Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak máme za sebou první jarní bouřky s krupkami. To ta travička pro naše opeřence poroste!

Včera mi to prásklo přímo nad střechou. Až se z toho zastavil AZ kvíz.
Vycházku za sovami jsem vzdala.
U nás včera bouřka s kroupami😲...dneska jsem byla zkontrolovat téměř odkvetou meruňku a vypadá to, že přežila,kroupy skoro odkvetlym květům neublížily..tak snad budou 😀...
ančovička1
napsal(a):
U nás včera bouřka s kroupami😲...dneska jsem byla zkontrolovat téměř odkvetou meruňku a vypadá to, že přežila,kroupy skoro odkvetlym květům neublížily..tak snad budou 😀...
https://www.youtube.com/watch?v=aEGXZHL3mr0
Nó, zatím je duben, jak má být. Prostě apríl. Chvíli sluníčko, pak mrky s deštěm, či se sněžením. A dnes je navíc Květná neděle a jak praví pranostika, jaká Květná neděle, takové všechny. Tak to by asi se mnohým (včetně mě) nelíbilo...A budeme se těšit na tepličko a rokvetlé květinky.
Ať vám to tu oživím.. orlovky
https://youtu.be/mABeZslPo38

ty jsou nádherné!
Tak já musím také trochu přispět, když je to jaro😀...ani jsem netušila, že by už uteklo těch 5 týdnů, co zasedla první kačenka pižmovka..tak jsem dneska koukala, jako "z jara"😂😂😂...no,kdo by nekoukal😀..kačenka vylezla z hnizda..prvních 19 z devatenácti 😲😃

ančovička1
napsal(a):
Tak já musím také trochu přispět, když je to jaro😀...ani jsem netušila, že by už uteklo těch 5 týdnů, co zasedla první kačenka pižmovka..tak jsem dneska koukala, jako "z jara"😂😂😂...no,kdo by nekoukal😀..kačenka vylezla z hnizda..prvních 19 z devatenácti 😲😃
A už plete káčatům svetříky?🤡
napsal(a):
Brzy začnu,aby neumrzla😀..ale jsou v teplém zděném kurníku ,tak myslím,že mrazy přežijí bez újmy na zdraví..narozdíl ode mě..ještě po setmění jsem byla postříkat meruňku v květu,aby květy do rána nezmrzly😕..no uvidíme 🤔

Pranostiky na duben:
V tomto měsíci jest obyčejně mnoho silných větrů, nato hned sníh, déšť, kroupy, slunečnost a protože stále proměnitelné povětří, že se sotva v celém roku takové nalézá.
Ranní déšť a dubnový čas jest stejný.
V dubnu čas a panský kvas.
Panská láska a dubnový sníh za mnoho nestojí.
Sníh dubnový hnojí, březnový tráví.
Sníh dubnový jako mrva pohnojí.
Mokrý duben a máj chladný - k sýpkám, senu přístup žádný.
Jak hluboko v dubnu namokne, tak hluboko v máji vyschne.
Na mokrý duben - suchý červen.
Teplé deště v dubnu, teplé dny v říjnu.
Nechť si duben sebelepší bývá, ovčákovi hůl přec jen se zasněžívá.
Když duben laškuje, bývá mnoho sena a obilí.
Dubnový sníh rodí trávu.
Dubnový sníh pole hnojí a déšť jim požehnání přináší.
Pakli mokrý a zimavý duben, jest úroda na víno.
Studený a mokrý duben plní sklepy a sudy.
Mokrý duben přislibuje dobrou sklizeň.
Mokrý duben - hojnost ovoce.
Je-li v dubnu teplý déšť, hojné požehnání jest.
Duben hojný vodou - říjen vínem.
Jaký duben - takový říjen.
Když dubnový vítr do stodoly fučí, po žních díru nenajde.
Hrom v dubnu - dobrá novina, mráz květů více nepostíná.
Je-li v dubnu krásně a povětří čisté, bude květen nepříjenmý jistě.
Hodně-li v dubnu vítr duje, stodola se naplňuje.
Je-li duben pěkný, bude květen ještě lepší.
Co duben našetří, to květen spálí.
Když jest plný Měsíc a není oblaky zastřený, tedy vždy stahuje stromový květ, takže se zadusí.
Jasný měsíc v dubnu škodí květu stromů.
Když se ozve v dubnu hrom, chyť si kámen nebo strom.
Jak prvně zahřmí, fialka víc nevoní.
Hřmí-li v dubnu, konec mrazům.
Bouřky v dubnu zvěstují dobré léto.
Duben časy mění a obdaří fiolů zemi.
Kam se nese první bouřka, tam ostatní za ní táhnou.
V dubnu hrom - nebojí se mrazu strom.
Po bouřce v dubnu připadají mrazíky.
Hřímání tohoto měsíce veselý a hojný rok, ale zlých smrt předpovídá.
https://www.pranostika.cz/duben.html
Vrků

XXX.XXX.36.74
Jak se těšíte na náhražku masa z 3D tiskárny?mňam.

Pro "záchranu" světa ovce sežerou všechno
napsal(a):
Tak svetříky se nekonaly, kačka matka všechno zvládla na jedničku 😀..zatím jsou stále v kurníku,není kam spěchat.. pár fotek..
..a dvakrát velikonoční 😊
Krásné Velikonoce..🐏🐈🐈🐤🐤
https://www.jedovnice.cz/cs/capi-line
Sice nevím přesně, kdy přiletěli, ale viděla jsem je už předevčírem, když na ty chudáky sněžilo. Hlavně, že už jsou tady. :)

ančovička1
napsal(a):
Tak svetříky se nekonaly, kačka matka všechno zvládla na jedničku 😀..zatím jsou stále v kurníku,není kam spěchat.. pár fotek..
..a dvakrát velikonoční 😊
Krásné Velikonoce..🐏🐈🐈🐤🐤
Soused má na zahradě hejno hus a pižmovek a už týden mu běhají žluté kuličky za kachnou. Asi jsou nějaké otužilé

Varaxi
napsal(a):
https://www.jedovnice.cz/cs/capi-line
Sice nevím přesně, kdy přiletěli, ale viděla jsem je už předevčírem, když na ty chudáky sněžilo. Hlavně, že už jsou tady. :)
u nás v Milíně stále vyhlížíme a stále nic. Jen se tu zastavili na oddych nějací prolétající...
Vrků

XXX.XXX.59.78
Stal se zázrak,na Velikonoční pondělí se na svět dostalo z devadesáti vajec jen jediné ,dva dny před termínem.

Vrků
napsal(a):
Stal se zázrak,na Velikonoční pondělí se na svět dostalo z devadesáti vajec jen jediné ,dva dny před termínem.
Mě se líhla ve středu také dvě kuřata už 18. den inkubace. A zbytek se pak vylíhnul normálka v termínu. Ale také se mi to ještě nestalo.
napsal(a):
Soused má na zahradě hejno hus a pižmovek a už týden mu běhají žluté kuličky za kachnou. Asi jsou nějaké otužilé
To ty moje byly ještě maličké, žádné teplo také nebylo a pořád pršelo.. já je mám prvních pár dní radši v teple a suchu..také jsem musela ještě vyrobit ohrazený výběh,aby kačenky netahala po celé zahradě..tak dneska to šlo 😀..bylo krásně a teplo..
Poslední foto kačka s 13 kačenkami z 15ti vajec..líhnuté včera,zatím v odchovně😀...
Vrků

XXX.XXX.59.78
ančovička1
napsal(a):
To ty moje byly ještě maličké, žádné teplo také nebylo a pořád pršelo.. já je mám prvních pár dní radši v teple a suchu..také jsem musela ještě vyrobit ohrazený výběh,aby kačenky netahala po celé zahradě..tak dneska to šlo 😀..bylo krásně a teplo..
Poslední foto kačka s 13 kačenkami z 15ti vajec..líhnuté včera,zatím v odchovně😀...
Vy se ale naškubete
Vrků
napsal(a):
Vy se ale naškubete
Ani ne😀..nechávám asi +-10 kačen , spíš kačerů na pekáč,kačenky prodám..a se škubáním pomáhají děti..když chtějí kačenu na pekáč, tak se musí zapojit😀
Včera jsem zjistila,že se vylíhlo opět 19 káčátek pod třetí kačenkou..
Tak jsem jí 3 vzala a přidala ke 13ti😀...tak teď maji obě kačky po 16ti kačenkach 😀🐣🐣🐣
..mám tu najednou nějak překačenkováno🤔😂😂😂

Dneska poprvé po zimě šla máma kráva na pastvu. I když té trávy tu pro ní zatím moc není.
Kuřata se vyklubala a hned putovala do nového domova výměnou za klobásky a jelítka a slaninku. Na Kysucích naštěstí ještě funguje směnný obchod 😋
Kůzlata zjistila, že na spaní jsou nejlepší jesle plná sena 😬 To mají kozy maminky radost 😐

napsal(a):
Dneska poprvé po zimě šla máma kráva na pastvu. I když té trávy tu pro ní zatím moc není.
Kuřata se vyklubala a hned putovala do nového domova výměnou za klobásky a jelítka a slaninku. Na Kysucích naštěstí ještě funguje směnný obchod 😋
Kůzlata zjistila, že na spaní jsou nejlepší jesle plná sena 😬 To mají kozy maminky radost 😐
Třetí foto nemá chybu! Šťastné to tele! Ocas jak hromosvod a jeduuu!
Vrků

