Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2023 12:05
JohanaKub

XXX.XXX.37.123

Dobrý den, pořídili jsme před dvěma týdny tři nové kuřice z malého domácího chovu, žily v dobrých podmínkách a všechny včetně dospělých tam vypadaly zdravě. Bohužel je hned od příjezdu k nám trápí přetrvávající oranžový průjem. Našim původním slepicím, co jsme už měli doma (šestiměsíční slepice a kohout), se okamžitě taky změnil trus, který je taky do oranžova a většinou řidší. Vylekala jsem se a nechala udělat rozbor, ale vůbec žádní paraziti se nepotvrdili, salmonela taky negativní. Nemá tu někdo zkušenost, v čem může být problém? Chovají se normálně. Do vody dávám trochu jablečného octu, zkoušela jsem i česnek a černé uhlí. Některé bobky vypadají celkem normálně a některé jsou takto oranžové.

31.1.2023 12:07
JohanaKub

XXX.XXX.37.123

Krmím teď jen suchou směsí pro kuřice, pšenicí a kukuřicí, občas dostanou něco zeleného.

31.1.2023 12:16
Buggyra

XXX.XXX.198.226

A v tom malém domácím chovu, z kterého jsou kuřice, problém nemají?

Tak ještě vyšetřit na kokcidiozu.

31.1.2023 12:18
JohanaKub

XXX.XXX.37.123

Psala jsem paní a ona prý problém nemá. Ale kdo ví.
Kokcidie jsou paraziti a jsou negativní, v trusu nebyly žádné. Měla jsem za to, že je to na 90% kokcidioza.

1.2.2023 08:49
frufru

XXX.XXX.198.194

Taky třeba stres a změna prostředí.

1.2.2023 10:24
Buggyra

XXX.XXX.198.226

No a taky to může být nějaká viroza... Tak holt pokračovat v podpoře imunity a sledovat...

1.2.2023 10:27
honzapm

XXX.XXX.134.34

Kokcidioza propuká v prostředí při 10-15 stupních Celsia.
Kokcidioza propuká u kuřat ve věku 3-18 týdnů. U kuřat ve věku 3-18 týdnů.
Dospělé kusy jsou ke kokcidioze imunní.

Krmíte OBČAS zelené. V zimě. To je celý problém. Ta občasnost v zimě.
Jako když na horách leží týdny sníh, slepice jsou zavřené,
nastane obleva, napasou se mokré zimní trávy a druhý den mají průjem.
Plus nové nebyly zvyklé na jablečný ocet.

1.2.2023 10:50
jo012810

XXX.XXX.101.35

Jak píše Honzík, pravděpodobný problém je v potravě. Určitě jim chcete naservírovat co nejlépe. Věřte, nevěřte, ale v jednoduchosti je krása-tedy i zdraví. Pokud jsou vyloučena onemocnění rozborem. Krmil bych jen tou směsí, na noc trochu pšenice a čistou vodu po celý den. Pokud mají suchý a zároveň vzdušný kurník, pak by se mělo do týdne vše samo upravit.

1.2.2023 11:05
JohanaKub

XXX.XXX.37.123

Ty nové kuřice mají pouze tu směs, teď nově jsem navíc přisypala vitamíny a minerály. Už přes dva týdny se to nelepší. Mám je teď odděleně od starších, ty pak mají navíc pšenici a kukuřici plus co si nazobou, když je pustím na chvíli ven.
Rozbor je sice v pořádku, ale nedělal se komplet bakteriologický, jen všechny paraziti+salmonela, víc prý nedělají.
Nevím, jak se projevuje třeba e-coli.

1.2.2023 11:15
JohanaKub

XXX.XXX.37.123

honzapm napsal(a):
Kokcidioza propuká v prostředí při 10-15 stupních Celsia.
Kokcidioza propuká u kuřat ve věku 3-18 týdnů. U kuřat ve věku 3-18 týdnů.
Dospělé kusy jsou ke kokcidioze imunní.

Krmíte OBČAS zelené. V zimě. To je celý problém. Ta občasnost v zimě.
Jako když na horách leží týdny sníh, slepice jsou zavřené,
nastane obleva, napasou se mokré zimní trávy a druhý den mají průjem.
Plus nové nebyly zvyklé na jablečný ocet.

1) Kokcidióza to není.
2) Zelené mají jen starší slepice, které pouštím cca na půl hodiny denně proběhnout na zahradu a sem tam něco sezobnou. Ten problém pramení od těch nových, které ven vůbec nepouštím, jsou uvnitř na suché slámě. Problém měly hned pár hodin po příjezdu a přetrvává.
3) Jablečný ocet i všechny ostatní doplňky jsem zařadila až v posledních pár dnech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík