Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michaellaa

20.2.2023 16:03
Michaellaa

XXX.XXX.104.137

Dobrý den.

Včera ráno sem klasicky šla vypustit slepičky a jedná se mi zdála dosti apatická - když stála, zavírali se jí oči, ale přes den jaks taks chodila se zbytek slepic. Dnes ráno sem si všimla, že má celý zadek "posrany" a vylézá jí "červená boule" ... Zhruba minulý týden bylo jedno vejce zvláštního tvaru ( nevím, zda by to s tím mohlo souviset ). Párkrát za den si jde slípka sama někam do kouta, do břečťanu a tam stojí a spí nebo co a pak se sebere a jde za zbytkem. Kurník mají čištěn pravidelně a i tam pokaždé nasypu dezinfekci. Veterinář řekne "Ježíš slepice tak ji zabte ". Nejsem tento typ. I když přestanou snášet, mám je stále do konce. Nerada bych, aby mi chcíplo. V tuto dobu jim může být cca 1 rok víc ne. Dle popisu byste byli schopný něco poradit? Nemůže to být infekční na ostatní slepice? K žrádlu mají klasický šrot, pšenici, ořechy, sem tam nějaká buchta co zbyde, v zimě jim občas koupím červíky a pak co si sami posbíraji přes den. Díky moc za odpověď ( na plemeno si již bohužel nevzpomenu)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2023 16:18

Foto! Může jít TŘEBA o vyhřezlou kloaku, nemožnost snést vejce, nebo taky o zánět vejcovodu (to je pak na sekerku, protože jinak slepici trápíte).

20.2.2023 16:55

Michaellaa napsal(a):
Dobrý den.

Včera ráno sem klasicky šla vypustit slepičky a jedná se mi zdála dosti apatická - když stála, zavírali se jí oči, ale přes den jaks taks chodila se zbytek slepic. Dnes ráno sem si všimla, že má celý zadek "posrany" a vylézá jí "červená boule" ... Zhruba minulý týden bylo jedno vejce zvláštního tvaru ( nevím, zda by to s tím mohlo souviset ). Párkrát za den si jde slípka sama někam do kouta, do břečťanu a tam stojí a spí nebo co a pak se sebere a jde za zbytkem. Kurník mají čištěn pravidelně a i tam pokaždé nasypu dezinfekci. Veterinář řekne "Ježíš slepice tak ji zabte ". Nejsem tento typ. I když přestanou snášet, mám je stále do konce. Nerada bych, aby mi chcíplo. V tuto dobu jim může být cca 1 rok víc ne. Dle popisu byste byli schopný něco poradit? Nemůže to být infekční na ostatní slepice? K žrádlu mají klasický šrot, pšenici, ořechy, sem tam nějaká buchta co zbyde, v zimě jim občas koupím červíky a pak co si sami posbíraji přes den. Díky moc za odpověď ( na plemeno si již bohužel nevzpomenu)

Viz fru fru. Foto.

Tipla bych vyhřezlou kloaku. Tam nic jiného než sekyrka nepomůže, pokud ji nechcete trápit.

20.2.2023 18:36

takto nemocná slepice je těžce nemocná, v posledním tažení, jinak už blížící se úhyn nedokáží křičet, takže jí utraťte,

nebo pokud nejste ten typ, tak si najděte veterináře, co se věnuje ptactvu a zkuste jí léčit.

nedělat nic je týrání.

Michaellaa

20.2.2023 19:01
Michaellaa

XXX.XXX.104.137

Ooooo tak to sem slyšet nechtěla :(
No, když to tu čtu, pokud ráno bude, tak foto hodím a případně zkusím sehnat někoho přes ptactvo, pokud by to šlo zaléčit. Pokud bych ji "nicneděláním" měla trápit, tak teda seženu někoho, kdo to za mě bude muset ukončit.

21.2.2023 07:32

Michaellaa napsal(a):
Ooooo tak to sem slyšet nechtěla :(
No, když to tu čtu, pokud ráno bude, tak foto hodím a případně zkusím sehnat někoho přes ptactvo, pokud by to šlo zaléčit. Pokud bych ji "nicneděláním" měla trápit, tak teda seženu někoho, kdo to za mě bude muset ukončit.

I tohle k chovu zvířat patří. Máme za ně odpovědnost.

Včera mi do telefonu plakala kamarádka, že s těžkým srdcem nechali utratit kočku. Epileptické záchvaty 3x denně. i přes léčbu.

Michaellaa

21.2.2023 09:10
Michaellaa

XXX.XXX.104.137

Zasílám fotky, lépe se mi bohužel vyfotit nepodařilo, ale přijde mi, že boule tam už není. Slepička je stále trošku apatická, ale při kontaktu přijde, žere i pije. Tak myslíte, že opravdu sekyrka? :(

21.2.2023 09:15

ANO!

vždyť z ní něco kouká. utratit nebo zkusit léčit u kompetentního veterináře. jiná možnost fakt není. teda ne taková, která není týráním zvířete.

Michaellaa

21.2.2023 09:26
Michaellaa

XXX.XXX.104.137

No, tak se nedá nic dělat, no :(.
Každopádně lidi, díky za Vaše reakce.
Jde tomuto nějako předejít? V životě se mi to u slepic nestalo, tak sem z toho trošku "vyhoukana". I když už slípky nenesly, měla sem je i 5-6 let. Přijde mi to u roční slípky vážně škoda.

21.2.2023 10:31
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Michaellaa napsal(a):
Jde tomuto nějako předejít? V životě se mi to u slepic nestalo, tak sem z toho trošku "vyhoukana". I když už slípky nenesly, měla sem je i 5-6 let. Přijde mi to u roční slípky vážně škoda.

Slepicí lehce koupíte novou..ta krvavá šňůra,co z ní visí, už je dávno infikovaná z vnějšího prostředí..trus, bakterie.. teď už se nejspíš rozbihá zánět..

21.2.2023 11:25

Michaellaa napsal(a):

U hybridky, kterým vaše slepice pravděpodobně je, se to prostě občas stane, resp. je větší pravděpodobnost, že se to stane. Myslím, že prevence k tomu není.

21.2.2023 11:27
2mazutak

XXX.XXX.3.126

zdravím.taktéž radím utratit.a co nejdříve,protože takto si i nevědomky můžete vykoledovat kanibalismus u ostatních slepic.

21.2.2023 11:39

Michaellaa napsal(a):

Nedá. Holt jsme vyšlechtili slepice na vysokou snášku. Na kterou jejich pohlavní aparát není stavěný.

Stejně jako krávy s 20kg (a víc) vemenem. Trpí na mastitidy a navíc nechtějí zabřezávat.

21.2.2023 11:46
Doron

XXX.XXX.162.50

2mazutak napsal(a):
zdravím.taktéž radím utratit.a co nejdříve,protože takto si i nevědomky můžete vykoledovat kanibalismus u ostatních slepic.

Také jsem si říkala..
Nemůže to být výsledek kanibalismu?
Viděla jsem výhřez kloaky jen jednou , teď nedávno (také jsem musela slépku utratit.) a vypadalo to jinak..
Není to spíš střevo?

No, nedá se nic dělat, nenechte jí trápit , řekněte někomu, myslím, že to sama nezvládnete:(

21.2.2023 11:51

Doron napsal(a):
Také jsem si říkala..
Nemůže to být výsledek kanibalismu?
Viděla jsem výhřez kloaky jen jednou , teď nedávno (také jsem musela slépku utratit.) a vypadalo to jinak..
Není to spíš střevo?

No, nedá se nic dělat, nenechte jí trápit , řekněte někomu, myslím, že to sama nezvládnete:(

to asi ne, slepice kanibalismus nenechávají nedokončený. když začnou druhou vyzobávat, tak jí prostě vyzobou.

21.2.2023 12:04
Doron

XXX.XXX.162.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to asi ne, slepice kanibalismus nenechávají nedokončený. když začnou druhou vyzobávat, tak jí prostě vyzobou.

No, ne nadarmo říká můj vnouček slepicím raptoři:(.

Michaellaa

21.2.2023 13:13
Michaellaa

XXX.XXX.104.137

Dílo je bohužel dokonáno.

Soused to musel vykonat za mě, tohle já prostě nedávám, i když vím, že to k tomu všemu patří. To je jasný. Jen na to nemám žaludek a odvahu. Ještě jednou lidi díky za reakce a odpovědi.

21.2.2023 15:14

Doron napsal(a):
No, ne nadarmo říká můj vnouček slepicím raptoři:(.

Však jo. Já jim říkám malí tyranosauři. Když se jim podíváte do toho žlutého oka...

Zaplať pánbůh, že nejsou větší.

21.2.2023 15:29

Jsem teď dávala odčervení do zobáku, a musela jsem vždycky tu slepici jednou rukou obejmout, takže jsem měla voko vedle voka, no ten jejich pohled stojí za to - ještě že jsou holčičky hodné, kdyby si nějaká řekla, že mi to odčervování oplatí třeba klovnutím do oka...

21.2.2023 23:30
Doron

XXX.XXX.162.50

Michaellaa napsal(a):
Dílo je bohužel dokonáno.

Soused to musel vykonat za mě, tohle já prostě nedávám, i když vím, že to k tomu všemu patří. To je jasný. Jen na to nemám žaludek a odvahu. Ještě jednou lidi díky za reakce a odpovědi.

Udělala jste dobře 👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík