Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Paja02

19.1.2023 18:04
Paja02

XXX.XXX.153.206

Dobrý den,
potřebuji poradit. Dostala jsem darem tři rok a půl staré slepice. Zařazuji je právě do hejna svých slepiček. Holky jsou hodné, problémy si nedělají ani z jedné ani z druhé strany. Ale řeším to, že dvě z darovaných slepic vůbec nechtějí spát na hřadě, ale ustelou si na zemi. Když se je snažím na hřad naučit, okamžitě seskočí a nebo dávají pařáty ,,do pěsti.,, Jsou i celkem takové oškubané. Dokázal by někdo poradit? Říká se, že pro slepici není dobré spát na zemi (nebo v hnízdě).
Dekuji

19.1.2023 20:13
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Jsou to slepice z drůbežárny,tam žádná bidla nemají,tak jsou zvyklé..časem se naučí ..dejte jim třeba něco jako lavičku, zvýšené širší prkno..

19.1.2023 23:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

ančovička1 napsal(a):
Jsou to slepice z drůbežárny,tam žádná bidla nemají,tak jsou zvyklé..časem se naučí ..dejte jim třeba něco jako lavičku, zvýšené širší prkno..

Dostala jsem darem tři rok a půl staré slepice.

Kde by se vzaly v drůbežárně 3,5 roku staré pipiny ?

20.1.2023 05:44
laik

XXX.XXX.174.51

Pipino, vím že i to je nepravděpodobné, ale 3 kusy 1 a půl roku staré neznamená 3 a půl roku staré. 😊

20.1.2023 05:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

lupus4 napsal(a):
Dostala jsem darem tři rok a půl staré slepice.

Kde by se vzaly v drůbežárně 3,5 roku staré pipiny ?

Píše rok a půl staré....

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2023 08:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

laik napsal(a):
Pipino, vím že i to je nepravděpodobné, ale 3 kusy 1 a půl roku staré neznamená 3 a půl roku staré. 😊

No a to je právě ta chybějící interpunkce, za kterou tady lobuji a jsem za to často osočována. Že tady přece není kroužek českého jazyka.

Není, ale některé příspěvky jsou zavádějící a méně srozumitelné. Nevím, jestli bych ten úvodní pochopila napoprvé správně.

20.1.2023 08:29
laik

XXX.XXX.174.51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a to je právě ta chybějící interpunkce, za kterou tady lobuji a jsem za to často osočována. Že tady přece není kroužek českého jazyka.

Není, ale některé příspěvky jsou zavádějící a méně srozumitelné. Nevím, jestli bych ten úvodní pochopila napoprvé správně.

Potom je taky problém něco najít pomocí vyhledávače. Vím, že se o konkrétní věci už psalo, ale zkomoleniny plné pravopisných chyb vyhledávač nenašel.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2023 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

Paja02 napsal(a):
Dobrý den,
potřebuji poradit. Dostala jsem darem tři rok a půl staré slepice. Zařazuji je právě do hejna svých slepiček. Holky jsou hodné, problémy si nedělají ani z jedné ani z druhé strany. Ale řeším to, že dvě z darovaných slepic vůbec nechtějí spát na hřadě, ale ustelou si na zemi. Když se je snažím na hřad naučit, okamžitě seskočí a nebo dávají pařáty ,,do pěsti.,, Jsou i celkem takové oškubané. Dokázal by někdo poradit? Říká se, že pro slepici není dobré spát na zemi (nebo v hnízdě).
Dekuji

Hezky den. Kazda slepicka, co jsem si domu prinesla (z velkochovu, ale i ty od chovatele), spala na zacatku na zemi. Nic jsem je neucila, mela jsem za to, ze 1. Jsou v novem prostredi a musi si svou cestu najit a taky 2. ze to souvisi s hierarchii. Protoze postupne sly vys a vys az skoncily na hradech vedle slepic, co jsou u nas dele. Trvalo to nekolik dni, ale na hrad si nasly cestu samy. Nektere drive,nektere pozdeji. :) jo, a delal to i kohout, ktery byl normalne zvykly od chovatele na hradech! Hezky den, A.

20.1.2023 10:14
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hezky den. Kazda slepicka, co jsem si domu prinesla (z velkochovu, ale i ty od chovatele), spala na zacatku na zemi. Nic jsem je neucila, mela jsem za to, ze 1. Jsou v novem prostredi a musi si svou cestu najit a taky 2. ze to souvisi s hierarchii. Protoze postupne sly vys a vys az skoncily na hradech vedle slepic, co jsou u nas dele. Trvalo to nekolik dni, ale na hrad si nasly cestu samy. Nektere drive,nektere pozdeji. :) jo, a delal to i kohout, ktery byl normalne zvykly od chovatele na hradech! Hezky den, A.

Jj, přesně tak👍👍

20.1.2023 13:08
honzapm

XXX.XXX.134.34

Rok a půl neznaly hřadování, výškové možnosti, nevěděly, že jsou ptáci.
Ale hlavně - je jim zima.
Byly zvyklé na halu, kde bylo teplo a teď jsou v mrazivém lednu u vás.
I proto "si stelou" na zemi, kde se trochu zahřejí.
Nestresujte je chytáním a přendaváním na hřad.
Brzy přijdou na to, že jsou to ptáci, a že je pro ně přirozené sedět vyvýšeně.
Dejte jim vysokou nastýlku, ať nemají takové tepelné ztráty.

Jinak k tomu "říká se" - to platí pro normální situace, ne pro přesun z haly.
Ale kdo má nevhodné hřady, starší slepice, hřady moc vysoko a slepice
třeba přepeřuje (nevyletí tak vysoko) nebo je zraněná, tak klidně v tom hnízdě
nebo na zemi sedí, je to pro ni pohodlné (nevhodný hřad), nebo nahoru nevyletí
(ztráta peří) nebo je jí zima nebo na ně na hřadech útočí kolonie čmelíků.
To chovateli napoví, že je něco špatně.

Paja02

21.1.2023 15:20
Paja02

XXX.XXX.153.206

Dekuji vám všem za odpovědi…:) budu věřit, že si to časem nějak sedne.. chtěla bych pro ně dobře, mám 6 slepiček a mám je tak nějak víc jako mazlíčky než dobytek. Slepice nejsou z haly, daroval nám je soused, který už se o ně nezvládal starat. Ale jaké měly podmínky nevím, moc vábně nevypadají. Jedna z těch darovaných slepic na hřad chodí (moje holky ji tam pustí) ale dvě tam vůbec nechtějí jít. Tak jsem měla strach, jestli jsou “ v pořádku.” U nás čmelíci nejsou, hřad mají jeden, všechny tudíž ve stejné výšce, chodí na něj po schodkách.

21.1.2023 21:58
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pokud nejsou z haly, ale z domácího chovu a nehřadují a nevypadají vábně,
tak skutečně mohou být v nepořádku. Nedivil bych se výstavní vápence ap.

Tady vidíte, kolik času jsme vám věnovali, a příčina může být jiná.
Foto / video je základ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík