Prodám čistokrevného kohouta Orlovky

Prodám Orlovky - Vylíhlý 18.4.2022, zvyklý na neomezený prostor, kočky, ovc...
350 KčJojjuj
XXX.XXX.149.167
Dobrý den, prosím vylíhnul jsem kuřátka a jedno si spraiclo nožičku na kraj líhně a já si toho nevšiml a po příchodu domů večer z práce pořád leželo stejně, tak jsem ho vzal a zjistil, že má noho dolů ke dnu líhně. Vyndal jsem mu ji ale mel ji otočenou dozadu ( představit si, že ji táhne za sebou). Nechal jsem ho do rána a pořád stejný,vzal jsem mu je svázal. To začal chodit akorát ji měl vytočenou v koleni směrem ven. Teď jsem mu sundal provázek po 6 dnech a zase ji tahá jako bych nic neudělal. Prosím o radu, jak svázat nohu. Do správné polohy. Už mu je 8 dní. Děkuji za odpověď.
Jojjuj
napsal(a):
Dobrý den, prosím vylíhnul jsem kuřátka a jedno si spraiclo nožičku na kraj líhně a já si toho nevšiml a po příchodu domů večer z práce pořád leželo stejně, tak jsem ho vzal a zjistil, že má noho dolů ke dnu líhně. Vyndal jsem mu ji ale mel ji otočenou dozadu ( představit si, že ji táhne za sebou). Nechal jsem ho do rána a pořád stejný,vzal jsem mu je svázal. To začal chodit akorát ji měl vytočenou v koleni směrem ven. Teď jsem mu sundal provázek po 6 dnech a zase ji tahá jako bych nic neudělal. Prosím o radu, jak svázat nohu. Do správné polohy. Už mu je 8 dní. Děkuji za odpověď.
Nijak. Leda, že byste chtěl investovat do operace. Čistě teoreticky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
nijak, je to prostě mrzák
u mě takové žere pes.
Proč mu nenechat život? Máme slepici poraněnou jestřábem. Dlouho jen ležela a nemohla se hýbat. Mimo jiné měla zlámanou nohu. Slepice a kohouti se o ni hezky postarali a aktuálně už chodí po zahradě a pravidelně snáší vejce.
V lednu se nám vylíhlo kuře s vytočenou nohou. V současné době ho mezi ostatními ani nenajdu. Jestliže to bude kohout, měl jeho život o něco vyšší smysl, než hned zabit. Budou z něj minimálně dva obědy. Bude-li to slepice, rozhodně ji to nebude v životě nijak omezovat.
I naše poraněná slepice si je vědoma své zranitelnosti. Nechodí příliš daleko od kurníku a spoustu času tráví ve stodole.
Uživatel s deaktivovaným účtem
harpy
napsal(a):
Proč mu nenechat život? Máme slepici poraněnou jestřábem. Dlouho jen ležela a nemohla se hýbat. Mimo jiné měla zlámanou nohu. Slepice a kohouti se o ni hezky postarali a aktuálně už chodí po zahradě a pravidelně snáší vejce.
V lednu se nám vylíhlo kuře s vytočenou nohou. V současné době ho mezi ostatními ani nenajdu. Jestliže to bude kohout, měl jeho život o něco vyšší smysl, než hned zabit. Budou z něj minimálně dva obědy. Bude-li to slepice, rozhodně ji to nebude v životě nijak omezovat.
I naše poraněná slepice si je vědoma své zranitelnosti. Nechodí příliš daleko od kurníku a spoustu času tráví ve stodole.
Říká se tomu chovatelská etika. Chovatel odpovídá za kvalitu života svých svěřenců. Ono vám to kuře neřekne, jestli ho to bolí, jestli ho to bolí moc nebo málo, jestli je spokojené atd., protože pokud je jen trochu schopno, tak holt pud přežití je silnější. Tak jestli s tímhle vším dokáže chovatel klidně spát, pak prosím, proč ne. Ale podle mne to zodpovědné není a lidské "ťuťu-ňuňu", zachráníme úplně všechno, co se narodí a vylíhne a v přírodě by samo normálně nepřežilo, s mými postoji nekonvenuje.
Váš pohled mi přijde jako: zvíře je pro mě věc a pokažené věci se prostě vyhazují. Nic zachraňuji, ale nechávám žít. Jestliže se narodí zvíře s deformaci, je velice malá pravděpodobnost, že to bude přinášet akutní bolest. Ano, je to ta nejsnazší návnada pro dravce. Ale to už nechám na přírodě.
Jste necitlivá osoba .
Vás ještě nebolela kýčel , záda nebo něco jiného a když ano tak Vám pomohl lékař . Kuřeti nechcete dopřát veterináře ani konec trapení ,které bude stále větší když jej budou napadat starší slepice .
Většinou za takové postižení u kuřat nemůže příroda ale chovatel .
chovu zdar