Který slepic druh má nejlepší oplozenost vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pajky

13.4.2023 18:54
Pajky

XXX.XXX.144.46

Zajímalo by mě který druh středně velkých slepic má nejlepší oplozenost vajíček jestli třeba z těch dostupnějších např. vlašky,leghornky, zlaté české kropenky,susexky nebo nějaké hybridky doma máme dominty černé, hnědé a bílé a jednu susexku

Budu rád když má někdo zkušenost s těmi výše uvedenými plemeny

13.4.2023 20:59
maxichov

XXX.XXX.224.26

Pajky napsal(a):
Zajímalo by mě který druh středně velkých slepic má nejlepší oplozenost vajíček jestli třeba z těch dostupnějších např. vlašky,leghornky, zlaté české kropenky,susexky nebo nějaké hybridky doma máme dominty černé, hnědé a bílé a jednu susexku

lehká plemena

14.4.2023 09:09
MiraTom

XXX.XXX.221.85

Hodně oplozenost závisí na poměru kohout vs slepice + velikost výběhu.

14.4.2023 09:14
vegh

XXX.XXX.118.14

Pajky napsal(a):

To je jedno či velké a lebo malé plemeno,záleží na kohuta musí byť plodné a musí vedeť páriť.kohuti nahávám 4-5 kusov a sledujem ako párí,mal som 1-kohuta a 30sliepok Amrox. a na 99% boli oplodnené,teraz som dal 20-vajec milferek a všetké su oplodené.Hybridi su večinov su neplodné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík