Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak, venku je sice krásně, ale mrzne. Takže ta kamna nejsou špatný nápad. Pokud tedy netopíte plynem....

Netopíme plynem. Máme stará dobrá kuchyňská kamna na dřevo. Takže topíme, vaříme i pečeme na jednom krámu
Hezky letos lezou papriky i salát. Slepice nesou jak o život. Čekam DPD s balíkem od pana Veselého. Doobjednal jsem topné desky do odchoven. Takže milé jaro, jsme ready. Můžeš přijít a už zůstat.
Já vím, že to tady nikoho nezajímá, ale stejně se o tu naprosto nechovatelskou událost podělím:
Koupila jsem si koženou bundičku z Kary. A protože to byla láska na první pohled, jak jsem si ji vezla domů, ňuchňala jsem se s ní.
V metru ke mně přistoupila nějaká paní a říká, že bundička je opravdu pěkná, a kolikpak stála? Tak jsem jí to řekla a ona na to, že to je hodně peněz. Odpovídám, že za ty peníze stojí, protože je česká, kvalitní a kožená. Paní na to: Kožená? Proboha, nějaké tele kvůli tomu přišlo o život, a vy to nosíte?
Bundička je z kozlečiny, ale co už. Paní jsem odpověděla, že by to zvíře stejně zabili, tak z toho mám aspoň bundičku. A ona zas, že to určitě ne, protože jaký jiný důvod by pro to zabití byl? Tak jsem jí šibalsky odpověděla jedním slovem:
Mňam.
Paní nade mnou pohoršeně potřásla hlavou.
Pražáci jsou divní. Ne že se to jen říká, opravdu jsou. :)

Já mám po bytě všude ovčiny (v pokoji místo koberce v podstatě), a když se zmíním mezi slabšími povahami, tak vídám infarktové stavy
A to nemluvím o tom, jaké pěkné stádečko hovězího mám v sedlovně

Varaxi
napsal(a):
Já vím, že to tady nikoho nezajímá, ale stejně se o tu naprosto nechovatelskou událost podělím:
Koupila jsem si koženou bundičku z Kary. A protože to byla láska na první pohled, jak jsem si ji vezla domů, ňuchňala jsem se s ní.
V metru ke mně přistoupila nějaká paní a říká, že bundička je opravdu pěkná, a kolikpak stála? Tak jsem jí to řekla a ona na to, že to je hodně peněz. Odpovídám, že za ty peníze stojí, protože je česká, kvalitní a kožená. Paní na to: Kožená? Proboha, nějaké tele kvůli tomu přišlo o život, a vy to nosíte?
Bundička je z kozlečiny, ale co už. Paní jsem odpověděla, že by to zvíře stejně zabili, tak z toho mám aspoň bundičku. A ona zas, že to určitě ne, protože jaký jiný důvod by pro to zabití byl? Tak jsem jí šibalsky odpověděla jedním slovem:
Mňam.
A nejen Pražáci

https://www.pranostika.cz/mesic-brezen.html
Březen - za kamna vlezem.
Panská láska, ženská chuť a březnové počasí není stálé.
V březnu vítr břízy fouká.
V březnu vítr, v dubnu déšť - pak jistě úrodný rok jest.
Březnové slunce má krátké ruce.
Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát.
Studený marec, mokrý máj - bude humno jako ráj.
Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl.
Sníh v březnu škodí osení i vinné révě.
Adventní sníh dočká-li marcového, nebudeš jídat, sedláčku, chleba režného.
Březnový sníh zaorati jest, jako když pohnojí.
Březnového prachu za dukát lot.
V březnu prach co zlato a stříbro, ale sníh bývá pro osení jed.
V březnu prach a v dubnu bláto - sedlákovi roste zlato.
V březnu prach - jistý hrách.
Březen bez vody - duben bez trávy.
Suchý březen, studený duben, mokrý máj - bude v stodole ráj.
Březen suchý, duben mikrý a květen větrný pytle obilím a sudy vínem naplní.
Mokrý březen od rolníků nenáviděn.
Na déšť březnový nanásleduje požehnání boží.
Mnoho dešťů březnových - hubené léto.
Jak prší v březnu, tak také v červnu.
Hřmí-li v březnu, tak také v červnu.
Kolik mlh v březnu k nebi stoupá, tolik bude ještě mrazů po velikonocích.
Mlha v březnu znamená za 100 dní bouřku.
Březnové mlhy - za 100 dní déšť.
Kolik březnových mlh, tolik lijavců v roce.
Suchý březen, mokrý máj, bude humno jako ráj.
Vrků

XXX.XXX.23.169
Od třetího znovu svoboda pro slepičky.Napadeno chřipkou bylo 17 chovů z kolika se neuvádí.Kolik z nich bylo v krytých chovech taky ne.
Varaxi
napsal(a):
Mňam.
Přesně. To nejlepší je, že nic nepřijde nazmar 😋
Jinak mám v prácovně líheň. Klientky obdivují vejce ( teď maransky). A hned, co s tolika kuřaty? Říkám: slepičky nechám na vajíčka, kohoutky sníme. A taky hned: chudinky... jak můžete....když je znáte od miminka....
Přitom vegetariánka mezi nimi není žádná 😂
A do Prahy to máme 100km 😜
Vrků

XXX.XXX.23.169
Varaxi
napsal(a):
Mňam.
Kdo je podle vás Pražák,pokuste se nějak definovat.
Sněženkový víkend 4.-5.3. 9.00-16.00
Průhonický park - Botanická zahrada a genofondové sbírky na návrší Chotobuz
- prodej raritních mutací, provázení sbírkami, výstava/prezentace zahradníků
http://www.ibotky.cz/clanky/akce/356-vikend-snezenek-2023.html

ančovička1
napsal(a):
U nás sněženky i ocúny v plném květu i s včelkami 😇
... ocůny... ? Snad šafrán (crocus)...

napsal(a):
Vidíte, to mi uniklo.
Ale patří do kategorie "nikdy si nezapamatuji."
Ano, každý kvete v jinou dobu.
A v této kategorii je ještě - habr x jilm - ano, každý vypadá jinak. A hoboj a fagot - ano, každý vypadá a zní jinak.
Ale...
Vrků

XXX.XXX.23.169
Ode dneška do 19 v Botanické orchideje.
Včera 11, dnes 13 vajíček od 13 komtes.
Kam se hrabou hybridky, fujky jako.
napsal(a):
No,co já vím 😀.. krokusy jsem sázela na podzim a ještě nekvetou🤔..musím se na to podívat..
.a pár fotek právě kvetoucích jarniček😀.
Když se krokusy sází na podzim (nebo jiné cibuloviny),
tak první jaro kvetou vždy o něco později.
Pak se usadí a už kvetou shodně. Srovnají si výšku hlízy (cibule) v půdě,
koření zavčasu a všechno to mají uspořádanější, vyrovnané.
Pozdnějšího kvetení využívají např. v parku Keukenhof
- normálně všechny cibule jedné odrůdy mají shodný termín kvetení,
oni tam vysazují jedny cibule každé tři týdny a tím zařídí postupné nakvétání
v následujícím roce, neznamená to, že tři týdny výsadby = tři týdny nástup kvetení,
na jaře se rozdíl srovnává - ale přece ne tolik, aby vše vypuklo najednou.
Takže tam chodíte a na jednom místě stejná odrůda je už v nejlepším,
zatímco o několik záhonů dál jsou poupata ještě zelená.
Plnokvětá sněženka je Galanthus nivalis ´Flore Pleno´.
Je úžasná. Já zachránil velké koláče z jedné zapomenuté zahrady.
Sněženky jsou jedny z mála cibulovin, které preferují přesazení
nebo rozdělení většího trsu v květu.
Cibulky mimo půdu rychle vysychají, nesnáší to, proto se tolik nenabízí
v sáčcích, jako třeba odolné tulipány se silnou slupkou a jinou strukturou cibule.
Bledule dtto.
honzapm
napsal(a):
Když se krokusy sází na podzim (nebo jiné cibuloviny),
tak první jaro kvetou vždy o něco později.
Pak se usadí a už kvetou shodně. Srovnají si výšku hlízy (cibule) v půdě,
koření zavčasu a všechno to mají uspořádanější, vyrovnané.
Pozdnějšího kvetení využívají např. v parku Keukenhof
- normálně všechny cibule jedné odrůdy mají shodný termín kvetení,
oni tam vysazují jedny cibule každé tři týdny a tím zařídí postupné nakvétání
v následujícím roce, neznamená to, že tři týdny výsadby = tři týdny nástup kvetení,
na jaře se rozdíl srovnává - ale přece ne tolik, aby vše vypuklo najednou.
Takže tam chodíte a na jednom místě stejná odrůda je už v nejlepším,
zatímco o několik záhonů dál jsou poupata ještě zelená.
Plnokvětá sněženka je Galanthus nivalis ´Flore Pleno´.
Je úžasná. Já zachránil velké koláče z jedné zapomenuté zahrady.
Sněženky jsou jedny z mála cibulovin, které preferují přesazení
nebo rozdělení většího trsu v květu.
Cibulky mimo půdu rychle vysychají, nesnáší to, proto se tolik nenabízí
v sáčcích, jako třeba odolné tulipány se silnou slupkou a jinou strukturou cibule.
Bledule dtto.
Díky za pojmenování moji plnokvěté sněženky,objevila jsem ji před x lety kdesi u plotu zahrady, když jsme chalupu koupili..dělá mi po každé zimě velkou radost, letos už začala kvést asi před měsícem, díky teplé zimě..
A jsem ráda,že ocúny nemám,(už jsem si zopakovala zapomenuté poznatky),jelikož jsou prudce jedovaté..
Ladoňky mi letos mírně zdecimoval pan pižmák Standa, než jsem obnovila oplocení..jsou trochu prišlápnuté😕..ale ještě dorostou..s těmi prvními kytičkami je hned veseleji 😀
Již jsem na to přišel - když si slepice oklovávají kloaky,
tak se jedná o tzv. Lesbismus.
Dobré zprávy:
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/%C3%BAsp%C4%9Bch-sv%C4%9Btov%C3%A9ho-m%C4%9B%C5%99%C3%ADtka-ve-dvo%C5%99e-kr%C3%A1lov%C3%A9-se-narodilo-dal%C5%A1%C3%AD-ml%C3%A1d%C4%9B-ohro%C5%BEen%C3%A9ho-druhu-nosoro%C5%BEce/ar-AA18hMn4?ocid=msedgntp&cvid=0de1c8eba60749e385d7c6d26901f6c2&ei=8
Piju ořechovku na jeho zdraví. :D
Já už na zahradě nemám nic. Co je zelené, to sežerou čínky
Jediný, co nesežerou jsou narcisy. Ty aspoň pošlapou
Jdu naložit další líheň. Zavření drůbeže mělo vliv ten, že teda jako přežili bez ptačí chřipky. Ale zato se naučily z nudy a malého prostoru žrát vejce. Takže je boj sebrat aspoň něco do líhně.
Dějou se věci - vejce se ztrácí ve slepičích žaludcích,
čečenští koně již nezvyšují uhlíkovou stopu na Litoměřicku,
v Praze na balkóně pořezali záletnické Kolečko,
milostivý Miloš už pi-je v bungalovu
a já uvažuji, kdy a zda vůbec se překulím na druhý bok.
Všem Tomášům přejeme jen to dobré.
Možná je nejvyšší čas na novou báseň.
MDŽ
emDýŽí,
kdo (na gauči)
dýl vydrží?
Konec básně. M.ú.
Honzíku, abyste si ten bok nepřeležel...
A co dáte komtesám k zítřejšímu svátku všech osob něžného pohlaví? Příteli jsem zatrhla kytici, je mi těch květin líto. Tak prý přinese jako oslavu mého ženství ananas.
Miluju ananas. Miluju přítele.
Ale komtesy jsou komtesy, ty si asi zaslouží něco lepšího než poměrně běžné ovoce. Třeba granátové jablko, to je údajně afrodisiakum, z toho by mohl mít potěšení i kohout.
Vrků

XXX.XXX.23.181
Ležení věnuje současná lékařská věda zvýšenou pozornost především ve vztahu ke krevnímu oběhu, trávicímu ústrojí a páteři.Nebezpečí ležení na levém či pravém boku je známé, obdobně i polohu dolních končetin nelze podceňovat ,Já ovšem věnují pozornost přetáčení z levého boku na pravý,ale také z pravého na levý.Technika obratů je různorodá, časově odlišná,ale zásadně přes záda,Správnou polohu ležení hledejme u kohouta,leží tam v komoře ,nožky má nahoře,ale říkejte to slepicím.

