Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2023 07:47
Terezka702

XXX.XXX.87.94

Dobrý den, mám teď dva dny stará kuřata a chci se zeptat, zda má někdo zkušenost s odčervováním? Kdy a čím? Děkuji

26.4.2023 08:47
MiraTom

XXX.XXX.221.85

Tak u dva dny starých kuřátek je odčervení zbytečné. Pokud je krmíte kvalitně a máte v čistém prostředí (odchovně), tak neměli možnost přijít do styku s parazity.

26.4.2023 09:34
Terezka702

XXX.XXX.87.94

Já vím. Měla jsem to lépe formulovat. Spíš jsem chtěla být připravená na později.

26.4.2023 09:46
jo012810

XXX.XXX.101.35

Terezka702 napsal(a):
Já vím. Měla jsem to lépe formulovat. Spíš jsem chtěla být připravená na později.

Již jsem to psal mnohokrát, tak jen krátce. Jakákoliv farmaka pro drůbež v zájmových drobnochovech jsou špatně, bez předchozího vyšetření a nasazení potřebné léčby. A to jen a jen u kusů "nenahraditelných". Všechna veterinární opatření v drobnochovu by měla směřovat k zajištění správné výživy, přiměřeného kurníku, co největšího výběhu a selekci již od vylíhnutí. Léčiva, o nichž se zde i jinde můžete dočíst jsou určena pro produkční, většinou halové chovy drůbeže, kde je nepřirozená koncentrace jedinců, z důvodu ekonomiky chovu. Takže kuřátům zajistěte optimální podmínky a slabší kusy odstraňte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík