Zařezávací kleště na drůbež

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Řezníček

8.4.2023 15:41
Řezníček

XXX.XXX.141.138

Dobrý den,
potřeboval bych prosím, jestli někdo nemá video popř. obrázek použití zařezávacích kleští na drůbež. V obchodech popisují prostřižení hlavy nad zobákem, ale nějak si to nedokážu představit.
Chtěl bych je zkusit, protože po omráčení v trychtýři podřezávám drůbež nožem a skoro 100% přeruším i dýchací trubici, ty kleště mi připadají jednodušší, "čistší".
Rád si přečtu názory ostatních, pokud je někdo používá.

Děkuji, Ř.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2023 16:46

nevím, libore, co je na tomhle videu rychlýho, minutu to zvíře aranžuje na špalku = manipulace, stres - a pak ho ani neumí pořádně seknout. to je zrovna příklad toho, jak by to vypadat nemělo a čemu se lidé, kteří používají trychtýře a pídí se po kleštích, chtějí vyhnout.

já osobně teda drůbež zabíjím zlomením vazu, naučila jsem se to na drůbežárně a zabiju to ptactvo asi tak za dvě sekundy, v podstatě dřív, než ten zoufalec na videu donese kačenu na špalek já už jsem hotová, protože to umím už ve chvíli, kdy nesu ptactvo někam. pak už tu hlavu jen doříznu, aby se tělo vykrvilo jinam než do podkoží.

Libor73

8.4.2023 16:55
Libor73

XXX.XXX.51.106

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nevím, libore, co je na tomhle videu rychlýho, minutu to zvíře aranžuje na špalku = manipulace, stres - a pak ho ani neumí pořádně seknout. to je zrovna příklad toho, jak by to vypadat nemělo a čemu se lidé, kteří používají trychtýře a pídí se po kleštích, chtějí vyhnout.

já osobně teda drůbež zabíjím zlomením vazu, naučila jsem se to na drůbežárně a zabiju to ptactvo asi tak za dvě sekundy, v podstatě dřív, než ten zoufalec na videu donese kačenu na špalek já už jsem hotová, protože to umím už ve chvíli, kdy nesu ptactvo někam. pak už tu hlavu jen doříznu, aby se tělo vykrvilo jinam než do podkoží.

To byla ironie.

8.4.2023 17:01

Libor73 napsal(a):
To byla ironie.

Já ji teda nepochopila.

Spíš mi to přišlo jako propagace týrání zvířat.

S takovými videi bych byla velmi opatrná.

Libor73

8.4.2023 17:15
Libor73

XXX.XXX.51.106

Já ji teda nepochopila.

Spíš mi to přišlo jako propagace týrání zvířat.

S takovými videi bych byla velmi opatrná.

Bylo to rýpnutí, nikdo se neměl k odpovědi.

Jaká propagace, vždyť tohle se děje na každým dvorku.

8.4.2023 17:52

Libor73 napsal(a):
Bylo to rýpnutí, nikdo se neměl k odpovědi.

Jaká propagace, vždyť tohle se děje na každým dvorku.

A to je důvod, dávat to na veřejný web?

Však, až si toho admini všimne, vlákno zablokuje. S čímž souhlasím.

Libor73

8.4.2023 18:02
Libor73

XXX.XXX.51.106

A to je důvod, dávat to na veřejný web?

Však, až si toho admini všimne, vlákno zablokuje. S čímž souhlasím.

Ale no tak, zas až tak brutální to není. Zase nějaký extra rozdíl ustřihnutí hlavy, nebo jedno nedoseknutí...

Když děti chtějí pochovat kačenu v náručí, tak je ve stejným stresu. Tady jenom navíc dostala sekerou, o čemž ani nevěděla a bolest rozhodně necítila.

Babky to tak dělaly vždycky a na stáří to vypadalo už dost podobně, kolikrát se to za ta léta nepovedlo. to je život.

8.4.2023 18:15

Libor73 napsal(a):
Ale no tak, zas až tak brutální to není. Zase nějaký extra rozdíl ustřihnutí hlavy, nebo jedno nedoseknutí...

Když děti chtějí pochovat kačenu v náručí, tak je ve stejným stresu. Tady jenom navíc dostala sekerou, o čemž ani nevěděla a bolest rozhodně necítila.

Babky to tak dělaly vždycky a na stáří to vypadalo už dost podobně, kolikrát se to za ta léta nepovedlo. to je život.

ten rozdíl je docela zásadní. že na konci je mrtvola prostě neznamená, že ten proces je libovolný. si to představte třeba na sobě, jestli byste radši nejdřív omráčit a pak vykrvit, nebo sekerou do krku zaživa na víckrát.

a tohle děcko jí teda seklo fakt špatně a vsadím se s vámi, že to teda cítila a že to teda bolelo.

8.4.2023 18:16

a teda nevěřím nějaké "ironii", jste prostě ten typický buran, co takhle morduje na dvorku taky a připadá mu to normální a teď se z toho chcete jen vymluvit.

Libor73

8.4.2023 18:30
Libor73

XXX.XXX.51.106

Tak aspoň nelžete.

8.4.2023 18:57

Libor73 napsal(a):
Tak aspoň nelžete.

Nahlášeno. Video.

8.4.2023 19:01

Libor73 napsal(a):

Akorát, že ty babky to nedávaly na web. A netvrdily, že takto je to v pořádku.

Libor73

8.4.2023 19:22
Libor73

XXX.XXX.51.106

Akorát, že ty babky to nedávaly na web. A netvrdily, že takto je to v pořádku.

A tomu říkáte demokracie?

8.4.2023 20:11

Libor73 napsal(a):

A tomu říkáte demokracie?

Ne, tomu říkám ochrana webu před takovými příspěvky.

Libor73

8.4.2023 20:23
Libor73

XXX.XXX.51.106

A pak se člověk diví, proč je dnešní mládež tak neschopná.

8.4.2023 21:16
list

XXX.XXX.134.214

Libor73 napsal(a):

To co tady předvádíte není v pořádku. Vaše video jsem ani nedokoukal a další příspěvky mě jen utvrzují, že jste opravdu jen primitivní křupan, rozumu mdlého a ega převelkého

9.4.2023 07:46

Libor73 napsal(a):

Jako, že se má učit porážet podle vámi vloženého, naštěstí už smazaného, videa? Milý pane, tohle není počítačová hra!

Krásně to shrnul list. Lépe bych to nenapsala.

9.4.2023 07:49

list napsal(a):
To co tady předvádíte není v pořádku. Vaše video jsem ani nedokoukal a další příspěvky mě jen utvrzují, že jste opravdu jen primitivní křupan, rozumu mdlého a ega převelkého

Nebo troll, který se náramně baví.

Tak jako tak, váš příspěvek se mi líbí.

9.4.2023 08:01
list

XXX.XXX.134.214

Nebo troll, který se náramně baví.

Tak jako tak, váš příspěvek se mi líbí.

Díky. Trol mě též napadl, ale to není podstatné

Řezníček

9.4.2023 08:49
Řezníček

XXX.XXX.141.138

Tak dost mě mrzí, kam se zase zvrhla diskuse !
Chtěl jsem vědět, jak přesně použít zařezávací kleště, ne jak se blbě usekávají hlavy, naštěstí jsem to video ani nestihl vidět - soudím dle komentářů.
Mám dotaz k Bodlince - myslel jsem, že se tyto kleště používají předně na porážkách drůbeže, v případě, kdy zvíře vystrčí hlavu z omračovací lázně nebo se vyhne podřezávacímu kotouči.
Jak je správně použít?
Lámání vazu zní také dobře - z pohledu welfare zvířete, poradíte mi prosím, jak ho správně provést?

Děkuji, Ř.

Jinak mám ještě dotaz - na zabíjení používám trychtýř, zvíře omráčím dubovým hranolkem a podříznu. Jelikož je zvíře ve visu, předpokládám, že z něj vyteče více krve než když se mu usekne hlava a třeba položí (pokud ho někdo nedrží hlavou dolů, dokud nevykrví - což při plácání křídly, popř. jejich chytnutím jde mnohem hůře). Myslím si, že i omráčený mozek nutí srdce vypumpovat více krve, než když se hlava oddělí úplně, ale je možné, že se mýlím. Vycházím z halal a košer porážek, kdy jako argument podřezání zaživa používají právě fungující mozek nutící k silnějším srdečním stahům.
Chci zabíjet rychle a čistě, nevyžívám se v tom, jiný způsob dostání kuřete na pekáč ale opravdu nevidím

9.4.2023 10:04
list

XXX.XXX.134.214

To video bylo hodně hloupé, buďte rád, že jste ho neviděl ani kousek.

Ale též mě zaujalo lámání vazu, budu rád, bude-li bodlinka schopna, nějak popsat

9.4.2023 10:52

srdce je nezávislé na mozku a pumpuje dokud má dost kyslíku, takže klidně i na stole, pokud dokážete kuchat dostatečně rychle.

halal a košer porážky dělají prasata, dělají to, protože jim to říká chytrá knížka a klidně budou povídat, že to zvíře nic necítí, i když se minutu někde potácí s dírou v krku. to není berná mince. to už jsou upřímnější nějaký číňani co to hází zaživa do vařící vody s tím, že stresovaný maso jim chutná víc.

na porážce se používá prostě nůž. je to totiž rychlejší než kleště, jedna ruka natáhne krk, druhá ruka řízne, hotovo, nazdar. ale jejich použití si představte prostě logicky a aplikují se na stejné místo jako nůž, prostě na krk.

9.4.2023 11:05

jinak vaz. no asi takhle. ten bod osy rotace je právě mezi ukazováčkem a prostředníčkem. v ruce držíte pevně tu hlavu vodorovně a druhá ruka táhne směrem nahoru. netřeba nějak škubat, je to spíš razantní setrvalý tah. udělá to šup a prostě cítíte, jak krk povolí. ve skutečnosti prostě utrhnete hlavu, visí jen v kůži. u mladší drůbeže je potřeba tahat jemněji, pokud nechcete tu hlavu opravdu utrhnout celou. u starší drůbeže hlavně kohoutů to jde hůře.

krocana nebo husu bych nezkoušela. tato zvířata zabíjím v pytli zařezáním za hlavou.

je to hodně o cviku, ale pak je to opravdu velmi rychlý, kdykoliv po ruce způsob, jak cokoliv zabít. ono je to ve skutečnosti eutanazie, právě když vidíte že se někde něco plácá, aby si člověk nemusel nikam chodit pro nůž, ale mě se líbí právě vymizení nutnosti nějaké další fixace, takže to používám všeobecně. nejdřív zlomím vaz a pak teda stačí tu hlavu jen doříznout, samozřejmě, jo. okamžikem zlomení mávají, takže já položím na zem, přisednu, uříznu hlavu, počkám, až se trochu vykrví a přestane mávat a pak buď spařit nebo pověsím a stahuju, podle nálady.

9.4.2023 11:31
list

XXX.XXX.134.214

jinak vaz. no asi takhle. ten bod osy rotace je právě mezi ukazováčkem a prostředníčkem. v ruce držíte pevně tu hlavu vodorovně a druhá ruka táhne směrem nahoru. netřeba nějak škubat, je to spíš razantní setrvalý tah. udělá to šup a prostě cítíte, jak krk povolí. ve skutečnosti prostě utrhnete hlavu, visí jen v kůži. u mladší drůbeže je potřeba tahat jemněji, pokud nechcete tu hlavu opravdu utrhnout celou. u starší drůbeže hlavně kohoutů to jde hůře.

krocana nebo husu bych nezkoušela. tato zvířata zabíjím v pytli zařezáním za hlavou.

je to hodně o cviku, ale pak je to opravdu velmi rychlý, kdykoliv po ruce způsob, jak cokoliv zabít. ono je to ve skutečnosti eutanazie, právě když vidíte že se někde něco plácá, aby si člověk nemusel nikam chodit pro nůž, ale mě se líbí právě vymizení nutnosti nějaké další fixace, takže to používám všeobecně. nejdřív zlomím vaz a pak teda stačí tu hlavu jen doříznout, samozřejmě, jo. okamžikem zlomení mávají, takže já položím na zem, přisednu, uříznu hlavu, počkám, až se trochu vykrví a přestane mávat a pak buď spařit nebo pověsím a stahuju, podle nálady.

Díky moc za vyčerpávající popis. Zkusím to, bo se mi to jeví jako nejlepší způsob.

Neregistrovaný uživatel

9.4.2023 11:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Řezníčku jinou možnost odpovědi nemám než takto 🙁.
Zařezávají kleště jsem viděl pouze na netu ale opravdu nevidím jejich význam použití. Třeba to tady ale nějaký znalec této metody objasní.
Poražim drůbež jiným způsobem než je zde zmíněno. A to video bylo otřesné ale jiný kraj jiný mrav.

A ježečku toto přeci není eutanazie ? To je přeci něco trochu jiného (viz jiné zvíře).