Varaxi
napsal(a):
Honzíku, abyste si ten bok nepřeležel...
A co dáte komtesám k zítřejšímu svátku všech osob něžného pohlaví? Příteli jsem zatrhla kytici, je mi těch květin líto. Tak prý přinese jako oslavu mého ženství ananas.
Miluju ananas. Miluju přítele.
Ale komtesy jsou komtesy, ty si asi zaslouží něco lepšího než poměrně běžné ovoce. Třeba granátové jablko, to je údajně afrodisiakum, z toho by mohl mít potěšení i kohout.
No vidíte. Mně je z ananasu nedobře. Vyzkoušeno. Teda z čerstvého.
Všem ženám, především však chovatelkám a diskutujícím na ifauně, přeji zdraví a vše co si jejich srdce přeje k MDŽ..Připojuji kytičku, která na internetu neuvadne a možná potěší.

Tak holky, ať se daří!
Dejte si do frkoly
Já tedy okusím tu umělohmotnou čokošku, co nám dali v práci, když mě tu tak přemlouváte
U nás v práci byla hodinu a půl trvající dámská párty (cca 40 žen a 2 hrdinní mužové, kteří se odvážně přidali. 5 dortů, tři tácky kanapek, zelenina s hummusem, ovoce, no, nestěžuji si. :)
Kytice a čokoládu jsme si mohly každá odnést s sebou.
Teď vyhlížím MDM, aby to bylo společensky korektní. Ví někdo, kdy se taková věc slaví?

MDM:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_den_mu%C5%BE%C5%AF
Jinak teda, Varaxi, bledá závist, no...

Tak mi dnes ze Zahradnictví Kruh přišla zásilka. Stromky třešní a kdoule....no jo ale venku ca 5 cm sněhu a vítr. Tak budu muset popřemýšlet co teď s tím. Snad to chvilku vydrží ty stromky. Jsou prosto-kořené..Jsem si to nadělil k vánocům...a po pravdě řečeno už ani nevím co vše jsem si to nadělil...jen vím , že to bude ve 3 zásilkách
Jinak všem ženám vše nejlepší k MDŽ

Varaxi
napsal(a):
Dala bych je do kýblu s vodou do garáže. Vždycky mi tam vydržely v nečase, ať už je tím nečasem horko nebo zima.
Dobře děkuji za radu zkusím to.
Vrků

XXX.XXX.7.239
Lepší dárek z Hradu si ženy nemohly přát

napsal(a):
Tak holky, ať se daří!
Dejte si do frkoly
Já tedy okusím tu umělohmotnou čokošku, co nám dali v práci, když mě tu tak přemlouváte
U vás se ještě MDŽ slaví?
napsal(a):
U vás se ještě MDŽ slaví?
U nás taky, jsme moderní firma, navíc IT - je potřeba slavit Den žen, aby lidé věděli, kdo z těch umaštěných obrýlených vousatých pánů v mikině s kapucí a rozkrokem u kolen je ve skutečnosti žena.
To je samozřejmě vtip (a docela dost blbý), ale zároveň si myslím, že není špatné pořádat oslavu žen/mužů/dětí/pohlavních menšin/zvířat/narozených v lednu/milujících žvýkačky Hubba Bubba/fanoušků stolního fotbálku/dosaď dle libosti, pokud není účast povinná.

Varaxi
napsal(a):
U nás taky, jsme moderní firma, navíc IT - je potřeba slavit Den žen, aby lidé věděli, kdo z těch umaštěných obrýlených vousatých pánů v mikině s kapucí a rozkrokem u kolen je ve skutečnosti žena.
To je samozřejmě vtip (a docela dost blbý), ale zároveň si myslím, že není špatné pořádat oslavu žen/mužů/dětí/pohlavních menšin/zvířat/narozených v lednu/milujících žvýkačky Hubba Bubba/fanoušků stolního fotbálku/dosaď dle libosti, pokud není účast povinná.
A kdy se v té IT firmě pracuje?
napsal(a):
A kdy se v té IT firmě pracuje?
Upřímně? Pořád. Lidi tam chodí třeba v devět večer pracovat a končí klidně ve dvě ráno. A to se recepce zavírá v šest večer.
Ale je tam jedna místnost vyhrazená na oslavy, párty a turnaje, které pak mají vyhlášení vítězů. A tam se dveře netrhnou.
Pracuje tam cca tři sta lidí každý den plus dalších pět set na jiných pobočkách (a to nepočítám lidi na home office), a oslavuje třeba deset, ale zaberou celou místnost. A ti ajťáci umějí pařit jako málokdo - ve čtyři ráno to zabalí, v šest jsou doma a v osm v práci na značkách. Ti frajeři jsou třeba čtyřicátníci, tak to docela obdivuju - já takovou výdrž neměla ani v osmnácti.

Varaxi
napsal(a):
My se scházíme průběžně u příležitosti několikerých narozenin. Nebo poloviny prázdnin. Naposled to byla výjimka - kolaudace nového bytu (skoro) bývalého kolegy.
A vše je dobrovolné.
Krásné ráno přejeme!
Většina jsou kuřátka maransky. Jen 2 jsou z vajec bressy. Jsou úplně skvělá. Jednička( vylíhnuto první) a puntík jsou nejvíc zvědavá kuřátka. A vypadají větší. Uvidíme při váženi :)
Varaxi
napsal(a):
U nás v práci byla hodinu a půl trvající dámská párty (cca 40 žen a 2 hrdinní mužové, kteří se odvážně přidali. 5 dortů, tři tácky kanapek, zelenina s hummusem, ovoce, no, nestěžuji si. :)
Kytice a čokoládu jsme si mohly každá odnést s sebou.
Teď vyhlížím MDM, aby to bylo společensky korektní. Ví někdo, kdy se taková věc slaví?
štastny to muži a su ešte vobec nažive

ad MDŽ u nás - proboha nepleťte si to někdo s oslavou. Oslavu (myšleno podnikový večírek) jsme tu neměli tak tři roky. A bývalý zaměstnavatel dělal i letní slavnost, to tady vůbec nehrozí
A já jako nespolečenský exot samozřejmě tuhle iniciativu jedině vítám :-)
Mě obtěžuje už jen to, že mi šéf vlítne do kanclu, zatřepe tlapkou a popřeje k MDŽ. Svoje narozeniny z toho důvodu ve firmě tajím. A matu osazenstvo tím, že jim přinesu něco na zub do kanclu tak 4x do roka, aby neměli tucha (neb tady se nosí, že oslavenec donese nějakou úlitbu).
Všem pěknou sobotu. Tak už to skáče ven. První letošní líhnutí hempšírky a orlovky.
Trochu čemeřic z mojí zahrady, některé květy poškodil mráz. Foceno v pátek. A zahrada včera ráno. Sníh taje a bude zase plno bláta. Ale bláto k jaru patří.
Ano, ano opět pěkný předjarní den. Krásné čemeřice u Javorky a jak dí Varaxi, sluníčko má již docela sílu. Já sluneční sílu zejména oceňuji při ohřevu teplé užitkové vody v boileru cca 500 litrů a sadba salátu a kedluben ve skleníku. I slepičky a holoubci jsou nějak veselejší.....

Já jsem včera zjistila, že psina kamarádky (zakrslá NO) je nějaká celá radostná, až mě praštila zubem do ruky, že tam mám ťafku Ale vyběhly jsme pak spolu ven a proběhla se dosyta, že pak padla za dveřmi na koberec a když jsem odcházela, ani hlavu nezvedla :-)
Vrků

XXX.XXX.49.81
Včera mě vrátil do dávné minulosti Žbirka,vieš jedná láska je vždy prvá,dotyk dlaní po ní trvá.Snad něco,jako tišina duše v neklidné době.
Dneska byl pěkný jarní den🌱.. prohlížela jsem prvně zasednutá vajíčka pizmovky, když se kačka šla vyvenčit,jinak bych přišla o ruku😀... má tam 19 vajec..doufala jsem, že nějaké to vejce vytřídím,coby čisté,aby jich neměla tolik...ale😲...ve všech 19ti vejcích krásné,asi 14ti denní zárodky 😀...tak kačenku musím pochválit a pana kačera Fandu také 👍👍🦆🦆
Děkuji, že se vám moje kačenky líbí..dneska jsem prohlížela vajíčka druhé kačenky..sedí přibližně stejně jako první a měla 23 vajec..při prosvícení jsem vyřadila 4 čistá vajíčka..tak jich má také oplozených 19😀 🤦🤦🤦...
příště mě čeká prohlídka vajec třetí kačenky.....

Není to sice úplně drůbež, ale nám se dneska ráno narodilo naše úplně první telátko. Kravička to zvládla úplně sama, když jsem ráno šla pouštět husy, tak jsem k ní nahlidla a už tam leželo na seně, ještě celé mokré, plodové obaly hned vedle... Placenta vyšla až asi za hodinu, takže ho pravděpodobně porodila přesně před mým příchodem.

Máte pravdu, je to holčička. Máma se jmenuje Srnečka. Mimino zatím jméno nemá, ale dneska mu nějaké vybereme.
Ještě máme dvě březí kozy, první má termín ve středu a druhá o týden později. To budeme mít mlíka 😋 Určitě zbyde i na slepičky...

Tak už jsou venku první kůzlata. To byla rychlost, koza rodila poprvé a obě kůzlata měla venku snad za 15 minut
Vrků

XXX.XXX.29.64
Jak pečovat a po jakou dobu o odebraná husí vejce zhruba víme,ale jak pozná husa ,kdy zasednout na ta neodebrala v hnízdě,aby vejce nezestárly?
Cítím potřebu sdílet informace. Tak tedy informuji, že buráky nevzešly - asi jsem je při namáčení malinko prokvasila. :D
Jahody z bílých plodů taky nic. Resp. něco tam roste, ale mám podezření, že to rozhodně není jahodník.
Tak jsem se dala na pokračování svých pokusů. Koupila jsem plody mangostany, vybrala z nich semínka a strčila je do země. Uvažuju, že bych zasela i mango, ale asi nemám dost velký květináč. Možná příště.

Já zůstávám při zemi (jako zahradnický diletant a laik) a vyklíčila mi pěkně rajská, letos nakoupená. Loni jsem klíčila zkusmo z rajských konzumních a vyvedlo se, tak uvidím, jak letos. Zjistila jsem, že loni mi rajčata nezačala odcházet na plíseň, ale na alimentární deficit vápníku, to budu muset nějako chytře pořešit tentokrát.
A zdá se, že se zmátořily už i nějaké papriky (též většinou nakoupené) a klíčí. Tak uvidím, kolik toho bude.
Vysela jsem též nějaké afrikány a jiné kytičky, nevím jaké, takže budu zvědavá, co z toho vyroste.
Mám nakoupené brambory a cibule na sadbu, příští týden má prý ještě nějak významně mrznout, tak uvidím, jak to dopadne, a snad příští víkend bych to našoupala do země.
Vápník lze doplnit do půdy, ale to chce dlouho před výsadbou zapracovat, na to už je dle mého pozdě. Proto, být Vámi, uchýlila bych se k postřiku. Dobré zkušenosti mám s Wuxalem, aplikace dle návodu.
Akorát samozřejmě je třeba aplikovat ideálně tak, aby rostlinky nechytly tu plíseň ani se nespálily na sluníčku.

Ten alimentární nedostatek vápníku není právě nedostatek v půdě, ale nedostatek z různých stresových důvodů. Nejčastěji podceněná zálivka, ale prý mohou být i jiné. Dobré je, že když ta rajčata utrhnu, můžu je nechat dozrát a nemusím je vyhazovat jako plesnivá. Vápník se může dodat roztokem přímo na listy a plody, píšou - jo, koukám, ten Wuxal by fungoval :-)
Na loňských za oknem mám plody celou zimu, ale trpasličí :-) No, mohla bych mít větší, ale musela bych je asi přesadit :-)
U nás máme také málo vápníku v půdě, tak pod každou sazenici rajčete dávám malou lopatku mletého vápence..
Jinak už také vysetá rajčata několika odrůd pomalu rostou, asi 10ti cm papriky už přesazují do sadbovačů.. ředkvičky ve skleníku pěkně rostou.. zakoupené dva stromkové červené rybizy (v kontejnerech) ještě čekají na zasazení..nějak málo času..teď hlídám dceři nemocného klučíka...
Vrků

XXX.XXX.58.21
V době globalizace pod česka rajčata slupky středoamerických banánů,neskutečná úroda .
ančovička1
napsal(a):
U nás máme také málo vápníku v půdě, tak pod každou sazenici rajčete dávám malou lopatku mletého vápence..
Jinak už také vysetá rajčata několika odrůd pomalu rostou, asi 10ti cm papriky už přesazují do sadbovačů.. ředkvičky ve skleníku pěkně rostou.. zakoupené dva stromkové červené rybizy (v kontejnerech) ještě čekají na zasazení..nějak málo času..teď hlídám dceři nemocného klučíka...
Mně to nepomohlo. Buďto postřik na list, nebo pořádně zalévat, podle toho, jestli jsme měli dost dešťovky a jestli bylo vhodné postřik provést.
Ale Vám samozřejmě přeju, aby Vám to fungovalo i nadále!
Vrků

XXX.XXX.59.52
jo012810
napsal(a):
Je dobré si přimomínat minulost tak, jak to zachytil klasik:
Jde o projev Putina Moskalitům.

U nás se v neděli narodily ještě dvě kůzlata - kozička a nakonec i kozlík. Na toho jsem čekala jak na vánoce, bylo mi líto, že máme samé holky. Koza porodila holku, pak ji olizala, nakrmila, vstala šla se nazrat... Už to vypadalo, že je hotovo a asi za půl hodiny znovu lehla a nadelila kozlika.
Koza má vemeno jako meloun. Prťata to ani nestačí odpíjet.
A kráva má tak tučné mléko, že ze 3l mléka máme 800ml smetany (ručně sbírané).
Husy se v 5 pretahuji o 3 hnízda a dvě hnízda úplně ignorujou 😬. Ve sklepě už se kromě sýrů hromadí skoro 60 husich vajec a holky stále rozmysleji, kdy zasednou.
Vrků

XXX.XXX.36.217
Jak v pohádce co potěší.

No a vy krmíte ukrajinské obilí?
Já kupuji pšenku rovnou od zemědělce, tak vím, kde vyrostla.
Pravda, v těch granulích pro nosnice nevím, jaké je obilí, ale podle data výroby jsou vyrobené v polovině roku 22, to se ještě vyrábělo z předloňské sklizně (r. 21).
Pokud by bylo obilí něčím kontaminované tak, že by nesplňovalo normy EU, tak by nebylo vpuštěno na EU trh, případně poté, co by se zjistil problém, by bylo staženo... Tam bych se toho nebála.
napsal(a):
No a vy krmíte ukrajinské obilí?
Já kupuji pšenku rovnou od zemědělce, tak vím, kde vyrostla.
Pravda, v těch granulích pro nosnice nevím, jaké je obilí, ale podle data výroby jsou vyrobené v polovině roku 22, to se ještě vyrábělo z předloňské sklizně (r. 21).
Pokud by bylo obilí něčím kontaminované tak, že by nesplňovalo normy EU, tak by nebylo vpuštěno na EU trh, případně poté, co by se zjistil problém, by bylo staženo... Tam bych se toho nebála.
O tom silně pochybuji, UA obilí míří mimo EU, do zemí třetího světa, jak se říká. Jinak máte pravdu, že potraviny, krmiva i suroviny dovážené do EU musí splňovat požadavky na kontaminaci nežádoucími látkami.
Začátek si tady jen tak trochu trolí
Vrků

XXX.XXX.53.77
Proč mně oteplování planety, konkrétně Mladoboleslavska ničí úrodu meruňek?
Vrků

XXX.XXX.53.77
list
napsal(a):
O tom silně pochybuji, UA obilí míří mimo EU, do zemí třetího světa, jak se říká. Jinak máte pravdu, že potraviny, krmiva i suroviny dovážené do EU musí splňovat požadavky na kontaminaci nežádoucími látkami.
Začátek si tady jen tak trochu trolí
Pokud kontaminované obilí uloupil zvláštní ruský agresivní druht,ak to by mě potěšilo.
Pěkný večer, tak mi čínky nanesly do hnízda cca 25 vajec. Dneska jsem měla v plánu nějaké odebrat. Ale koukám že kachna už pustila peří.
Babička mi tvrdí, že to mám nechat tak jak to je. Co myslíte? Obsedne kachna tolik vajec?
Jinak v dalším prostoru bedně snáší jiná kachna.