Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2023 14:55
Tomáš zk

XXX.XXX.104.110

Dobrý den,

právě mi kvoká slepice a rád bych jí dal násadová vejce, ale v následujícím týdnu jsou hlášeny menší mrazy. Slepice sedí v dřevěné boudě venku a nemám možnost jí přemístit. Dokáže si kvočna s nočními mrazy poradit, nebo se líhnutí spíš nepovede?

Díky za odpovědi.

27.3.2023 16:04
jo012810

XXX.XXX.101.35

Kvočně mrazy nevadí a navíc v tuto dobu (pravděpodobně) již nebudou vysoké. A za 3 týdny, kdy se vylíhnou kuřata bude již asi příznivěji...

27.3.2023 17:17
tomix2

XXX.XXX.227.41

Když bude mít kvočna pořádné hnízdo , tak by slabý mráz neměl vadit. Já bych dal hodně slámy do bedýnky , pod bedýnky polystyren nebo nějaké hadry ( aby od země nešel chlad ). Vodu a krmivo bych umístil k bedýnce tak, aby se kvočna mohla napít , popř. něco zobnout a nemusela opouštět hnízdo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2023 08:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

tomix2 napsal(a):
Když bude mít kvočna pořádné hnízdo , tak by slabý mráz neměl vadit. Já bych dal hodně slámy do bedýnky , pod bedýnky polystyren nebo nějaké hadry ( aby od země nešel chlad ). Vodu a krmivo bych umístil k bedýnce tak, aby se kvočna mohla napít , popř. něco zobnout a nemusela opouštět hnízdo.

Budu rozporovat, ono je dobré, když se jednou denně proběhne a vykálí mimo hnízdo a vejce se ochladí. myslím, že 10 minutové vyvenčení kvočny pod dozorem nemůže vejce ohrozit, když se kvočna vypustí a bedýnka uzavře a pak se zase kvočna pustí dovnitř. dělal jsem to takto u hedvábniček. tyt totiž z hnízda neslezou a srajdily by do něj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík