Kuřataoo1

XXX.XXX.139.250
Dobrý den, dnes se nám vylíhlo první kuřátko ale předčasně. Mělo se líhnout 22.4 a přijde mi že nemá kousek nosu a ocas( nedovivinuté). Nevím jestli to může nějak vadit a tak píšu sem. Děkuji za rady, foto vyfotím zítra
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kuřataoo1
napsal(a):
Dobrý den, dnes se nám vylíhlo první kuřátko ale předčasně. Mělo se líhnout 22.4 a přijde mi že nemá kousek nosu a ocas( nedovivinuté). Nevím jestli to může nějak vadit a tak píšu sem. Děkuji za rady, foto vyfotím zítra
To bude fajn. Neumím si představit, co znamená, že mu chybí kousek nosu a ocas.

Jo a nedovyvinutý. Jako vývin nebo vývoj.
Kuřataoo1

XXX.XXX.139.250
Přikládám foto, na nosu se mi nezdá po boku červené krvavé flíčky a místo ocasu má jen nějaký výrustek( na místě ocasu)
Jak psala kometa, to nic nebude.
Pokud se nemýlím, kuře se z vejce klove takzvaným vaječným zubem, který bych nehledal jinde než na zobáčku a který po proklování z vejce kuřeti odpadá, čímž bych si vysvětlil ty krvavé flíčky u nosu
I jinak je kuře zcela v pořádku. Srovnejte si ho s kuřetem na pekáči, to má místo ocasu taky jen takový divný výrůstek, kterému se říká biskup. Ocas, který vidíte na kohoutovi nebo i slepici je jen peří, které vaše kuře ještě nemá. Vždyť to kuře je ještě mokré.
Předpokládám líhnutí v líhni ne pod kvočnou, pokud mám pravdu, je dobré nechat kuře alespoň oschnout, v dolíhni kuřeti nic nechybí a má tam i teplo, živí se ze žloutkového vaku, který vstřebalo a má v něm zásobu i na pár dní. Takže tam může počkat na sourozence. Ale nedočkavost chápu.
Až kuře oschne, bude z něj taková ta chlupatá kulička, co znáte z obrázků a uvidíte, že je vše OK.
Miriam33

XXX.XXX.227.2
Taky na něm nic zvláštního nevidím. Klidně se můžete pochlubit i fotkami po dovyvinutí - oschnutí.

napsal(a):
Jo a nedovyvinutý. Jako vývin nebo vývoj.
Safra, se mi to nějak zduplikovalo. Neúmyslně.
Kuřataoo1

XXX.XXX.139.250
Děkuji za všechny rady, očividně trochu zbytečná panika... Kuřátko bylo další den v "dolíhni", žere pije a je ok. Kámoši se mají líhnout za cca 3 dny.