Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.2.2023 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.230

Tohle nám dneska náš jezevčík "ulovil" na zahradě. Nikdo ve vsi se k ní nehlásí. Nevíte co by to mohlo být zač, případně jak staré? Tipovala jsem nějakého nosného hybrida. Ale nevyznam se. Pařáty má tmavé.

Vrků

23.2.2023 15:54
Vrků

XXX.XXX.18.12

Slepice

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2023 17:19

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tohle nám dneska náš jezevčík "ulovil" na zahradě. Nikdo ve vsi se k ní nehlásí. Nevíte co by to mohlo být zač, případně jak staré? Tipovala jsem nějakého nosného hybrida. Ale nevyznam se. Pařáty má tmavé.

Tohle je dost nepovedená hedvábnička, asi kříženec a podle všeho spíše kohout. podle postoje možná dokonce s nějakou bojovnicí. Kohout zakokrhá, časem. jinak dobrá kuriozita na dvorek

Neregistrovaný uživatel

23.2.2023 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle je dost nepovedená hedvábnička, asi kříženec a podle všeho spíše kohout. podle postoje možná dokonce s nějakou bojovnicí. Kohout zakokrhá, časem. jinak dobrá kuriozita na dvorek

Díky. Tak jsem byla mimo 😂😂😂 napřed pude to pryč, hodíš to hadovi. (nikdo ze vsi se k tomu nehlásí) no a teď už to má jméno v kleci hřad a vypadá to že to na dvoře zůstane 😂😂😂 takže pokud jo holt misto zdrobnelejch wyandotek budou klasicky hedvabnicky 😂

24.2.2023 01:03
Peter1999

XXX.XXX.120.195

Zaujímavý mix🤗

24.2.2023 07:23

Díky. Tak jsem byla mimo 😂😂😂 napřed pude to pryč, hodíš to hadovi. (nikdo ze vsi se k tomu nehlásí) no a teď už to má jméno v kleci hřad a vypadá to že to na dvoře zůstane 😂😂😂 takže pokud jo holt misto zdrobnelejch wyandotek budou klasicky hedvabnicky 😂

Klasický hedvábničky nebudou, buďte v klidu Uvidíte, jak se vyvrbí, zkuste ho pak vyfotit z boku. Ale nemá typickou chocholku, nohy nejsou vidět, zda jsou opeřené a 5-ti prsté a jakou mají barvu.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2023 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.79

Klasický hedvábničky nebudou, buďte v klidu Uvidíte, jak se vyvrbí, zkuste ho pak vyfotit z boku. Ale nemá typickou chocholku, nohy nejsou vidět, zda jsou opeřené a 5-ti prsté a jakou mají barvu.

Myslim jako že k tomuhle dokoupim klasické hedvábničky. Ne že se z toho vyloupne 😉
Opeřené nohy nemá i když náznaky ano. Počet prstů jsem nezkoumala. Ale barvou jsou černé.

Mikci

24.2.2023 11:39
Mikci

XXX.XXX.133.107

Et - spadl z měsíce přímo k vám na dvůr

24.2.2023 13:13

Myslim jako že k tomuhle dokoupim klasické hedvábničky. Ne že se z toho vyloupne 😉
Opeřené nohy nemá i když náznaky ano. Počet prstů jsem nezkoumala. Ale barvou jsou černé.

To už si pořiďte klasické hedule “čistokrevné”
V páru, s tímhle je nekřižte. A pokud nelíhnete, tak k syandotkám bude dobrej taky

Neregistrovaný uživatel

24.2.2023 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.79

To už si pořiďte klasické hedule “čistokrevné”
V páru, s tímhle je nekřižte. A pokud nelíhnete, tak k syandotkám bude dobrej taky

Myslíte že to fakt bude kohout? Nerozporuji. Mám v oku jakž takž jen paduanky. Líhnout nechcem. Co by k němu tedy bylo vhodné? (i velikostně) rodině se líbily paduanky at klasik nebo zdrobnělé. Mě wyandotky a za nimi právě hedvábničky. U těch ale sehnat slepice je kumšt a popravdě. Litr za slépku dát nechci. Nevyznám se v drůbeži a nerada bych tedy k němu pořídila holky co na něj budou moc malé nebo naopak. Ráda si nechám porafit po čem koukat (ne nejde nám o snášku aby to frkalo vejce jak na pásu spíš něco na co se dá koukat a nevydrží stěží rok a když bude i vejce jedině plus)

24.2.2023 15:05
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Hedvábky jsou speciální kategorie, co se týče určování pohlaví. Kolikrát koukám na dospělé zvíře, a dokud nezačne kokrhat nebo nesnese vajíčko, tak nevím. :)
Frufru napsal kohout a lajkli mu to ančovička a Štefan. Toš tipuju taky kohouta. :)

24.2.2023 16:34

Myslíte že to fakt bude kohout? Nerozporuji. Mám v oku jakž takž jen paduanky. Líhnout nechcem. Co by k němu tedy bylo vhodné? (i velikostně) rodině se líbily paduanky at klasik nebo zdrobnělé. Mě wyandotky a za nimi právě hedvábničky. U těch ale sehnat slepice je kumšt a popravdě. Litr za slépku dát nechci. Nevyznám se v drůbeži a nerada bych tedy k němu pořídila holky co na něj budou moc malé nebo naopak. Ráda si nechám porafit po čem koukat (ne nejde nám o snášku aby to frkalo vejce jak na pásu spíš něco na co se dá koukat a nevydrží stěží rok a když bude i vejce jedině plus)

Hedvábníci jsou náruživí a zvládnou i větší slepice. Podle fota se velikost špatně pozná. Zkuste vyfotit z boku, aby byl vidět celý postoj atd. Ikdyž u kříženců to bývá složité, pokid nemají klasické peří. U hedvábek se podle něj pohlaví určit nedá. Ale je divné, že se k němu nikdo nehlásí. Samo mohl se vylíhnout z dovezených vajec jako “plivník”. A už slepice máte? Pokud ano, dejte ho i s klecí poblíž a pokud to je kohout, mohl by se začít projevovat klasicky “kohoutove” a přesvádět se před slepicemi.

24.2.2023 18:28
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Hedvábníci jsou náruživí a zvládnou i větší slepice. Podle fota se velikost špatně pozná. Zkuste vyfotit z boku, aby byl vidět celý postoj atd. Ikdyž u kříženců to bývá složité, pokid nemají klasické peří. U hedvábek se podle něj pohlaví určit nedá. Ale je divné, že se k němu nikdo nehlásí. Samo mohl se vylíhnout z dovezených vajec jako “plivník”. A už slepice máte? Pokud ano, dejte ho i s klecí poblíž a pokud to je kohout, mohl by se začít projevovat klasicky “kohoutove” a přesvádět se před slepicemi.

..nebo začne snášet vajíčka 😀..je to záhadný kříženec 🤦

Neregistrovaný uživatel

24.2.2023 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Slepice se shánějí. Ale koukám že sehnat něco bude kumšt. No uvidím. Přinejhorším seženu klasický hybridky nějaký. Prý je kus od nas větší chov ale známej statkar si od nich bere a je to zdravy a v poho. Tak to možná holt zkusím. Hedvábničky asi neseženu a na kuřata nebo vejce teď podmínky nemám.. Uvidíme. Každopádně seženu pár holek a buď to bude kohout nebo ne a pak si doseženu kohouta.
Jinak má 5 prstů a velikostně. Ja nevim. Přijde mi drobnější než běžný dvorkový mixy ale je to mladé aspoň myslím že to je mladé tak to může být i tím. Jinak... No je to větší jak ty zdrobnělé paduanky ale ne zas nějak moc extra. Zítra odpoledne udělám fotky lepší. Moc děkuji za rady a postřehy. Jinak zatím bydlí ve voliere po papouskach (ti nemaj zalet a pujdou tam z bytu zas až koncem dubna) a Cca za 2 tydny začneme upravovat mistnost kde dřív byly slepice a teď sklad bordelu.
Ve voliere ma dva balily slamy. Misky s psenici, jinym zrnim a kukuřici. Vodu... No a asi si myslí že je papoušek takže po bidlech a větvích skáče jak profík 😂😂😂

25.2.2023 20:49
harpy

XXX.XXX.246.239

Mám čerstvou zkušenost s vlastním nalezencem. Od června jsme měli čtyři kohouty marans medenokrke. Před tím nám jeden, ještě mladý, zmizel, snad útokem jestřába. Před týdnem jsme jednoho měli k obědu, takže zůstali tři. O dva dny později mě ke slepicim do kurníku přivedl jejich křik, takže jsem přiběhl, jestli se nekoná útok kuny. No a jakým překvapením bylo, že mezi slepicemi byli zase čtyři kohouti. Jeden jako druhý, všichni stejného plemene. Nikdo v okolí je nechová a nikomu nechybí.

25.2.2023 21:09

harpy napsal(a):
Mám čerstvou zkušenost s vlastním nalezencem. Od června jsme měli čtyři kohouty marans medenokrke. Před tím nám jeden, ještě mladý, zmizel, snad útokem jestřába. Před týdnem jsme jednoho měli k obědu, takže zůstali tři. O dva dny později mě ke slepicim do kurníku přivedl jejich křik, takže jsem přiběhl, jestli se nekoná útok kuny. No a jakým překvapením bylo, že mezi slepicemi byli zase čtyři kohouti. Jeden jako druhý, všichni stejného plemene. Nikdo v okolí je nechová a nikomu nechybí.

Jako, že vám ho někdo hodil přes plot?

25.2.2023 21:22
harpy

XXX.XXX.246.239

Nemáme plot, prostě přišel. Jestli je cizí, nebo se ten náš "uloveny" někde půl roku toulal, netuším :)

Neregistrovaný uživatel

28.2.2023 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.79

Tak Arnold se zatím chováním blíží spíš holce. Seznámení bylo drsné a první noc holky spaly ve slámě a on na bidle ale dnes už se hemžili spolu. Uvidíme. Je to v podstatě jedno. Slepičky jsou z podzimu. Mladé. Super.
Schválně jestli poznáte co tam je zač.
Dodávám že jsou z těch 6 tři čistokrevné. Byť ne výstavní samozřejmě.

28.2.2023 18:49
Doron

XXX.XXX.162.50

Teda, Vy jste s tím pohnula.
Arnold tomu dal impuls 👍
Gratuluju ke slépkám :)!
To jsou hedvábničky?

28.2.2023 18:57

Tak Arnold se zatím chováním blíží spíš holce. Seznámení bylo drsné a první noc holky spaly ve slámě a on na bidle ale dnes už se hemžili spolu. Uvidíme. Je to v podstatě jedno. Slepičky jsou z podzimu. Mladé. Super.
Schválně jestli poznáte co tam je zač.
Dodávám že jsou z těch 6 tři čistokrevné. Byť ne výstavní samozřejmě.

Vidím hedule, kadeřavou kočinku a pak asi nějakou modrou hybridku?

28.2.2023 18:57

A podle fotky ten křížený nalezenec vypadá skutečně spíše jako slepice.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2023 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Bílé s nádechem (ne Arnold) je čistá hedvábnička. Trošku urousana ale srovná se opereni.
Hnědá a jedna skoro černá jsou hedvábnička s kočinkou. Pak je tam další hedvábničko kočinka ale ta vypadá víc do kočinky. Pak jedna čistá kadeřavá (ty mixly jsou s těmi kadeřavými). A to šedivé není modrý hybrid ale čistá brahmanka co nevyrostla. 😁
Jo vtipná směska ale na to kochání se fakt spokojenost. Jednou třeba přejdu na čisté. Zatím máme tyhle a mám z nich radost.

Jinak Arnold/ka se začlenil a už běhá s holkama dole.

1.3.2023 08:15

No to je boží hejnečko!

1.3.2023 08:28

Bílé s nádechem (ne Arnold) je čistá hedvábnička. Trošku urousana ale srovná se opereni.
Hnědá a jedna skoro černá jsou hedvábnička s kočinkou. Pak je tam další hedvábničko kočinka ale ta vypadá víc do kočinky. Pak jedna čistá kadeřavá (ty mixly jsou s těmi kadeřavými). A to šedivé není modrý hybrid ale čistá brahmanka co nevyrostla. 😁
Jo vtipná směska ale na to kochání se fakt spokojenost. Jednou třeba přejdu na čisté. Zatím máme tyhle a mám z nich radost.

Jinak Arnold/ka se začlenil a už běhá s holkama dole.

Tak třeba ta hnědá hedule je ale na fotce vcelku typově dost hedvábničková. Takže o kvočny na odchov máte postaráno

Neregistrovaný uživatel

1.3.2023 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Tak třeba ta hnědá hedule je ale na fotce vcelku typově dost hedvábničková. Takže o kvočny na odchov máte postaráno

Jen jsem zmatená z toho té Arnolda. Prostě nevím. Má pár týdnů na projev a pak mám kdyztak v rezervaci hedvábničku kohouta loňského nepříbuzného. Tak uvidíme. Ať je Arbold ženská 😂

1.3.2023 17:35

Pokud běhá s hejnem a neprojevuje se jako kohout chováním a zvukově (tanec před slepicemi, svolávání k pamlsku apod.) bude to slepice. Na hodně mladého kohouta to nevypadá. A ač
Kříženec, měl by na hlavě alespoň náznak chocholky, podle mě.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2023 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Pokud běhá s hejnem a neprojevuje se jako kohout chováním a zvukově (tanec před slepicemi, svolávání k pamlsku apod.) bude to slepice. Na hodně mladého kohouta to nevypadá. A ač
Kříženec, měl by na hlavě alespoň náznak chocholky, podle mě.

Jediné čím se liší že když se mu priplete nějaká pod nohy klovne jakoby jejím směrem ať se uhne a tím konec. Jibak je s nima a nic... Chodí teda vzpřímeněji ale to nebude znak pohlaví.

1.3.2023 19:48
Doron

XXX.XXX.5.11

Jediné čím se liší že když se mu priplete nějaká pod nohy klovne jakoby jejím směrem ať se uhne a tím konec. Jibak je s nima a nic... Chodí teda vzpřímeněji ale to nebude znak pohlaví.

Takže Arnold chce dělat šéfku 🤣

Neregistrovaný uživatel

1.3.2023 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Doron napsal(a):
Takže Arnold chce dělat šéfku 🤣

To nebude neb šéfuje brahmanka. Přeci jen je větší, Arnold si na ní netroufá a má přirozenou autoritu. Ale je to zlato. Na ostatní je hodná.

1.3.2023 22:01
Doron

XXX.XXX.5.11

Tak je všechny pozdravujte:)!
Udělala jste dobře, slepice jsou skvělé společnice.
Líbilo se mi, jak to osud zařídil:)!
Tak ještě toho kohoutka a jste kompletní:)

Neregistrovaný uživatel

2.3.2023 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Doron napsal(a):
Tak je všechny pozdravujte:)!
Udělala jste dobře, slepice jsou skvělé společnice.
Líbilo se mi, jak to osud zařídil:)!
Tak ještě toho kohoutka a jste kompletní:)

Mám z nich radost. Mno vypadá to (nechci zakřiknout ťuk ťuk ťuk) že fakt přibude kohout a asi ještě dvě hedulky 😁 když už tak už 😂
Nakonec jsme rádi všichni že ten náš jezevčík to udělal a že se to sem zatoulalo. Aspoň nás to nakoplo a pár holek nevhodných do výstavního chovu bude mít snad fajn domov. Kouká se na potvory hezky. Plassi jsou teda obě kočinky ale jinak se to nechá všechno i hladit. Ty černý cuzy nezdrhaj ale klovou 😂

2.3.2023 20:28
Doron

XXX.XXX.5.11

Mám z nich radost. Mno vypadá to (nechci zakřiknout ťuk ťuk ťuk) že fakt přibude kohout a asi ještě dvě hedulky 😁 když už tak už 😂
Nakonec jsme rádi všichni že ten náš jezevčík to udělal a že se to sem zatoulalo. Aspoň nás to nakoplo a pár holek nevhodných do výstavního chovu bude mít snad fajn domov. Kouká se na potvory hezky. Plassi jsou teda obě kočinky ale jinak se to nechá všechno i hladit. Ty černý cuzy nezdrhaj ale klovou 😂

No jo černý, to je jasný, budou to plivníci:))

Neregistrovaný uživatel

7.3.2023 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Přidávám pokračování. Arnold je Anežka. Má k sobě momentálně holčičí hejno:
2x hedvábnička
1x hedvábnička x kočinka kadeřavá (vizáž hedvábničky)
2x hedvábnička s kočinkou k. Vzhledově tak někde napůl
2x kočinka kadeřavá
1x kočinka k. s hedvábničkou vizáží do kočinky
1x zakrslá brahmánka
A kohout hedvábničky.

Nějak se to rozrostlo 😂 holky až na Anežku a brahmanku jsou příbuzný buď po otci, matce nebo obou. Kohoutek je nepříbuzný.

Dneska 2x vejce od hedulí. Šikulk to jsou. Akorát by nemusely snášet na polici na dlažky 😂😂

7.3.2023 15:56
Doron

XXX.XXX.17.221

Přidávám pokračování. Arnold je Anežka. Má k sobě momentálně holčičí hejno:
2x hedvábnička
1x hedvábnička x kočinka kadeřavá (vizáž hedvábničky)
2x hedvábnička s kočinkou k. Vzhledově tak někde napůl
2x kočinka kadeřavá
1x kočinka k. s hedvábničkou vizáží do kočinky
1x zakrslá brahmánka
A kohout hedvábničky.

Nějak se to rozrostlo 😂 holky až na Anežku a brahmanku jsou příbuzný buď po otci, matce nebo obou. Kohoutek je nepříbuzný.

Dneska 2x vejce od hedulí. Šikulk to jsou. Akorát by nemusely snášet na polici na dlažky 😂😂

Tak to chce nějakou hoodně slavnostní omeletu:)!

7.3.2023 17:16

Když jim dáte jasně najevo, kam snášet, tak se to časem naučí. Ikdyž já měl 5 slepic a v kurníku v rohu snášely vytrvale 2. Ale zase jsem měl snášedlo v patře zvenku a musel jsem je tam naučit. Když máte voliéru, dejte jim třeba papírovou bedýnku s podkladkem. A připravte se na to, že dríve či později (spíše dříve) se rozjede kvokací mánie😉 Ale kohoutek je pěkný (není zdrobnělý?), pokud je nepříbuzný se slepicemi, tak to na drobotinu nebude mít vliv. Jen to potomstvo raději neprodávejte. Oni kupci slíbí cokoliv, ale jistotu, že pak neprodají “čistokrevné hedvábničky”, nemá prodejce nikdy. A plemeno si nezaslouží býti przněno, jak se mnohdy (pohledem na dvorky) děje.
Tak ať vám dělají radost, je to moc pěkné pokoukání👍🏻😊

Neregistrovaný uživatel

19.3.2023 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.216

Tak hlásím že Arnold je fakt ženská. Nevím kolik holek snáší z těch 10 ale minimálně 2 kočinky a 2 hedule. Každý den 3 vejce. Šikulky to jsou. 😁

Neregistrovaný uživatel

19.3.2023 16:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.216

Už se i ochočily. Zeda většina. Brahmanka je oprsklik první třídy co je schopnej všeho a kohout s dvěma hedulema neni o moc pozadu😂
Kočinky i kříženky se bez výjimky drží v odstupu furt. Ale nijak velkém.

20.3.2023 11:49
Doron

XXX.XXX.23.147

Tak hlásím že Arnold je fakt ženská. Nevím kolik holek snáší z těch 10 ale minimálně 2 kočinky a 2 hedule. Každý den 3 vejce. Šikulky to jsou. 😁

A jaký postavení má Arnold v hejnu?
Přece jenom, je to matka zakladatelka, tak by si ji měli vážit:))!

Neregistrovaný uživatel

20.3.2023 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.118

Doron napsal(a):
A jaký postavení má Arnold v hejnu?
Přece jenom, je to matka zakladatelka, tak by si ji měli vážit:))!

Arnold krom brahmanky šéfuje 😂😂
Postavení je:
Kohout je kápo. Brahmanka taková šedá eminence. Neplete se ale diktovat si nenechá. Arnold naopak má tendence ostatní komandovat. Nicméně nekokrha neprojevuje se nijak jako kohout. Nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík