Štvor dňové kuriatka začínajú krívať

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Borko

23.2.2023 07:48
Borko

XXX.XXX.191.247

Pozdravujem vás,, moje 5dňové kuriatka mi postupne začínajú krívať. Kde robím chybu?? Prosím o radu odborníka. Inak sú živé, ďobkajú ale na jeden bok padajú ako keby ich nožičky boleli . Dávam im kukuričný šrot so pšenicou, varené vajíčko,varené cestoviny , a do vody im dávkujem kalcium aby mali pevné kosti. Za skorú odpoveď vopred ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2023 08:01

Borko napsal(a):
Pozdravujem vás,, moje 5dňové kuriatka mi postupne začínajú krívať. Kde robím chybu?? Prosím o radu odborníka. Inak sú živé, ďobkajú ale na jeden bok padajú ako keby ich nožičky boleli . Dávam im kukuričný šrot so pšenicou, varené vajíčko,varené cestoviny , a do vody im dávkujem kalcium aby mali pevné kosti. Za skorú odpoveď vopred ďakujem.

Selen?

23.2.2023 08:07

Možná kdybyste krmila vyváženou stravou, bylo by to lepší. Ale stejně se takto diagnostikovat nedá. Kde je máte? Jaká je teplota? Podestýlka? Původ vajec? Kvalita vajec? Koupená/vylilhnutá? Atd. atd. Vařené vejce a těstoviny bych jim nedával, hlavně to druhé je jen balast.

23.2.2023 10:06
honzapm

XXX.XXX.134.34

5denní kuře tím vápníkem do vody ubíjíte.
Myslíte, že 5denní kuře má reálné kosti,
na jejichž tvorbu potřebuje kalcium extra do vody?

Kuřata přestaňte trápit špatným krmením,
krmte kvalitní kompletní čerstvou směsí pro kuřata K1,
ve které budou zásadní aminokyseliny a další prvky.
K napájení zásadně čistou vodu.

1.3.2023 06:28
viu

XXX.XXX.101.74

V rámci své vrozené lenosti a pohodlnosti krmím kuřátka K1, potom K2 :) a prospívají krásně. Doporučuji.
Babička někdy směs neměla, ale kuřata byla zdravá i tak.
Kukuřice+pšenice, ale do toho sušene kopřivy a drcené skořápky. Tedy lze i bez směsi.
Pokud Vám kuřátka neprospívají, nebylo to to pravé. Zkusila bych rychle změnit jídelníček.

1.3.2023 07:10

viu napsal(a):
V rámci své vrozené lenosti a pohodlnosti krmím kuřátka K1, potom K2 :) a prospívají krásně. Doporučuji.
Babička někdy směs neměla, ale kuřata byla zdravá i tak.
Kukuřice+pšenice, ale do toho sušene kopřivy a drcené skořápky. Tedy lze i bez směsi.
Pokud Vám kuřátka neprospívají, nebylo to to pravé. Zkusila bych rychle změnit jídelníček.

Ono za časů našich babiček nebyla tak náročná a prošlechtěná plemena. Si myslím.

Taky si coby dítě pamatuji pšenici, kopřivy a drcené kosti. Ale tenkrát mě samozřejmě nenapadlo, ptát se na snášku.

1.3.2023 08:09

Ale no tak, náchylnosti říkat proslechtenost je zcela mimo. Co většině dnešních plemen chybí je genetická diverzita. To je ale jen jedna příčina. Druhá věc která se vrací jako bumerang je aplikace léčiv a vakcín na všechno a proti všemu. Každý mrzák přežije a je dál chovný, nejlépe na prodej. A třetí věc je zhoršující se životní prostředí, které má také vliv, do určité míry.
Užitkovost u většiny plemen je prakticky stejná jako před sto lety, u mnohých je ale podstatně horší...není to jen vlivem vnějšího prostředí.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2023 08:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

My jsme teda odchovali jen par zdrobnelych paduanek. Nicmene vse bylo ppd slepici. Dostavalo to to samy co dospely plus nejaky zbytky a co si nahrabali ve vybehu a no problem. Bud stesti nebo odolny hejnko.

2.3.2023 17:40
honzapm

XXX.XXX.134.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My jsme teda odchovali jen par zdrobnelych paduanek. Nicmene vse bylo ppd slepici. Dostavalo to to samy co dospely plus nejaky zbytky a co si nahrabali ve vybehu a no problem. Bud stesti nebo odolny hejnko.

Hodně velký rozdíl je odchov v květnu-červnu (výběh)
a odchov v únoru.

3.3.2023 08:04
paskov244

XXX.XXX.39.75

Borko napsal(a):

Je rozdíl jestli budete odchovávat kuřata pod kvočnou nebo v odchovně . Zásadní chyba je krmení kuřat nevyváženou stravou , to platí pro kvočnu i odchovnu s tím že pod kvočnou si vyváženou potravu najdou samy , v odchovně jim ji musíme předložit nejlépe v krmivu K1. Když čtu co jste všechno koupila tak na hmotnost jste ještě dražší než průmyslové krmení . A k věci proč kulhají , těstoviny jim dáváte co zbylo od oběda a v tom je podle mne chyba protože jsou solené a dost hodně . Pětidenní kuře by nemělo dostávat těstoviny ,vajíčko . studenou vodu , teplota odchovně by se měla pohybovat okolo 25°.
chovu zdar

3.3.2023 09:34

Proč pětidenní kuře nesmí dostávat vajíčko?

3.3.2023 15:23
paskov244

XXX.XXX.39.75

Ve směsí pro kuřata je vše co potřebují ke zdravemů růstu . Je tedy zbytečné zkrmovat vajíčka , která udělají z vyvážené stravy zmetka z neblahými důsledky na travící trakt . Při kterém se obtížně vyprazdňují .
Důsledky jsou apatické kuře někde v rohu které za několik dnu může i uhynout . Pak chovatel píše dotaz proč mu desetidenní kuřata hynou když byly tak zdravé , Nemůžete vajíčka dávkovat tak aby všechny sezobaly stejné množství jedno víc druhé míň a třetí ještě víc a zrovna to nejčipernější tak to je.
Zkrmování vajíček je přežitek minulých dob kdy se kuřata odchovavaly pod slepicí kde co sezobly a měly průjem .
Jetě můj tatínek krmil kuřata jahlami , napajel čerstvou vodou ,udržoval teplotu vařičem pod bedýnkou s kuřaty a obden dostaly vajíčko na tvrdo protože měly průjem .
Dneska je to až neskutečná vspomínka za jakých podmínek s daly taky odchovat kuřata . Tedy jestli mají kuřátka průjem tak jim to vajíčko dejte , jestli ne tak ho raději dejte na chleba a posolte si jej .

chovu zdar

3.3.2023 16:10

paskov244 napsal(a):
Ve směsí pro kuřata je vše co potřebují ke zdravemů růstu . Je tedy zbytečné zkrmovat vajíčka , která udělají z vyvážené stravy zmetka z neblahými důsledky na travící trakt . Při kterém se obtížně vyprazdňují .
Důsledky jsou apatické kuře někde v rohu které za několik dnu může i uhynout . Pak chovatel píše dotaz proč mu desetidenní kuřata hynou když byly tak zdravé , Nemůžete vajíčka dávkovat tak aby všechny sezobaly stejné množství jedno víc druhé míň a třetí ještě víc a zrovna to nejčipernější tak to je.
Zkrmování vajíček je přežitek minulých dob kdy se kuřata odchovavaly pod slepicí kde co sezobly a měly průjem .
Jetě můj tatínek krmil kuřata jahlami , napajel čerstvou vodou ,udržoval teplotu vařičem pod bedýnkou s kuřaty a obden dostaly vajíčko na tvrdo protože měly průjem .
Dneska je to až neskutečná vspomínka za jakých podmínek s daly taky odchovat kuřata . Tedy jestli mají kuřátka průjem tak jim to vajíčko dejte , jestli ne tak ho raději dejte na chleba a posolte si jej .

chovu zdar

Aha. Takže po vejcích mají kuřata zácpu? Totéž jsem zažil u kuřat při krmení směsi. Ucpaná kuřata, neschopná se vyprazdňovat. Tak ta příčina bude asi jinde.
Nejsem odpůrce směsi ani klasického krmení, o kterém jsem přesvědčen že pokud se to umí, směs se může jít zahrabat. Potíž je v tom, že ne každý dokáže krmnou dávku optimálně vybalancovat. Musí se počítat poměr živin... Proto je dnes výhodnější sáhnout po směsích.
Ale. Doba kdy se směsy míchaly z kvalitních komponentů je dávno pryč. Dnes je to převážně dráze prodány odpad a pro zvýšení stravitelnost i se nacpe chemie... Takže směs ano, ale opravdu uvážlivě a hledat kvalitní složení.
V opačném případě je to balancování na hraně za drahý peníze, stejně jako krmení které už někteří vnímají jako přežitek minulých dob. Jenom proto, že to neumi. Ještě že to nevěděli 3500 let př.n.l. když se formovala plemena, ze kterých žijem dodnes...

3.3.2023 17:26
2mazutak

XXX.XXX.3.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Aha. Takže po vejcích mají kuřata zácpu? Totéž jsem zažil u kuřat při krmení směsi. Ucpaná kuřata, neschopná se vyprazdňovat. Tak ta příčina bude asi jinde.
Nejsem odpůrce směsi ani klasického krmení, o kterém jsem přesvědčen že pokud se to umí, směs se může jít zahrabat. Potíž je v tom, že ne každý dokáže krmnou dávku optimálně vybalancovat. Musí se počítat poměr živin... Proto je dnes výhodnější sáhnout po směsích.
Ale. Doba kdy se směsy míchaly z kvalitních komponentů je dávno pryč. Dnes je to převážně dráze prodány odpad a pro zvýšení stravitelnost i se nacpe chemie... Takže směs ano, ale opravdu uvážlivě a hledat kvalitní složení.
V opačném případě je to balancování na hraně za drahý peníze, stejně jako krmení které už někteří vnímají jako přežitek minulých dob. Jenom proto, že to neumi. Ještě že to nevěděli 3500 let př.n.l. když se formovala plemena, ze kterých žijem dodnes...

zdravím.já také nevidím nic špatného na krmení kuřat starým způsobem.tady asi došlo k nedorozumnění,kdy krmení vejcem na tvrdo nesmí být zaměnováno s vaječnou míchanicí tvořenou vejcem a strouhanou houskou,která vlastně tu těžkou stravitelnost vylehčuje.tato směs byla i používána v minulosti při odchovu kanárů,možná se používá dodnes.záleží pouze na poměru vejce a strouhanky.

3.3.2023 17:30
2mazutak

XXX.XXX.3.126

po několika dnech lze již do míchanice přidávat další šrotované komponenty jako kukuřičný ,pšeničný,a ječný šrot a podíl vejce snižovat.

3.3.2023 18:08
bery25

XXX.XXX.33.236

prve tri,štyri dni davam čisty kukuričny šrot,potom postupne primiešavam zmesku,na pitie čierny čaj,niekde som to tu čital,asi od Petra z Bratislavy,mne to funguje,ziadne zapchy určite

Přidejte reakci

Přidat smajlík