Spadla vlhkost v líhni

Bielefeldské slepice
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ruda2342

24.3.2023 15:37
Ruda2342

XXX.XXX.17.57

Dobrý den.
Mel bych dotaz.
Máme umělou líhně na vajíčka (IN-56DDI)
První tři dny byla vlhkost i teplota v pořádku po třech dnech najednou vlhkost spadla pod 40%(vody dost vše v pořádku )
A nevíme ve s tím nemáte někdo zkušenost ?
Dekuji za odpověď

24.3.2023 19:28
jo012810

XXX.XXX.101.35

Jak vše v pořádku? Jestliže si koupíte výrobek a zacházíte s ním dle návodu, pak jde o nějakou závadu výrobku. Když mi nové auto ujede bez problémů prvních 100 km a pak bude cukat, asi také není něco dobře a "posypu" a budu reklamovat tam, kde jsem koupil. Stejně tak u této léhně. Pokud je vše podle návodu a teplota či vlhkost kolísá, pak jedině reklamovat. Ono tato líheň asi bude jen jako...Najděte si diskuze o líhních a pak uvidíte, že za tyto peníze můžete dostat kvalitu. Ale to je jen můj názor.

25.3.2023 20:06
paskov244

XXX.XXX.39.75

Mám líheň janoel 24 a ta nemá žádný vlhkoměr každé ráno do ní naleju vodu asi 25° a o nic se nestarám . teplotu mám nadstavenou na 37,7 a tři dny před lihnutím přidám 0,2° , nechladím ale před líhnutím vejce ponořím do vlažné vody 23°na dvě tři sec. ráno a večer . Hlavní je aby šel ventilátor a byl otevřený větrák .
Letos byl výjmečný rok dva krát jsem dal dolíhně 24 vajíček a bylo z toho 48 kuřátek .
Jinak to je tak kolem 90% .
U líhně janoel jsou vajíčka na ležato já si je značím obyčejnou tužkou aby jsem věděl jestli se otáčejí . Líheň janoel jsem volil proto že moje slepice nosí hodně kulatá vajíčka a někdy bylo obtížné rozeznat kde je ve vejci vzduchová bublina .