Herpes

XXX.XXX.185.8
Dobrý den, prosím Vás dneska v poledne na zahradě vše v pořádku a když jsem šla zavřít slepice tak jsem našla zády toto. Kdo to mohl udělat? Děkuji za odpovědi a Rady.
Herpes

XXX.XXX.185.8
Ano zůstala hlava.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Herpes
napsal(a):
Dobrý den, prosím Vás dneska v poledne na zahradě vše v pořádku a když jsem šla zavřít slepice tak jsem našla zády toto. Kdo to mohl udělat? Děkuji za odpovědi a Rady.
Na první dobrou mě napadl jestřáb. Ale na něj je málo peří okolo. Co teda vidím.

Doron
napsal(a):
Zůstala hlava?
Já to tam nevidím..
Je tam. Z anfasu.

asi jestřáb.
0404

XXX.XXX.168.154
Nejspíše útok nějakého dravce - například jestřába. Zkuste zakrýt výběh sítí, i když to může být vzhledem k velikosti výběhu mnohdy nereálné.

honzapm
napsal(a):
Potkani teď mají hlad. To je pravda.
nevím, jestli ti by přišli ve dne
to už by musel být potkaní masakr a chovatel by určitě musel ve dne i nějaké vidět
Herpes

XXX.XXX.185.8
Potkan určitě ne.

2mazutak
napsal(a):
z logiky věci je třeba pachatele hledat mezi predátory,kteří nejsou schopní dospělou slepici odnést,což vylučuje lišku a mývala.zbývá kuna,tchoř,a psík mývalovitý,což jsou s mývalem zde nepůvodní šelmy,na které nesmíme zapomínat.
Nicméně modus operandi nejvíc odpovídá tomu jestřábovi.
Myslím, že psík mývalovitý je také schopen slepici odnést. Velikostně odpovídá lišce.
Vrků

XXX.XXX.22.6
Ten můj jestřáb je hračička,vždy kolem oběti vytvoří z peří rovnovrství kruh.Můj pes zese žere od zad a potkan střída,někdy hlavu jindy jako na foto,zkušenosti s vlky a medvědy zatím nemám.

honzapm
napsal(a):
Potkan je čipera.
Ale pokud se to stalo na Moravě, byl to jestřáb.
Jestřábi na Moravě mají nafukovací žaludek.
1/4 slepice vč. peří a kostí - žádný problém.
A co třeba nejdřív jestřáb a pak potkan? Ten snad živou a zdravou slepici ve výběhu nenapadne. Nebo ano?
napsal(a):
A co třeba nejdřív jestřáb a pak potkan? Ten snad živou a zdravou slepici ve výběhu nenapadne. Nebo ano?
Prý se to stává.
Asi to velký dospělý zkušený potkan dokáže.
Jednou jsem viděla ve stáji útok potkana zahraného do kouta na člověka a bylo to dost děsivé.

Doron
napsal(a):
Prý se to stává.
Asi to velký dospělý zkušený potkan dokáže.
Jednou jsem viděla ve stáji útok potkana zahraného do kouta na člověka a bylo to dost děsivé.
To je něco jiného. Každé zvíře zahnané do kouta zaútočí.
Já měla na mysli, jestli potkan zaútočí na zdravou slepici ve výběhu. Jako ten jestřáb nebo liška. Myslím, že to není typický predátor.
Dynamit

XXX.XXX.185.179
Tuhle slepici ulovil pravděpodobně jestřáb.
Dospělý potkan slepici zabije.

Dynamit
napsal(a):
Tuhle slepici ulovil pravděpodobně jestřáb.
Dospělý potkan slepici zabije.
I tu zdravou ve výběhu? Já si popřád neumím představit, že by ji zabil na první dobrou. Jako ten jestřáb nebo liška nebo tchoř.
Že začne okusovat jedince nemocného nebo oslabeného nebo zraněného, který se moc nebrání, to ano.
Dynamit

XXX.XXX.185.179
Potkan ji zabije přes noc v kurníku.

Dynamit
napsal(a):
Potkan ji zabije přes noc v kurníku.
Ale já se ptala, jestli ji zabije ve výběhu. V kurníku nemá kam utéct.
Dynamit

XXX.XXX.185.179
Není to běžné.
Vrků

XXX.XXX.7.145
Bez přesného popisu výběhu, zejména rozměru, terénu,skrýší,plemene slepice,stáří a zdravotního stavu účastníků še jeví závěr,jako předčasny.

lupus4
napsal(a):
ochrana
https://www.facebook.com/100079562898682/videos/1345683532940215
To je fakt dobrý! A neodnese dravec tu slepici i s klíckou?
Jenom se ptám.
Vrků

XXX.XXX.18.12
Bál bych se krajty, že o hranu pomuchlá.Prý už se ozval Roskosmos.