9.4.2023 11:32

Řezníček napsal(a):
Tak dost mě mrzí, kam se zase zvrhla diskuse !
Chtěl jsem vědět, jak přesně použít zařezávací kleště, ne jak se blbě usekávají hlavy, naštěstí jsem to video ani nestihl vidět - soudím dle komentářů.
Mám dotaz k Bodlince - myslel jsem, že se tyto kleště používají předně na porážkách drůbeže, v případě, kdy zvíře vystrčí hlavu z omračovací lázně nebo se vyhne podřezávacímu kotouči.
Jak je správně použít?
Lámání vazu zní také dobře - z pohledu welfare zvířete, poradíte mi prosím, jak ho správně provést?

Děkuji, Ř.

Jinak mám ještě dotaz - na zabíjení používám trychtýř, zvíře omráčím dubovým hranolkem a podříznu. Jelikož je zvíře ve visu, předpokládám, že z něj vyteče více krve než když se mu usekne hlava a třeba položí (pokud ho někdo nedrží hlavou dolů, dokud nevykrví - což při plácání křídly, popř. jejich chytnutím jde mnohem hůře). Myslím si, že i omráčený mozek nutí srdce vypumpovat více krve, než když se hlava oddělí úplně, ale je možné, že se mýlím. Vycházím z halal a košer porážek, kdy jako argument podřezání zaživa používají právě fungující mozek nutící k silnějším srdečním stahům.
Chci zabíjet rychle a čistě, nevyžívám se v tom, jiný způsob dostání kuřete na pekáč ale opravdu nevidím

Diskuze se nezvrhla. A není to vaše chyba.

9.4.2023 11:36

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Řezníčku jinou možnost odpovědi nemám než takto 🙁.
Zařezávají kleště jsem viděl pouze na netu ale opravdu nevidím jejich význam použití. Třeba to tady ale nějaký znalec této metody objasní.
Poražim drůbež jiným způsobem než je zde zmíněno. A to video bylo otřesné ale jiný kraj jiný mrav.

A ježečku toto přeci není eutanazie ? To je přeci něco trochu jiného (viz jiné zvíře).

Eutanázie není totéž co porážka.

9.4.2023 11:41

rozdíl je vlastně jen technický. eutanazie je utracení nemocného nebo trpícího zvířete a porážka je jeho zabití za účelem konzumace.

z toho vyplývají možnosti, u eutanazie můžu použít i metody, které způsobí nepoživatelnost.

u porážky je zase žádoucí vykrvení

ale třeba dobytek se utrácí většinou poražením na místě, protože přece škoda dát to všechno do kafiny

no a drůbež a zlomení vazu je guidelines metoda utracení drůbeže, ale když se přidá vykrvovací krok, je to jako porážka zcela dostačující.

akorát se teda udělá na krku obr podlitina, je potřeba s tím počítat a část krku holt není v polívce, ale pro psa.

Neregistrovaný uživatel

9.4.2023 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Ano vždyť to i když v otázce píší 😉

9.4.2023 12:05

rozdíl je vlastně jen technický. eutanazie je utracení nemocného nebo trpícího zvířete a porážka je jeho zabití za účelem konzumace.

z toho vyplývají možnosti, u eutanazie můžu použít i metody, které způsobí nepoživatelnost.

u porážky je zase žádoucí vykrvení

ale třeba dobytek se utrácí většinou poražením na místě, protože přece škoda dát to všechno do kafiny

no a drůbež a zlomení vazu je guidelines metoda utracení drůbeže, ale když se přidá vykrvovací krok, je to jako porážka zcela dostačující.

akorát se teda udělá na krku obr podlitina, je potřeba s tím počítat a část krku holt není v polívce, ale pro psa.

Však já s vámi souhlasím.

Eutanázie je zabití jakýmkoliv humánním způsobem za účelem zkrácení utrpení, při porážce k tomu patří i vykrvení, abych to zvíře mohla následně sežrat.

Shodneme se?

9.4.2023 12:09

tak pokud utratím něco thiopentalem tak se to vykrvením asi vylepšit na porážku už nedá

9.4.2023 12:27

tak pokud utratím něco thiopentalem tak se to vykrvením asi vylepšit na porážku už nedá

Očividně si nerozumíme. Asi jsem to napsala špatně.

Eutanázie = usmrcení za účelem zkrácení utrpení. A nepočítám s konzumací. Čili bez vykrvení. A klidně tím thiopentalem.

Porážka = usmrcení za účelem sežrání. Neboli s vykrvením. A před tím nejčastěji porážková pistole. Kvůli omráčení. Nebo u drůbeže voda s elektrickým proudem, jestli to stále ještě platí.

A obojí by mělo být rychlé, humánní a etické.

Přidejte reakci

Přidat smajlík