Babuna1988

XXX.XXX.33.224
Zdravím, máme 4 loňské a kohoutka. Jsou velmi aktivní, nesou už všechny pěkně. Nemají třeba někde možnost zanášet ? Ty naše jsou někdy aktivní až moc :)
flosrhoeados

XXX.XXX.171.190
Mala som kohúta Cream legbar. Ako prišla jar a sezóna párenia, začal byť strašne zlostný, nemohla som urobiť krok na dvor bez toho že by zaútočil, robil modriny a škriabance až do krvi. Takže putoval do hrnca. Jeho dcéry (skrížené s nosným hybridom) sú veľmi dobré nosnice, krásne olivovozelené vajcia skoro každý deň a pekne behajú a zháňajú si potravu, určite neposedávajú v kuríne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.240
Mám levandulové, divoce zbarvené a pšeničné araukany, české zlaté kropenky a Cream Legbar. Legbar jsou ve snášce dost dobré, některé převyšují průměr. Je pravda, že pár slepic Legbar zase hodně zaostává, průměrně ale v pohodě. Mají přístup podél potoka a do trnkových houštin skoro hektar. což hlavně araukany a češky plně využívají a tahají s sebou i Legbarky, což jim evidentně prospívá.
Možnosti môže byť haffo. Od zmeny potravy-prípadne častej zmeny potravy ( kedy chovateľ skúša všetko možné ) , cez zloženie kŕdľa (druh a povaha ostatných sliepok ), možnosti a počet hniezd , po časté zmeny v okolitom prostredí.
Myslím že skôr všetky tieto aspekty ak nastanú ľahšie prijímajú sliepky ktoré už "boli nastavené" (nosia vajíčka, su zžité s okolím a denným rytmom) ako tie ktoré sa formujú do kŕdľa.
Ako píšu vyššie - ani vysoko znáškové plemená nemajú všetky sliepky rovnakú znášku, niektoré "ťahajú" za iné:) ...
V literatúre píšu začiatok znášky môže byť už v 4 mesiaci veku sliepky. Tiež je tam zmienené že , ked klesne teplota pod 15 prestanú znášať...
Sám mám tieto krasotinky, sú ešte maličké teraz maju 11 týždňov