tolerancia zhoršuje. Aj pri výcviku na rôzne úrovne skúšok sme trénovali odolnosť voči výstrelu. Dá sa to sčasti naučiť, ale to nemá so silvestrovským šialenstvom nič spoločné. Pred týmito sukami sme mali psa aziata ( stredoázijského ovčiaka ), ktorý keď sa začalo búchať , mal potrebu napádať búchajúcich. Pri jeho sile a 90 kilogramoch váhy som mala niekoľkokrát problém ho udržať. Na staré kolená ho to rušilo a Silvestra trávil s nami pri televízore so zmäteným výrazom. Jediným rekordérom bol náš bullteriér, ktorému pri prechádzke hodili z okna petardu za zadok a toho ani nehlo. Takže záver: tolerancia voči búchačkám u psov je individuálna, závisí od nervovej sústavy konkrétneho psa .

napsal(a):
To je možný, netvrdím že ne.
Aby nedošlo k omylu, nikdy jsem nepoužil žádnou pyrotechniku. Jaksi nemám potřebu. ALE respektují ty kteří to potřebují a mají to jako tradici. Nejsem neurotik, takže mě to nevadí.
Jinak každý pes se dá vychovat, je to jenom věc neschopného psovoda. V podstatě k cemukoliv. Neurotických nevychovatelnych psů je opravdu minimum.
nervová soustava je u různých psů různá. nesouvisí to s nevychovatelností, jsou prostě zvířata, která to různě, více či méně, nedávají. je to hodně vrozené, proto se koneckonců u hromady plemen při zkouškách či bonitaci hodnotí reakce na střelbu.
a shodit to neschopným psovodem je spíš konstatování vaší nevědomosti v této věci. znala jsem i psy, co z toho šly do epileptického záchvatu. super, že? pak slyšet od chytráků, že je to vaše chyba jako psovoda....

Netvrdím že to není možný. Kolik je takových psů v populaci? Rozhodně míň než těch, co jsou chválení za uchcavani při ohňostroji