Uživatel s deaktivovaným účtem

sadistu na pekáč.

nebo jen lodnu na pojímání, tam jí neutopí.

A všímáte si toho, že takovéto dotazy, které už na první dojem budí "kontroverze" a tváří se velmi naléhavě, zůstanou většinou ze strany tazatele bez odezvy? Činí to často dojem trollení.....

Obávám se, že nikdo nikdy neviděl v praxi housera utopit husu. Byla by to taková evoluční anomálie. .příčina bude jinde.
Zdravím. Trochu googlení v angličtině, a zdá se, že několik takových případů se přeci jen vyskytnulo. Za mě, třebas dvojice velký, špekatý, neohrabaný, neurvalý houserák + křehčí husička - by mě to nepřekvapilo. Předpokládám, že máte jen jednoho husáka a není možnost, že by se při pojímání zároveň ještě pral s dalšími samci?
Měla jste v minulých sezonách stejné složení chovného hejna? A problém nebyl žádný? Jakého plemene/typu/hmotnosti je Váš houser a husy? Nejsou husy oslabené nějakým zdravotním problémem? Pojímají se na rybníce, nebo v nějaké nádobě s vodou?
Varaxi
napsal(a):
sharingane, mám Vás ráda. Jste milý, upřímně se snažíte poradit, jste nápomocný. Ale opakujte pětkrát po mně: Houser. Houser. Houser, houser, houser.
Husák je úplně někdo jiný a houseráka už vůbec nekomentuji.
S tou terminologií je to složitější:D Ale ano, jsem momentálně ovlivněn i nedávnou četbou starší literatury ze 40. let, kde autor na 140 stranách, pojednávajících o chovu české husy, se o samci zmiňuje pouze a výhradně jako o "husákovi" a termín "houser" se tam nevyskytuje vůbec.
V komunitě chovatelů hus, rovněž se dospělí samci dosud běžně v mluvené řeči častují jinými výrazy než "houser". Zvukově to dost splývá s "house", i to jde hůř ze rtů. Husák, houserák, houseráček jsou běžní. Máte však pravdu, v písemném projevu se budu dále už držet housera.
napsal(a):
A všímáte si toho, že takovéto dotazy, které už na první dojem budí "kontroverze" a tváří se velmi naléhavě, zůstanou většinou ze strany tazatele bez odezvy? Činí to často dojem trollení.....
Naprosto souhlasím, pokud by chovatel hledal řešení, odpověděl by na vznesené otázky, ale on se neozve, dokud jej někdo neoznačí za trola. Pak zase mlčí.
sharingan
napsal(a):
S tou terminologií je to složitější:D Ale ano, jsem momentálně ovlivněn i nedávnou četbou starší literatury ze 40. let, kde autor na 140 stranách, pojednávajících o chovu české husy, se o samci zmiňuje pouze a výhradně jako o "husákovi" a termín "houser" se tam nevyskytuje vůbec.
V komunitě chovatelů hus, rovněž se dospělí samci dosud běžně v mluvené řeči častují jinými výrazy než "houser". Zvukově to dost splývá s "house", i to jde hůř ze rtů. Husák, houserák, houseráček jsou běžní. Máte však pravdu, v písemném projevu se budu dále už držet housera.
Složitější to možná je, zvláště pokud zabloumáte do historie. Ale tady nikdy nevíte, kdo je tazatel a co zná, proto je dobré přejmout jeho terminologii, pokud není úplně chybná. Pokud chybná je, pokusit se ho opravit a terminologii neměnit. Tady to není prostor pro historické pojmy, pokud nejste v tématu historických, nebo regionálních pojmů pro... a pokud někdo vznese dotaz máte možnost mu poradit, ne zamachrovat

sharingan
napsal(a):
Zdravím. Trochu googlení v angličtině, a zdá se, že několik takových případů se přeci jen vyskytnulo. Za mě, třebas dvojice velký, špekatý, neohrabaný, neurvalý houserák + křehčí husička - by mě to nepřekvapilo. Předpokládám, že máte jen jednoho husáka a není možnost, že by se při pojímání zároveň ještě pral s dalšími samci?
Měla jste v minulých sezonách stejné složení chovného hejna? A problém nebyl žádný? Jakého plemene/typu/hmotnosti je Váš houser a husy? Nejsou husy oslabené nějakým zdravotním problémem? Pojímají se na rybníce, nebo v nějaké nádobě s vodou?
Odkaz by nebyl?
sharingan
napsal(a):
Vypadá to,že to tak je,že jste na to trefil s tím zdravotním oslabením.Ale tyto další indicie začínají být vidět až během posledních 24 hodin.Ty husy jsou oslabené zdravotním problémem. Musíme to teď dorešit izolací a s veterinářem.
https://permies.com/t/170888/Gander-Drowned-Goose
https://www.houzz.com/discussions/1439729/anyone-have-any-experience-of-a-gander-drowning-a-female-goose
https://www.backyardchickens.com/threads/drowned-goose-heartbreak.1208183/
https://www.backyardchickens.com/threads/aggressive-gander-killing-mates.340038/
V posledním odkaze popsána situace asi nejlépe, v předchozích jsou spíše domněnky méně zkušených chovatelů na základě nepřímých důkazů, ale mohlo to tak být. Jsou u toho zde často zmiňovány husy labutí (Chinese goose).

sharingan
napsal(a):
Ještě k té terminologii, mě se naopak líbí, že Sharigan používá názvy jako houseráček...
Přikládám valašské názvosloví (z Osedlého rolníka od Ludvíka Kunze). Přijde mi super, že dřív měli lidi speciální označení i pro různé zvuky, které housata vydávají...
sue007
napsal(a):
Vypadá to,že to tak je,že jste na to trefil s tím zdravotním oslabením.Ale tyto další indicie začínají být vidět až během posledních 24 hodin.Ty husy jsou oslabené zdravotním problémem. Musíme to teď dorešit izolací a s veterinářem.
V minulém příspěvku jste psala o špatném peří hus.. nějaké nádorky , zánětlivá ložiska na trnu pera...

sharingan
napsal(a):
https://permies.com/t/170888/Gander-Drowned-Goose
https://www.houzz.com/discussions/1439729/anyone-have-any-experience-of-a-gander-drowning-a-female-goose
https://www.backyardchickens.com/threads/drowned-goose-heartbreak.1208183/
https://www.backyardchickens.com/threads/aggressive-gander-killing-mates.340038/
V posledním odkaze popsána situace asi nejlépe, v předchozích jsou spíše domněnky méně zkušených chovatelů na základě nepřímých důkazů, ale mohlo to tak být. Jsou u toho zde často zmiňovány husy labutí (Chinese goose).
Díky za odkazy. Všechny " mimořádnosti" mají jedno společné. Neharmonizujici hejna a více houseru nejen různých plemen ale i gen. založení. Ve všech případech jde o uměle vyvolaný stav člověkem, který není přirozený a s toho je nutné vycházet.
V " našem" případě jde patrně o husy zdravotně oslabené, které nemají dostatek síly vzdorovat atakům housera. Odstranění housera v tomto případě problém rozhodně nevyřeší. Víc nemá smysl se tím zabývat.
ančovička1
napsal(a):
V minulém příspěvku jste psala o špatném peří hus.. nějaké nádorky , zánětlivá ložiska na trnu pera...
Ne,psala jsem o peří jedné mladé husy
na výkrm někdy před půl rokem. To s tím souvisí asi jako plan.neštovice u dětí a problémy s dosažením orgazmu u jejich dědečka. Ale neberte to zle,chcete pomoct. To,co se děje teď u nás na vesnici, by jste nechtěli nikdo zažít ..Zbytek si raděj domyslete,mějte mě třeba za trola a mějte se rádi.Ať se daří v chovu
sue007
napsal(a):
na výkrm někdy před půl rokem. To s tím souvisí asi jako plan.neštovice u dětí a problémy s dosažením orgazmu u jejich dědečka. Ale neberte to zle,chcete pomoct. To,co se děje teď u nás na vesnici, by jste nechtěli nikdo zažít ..Zbytek si raděj domyslete,mějte mě třeba za trola a mějte se rádi.Ať se daří v chovu
a čo sa tam tak deje,lebo ako myslim tak myslim,neviem jedine že by ta dedina bola na Ukrajine

sue007
napsal(a):
Sorry nedá mi to, neštovice u dětí nijak nesouvisí např. s výživovým deficitem, který ale už může být příčinou smrti při orgasmu jejich matky s dědečkem. Ani při tom nemusí mít hlavu pod vodou...