Brojleři začátečník poradíte ?

Brojleři
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Soňa093

20.4.2023 08:35
Soňa093

XXX.XXX.100.130

Dobrý den, chtěla bych si poprvé pořídit kuřata brojlerů. A mám možnost teďkom koupit týdenní.
Chtěla jsem je mít ve zděném chlívků kde je momentálně cca 10-15 stupňů.
Samozřejmě bych jim tam dala buďto výhřevnou lampu a nebo umělou kvočnu ? Zatím nevím co by bylo lepší ?
Kuřata by se tedy měla kde zahřát ale zajímá mě co okolní teplotu bude vadit že je takto nízká ?
Děkuji za odpověď a rady

20.4.2023 11:14
Vali80

XXX.XXX.53.126

Dobrý den, pokud dáte lampu, tak to kuřatům stačí. Vyhřejou se pod ní. Tím vyřešíte i osvětlení, které by kuřata měly mít.
Já mám venku Kalimera od 14 dnů stáří. Mají bednu, s lampou, do které se můžou schovat. Když jim je teplo, jdou ven na trávu.

20.4.2023 11:59
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Kalimera jsou jiní,než brojleři..brojleři musí být pořád v teple, jsou na chlad choulostiví, výhřevná infra lampa stále, i v noci, jinak neporostou..ven v tomto počasí VŮBEC!!!.. já chovam brojlery Ross nebo Cobb, ven je nikdy nepouštim..mají světlý kotec v maštali,plus infra lampu , suchou slámu na podestýlku..krmení příslušné brojlerům...Br1,Br2,3...ve dvou měsících je zabíjíme..
Co myslíte okolní teplotou??..volně prostranství?
..kuratum musíte udělat uzavřenou bednu, podle počtu velkou, kde budou prvních pár týdnů,podle potřeby zvětšovat..takovou odchovnu..

Soňa093

20.4.2023 13:04
Soňa093

XXX.XXX.100.130

ančovička1 napsal(a):
Kalimera jsou jiní,než brojleři..brojleři musí být pořád v teple, jsou na chlad choulostiví, výhřevná infra lampa stále, i v noci, jinak neporostou..ven v tomto počasí VŮBEC!!!.. já chovam brojlery Ross nebo Cobb, ven je nikdy nepouštim..mají světlý kotec v maštali,plus infra lampu , suchou slámu na podestýlku..krmení příslušné brojlerům...Br1,Br2,3...ve dvou měsících je zabíjíme..
Co myslíte okolní teplotou??..volně prostranství?
..kuratum musíte udělat uzavřenou bednu, podle počtu velkou, kde budou prvních pár týdnů,podle potřeby zvětšovat..takovou odchovnu..

Ne okolní teplotu jsem myslela v tom chlívků.
Takhle chlívek je ve stáji je tam okno, stáj je zděná.
Takže donesu brojlery chvíli bych je asi měla doma do cca 3 týdnů v té bedně s tepelným zdrojem a světlem.
A potom bych je chtěla dát do toho chlívků samozřejmě bych jim ten tepelný zdroj nechala. Do kdy by měli mít ten tepelný zdroj k dispozici ?
Krmit chci směsi pro brojlery.
Nemám v plánu je pouštět ven atd.
Chlívek je velký 2.5x2.5. pro začátek jsem chtěla jen na zkoušku vzít pět kuřat. A uvidím co a jak.

21.4.2023 14:00
mr.X

XXX.XXX.168.134

zdravím, pokud v té bedně je výhřev tak bych teplotu v chlívku neřešil.
Mám dřevěnou boudu v zastřešené voliéře, bouda je velká, jedna strana je tvořená jen pletivem. Tuto stranu na jaře zakryju kartonem, dovnitř na jaře šoupnu výhřevnou desku a 1 denní kalimera a i když mrzne tak jsou kuřata ok.
Kalimera jsou sice odolnější než brojleři, ale pokud zajistíte teplo tak to bude ok.
navíc máte tu odchovnu v chlívku ve stodole, takže tam nikdy nebude taková zima jako venku.
M.

Soňa093

21.4.2023 16:42
Soňa093

XXX.XXX.100.130

Super děkuji :) co nejdéle je zkusím mít doma :D potom je dám do stodoly.
Prosím a do jakého věku jim mám nechat tu umělou kvočnu ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2023 17:55

Soňa093

22.4.2023 06:37
Soňa093

XXX.XXX.100.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady menší inspirace

Děkuji moc :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík