Dobrý den,
poznáte, jestli je to kachna nebo kačer? Já odhaduji spíš kačera, podle nohou a drápů a také chování. Ale zobák má růžovofialový s černými fleky. Zvuky nevydává, i když se o to snaží. Otvírá zobák, ale žádný zvuk nevyjde. Nevíte, co by mu mohlo být? Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemá káčer zahnuté pierka na chvoste?
Lenéčka
napsal(a):
Dobrý den,
poznáte, jestli je to kachna nebo kačer? Já odhaduji spíš kačera, podle nohou a drápů a také chování. Ale zobák má růžovofialový s černými fleky. Zvuky nevydává, i když se o to snaží. Otvírá zobák, ale žádný zvuk nevyjde. Nevíte, co by mu mohlo být? Děkuji za odpovědi.
tak ho vymáčkněte a máte jasno

maxichov
napsal(a):
z lehka namasírovat a musí vyjed
Vyjed nebo vyjet?
Lenéčka
napsal(a):
Dobrý den,
Zdravím, za sebe tam vidím jasnou kachničku. Absence kačeřích kroucených pírek před ocasem + klasické skvrnité samičí zbarvení zobáku. V ozdobných zoologických druzích kachen a jejich kříženců se tolik nevyznám, zde předpokládám něco opět odvozeného (domácí plemeno) od kachny divoké - březňačky?
Podle nohou a drápů rozeznáváte jak? Tam mám za to, že mezi pohlavími není prakticky žádný rozdíl.
Zvíře opravdu nevydává žádný zvuk, je naprosto němé?
david85

XXX.XXX.234.59
Zdravím, je to kríženec pižmovky. Vám bude jedno aké je pohlavie, pretože je neplodný.
Je to kříženec indického běžce a divoké kachny, alespoň tak mně to sdělil původní majitel-myslivec. Tvrdil, že je to kachna. Jsem jen začátečník chovu kachen. Původně jsem pořizovala Kampbelky, ale bohužel nám kačeny odnesla zřejmě liška a zůstal nám tady samotný nešťastný kačer. Jelikož sehnat tyto kachny je veliký problém a nechtěla jsem ho nechat dlouho samotného, pořídila jsem k němu tuto kámošku. Ale chovají se k sobě spíš jako kačer šéf a kačer podřízený než kachna a kačer. Ale říkám, jsem laik. Nohy a drápy mají oba stejně velké a silné. Kačeny Kampbelky je měly slabší a kratší drápy. Samozřejmě to nemusí nic znamenat. Zobák otvírá jakoby chtěl vydat zvuk, ale nic z něj nejde. Dokonce na druhého kačera syčí, ale opět zvuk žádný. Ten druhý pořád brebentí.
david85

XXX.XXX.234.59
Podľa tvaru hlavy a zobáka je v nem pižmovka. Keby to bol kríženec bežca a divokej kačice má v chvoste káčerky. Keď sipí je to káčer.

Honza12
napsal(a):
Otvírá zobák, ale žádný zvuk nevyjde. Nevíte, co by mu mohlo být?
Tak jako vy, prostě zývá.
Zívání není ve vyjmenovaných slovech.

Lenéčka
napsal(a):
Tak jsem se dozvěděla, že kačer zívá, fakt vtipné. On není schopný vydat zvuk, je prostě němý. Už nevím, jak lépe to popsat. Neřeším čeho je to kříženec, ale jestli je to kačer nebo kachna.
Tak asi nezbývá, než pozvat někoho, kdo umí vyhodnotit podle penisu. Si myslím.
Vrků

XXX.XXX.47.88
napsal(a):
Tak asi nezbývá, než pozvat někoho, kdo umí vyhodnotit podle penisu. Si myslím.
Není rozhodující penis,ale čím se cítí býti,kačerem nebo kachnou.
Lenéčka
napsal(a):
Takže děkuji za odpověď SHARINGAN a jinak lituji, že jsem se vůbec na něco ptala. Opět jsem si potvrdila, že tato fóra nejsou o diskuzi a radách.
Jo, jo, jsou lidé, kteří asi neumí číst a nebo chtějí slyšet potvrzení své domněnky. Pokud to tak neprobíhá, je chyba mimo tazatele...No, nic. Nevěšme hlavu a klidně se ptejme a diskutujme....

Lenéčka
napsal(a):
Takže děkuji za odpověď SHARINGAN a jinak lituji, že jsem se vůbec na něco ptala. Opět jsem si potvrdila, že tato fóra nejsou o diskuzi a radách.
Nerozumím.
Až na Vrků všichni odpověděli k věci, ne?
Ano, máte pravdu. Jsou lidé, kteří neumějí číst a hlavně neodpovídají k věci. Můj dotaz zněl, jestli je to kačer nebo kačena. Jestli to nejde z fotek určit, tak to stačí napsat. Nebo mně alespoň navést, podle jakých znaků to můžu ještě poznat, kromě vymáčknutí penisu, na což si netroufám. Další dotaz byl, co může mít kačer - kačena za problém, když nedokáže vydat zvuk. Dozvěděla jsem se akorát, že kačer zívá, popř. pravidla pravopisu u jiných diskutujících, také teorie o tom, čeho je to kříženec.
Vrků

XXX.XXX.47.88
napsal(a):
Nerozumím.
Až na Vrků všichni odpověděli k věci, ne?
Pouze jsem naznačil, že v ojedinělých případech mohou býti vnější projevy jedince zavádějící.

Lenéčka
napsal(a):
Ano, máte pravdu. Jsou lidé, kteří neumějí číst a hlavně neodpovídají k věci. Můj dotaz zněl, jestli je to kačer nebo kačena. Jestli to nejde z fotek určit, tak to stačí napsat. Nebo mně alespoň navést, podle jakých znaků to můžu ještě poznat, kromě vymáčknutí penisu, na což si netroufám. Další dotaz byl, co může mít kačer - kačena za problém, když nedokáže vydat zvuk. Dozvěděla jsem se akorát, že kačer zívá, popř. pravidla pravopisu u jiných diskutujících, také teorie o tom, čeho je to kříženec.
Jenomže kromě vymáčknutí penisu vám nic jiného nezbývá, jak už jsem psala.

Tak k věci. Máte mezidruhového křížence který je neplodný a je určený jako kříženec pouze k produkci masa. To polopate znamená, že je vám k prdu jestli je to kačer nebo ne. Nikdy se nebude družit ani s kachnou ani s kačerem, jsou mu fuk. Hlas má, nebo spíš nemá po pižmovce a vzhledem k tomu to neznamená vůbec nic. To nejsou žádné domněnky ani spekulace. Co na tom nechápete?
Děkuji za názor. Jestli je plodný nebo ne, to nevíme ani jeden. Proč jsem chtěla vědět, jestli to je kačer nebo kachna, to Vy nevíte. Tak proč hned, že je mi to k prdu? Kromě toho není pravda, že se nebude chtít s nikým družit. S naším kačerem se sbližují každým dnem, ať už je to vztah dvou samců nebo samice se samcem. To, že pižmovka nevydává žádný zvuk jsem nevěděla, jelikož jsem se o ně nikdy nezajímala. Takže fajn, nová informace.

Mě do vašeho nevědění netahejte. A vlastně proč se tady ptáte na obecně známé ptákoviny ani vědět nechci. Že se sbližují s kačerem je fakt překvapující, já bych čekal že se spíš přidruží ke králíkům nebo bude běhat za kočkou.