Indický bežec- normálna miera požierania kultúrnych rastlín
Indický běžecromy

XXX.XXX.250.30
Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť s chovateľmi čistokrvných indických bežcov. Po mnohých info z internetu sme si minulú jar zadovážili dvoch mladých káčerov. Boli sme z nich unesení a v podstate sme aj teraz. Majú k dispozícii cca 5 árov zelenej plochy vrátane zeleninových hriadok (máme ich zamorené slizniakmi, ktoré prichádzajú zo susedovej húštiny). Podľa toho, čo som čítala, okrem postúpania mladých priesad nejaké väčšie škody pri bežcoch nehrozia a tak sme to aj brali. Lenže v praxi sme z celého riadku uhoriek nedopestovali nič, kým sa kvetné či listové púčiky nezačali vyvíjať vyššie, ako dočiahne kačací zobák. Preto cukety a tekvice také šťastie nemali. Ostatná zelenina v podstate ok, len teraz v zime vyzobali všetky skalné ruže a sadiť cibuľoviny sa dá iba tak, že to hneď zakryjem bedničkou a zaťažím, inak ich nájdem rozhádzané všade naokolo.
Moja otázka je, či je to štandardné u IB, alebo je to spôsobené tým, že mám krížence (áno, sú z bazoša). Kŕmime prevažne zmesou pre kačice bez umelín a naklíčenou pšenicou, vonku sú do neskorého večera. Vďaka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je normální.
romy

XXX.XXX.250.31
Ďakujem za odpoveď.
romy

XXX.XXX.250.9
ďakujem. potrebovala som si to overiť, lebo podľa názoru jednej chovateľky toto čistokrvné bežce nerobia. vraj je to znak toho, že sú krížené s inými kačicami. ale teda zrejme výmena káčerov by nám nepomohla... viem im zmenšiť priestor, ale nechcela som, aby mali výbeh prekrývajúci sa so slepačím, vraj to nie je dobré kvôli prenosu salmonelózy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

romy
napsal(a):
ďakujem. potrebovala som si to overiť, lebo podľa názoru jednej chovateľky toto čistokrvné bežce nerobia. vraj je to znak toho, že sú krížené s inými kačicami. ale teda zrejme výmena káčerov by nám nepomohla... viem im zmenšiť priestor, ale nechcela som, aby mali výbeh prekrývajúci sa so slepačím, vraj to nie je dobré kvôli prenosu salmonelózy.
To budou nějaké takové ty "babské" povídačky nebo chovatelská "latina". Je to prostě kachna a ta tohle dělá. Bez ohledu na to, jestli je nebo není čistokrevná