XXX.XXX.7.50
Vrků
napsal(a):
Dostal jsem návod na líhnutí hus, nevěřím mu,budu na teplotě 38,3.
Já líhnu husy na 37.8°C.. během líhnutí ubírám..38.3 podle vašeho návodu možná na začátku líhnutí,ale ne po celý cyklus...přikládám návod na lihnutí hus v líhni .. chytrá kniha"Domácí chov zvířat"..moc mi pomohla v začátcich chovu a stále se k ní vracím..
Vrků

XXX.XXX.23.155
Vrků
napsal(a):
Dostal jsem návod na líhnutí hus, nevěřím mu,budu na teplotě 38,3.
Koukala jsem na obrázek a máte starou líheň mono OB8 - 099. Teplota je skutečně podle návodu 38,3. Teplota je podle typu líhně. V jiné může být nižší. . Měla jsem ji taky a ještě OB8 - 039. Tu větší jsem už před lety prodala. Menší je pořád funkční. Zatím se na ní nic nepokazilo a to je z roku 1990. Dodržujte teplotu a posledních 4 - 5 dní vejce lehce pokropte vlahou vodou. Nějakou nádobku s rozprašovačem a opravdu jen lehce stříknout. Vejce musí být vlhká, ne mokrá.
Vrků

XXX.XXX.20.59
Jak bídný jsem byl, když jsem potomkům doporučoval konzumovat ovoce a med obsahující zdraví nebezpečný cukr.Děkuji Bohu,že zmrzly meruňky,broskve a že hodně ovoce zůstává nazklizeno a vychcípávají škodlivá včelstva produkující nebezpečný med.Zda pervitin obsahuje cukr jsem se v pořadu s expertkou na výživu nedozvěděl.

veraboskova
napsal(a):
Pěknou neděli všem. Konečně letos první běžče je venku z vajec
Běžče... to je hezké.
Vrků

XXX.XXX.22.113
Za současných meteorologických podmínek vytopím chalupu 80 kuřátky v odchovně na slámě bez ohřívání.Pouze odstranit zápach a budu líhnout i v listopadu na zimu.
Vrků

XXX.XXX.47.88

asperulo
napsal(a):
Nějaký druh kdoule, kdoulovec?
kdoulovec
komunikace s vodní drůbeží
https://www.facebook.com/watch?v=1477128246027693
Vrků

XXX.XXX.15.234
ančovička1
napsal(a):
SUPER!!!😀😀😀hned ráno to vyzkouším 🤣🤣🤣🙋
Ještě že máte ty komunistický čínský vlaječky.

Podle nosa poznáš kosa.

Varaxi
napsal(a):
Synovec mi rozšiřuje obzory. Vysvětlil mi, že nosný hybrid je od slova nos, tudíž se pozná podle nosu. Nevím, jestli velikosti, nebo barvy, nebo jak, ale podle nosu poznáme nosného hybrida. :D
Ano, děti jsou občas velmi logické. Viz otázka - proč se říká bílé kafe, když je hnědé?
Vrků

XXX.XXX.32.63
Četl jsem manželce dvakrát,jak Číňan koupil v Belgii holubičku za 42 milionů .Očekávám,že její nátlak na snížení chovu holubů pomine.
Vrků
napsal(a):
Četl jsem manželce dvakrát,jak Číňan koupil v Belgii holubičku za 42 milionů .Očekávám,že její nátlak na snížení chovu holubů pomine.
Jste milující manžel.
Mně můj přítel koupil koště... Hm.
:D
Nám jede na dědině v kuse už asi půl hodiny tato písnička: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/kasparek-v-rohliku/strejda-jara-761139
Má to nalákat na pálení čarodějnic, ale místo toho jsem začala nenávidět všechny Jaroslavy.
Varaxi
napsal(a):
Jste milující manžel.
Mně můj přítel koupil koště... Hm.
:D
Nám jede na dědině v kuse už asi půl hodiny tato písnička: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/kasparek-v-rohliku/strejda-jara-761139
Má to nalákat na pálení čarodějnic, ale místo toho jsem začala nenávidět všechny Jaroslavy.
Mně můj přítel koupil koště... Hm......no aby nelutoval,ked mu uletite