Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2023 08:12
zoreta

XXX.XXX.167.81

Dobrý den,
Chci zhotovit mým opeřeným dámám letní sídlo. Momentálně bydlí v bývalém boxu pro koně, který je fajn na zimu, ale přeci jen velký pozemek vhodný na výpas mám o kus dál a přehánět na něj sklípky denně je nereálné. Budu vděčná zkušeným chovatelům za radu, jak velký letohrádek pro 30 slípek je potřeba. V takovém počtu chovám od loni poprvé. Děkuji.

5.1.2023 10:54
Štefan1

XXX.XXX.153.21

Od boku 30 arů, ale závisí od způsobu užívání. Při trvalem dlouhodobém pobytu to může být i více, jinak to bude při sezonním celodenním užívání a jinak při sezonním intemitentním (přerušovaném) užívání třeba na 1-2 hodiny denně.

5.1.2023 12:38
zoreta

XXX.XXX.167.81

Děkuji za reakci, pozemek mám necelý hektar, to si myslím že je na jaro a léto vystačující. V dotazu mi ale šlo o velikost kurníku, který na tom pozemku musím postavit. Vyjádřila jsem se nesrozumitelně. Pozemek je oplocený, nachystaný, jen ten kurník je třeba ještě zhotovit. Jak by měl vypadat uvnitř, to jsem zde již vyčetla na jiných vláknech, pouze bych ráda informaci od zkušených chovatelů o jeho délce a šířce pro přenocování 30 slepic a předpokládám 7 snáškových hnízd.

5.1.2023 12:44
Štefan1

XXX.XXX.153.21

zoreta napsal(a):
Děkuji za reakci, pozemek mám necelý hektar, to si myslím že je na jaro a léto vystačující. V dotazu mi ale šlo o velikost kurníku, který na tom pozemku musím postavit. Vyjádřila jsem se nesrozumitelně. Pozemek je oplocený, nachystaný, jen ten kurník je třeba ještě zhotovit. Jak by měl vypadat uvnitř, to jsem zde již vyčetla na jiných vláknech, pouze bych ráda informaci od zkušených chovatelů o jeho délce a šířce pro přenocování 30 slepic a předpokládám 7 snáškových hnízd.

Pokud víte (z jiných vláken), jak má vypadat kurník pro 30 slepic uvnitř, tak víte všechno. Výběh 1 hektar pro 30 slepic celoročně bude jistě stačit ...

5.1.2023 12:51
ančovička1

XXX.XXX.243.240

zoreta napsal(a):
Dobrý den,
Chci zhotovit mým opeřeným dámám letní sídlo. Momentálně bydlí v bývalém boxu pro koně, který je fajn na zimu, ale přeci jen velký pozemek vhodný na výpas mám o kus dál a přehánět na něj sklípky denně je nereálné. Budu vděčná zkušeným chovatelům za radu, jak velký letohrádek pro 30 slípek je potřeba. V takovém počtu chovám od loni poprvé. Děkuji.

Kurník byste měla umístit do zastřešené voliéry, zabezpečené proti větru a dešti,aby slepice nemusely deštivé dny trávit v kurníku nebo se tlačit pod kurníkem.. déšť slepicím vadí.. takže prvně bych řešila tu voliéru

5.1.2023 15:26
zoreta

XXX.XXX.167.81

No ono je to pozemek celkem velký, celý ho zastřešit si nedovedu představit, taky je tam hodně stromů, takže to je nereálné. Ale přístřech tam je, tak snad se sklípky zorientují.Bohužel mi nějak unikly rozměry kurníku v těch jiných vláknech.

5.1.2023 16:08
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Ne zastřešit pozemek,jen udělat voliéru kolem kurníku..kurník budete mít cca 3x3m, voliéru=zastřešený, oplocený a hlavně suchý výběh okolo, 5x5m..

5.1.2023 16:48
zoreta

XXX.XXX.167.81

Rozumím, děkuji mockrát za reakci.Takhle to spáchám.Ta voliéra mi zprvu do hlavy nepřišla, ale hodí se, to je fakt. Přeji příjemný den!

Přidejte reakci

Přidat smajlík