Kačer sedí na hnízdě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2023 17:24
laik

XXX.XXX.174.51

Dobrý den. Máme pár Kampbelek, kachna začala snášet 28.2. a od té doby doby nese denně. Vejce jí beru. Zezačátku měla vejce různě v boudě. Už delší dobu snáší v rohu do hnízda. Má tam 5 sádrových podkladků.
Dneska na ně zasedl kačer. Už večer jsem si všiml, že bývá na hnízdě. Stalo se to někomu? Jak dlouho to vydrží?

4.4.2023 07:08
laik

XXX.XXX.174.51

Opravdu se to ještě nikomu nestalo nebo je to tak běžná věc, že to nikomu nestojí za odpověď?
Kačer se ráno vylezl vyprázdnit a už zase sedí

4.4.2023 09:28
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Asi žádnou zkušenost nikdo nemá 🤔..já si také nevzpomínám, že by mi na vejce zasedl kačer...a určitě je to kačer?..třeba to tak kampbelky mají..možná by to bylo jinak,kdyby měl kačenky dvě..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2023 11:35

ančovička1 napsal(a):
Asi žádnou zkušenost nikdo nemá 🤔..já si také nevzpomínám, že by mi na vejce zasedl kačer...a určitě je to kačer?..třeba to tak kampbelky mají..možná by to bylo jinak,kdyby měl kačenky dvě..

To mě napadlo jako první - jestli je to vůbec kačer. Jinak nepřispěju, přes kachny nejsem.

4.4.2023 11:37
list

XXX.XXX.134.214

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To mě napadlo jako první - jestli je to vůbec kačer. Jinak nepřispěju, přes kachny nejsem.

Já jsem na tom stejně a jen čekám, co sem kdo napíše, abych se poučil

4.4.2023 12:04
laik

XXX.XXX.174.51

Když jsme kačera kupovali, paní nám ukazovala jeho potomky. Tento týden má dorazit líheň tak za měsíc uvidíme.
Líheň bude buď na 24 nebo 28 vajec. Dáme do ní ty nejčerstvější a zbytek do hnízda.

4.4.2023 12:09
list

XXX.XXX.134.214

Oplozenost si zjistete dříve prosvícením vajec a uvidíte jak na tom jste. Držím pěsti, ať se zadaří.

4.4.2023 12:27

laik napsal(a):
Když jsme kačera kupovali, paní nám ukazovala jeho potomky. Tento týden má dorazit líheň tak za měsíc uvidíme.
Líheň bude buď na 24 nebo 28 vajec. Dáme do ní ty nejčerstvější a zbytek do hnízda.

Pardon, ale tím, že vám někdo ukáže nějaké potomky ještě neznamená, že je to kačer

4.4.2023 12:42
laik

XXX.XXX.174.51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pardon, ale tím, že vám někdo ukáže nějaké potomky ještě neznamená, že je to kačer

To vím taky, ale kdybych měl každého podezírat že mě chce napálit to by bylo smutné. Stejně jako kdyby se každý díval na mě s podezřením, že ho chci ošulit.

4.4.2023 13:00

Kačeři mají specifické pohlavní znaky které je od kachen výrazně odlišují.

4.4.2023 13:10
sharingan

XXX.XXX.137.199

Zdravím, s plemenem žádné zkušenosti nemám ale je-li to khaki campbell https://livestockconservancy.org/heritage-breeds/heritage-breeds-list/khaki-campbell-duck/, zde by měl být pohlavní dimorfismus, zvlášť ve svatebním šatě, velmi zřetelný? U kačera, podobně jako u divoké formy - zelená hlava, žlutý zobák, kroucená černá pírka u ocasu. Nevím tedy, zda se campbellky vyskytují i v jiných barevných formách, kde to tak zřetelné není.

OT: S tím "šiděním" se často nemusí vůbec jednat o zlý úmysl. Ale překvapivě mnoho lidí nemá, a to ani o vlastních zvířatech, žádný zvláštní přehled, a bezelstně pak některé své domněnky předávají jako ověřený fakt.

4.4.2023 13:15

Tak nevím, tak pěkná fotka a i pro chovatele hus je to málo zřetelný rozdíl? To nepočítám hlasový projev který jistě majitel postřehl. I když ani to patrně pro někoho nemusí být zřetelné, chápu.
Mimochodem pěkný článek, najdete tam vše kolem historie a i barevných rázů.

4.4.2023 13:24
vlasta1

XXX.XXX.93.144

no já myslím, že úplně nemožné to u drůbeže není. Bál bych se, aby kačer nenastartoval vývoj vaječného zárodku a potom hnízdo neopustil.

Můžete jsem dát foto kačera.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2023 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

vlasta1 napsal(a):
no já myslím, že úplně nemožné to u drůbeže není. Bál bych se, aby kačer nenastartoval vývoj vaječného zárodku a potom hnízdo neopustil.

Můžete jsem dát foto kačera.

😁- promiňte ale musel jsem.

Protože jestli se vyjadřujete k problémů ,,laika".
To bych měl potom také obavy protože nevím co bych si z nastartovanými pokládky počal. Ještě nedej bože by se mi začali množit.

4.4.2023 14:09
vlasta1

XXX.XXX.93.144

Aha to jsem přehlédl. Děkuji za upozornění.
No, tak by z toho mohli být sádrový kačeři

Nicméně může se stát, že na hnízdo zasedne samec.

4.4.2023 17:08
laik

XXX.XXX.174.51

Nechtěl jsem ho plašit, ale já vím, že je to kačer. To neřeším.

4.4.2023 19:28

Je to kačer.

17.4.2023 08:23
laik

XXX.XXX.174.51

Kačer pořád sedí, možná opouští hnízdo častěji než by to dělala kachna. Vejce jim pořád beru a 24 jich už je v líhni. Hnízdo je hezky vystlané a zakryté i peřím. Nechci kačera násilím vyhazovat. Nevím jak dlouho to vydrží. Už by měl polovinu času odsezenou.

17.4.2023 08:42
list

XXX.XXX.134.214

Je to frajer

Přidejte reakci

Přidat smajlík