Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak vítejte v jarním Novém roce, za okny slunce, teplo, tak ať jsme zdrávi my i naši chovanci.
Sekerková metoda - nejúčinnější léčebný postup - otevírá nové odvětví.
Vrků

XXX.XXX.47.9
Krásný nový rok všem.
Konečně mi začaly snášet mladé hempšírky. Počasí je asi namotivovalo.. a to jsem je přes měsíc motivovala přisvěcováním a nic..
přidám archivní fotku orlovek.
A ještě přidám archivní fotky mlaďochů určených do mrazáku.
Přednost dostaly kachny, které se teď připravují na uzení naložením v Pragandě.

ach, krásne sú, možno by mohli dostať ešte šancu k životu
Začínám psát novou vánoční pohádku Vejce nad zlato.
Nebo spíš Vejce nad sůl?
veraboskova
napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, kdo bude letos líhnout. Vzhledem k cenám energií, jestli nakonec nebudeme všichni shánět živé kvočny a líhně nebudeme vůbec zapínat..
To by mohl propočítat Olánek, jestli držení a krmení jedné kvočny
vyjde nebo nevyjde levněji, než jedno odvážné zapnutí líhně...
Ani nevím, jestli smím napsat, že se chystám tento týden zapnout líheň
a zjistit plodnost vybraných kohoutů... Zrovna nic nekvoká, jaksi...
Nemám strach, že skuteční drůbežáři budou poítat, zda zapnout líheň. Je to skoro stejně návykové, jako kouření, i když zdraží, kouřit se bude....
A s chutí do "konzumace" roku 2023 a s nadhledem vstříc zeleným zítřkům....
Vrků

XXX.XXX.47.9
honzapm
napsal(a):
To by mohl propočítat Olánek, jestli držení a krmení jedné kvočny
vyjde nebo nevyjde levněji, než jedno odvážné zapnutí líhně...
Ani nevím, jestli smím napsat, že se chystám tento týden zapnout líheň
a zjistit plodnost vybraných kohoutů... Zrovna nic nekvoká, jaksi...
Líhnu v biosce 90 kousků a největší předností je pravidelné setkání rodícího se života s rukou chovatele při otáčení vajec,jakož i první zrakový vjem.Tělo nemá ruku,ale ruka má tělo.Slabinou je možný zásah rozvodny dronem Šáhid a proto třeba pořídit generátor.Z pohledu ekonomického odhadují fifty fifty u mne dvě kvočny po 45 vejcích a nebo husí kvočnu po 90 vejcích.
Vrků

XXX.XXX.47.9
honzapm
napsal(a):
No ale když naše Věrka může na zahrádce přisvěcovat Hempčírkám,
tak proč by nemohla zapnout líheň, že...
Přinejhorším majzne jednoho z jezefčíků a hnedle ušetří.
Mám obavu,že se bojí budoucnosti,šlechtic Orlov byl Rus a jak skončila socha Kateřiny v Oděse,v muzeu.Orlovky jsou sice přátelské ,ale bojovné plemeno a vysvětlit to zaslepencům to jde jediné plnou líhní orlovčích vajec.

vysvětlit to zaslepencům to jde jediné plnou líhní orlovčích vajec
ve stylu "nás mnógo"
Vrků

XXX.XXX.47.9
napsal(a):
vysvětlit to zaslepencům to jde jediné plnou líhní orlovčích vajec
ve stylu "nás mnógo"
Spíše ve smyslu,že se majorita nebojí menšině..
Akorát jeden beďar na mém čele, jinak žádná aktivní
Ale máme Vřídlo - termální pramen.
Tak já do něj namočím dvě vejce, prosvítím a uvidíme.
Snad nebude vysoká vlhkost, že.
Symbolem Karlových Varů je Vřídlo,
gejzír horké minerální vody o teplotě 72°C.
Gejzír Vřídla vydá za minutu 2000 litrů minerální vody
a díky vysokému tlaku vystřikuje do výšky 12 metrů.
Dnes už bylo trochu chladněji, snad to předjaří vydrží co nejdéle. Ladovská zima týden před vánocemi bohatě stačila

Honzo, však můžete ponořit v hrnci do Teplé - tam by mohla být ta teplota optimální?
Tam, kde Vřídlo na kolonádě teče do Teplé samozřejmě
Věrka může smočit svá vejce.
Nebo je může dát do bazénu v Thermalu,
kde je nově jeden bazén jenom s vodou z Vřídla.
Já si drze dovolím zapnout tu líheň.
Jsem byl po šesti letech v Zoo, a tam na cedulce bylo napsáno,
kdy mají jejich šelmy půst - 3x v týdnu.
No tomu říkám nápad - také si dám 3 dny v týdnu půst
a díky tomu budu mít na líhnutí v líhni.
Já mám samé skvělé nápady, že...
Já? Já jsem tady, na gaučíku. Blízko blizoučko, lednice.
To vy jste někde v pr... pořádné dálce, že.
Terezo, je tohle možné?

honzapm
napsal(a):
Já? Já jsem tady, na gaučíku. Blízko blizoučko, lednice.
To vy jste někde v pr... pořádné dálce, že.
Terezo, je tohle možné?
Proč by nebylo?
Když mohou být dva, může být taky nula.
honzapm
napsal(a):
Vy jste taky Tereza, jo?
Velké vejce bez žloutku jsem ještě nikdy neviděl.
Jenom malinké.
Nejsem Tereza, nejsem ani Buggyra, ale velké vejce bez žloutku jsem viděla občas (tj. u desetihlavého hejna jednou dvakrát do roka) u takových těch typických hnědých hybridek. Netuším, jak to vzniká, nikdy jsem to neřešila.
Hybridky dekalbky to nikdy nedělaly.
honzapm
napsal(a):
A kdo teda jste?
Stříbrná je tak krásná. Krásnější, než nudná zlatá.
Tak jo, je to velké odhalení, ale pro Vás to teda udělám. Jsem kráva. Prozradili to ve filmu Na samotě u lesa: Jitko, krávo. A bylo to venku.
Stříbrná je krásná, to jo, ale já nemůžu mít stříbrné šperky, mám alergii na všechno kromě zlata. Takže...
Jo Vy mluvíte o slepicích, že? Aha. No, až jednou budu mít vlastní dvoreček, na dvorečku domeček, u domečku kurníček, tak bych chtěla taky vlašky. Nebo australky. A pak budu mít jeden ráz, k tomu pár hybridek pro pestrost a pro jinou barvu vajíček a budu se kochat tou krásou čistokrevných zvířat a kontrastem k těm hybridkám.
Ale zatím nemám nic. Bydlím v podnájmu v bytě, já chudinka malinká.
I když teda znám pár, co dostal jako svatební dar dvě kuřice. A že bydleli v bytě, měli ty kuřice ve sprchovém koutě. To by šlo, až na to, že nemám ani ten sprchový kout.
A do té doby, než se situace vylepší, je pro mě otázka, zda zlaté slepičky, nebo radši stříbrné, pouze teoretická.
Varaxi
napsal(a):
Tak jo, je to velké odhalení, ale pro Vás to teda udělám. Jsem kráva. Prozradili to ve filmu Na samotě u lesa: Jitko, krávo. A bylo to venku.
Stříbrná je krásná, to jo, ale já nemůžu mít stříbrné šperky, mám alergii na všechno kromě zlata. Takže...
Jo Vy mluvíte o slepicích, že? Aha. No, až jednou budu mít vlastní dvoreček, na dvorečku domeček, u domečku kurníček, tak bych chtěla taky vlašky. Nebo australky. A pak budu mít jeden ráz, k tomu pár hybridek pro pestrost a pro jinou barvu vajíček a budu se kochat tou krásou čistokrevných zvířat a kontrastem k těm hybridkám.
Ale zatím nemám nic. Bydlím v podnájmu v bytě, já chudinka malinká.
I když teda znám pár, co dostal jako svatební dar dvě kuřice. A že bydleli v bytě, měli ty kuřice ve sprchovém koutě. To by šlo, až na to, že nemám ani ten sprchový kout.
A do té doby, než se situace vylepší, je pro mě otázka, zda zlaté slepičky, nebo radši stříbrné, pouze teoretická.
tak sa mozte prist vysprchovat k nam ,musime si pomahat ked je reč o filmoch už
Vrků

XXX.XXX.46.186
bery25
napsal(a):
tak sa mozte prist vysprchovat k nam ,musime si pomahat ked je reč o filmoch už
Myslíte do Váhu.
Já se bavím o stříbrné barvě medaile našich mladých hokejistů.
Ke zlatu mám averzi od té doby, co se moje teta
posmívala lidem, kteří nosili stříbrný řetízek, a ne zlatý.
To bývala v devadesátkách taková móda...
Teta chodila ověšená zlatem, aby ukázala, že na to má.
Vypadala jak cikánka, že.
Od těch dob já raději stříbrnou.
PS: sprchový kout taky nemám, ale mám Vlašky - jak já to dělám?
PS2: se nám tu ty Jitky rozmohly
Nejtrapněji jsem se cítila kdysi dávno za kolegyni, která také machrovala se zlatými šperky. Po čase se ukázalo, že byly jen pozlacené. Jako na kráse jim to neubralo, žejo, ale chlubit se kočičím zlatem by mi přišlo hodně stydno.
Svými zlatými šperky se chlubím velice ráda, i když ne proto, že by byly ze zlata. První zlaté náušnice jsem dostala od maminky a ta je jako nemluvně dostala od kmotra. Druhé jsem dostala k pětadvacetinám od rodičů a třetí mi přinesl synovec ke třicetinám. Byla jsem nemocná těsně po kovidu, ležela si v postýlce, a že mám narozky, mi ani nepřišlo na mysl. A najednou slyším, že přijelo auto a přišel bratr s rodinou. Tak si hovím v pokoji v patře a ze spoda slyším bráchu: Musíme jí to předat hned, nebo to Dáda (synovec) stihne vykecat. No a než se vyzul, Dáda už vyběhl schody a podává mi dárkovou krabičku na šperky. Sundal z ní víčko a říká: Na, tady máš prstýnky. Dva. A oba stejný.
Vrazil mi je do ruky a utekl dolů. Ani poděkovat jsem mu nestihla. Na jeho obranu, bylo mu čerstvě pět let. :)
Řetízek na krk jsem dostala od bratra k osmnáctinám a přívěšek ke dvacetinám.
Nemůžu nosit jiné náušnice než zlaté, ze všeho ostatního od plastu přes stříbro po chirurgickou ocel mi uši do druhého dne opuchnou a zhnisají. Ostatní šperky se s tím holt svezly.
Co se týče medailí, tak mi vždycky přišlo, že to jsou takové hezké podtácky, akorát tak na malé pivo. Můj dotaz zní: Hráli dobře, bez faulů a férově? Pak je mi jedno, jestli skončili první nebo poslední. Mám ten přístup z dostihů a dalších sportů - chci vidět čestný, zajímavý, krásný a napínavý závod/zápas bez podrazů a zbytečné bolesti a chci, aby vyhrál ten nejlepší. Jakmile nejsou podmínky splněny, není to sport (od čeho je taky sportovní chování, že), je to jen vřava na ledě.
Tedy, vy jste ale mladá...
No, já na ten zápas nekoukal. Já obecně na televizi nekoukám.
Ne kvůli póze, ale nevidím na ni přes břicho, že...
Takže raději poslouchám. Poslouchám Radiožurnál.
Těžký kovid jsem měl teď nedávno, v říjnu 22, vůbec jsem nemohl spát,
celé noce vzhůru, takže jsem poslouchal Radiožurnál.
A voni mají takovou funkci - Kamery do studia.
Takže jsem se tam ve čtyři ráno díval, jak se to vysílá, jak se to dělá.
A v pět jsem se taky díval.
I v šest.
No a někdy převčírem jsem zase nespal, takže jsem se díval na Radiožurnál,
a tam byl takový mladý fešný stydný nevrní sportovní komentátor,
a ten právě hlásil výsledky z toho hokejového utkání CZ - Švédsko,
o kterém bych jinak ani nevěděl, že se hraje.
A jak byl tak hezky nervózní, jestli o něm rejža ví, jestli mu rejža zapne
mikrofon a jestli to všechno přečte správně, tak se mi to zalíbilo
a začal jsem tomu děsně fandit, až jsem se "díval" na ten hokej taky.
No a finále začínalo v 00:30 našeho času, takže také ideálka pro nespafce.
Co a kdo hrál uplně nevím, ale moc mě to baví to v tom Rádiu sledovat.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/kamery#/1
.
Varaxi
napsal(a):
Nejtrapněji jsem se cítila kdysi dávno za kolegyni, která také machrovala se zlatými šperky. Po čase se ukázalo, že byly jen pozlacené. Jako na kráse jim to neubralo, žejo, ale chlubit se kočičím zlatem by mi přišlo hodně stydno.
Svými zlatými šperky se chlubím velice ráda, i když ne proto, že by byly ze zlata. První zlaté náušnice jsem dostala od maminky a ta je jako nemluvně dostala od kmotra. Druhé jsem dostala k pětadvacetinám od rodičů a třetí mi přinesl synovec ke třicetinám. Byla jsem nemocná těsně po kovidu, ležela si v postýlce, a že mám narozky, mi ani nepřišlo na mysl. A najednou slyším, že přijelo auto a přišel bratr s rodinou. Tak si hovím v pokoji v patře a ze spoda slyším bráchu: Musíme jí to předat hned, nebo to Dáda (synovec) stihne vykecat. No a než se vyzul, Dáda už vyběhl schody a podává mi dárkovou krabičku na šperky. Sundal z ní víčko a říká: Na, tady máš prstýnky. Dva. A oba stejný.
Vrazil mi je do ruky a utekl dolů. Ani poděkovat jsem mu nestihla. Na jeho obranu, bylo mu čerstvě pět let. :)
Řetízek na krk jsem dostala od bratra k osmnáctinám a přívěšek ke dvacetinám.
Nemůžu nosit jiné náušnice než zlaté, ze všeho ostatního od plastu přes stříbro po chirurgickou ocel mi uši do druhého dne opuchnou a zhnisají. Ostatní šperky se s tím holt svezly.
Co se týče medailí, tak mi vždycky přišlo, že to jsou takové hezké podtácky, akorát tak na malé pivo. Můj dotaz zní: Hráli dobře, bez faulů a férově? Pak je mi jedno, jestli skončili první nebo poslední. Mám ten přístup z dostihů a dalších sportů - chci vidět čestný, zajímavý, krásný a napínavý závod/zápas bez podrazů a zbytečné bolesti a chci, aby vyhrál ten nejlepší. Jakmile nejsou podmínky splněny, není to sport (od čeho je taky sportovní chování, že), je to jen vřava na ledě.
Tak se stříbrnými náušnice mám stejný problém jako Vy. Také nemohu mít chirurgickou ocel pouze zlato. Ale naštěstí v uších mám náušnice z bílého zlata vypadají jako stříbrné. A díky tomu můžu mít ostatní šperky stříbrné.
Vrků

XXX.XXX.12.77
Jedu kolem Mountfieldu a slyším,ty se mýlíš lásko,vše za polovic.Koupím oleje do dvoutaktní pily a u kasy zjišťuji, že sleva zdaleka není padesáti procentní.Možna proti ceně z počátku století,to jsem neověřoval.
Tak Tomáš už má to svý jistý.
Můj spolužák z Mariánských Lázní.
Kluk, který nám moderoval maturitní ples.
Jeden z nejchytřejších lidí, co jsem znal.
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/tomas-vozenilek-cesky-rozhlas-dvojka-umrti-moderator-nocni-mikroforum_2301091902_ula
honzapm
napsal(a):
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/tomas-vozenilek-cesky-rozhlas-dvojka-umrti-moderator-nocni-mikroforum_2301091902_ula
taky mlady
honzapm
napsal(a):
list
napsal(a):
Takové tvrzení by mělo být doprovázeno fotodokumentací
Tak posílám jednu rybičku - druhou pošlu až z domu. A jsem přesvědčena, že dva obrazy jsou všechno, co je třeba k tomu, abych měla největší sbírku kulhajících rybiček na světě.
No, já mám tři. Heč.
Jinak technická - přispívá nás tu s bídou dvacet,
ale denně to tu čte víc, jak 200 lidí. Šmíráci, fujky jako.
Takže se dycky najde někdo, koho to zajímá.
Musím říct, že tento týden mi vůbec neutíká - teprva středa.
A já už se tak těším na pátek.
Asi že se budou líhnout kuřátka, kvočna mi sedí už přes dva týdny.
honzapm
napsal(a):
No, já mám tři. Heč.
Pokud 3, tak 3 fotky
Jinak kvočna boží, ta si je uhlídá
honzapm
napsal(a):
No, já mám tři. Heč.
Je vidět, že i ty valšky jdou s gendrově vyváženou dobou?????
Varaksi, nakonec máte přece jen prvenctví.
Máte jedinou rybu na světě, která se potí.
U pštrosů a kasuárů sedí na vejcích samec,
proč by na vejcích nemohl sedět i kohout?
Chovatelé v rámci úspor nebudou zapínat líhně, boom zažijí kvočny.
Jenže u Vlašek je kvokání nežádoucí, kohoutů je dostatek.
Slepice může dál vesele snášet a o inkubaci se postará kohout.
Navíc se pod něj vejde víc vajec, že.
Když tři fotky, tak tedy tři fotky.
honzapm
napsal(a):
Varaksi, nakonec máte přece jen prvenctví.
Máte jedinou rybu na světě, která se potí.
U pštrosů a kasuárů sedí na vejcích samec,
proč by na vejcích nemohl sedět i kohout?
Chovatelé v rámci úspor nebudou zapínat líhně, boom zažijí kvočny.
Jenže u Vlašek je kvokání nežádoucí, kohoutů je dostatek.
Slepice může dál vesele snášet a o inkubaci se postará kohout.
Navíc se pod něj vejde víc vajec, že.
Když tři fotky, tak tedy tři fotky.
Jen aby to nebyla jedna fotka třikrát
Není nad to si po ránu trochu... zaběhat.
https://plzenska.drbna.cz/krimi/10970-muz-v-rouse-adamove-pronasledoval-dva-kilometry-po-ulici-nasilniky-kteri-ho-brutalne-prepadli-v-saune.html
.
Vrků

XXX.XXX.12.77
Asi se toho konce postkomunismus nedožuju.
Jaro je tu?😀🐥🐥... mně začínají snášet pižmovky..tedy zatím jedna..dneska snesla 2 letá kačenka 1.vajičko..hodně brzy, na líhnutí je ještě času dost,tak budou na vaření 🤔

bery25
napsal(a):
to by ma zaujimalo,kde ešte maju prezidenta generala
Tak pokud vyhraje generál, tak se zařadíme po bok takových velikánů jako Libanon, Severní Korea (wonsu, což odpovídá maršálovi, neboli 5* generalovi), Singapur (brigadier general, což je jako 1* general), Sýrie (maršál), Thajsko a Rovnikova Guinea (brigadier general).
Jinak snad nikde jinde generál momentálně u moci není.
Zdroj:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_political_leaders_who_held_active_military_ranks_in_office
napsal(a):
Tak pokud vyhraje generál, tak se zařadíme po bok takových velikánů jako Libanon, Severní Korea (wonsu, což odpovídá maršálovi, neboli 5* generalovi), Singapur (brigadier general, což je jako 1* general), Sýrie (maršál), Thajsko a Rovnikova Guinea (brigadier general).
Zdroj:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_political_leaders_who_held_active_military_ranks_in_office
nahodou dobra spoločnost
Slečna večer u cesty sebrala lišku, která neutíkala, silně slintala
a měla nervové příznaky. Dovezla ji na Záchrannou stanici,
ale odmítla ji vydat s tím, že s navrhovaným postupem nesouhlasí.
Více v rozhovoru s Karlem Makoněm.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/v-prirode-jde-o-preziti-obrovskym-problemem-je-polidstovani-zvirat-upozornuje-8909262
.
honzapm
napsal(a):
Slečna večer u cesty sebrala lišku, která neutíkala, silně slintala
a měla nervové příznaky. Dovezla ji na Záchrannou stanici,
ale odmítla ji vydat s tím, že s navrhovaným postupem nesouhlasí.
Více v rozhovoru s Karlem Makoněm.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/v-prirode-jde-o-preziti-obrovskym-problemem-je-polidstovani-zvirat-upozornuje-8909262
.
Hledá se žena, mladá slečna,
kdekoli ona může být.
Hledá se žena nebezpečná

napsal(a):
Zdroj:
No, BÝVALÝ generál je furt mnohonásobně lepší, než bývalý slovenský stbák…

Který StBak je ten lepší? Morálně kus jako kus. Holt jsme lidé různí...stejně jako StBaci.

Bolševik a udavač mnohým Čechům neva, to je bezva morální kredit hodný i prezidenta, ale Slovák to je průser

Jeden z nás je mimo...
bery25
napsal(a):
Hledá se žena, mladá slečna,
kdekoli ona může být.
Hledá se žena nebezpečná
Ano, slečny jsou obecně blbé a také dosti nebezpečné.
Asi je to tím, že jsou to v základu ženy.

honzapm
napsal(a):
Ano, slečny jsou obecně blbé a také dosti nebezpečné.
Asi je to tím, že jsou to v základu ženy.
evidentne, v základu aj hozamp je žena
Takhle si představuji happy-end.
Ona dostala co chtěla a On zůstal pro pozdější použití.
https://www.youtube.com/watch?v=3vJ4nIBopsA
Vrků

XXX.XXX.38.32
Prozradí někdo utajovanou ideální teplotu krmiva podávaného slepicím ve vztahu k teplotě venkovní.

Vrků
napsal(a):
Prozradí někdo utajovanou ideální teplotu krmiva podávaného slepicím ve vztahu k teplotě venkovní.
vod voka

napsal(a):
vod voka
Asi jako naše babička, která byla skvělá kuchařka. Jak už tak babičky bývají. A sestra od ní jednou chtěla recept na její bezchybné ovocné knedlíky. Na otázku, kolik čeho tam přesně dává, se dočkala odpovědi "tak podle oka."
napsal(a):
Asi jako naše babička, která byla skvělá kuchařka. Jak už tak babičky bývají. A sestra od ní jednou chtěla recept na její bezchybné ovocné knedlíky. Na otázku, kolik čeho tam přesně dává, se dočkala odpovědi "tak podle oka."
Já zas dětem říkala "přiměřeně":)
A naučily se vařit výborně:))
Vrků

XXX.XXX.38.32
Video není pro slabší povahy.co si mám pod slabší povahou představit ve vztahu k drúbeži?

Vrků
napsal(a):
Video není pro slabší povahy.co si mám pod slabší povahou představit ve vztahu k drúbeži?
Dva velké rumy, na lačno, pak už nikdo není slabá povaha....

napsal(a):
Dva velké rumy, na lačno, pak už nikdo není slabá povaha....
Já radši slivovici.
Ale nejsem slabá povaha od přírody, navíc učím patologii.
Vrků

XXX.XXX.38.6
Varaxi
napsal(a):
Plním slib:
Ve studánce spatřila malou rybičku,jak polykala vodičku,je tento lidový názor o polykání vody rybou pravdivý.nebo jde o optický klam?

honzapm
napsal(a):
Podle vašich dlouhodobých reakcí tady jsem usoudil,
že vám musí být maximálně 17 let, jinak to není možné.
A vida, vy jste učitelka.
Skvělé! Ubral jste mi 40 let. To potěší.
napsal(a):
Skvělé! Ubral jste mi 40 let. To potěší.
:D Tak se to dělá. :D
Patologa jsem znala jediného - po třech panácích si tykal s místním řezníkem a oslovoval ho kolego. Miloval víno rulandu a jízdu na kole, což se mu stalo osudným, když v podnapilém stavu jel na kole přes železniční přejezd a srazil ho vlak.
Ale když si odmyslím sklony k alkoholismu, byl to úžasný člověk.

Varaxi
napsal(a):
:D Tak se to dělá. :D
Patologa jsem znala jediného - po třech panácích si tykal s místním řezníkem a oslovoval ho kolego. Miloval víno rulandu a jízdu na kole, což se mu stalo osudným, když v podnapilém stavu jel na kole přes železniční přejezd a srazil ho vlak.
Ale když si odmyslím sklony k alkoholismu, byl to úžasný člověk.
Myslím, že veterinární patologové jsou na tom lépe. Co se týče alkoholu. A ani u těch humánních to nebude pravidlem, si myslím.

...jel na kole přes železniční přejezd a srazil ho vlak.
To už musí mít někdo sakra štěstí, aby se na přejezdu potkal s vlakem.
Mě nějak už roky udivují ty statistiky nehod na žel. přejezdech.
Mimo ž. př. to tak nějak chápu, tam prostě zůstaneš viset v kolejišti, nebo po něm jdeš, a nevnímáš, tak co už. Ale na přejezdu, kde ty koleje jen krosnu?
Jsem se snad v životě neocitla u přejezdu (myšleno dojíždění autem, na kole, jinak ke kolejím) ve chvíli, kdy bych měla šanci se zrovna střetnout s vlakem I když uznávám, že kdybych si na ten přejezd vlezla a zastavila, určitě by jich to pěkných pár nedobrzdilo (prostě když je od přejezdu vidět a nejede krokem, tak to na tu vzdálenost nedá - ale tam sakra mám vždycky vteřinu na to, přejezd opustit?).
Tohle mi hlava nebere. Říkám si, že asi osud... a tak to toho člověka nemůže shodit z mostu do řeky a nechat ho utopit? Proč kvůli tomu traumatizovat kupu dalších lidí? Hm.
napsal(a):
Myslím, že veterinární patologové jsou na tom lépe. Co se týče alkoholu. A ani u těch humánních to nebude pravidlem, si myslím.
Pár veterinárních patologů jsem poznal a s alkoholem nebojoval ani jeden, i když učitl na střední byl trochu výstřední

list
napsal(a):
Pár veterinárních patologů jsem poznal a s alkoholem nebojoval ani jeden, i když učitl na střední byl trochu výstřední
To já jsem taky. Děti už to vědí, že spoustu témat končím větou - a nakonec umřete. A občas tu větu dokončí i za mě.

" Děti už to vědí, že spoustu témat končím větou - a nakonec umřete."
Vlastne je to "prach si a na prach sa obrátiš".
Som zvedavec: Celkom rada by som si tie slová (aj s predchádzajúcim výkladom) vypočula a prežila v tele študenta. (Nezaťažená týmito diskusiami.)
Jednak by to bolo zaujímavé stretnutie s kometou a jednak, rada by som na vlastnej koži poznala, čo tie slová robia s dospievajúcim človekom, ktorý má život pred sebou.

bery25
napsal(a):
nieeeeee ja nebudem ako ovca a ist ako všetci jednym smerom,starnut,nie,od dnes menim kurz a začinam mladnut
a nakoniec budeme tak mladí, že nám budú meniť plienky?

čo tie slová robia s dospievajúcim človekom, ktorý má život pred sebou.
Já to jako dospívající zažívala.
Nedělalo to se mnou nic. Bylo to daleko.
Teď to se mnou taky nic nedělá, známí umírají, zvířata umírají, taky umřu. A svět se beze mě nezboří, to je velmi uklidňující
Ale já bych byla výborný patolog. Takže si nejsem jistá, zda moje prožitky jsou relevantní.

napsal(a):
" Děti už to vědí, že spoustu témat končím větou - a nakonec umřete."
Vlastne je to "prach si a na prach sa obrátiš".
Som zvedavec: Celkom rada by som si tie slová (aj s predchádzajúcim výkladom) vypočula a prežila v tele študenta. (Nezaťažená týmito diskusiami.)
Jednak by to bolo zaujímavé stretnutie s kometou a jednak, rada by som na vlastnej koži poznala, čo tie slová robia s dospievajúcim človekom, ktorý má život pred sebou.
Přijeďte a můžete se zúčastnit výuky.
Dospívající si s tím poradí snadno, protože a) vědí, že z mé strany je to humor, i když trochu morbidní a b) pro ně téma smrti není tabu. Vědí, že se zvířata porážejí nebo utrácejí. A že lidi umírají.

bery25
napsal(a):
nieeeeee ja nebudem ako ovca a ist ako všetci jednym smerom,starnut,nie,od dnes menim kurz a začinam mladnut
Na to je právě fajn práce s dětmi. Neuvědomujete si tolik, že stárnete.
napsal(a):
Přijeďte a můžete se zúčastnit výuky.
Dospívající si s tím poradí snadno, protože a) vědí, že z mé strany je to humor, i když trochu morbidní a b) pro ně téma smrti není tabu. Vědí, že se zvířata porážejí nebo utrácejí. A že lidi umírají.
Smím vědět, kde že učíte?

"Teď to se mnou taky nic nedělá, známí umírají, zvířata umírají, taky umřu. A svět se beze mě nezboří, to je velmi uklidňující "
Svet ponesie aj práve našu stopu (a nezboří sa, keď v ňom nebudeme).
predvčerom sme pochovávali mamu môjho zaťa, keby tu ona nebola bývala, žijem iný život, nemám vnúčatá, ktoré mám, chodila by som po iných cestách, rozmýšľala by som o inom, mala by som iné zážitky, ... a to nielen ja.

list
napsal(a):
ifauňáci, mali ste niekedy stretávku?

list
napsal(a):
Já se tu s nikým asi osobně neznám
zažila som jedno stretnutie iného diskusného fóra pred rokmi, vznikli z toho aj dlhoročné priateľstvá

list
napsal(a):
České Budějovice.

napsal(a):
ifauňáci, mali ste niekedy stretávku?
Já jenom jednu. Na jaro/léto plánuji druhou. V obou případech u jednoho člověka. Možná klapne i třetí, hromadnější.
A vlastně s jednou "ifauňadou" jsme se potkaly na koňském tréninku, který jsem ji dohodila.
Takže doteď dvě setkání. Možná a půl, protože další mě pozvala na svou online přednášku - takže jsem ji neviděla, jenom slyšela.

Nesmelo sa pýtam (keďže som tu relatívne nová a nechcem naliehať), či niektorí nemáte chuť stretnúť sa? Napr. niekde na pol ceste, niekde na Morave.
Stretnúť aspoň raz živého človeka je niečo iné, ako stretávať skupinu písmen (bez šance priradiť si k nim tvár, hlas, gestikuláciu...a mnoho iného)
A predpokladám, že by sme si rozumeli. (A mne by snáď niektorí nakoniec aj odpustili, keď sme tu mali rôzne trenice.)

list
napsal(a):
Jé, tam jsem šel málem před pětadvaceti lety studovat, ale nakonec jsem skončil v Kroměříži
Na veterině?
napsal(a):
Nesmelo sa pýtam (keďže som tu relatívne nová a nechcem naliehať), či niektorí nemáte chuť stretnúť sa? Napr. niekde na pol ceste, niekde na Morave.
Stretnúť aspoň raz živého človeka je niečo iné, ako stretávať skupinu písmen (bez šance priradiť si k nim tvár, hlas, gestikuláciu...a mnoho iného)
A predpokladám, že by sme si rozumeli. (A mne by snáď niektorí nakoniec aj odpustili, keď sme tu mali rôzne trenice.)
joj zas tam budem najkrajši

napsal(a):
Já osobně ano.
Ale... musel by to zorganizovat někdo jiný. Prostě vymyslet a říct (napsat) místo a datum. S tím, že se to samozřejmě vždycky někomu nehodí. Já jsem třeba limitovaná tím, že dlouhé cesty nejezdím autem a nemůžu si vzít dovolenou, kdy chci.
napsal(a):
Já osobně ano.
Ale... musel by to zorganizovat někdo jiný. Prostě vymyslet a říct (napsat) místo a datum. S tím, že se to samozřejmě vždycky někomu nehodí. Já jsem třeba limitovaná tím, že dlouhé cesty nejezdím autem a nemůžu si vzít dovolenou, kdy chci.
nevidim to realne,možu sa stretnut nejake male skupiny po blizku,inak len čisto nejak nahodne,ja ako vzdy,keby niekto bol od 6.9 do 27.9 v tatrach,staci sa ozvat,ja tam budem

bery25
napsal(a):
no praveže ja na tych svojich vidim,ako starnem,nedavno som ich učil čitat,pisat,a teraz oni učia mna ako sa použiva iphone
Jenže já pracuji s dětmi stále stejně starými, vlastní nemám. Takže když nestárnou ony, ani já ne.
napsal(a):
Já osobně ano.
Jestliže vezmeme premisu, že se sejdeme na půli cesty na Moravě a že jsme všichni iFauňáci, tak mi z toho logicky vychází brněnská zoo. Sraz před ní a vezmeme si skupinové vstupné.
Takže kde, to jsem vymyslela. Teď ještě kdy. :D

mne sa nápad páči!,
snáď niekedy cez víkend, aby k tomu nemusela byť čerpaná dovolenka a čím skôr, aby sme sa, pokiaľ možno, vyhli termínom liahnutia či rodenia zvierat

bery25
napsal(a):
tak to dava zmysel a na akom čisle ste sa zastavili,či sa mi oplati ist na to stretko
Upřímně, nad tím jsem nepřemýšlela. Ale pubertu už mám snad za sebou. A když se mě někdo zeptá, kolik mi je, tak mu řeknu datum narození, ať si to spočítá. Já bych se musela hluboce zamyslet.
Chumelí se chumelí a FurFur nám sliboval jaro.
Tak to teda nevim jako.
Někdo si ve frontě hraje na Beckhama,
někdo je krásný a vytrvává na gauči.
Vlašky jsou hodně zlobivé - už se jich pomalu začínám bát.
Ještěže mám bílé svědomí.

list
napsal(a):
Jj, na veterině. Maturitní ročník 2001
Tak to jsme se asi minuli. Už léta tam jezdím jako předseda maturitní komise. Ale kdy to bylo poprvé, si nevzpomenu.
A jméno toho patologa? Pokud to není tajné. Když tak do SZ. Mohla bych si ho pamatovat.
napsal(a):
Tak to jsme se asi minuli. Už léta tam jezdím jako předseda maturitní komise. Ale kdy to bylo poprvé, si nevzpomenu.
A jméno toho patologa? Pokud to není tajné. Když tak do SZ. Mohla bych si ho pamatovat.
Jinak tuším, že jsme měli předsedu z Hradce a byl to chlap, ale vzhledem k uplynulým létům si zcela jist nejsem
Myslím, že to tajné nebude, neboť už je dávno v důchodu. Jmenoval se Dr. Liška, ale přiznám, že na křesní si nevzpomenu.

list
napsal(a):
Jinak tuším, že jsme měli předsedu z Hradce a byl to chlap, ale vzhledem k uplynulým létům si zcela jist nejsem
Myslím, že to tajné nebude, neboť už je dávno v důchodu. Jmenoval se Dr. Liška, ale přiznám, že na křesní si nevzpomenu.
Nevadí, dr. Lišku si pamatuji. Potkali jsme se. Ale obličej a ostatní si už nevybavím. Je to cca 20 let zpátky.
Z Hradce hodně jezdíval Ing. Zbořil nebo RNDr. Skřivan. Ale mohl to být někdo úplně jiný.
napsal(a):
Nevadí, dr. Lišku si pamatuji. Potkali jsme se. Ale obličej a ostatní si už nevybavím. Je to cca 20 let zpátky.
Z Hradce hodně jezdíval Ing. Zbořil nebo RNDr. Skřivan. Ale mohl to být někdo úplně jiný.
To už vážně nevím, viděl jsem ho vlastně jen u maturity a tam jsem měl jiné starosti Ale dr. Liška byl fajn
napsal(a):
Upřímně, nad tím jsem nepřemýšlela. Ale pubertu už mám snad za sebou. A když se mě někdo zeptá, kolik mi je, tak mu řeknu datum narození, ať si to spočítá. Já bych se musela hluboce zamyslet.
vyborne,hlavne je ,že mate pubertu za sebou,to uz by som nemal byt treste stihany ale uz v mojom veku,čo to je puberta jaka je vlastne tema

bery25
napsal(a):
vyborne,hlavne je ,že mate pubertu za sebou,to uz by som nemal byt treste stihany ale uz v mojom veku,čo to je puberta jaka je vlastne tema
Tak nějak o životě?

honzapm
napsal(a):
Chumelí se chumelí a FurFur nám sliboval jaro.
Tak to teda nevim jako.
Někdo si ve frontě hraje na Beckhama,
někdo je krásný a vytrvává na gauči.
Vlašky jsou hodně zlobivé - už se jich pomalu začínám bát.
Ještěže mám bílé svědomí.
No, u nás lehounce pocukrováno, takže se to s jarem nevylučuje

Vrků

XXX.XXX.38.6
Při kuchání slepic a holubů jsem zjistil u některých jedinců přetížená játra.Máte zkušeností s ostropestřecem podávaným drůbeži.

přetížená játra - že vy je v zimě zahříváte kořalou?
Vrků

XXX.XXX.38.6
napsal(a):
přetížená játra - že vy je v zimě zahříváte kořalou?
Kořalka a Pískavice řecké seno dělá divy.
Tak si tak poslouchám (vy víte kde) tyhle napínavé detektifky
a říkám si, kolik má asi Ančovička už pižmofčích vajíček?
Žádná vaječná krise se evidentně nekoná.
https://www.mujrozhlas.cz/kriminalka/74-milionu-v-prachu-plan-ktery-policie-nakonec-rozkryla
.
honzapm
napsal(a):
Tak si tak poslouchám (vy víte kde) tyhle napínavé detektifky
a říkám si, kolik má asi Ančovička už pižmofčích vajíček?
Žádná vaječná krise se evidentně nekoná.
https://www.mujrozhlas.cz/kriminalka/74-milionu-v-prachu-plan-ktery-policie-nakonec-rozkryla
.
Sedum 🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚😀..a Vy,Honzíku?..
No tak to je pěkné číslo. 7.
Já dneska 13 od 16 Vlašek, tak si též nestěžuji.
Pižmovčí mezi nimi nebylo kupodivu žádné.
Asi je to tím, že žádné pižmovky nemám?
Možná je jiná příčina, uvidíme.
Otočím se na druhý bok a ono se to vystříbří.

Varaxi
napsal(a):
Jestliže vezmeme premisu, že se sejdeme na půli cesty na Moravě a že jsme všichni iFauňáci, tak mi z toho logicky vychází brněnská zoo. Sraz před ní a vezmeme si skupinové vstupné.
Takže kde, to jsem vymyslela. Teď ještě kdy. :D
Já si musím hlavně zjistit, jestli se do Brna a zpět dostanu vlakem na otočku.

napsal(a):
Já si musím hlavně zjistit, jestli se do Brna a zpět dostanu vlakem na otočku.
Z Prahé a do Prahé stopro.
A ČB-Pha má velice slušné spojení.
Tak dnes chumelí a chumelí. Fuj jako.
To inspiruje k tomu, abych napsal svou první letošní báseň.
Chumelí se chumelí,
eště sem nesundal jmelí,
ani stromeček,
už je dost suchej,
asi brzo
opadá.
To bude zas bordel.
Chumelí se chumelí,
ale jaro přijde,
nebude to v neděli,
nebude to za týden
(to budou Volby),
ale bude to už brzy,
ani řádně nestihnu
zregenerovat
na gauči.
Konec mé první letošní básně.
Vzpomínka na jaro a léto, ať to líp uteče.
Javorčiny máčky byly i vloni velice nóbl.

napsal(a):
Z Prahé a do Prahé stopro.
A ČB-Pha má velice slušné spojení.
To má. Proto jsem poslední léta začala jezdit přes Prahu. Soukromě i služebně.
Akorát, že Varaxi navrhla (logicky) Zoo v Brně, jako místo setkání na Moravě.
Dnes Vlašky opět 13 vajec od 16 komtes.
No mít kvočnu, tak už bych ji zapnul.
Věrka nám ani nedala vědět, jestli už ji sehnala, že.
A s nadhledem do sněžného a větrného víkendu a neb za kamny je nejlépe...
Vrků

XXX.XXX.54.168
Jak to trolly z Petrohradu štve, že naši předci Slované pochází z Ukrajiny a naše kořeny jsou z Antické.

Je úžasné sledovat jak zmanipulovaní mají ve všem jasno, bez zapojení vlastní poloviny mozku vědí co koho štve a je jim jasný i původ Slovanů. Klobouk dolů...
V Polsku dnes slaví Den babiček.
Škoda, že takový den není i u nás.
Všechno nejlepší.

U nás by se takový svátek nechytil, máme Koloveč...
https://regiony.rozhlas.cz/mlyn-na-stare-baby-v-kolovci-na-plzensku-mele-uz-150-let-7441427
Doufám, že všechna zdravá přecevzetí dál pěkně dodržujete.
A my víme kde.
Vrků

XXX.XXX.36.96
Řekni,kde ty ženy jsou,Ovečka,Javorka,Petra a další ,kde mohou být.

Konečně doma? Už taky bylo načase...
Tak máme po volbách prezinenta. Jestli volba dopadla dobře, či špatně ukáže až čas....
jo012810
napsal(a):
Tak máme po volbách prezinenta. Jestli volba dopadla dobře, či špatně ukáže až čas....
Jasně že jo, i v Moskvě to přijali kladně. Konečně jsme se dožili doby, kdy volby vyhrávají ti správní komunisti.
Vrků
napsal(a):
Řekni,kde ty ženy jsou,Ovečka,Javorka,Petra a další ,kde mohou být.
Tak se po čase hlásím.
Přivezli jsme starý, maličký "skleníček" od sestřiny sousedky. Spadla na něj větev, je celý šišatý a pomuchlaný, ale jsem za něj ráda. Slepice si mají kde hrabat a já tam mám pod přepravkami schované květináče s maličkými hostami.
Začínají kvést čemeřice, ale dnes je zasypal sníh.
A mám novou vnučku!!!
Vrků

XXX.XXX.39.160
javorka
napsal(a):
Tak se po čase hlásím.
Přivezli jsme starý, maličký "skleníček" od sestřiny sousedky. Spadla na něj větev, je celý šišatý a pomuchlaný, ale jsem za něj ráda. Slepice si mají kde hrabat a já tam mám pod přepravkami schované květináče s maličkými hostami.
A mám novou vnučku!!!
Já Ringa Čecha nemusím,až na to, kdy nedávno prohlásil, že žijeme hlavně pro vnučky.Jak se rodí budoucí chovatelský?

čemeřice mi nekvetou, ale kaliny se snaží mráz nemráz
když jsme u té zahrady, dají se slivoně pěstovat jako ovocné stěny?
napsal(a):
čemeřice mi nekvetou, ale kaliny se snaží mráz nemráz
když jsme u té zahrady, dají se slivoně pěstovat jako ovocné stěny?
Já o tom nikdy neslyšel ... ale o těch hromadných úhynech volně žijícího ptactva na chřipku taky ne ... takže se dám poddat ...

Tož jsem včera dekapitovala roční chuděru. Sípala a byly na ni ostatní ošklivé, jde na pitvu a snad se brzy dozvím, o co šlo. Podezření na syngamozu, uvidíme, to je ještě ta lepší varianta.
Tak už mám jen tři. Dvě bílé a jednu hnědou, žijí spolu ve vzájemné shodě. Na jaře zase doplním stavy od Kosiček, pokud budou rozvážet.
javorka
napsal(a):
Tak se po čase hlásím.
A mám novou vnučku!!!
Gratuluju k vnučce. Doufám, že byla řádně zapita. :)