Husa90

XXX.XXX.104.193
Zdravím, sedí mi husa na vejcích, ale nic s toho nebude.
Chci se zeptat přijme mi husa 14 denní housata ? Nemůžu mladší sehnat pouze tyto z drůbežárny.
Děkuji za odpověď
Zdravím. Zda přijme - no, může, i nemusí, to záleží na konkrétní huse a podmínkách. Šikovně podstrčená housata (v noci pod ní, do hnízda, kdy je nejmenší šance, že se husa situací bude nějak více zabývat) mají podle mě na přijetí u husy, která sedí na vejcích a je psychicky na příchod housat připravená, šanci velmi dobrou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

problém bych viděla v tom, že ta housata nepřijmou tu husu. nějaké vtištění už nehrozí. navíc se můžou rovnou úplně bát.
Husa90

XXX.XXX.104.193
Děkuji, husa sedí ale svoje house nebude mít žádné .
Hodně jsem četla že husy přijímají cizí housata v pohodě.
No uvidím

My jsme měli loni poslední jedno vejce v líhni, vylíhlo se asi o týden později než poslední pod husou. Její malé už chodily na pastvu, tak jsme ho měli několik dní doma, jak byl sám, tak se pořád dožadoval pozornosti, tak ho muž nosil v kapse 😁
No nakonec jsme ho zkusili asi po týdnu přinést k té huse. Přes den, když byla venku. Dala jsem ho na zem a husa s houserem hned na mě začali sycet, jako kde jsem to vzala a ať jim to vrátím, Áša se jich vůbec nebál, přiběhl k nim, připojil se k hejnu, byl sice o hlavu menší ale už se od nich nevzdalil.
Husa90

XXX.XXX.104.193
Nakonec jsem sehnala třídenní housátka, zítra pro ně jedu :) tak uvidím husa sedí stále na vejcích, tak když nebude mít žádné svoje tak snad přijme cizí ;) jinak husa je strašně hodná, jak na mě když se jdu na ni kouknout tak i na ostatní zvířata loni chtěla pomáhat kachně s voděnim káčátek. Tak doufám že si housata adoptuje.
A když ne tak je budu muset adoptovat sama :D
Husa90
napsal(a):
Nakonec jsem sehnala třídenní housátka, zítra pro ně jedu :) tak uvidím husa sedí stále na vejcích, tak když nebude mít žádné svoje tak snad přijme cizí ;) jinak husa je strašně hodná, jak na mě když se jdu na ni kouknout tak i na ostatní zvířata loni chtěla pomáhat kachně s voděnim káčátek. Tak doufám že si housata adoptuje.
A když ne tak je budu muset adoptovat sama :D
To bude nejspíš v pořádku.. třídenní housata vezme, ta by se jí ještě bát nemusela, ale hlidejte je...tak držím palce 🙂
Vrků

XXX.XXX.48.74
Adoptovat sama a pak sníst
To já se musím "pochlubit" letošní úrodou housat..můj krásný houser Edy z výstavního chovu zplodil loni s dvěmi husami 7 housat.. ostatní, nejmíň 20 vajec bylo čistých, neoplozených..husy mají dva bazénky na koupání..známý chovatel mi řekl, ať ho nechám,že je mladý (1,5 roku), takže letos to bude super.. takže letos husy už snesly asi 40 vajec, zasedly na hnízda, některá vejce byla i v líhni a výsledek nula!!!😭😭..kde je chyba??..mají neomezenou pastvu, krmení pšenice a granule, houser pojímal husy jako divý..jsem z toho smutná 😭
Není to tím,že nemají rybník pro lepší pojímání?....
Husa90

XXX.XXX.104.193
Určitě budu hlídat :) mám dovolenou dva týdny takže o zábavu postaráno :D
No já nevím co se u nás stálo dvě pomořanky, kupovali jsme je loni v létě jako dvouletý pár loni neměli žádné housata to nám chovatel řekl, dával je pryč z důvodu že druhý kmen hus co měl samozřejmě housera šikanoval a starší houser mu dával na frak a i stoho důvodu se zdálo že proto housata nebyla.
My jsme je dovezli asi v 7 měsíci loni výběh neomezený, jezírko krásně si u nás zvykly jsou jako dva psi. Husa začla snášet ale housera jsem neviděla pojímat , ale zase si říkám jsem někdy i 12h v práci takže nevidím vše. Husa nanesla 15 vajec tři měla jako podklady zbytek jsem odebírala ( byly mrazy ) měla jsem je ve sklepě cca 11 stupňů, v pšenici na ležato a každý den otáčela.
Husa sedla po dvou dnech jsem ji vejce vyměnila. Měla krásné hnízdo seděla a stále sedí jak přilepená vždy jen vyběhla se najíst vyvenčit a okoupat. No po prosvícení vajec jsem všechny krom dvou vyhodila a byli to pukavci ( prosvěcovala jsem je pozdě až 25 den ) u dvou vajec jsem si nebyla jistá tak je tam husa má ale nic. Líhnout se měla ve středu nejpozději. Eště uvidím zítra jak ji je vyměním za housata zda byly taky prázdné.

ančovička1
napsal(a):
To já se musím "pochlubit" letošní úrodou housat..můj krásný houser Edy z výstavního chovu zplodil loni s dvěmi husami 7 housat.. ostatní, nejmíň 20 vajec bylo čistých, neoplozených..husy mají dva bazénky na koupání..známý chovatel mi řekl, ať ho nechám,že je mladý (1,5 roku), takže letos to bude super.. takže letos husy už snesly asi 40 vajec, zasedly na hnízda, některá vejce byla i v líhni a výsledek nula!!!😭😭..kde je chyba??..mají neomezenou pastvu, krmení pšenice a granule, houser pojímal husy jako divý..jsem z toho smutná 😭
Není to tím,že nemají rybník pro lepší pojímání?....
Hříšná myšlenka. Není chyba v houserovi?
napsal(a):
Hříšná myšlenka. Není chyba v houserovi?
😀 už si to také myslím..ale loni měl aspoň něco 🤔...tak mě známý ujistil,jak jsem psala a očekávala velký úspěch🤣🤣🤣...bohužel letos na vyměnění housera už je pozdě,husy jsou vynesené..tak jedině na příští rok☹️..
Husa90

XXX.XXX.104.193
ančovička1
napsal(a):
😀 už si to také myslím..ale loni měl aspoň něco 🤔...tak mě známý ujistil,jak jsem psala a očekávala velký úspěch🤣🤣🤣...bohužel letos na vyměnění housera už je pozdě,husy jsou vynesené..tak jedině na příští rok☹️..
Já si taky myslím že mám housera impotenta, ale mám ho ráda tak teď přemýšlím co sním :D
Zdravím, jen nadhodím - nemáte třebas ančovičko husy (a housera zvláště), z příliš bohaté stravy příliš nakynuté (granule ad libitum?), přes rámec vysportované - chovné, kondice? Mí chovní čeští houseři mají přes zimu a začátek jara jen seno, suchý oves, klíčenou pšenici, příležitostně skrojky mrkve a jablek. Převážení jednoho z nich mi ukázalo cca půlkilový propad hmotnosti v březnu oproti lednu, a zároveň celkové zvýšení kondice (zlepšení vzletnosti a délky doletu). Samozřejmě hlavní roli sehrál nástup jara, toku, a celkové aktivity, oproti zimě kdy na práci mají jen tak bloumání po výběhu a futrování se. Letos oplozenost opět přes 90% (21 z 23 vajec).
Vím, že potravní nároky i proporce češek a pomořanek se nedají srovnávat, přesto, jestli v tomto u Vás nemůže být zakopaný pes?
sharingan
napsal(a):
Zdravím, jen nadhodím - nemáte třebas ančovičko husy (a housera zvláště), z příliš bohaté stravy příliš nakynuté (granule ad libitum?), přes rámec vysportované - chovné, kondice? Mí chovní čeští houseři mají přes zimu a začátek jara jen seno, suchý oves, klíčenou pšenici, příležitostně skrojky mrkve a jablek. Převážení jednoho z nich mi ukázalo cca půlkilový propad hmotnosti v březnu oproti lednu, a zároveň celkové zvýšení kondice (zlepšení vzletnosti a délky doletu). Samozřejmě hlavní roli sehrál nástup jara, toku, a celkové aktivity, oproti zimě kdy na práci mají jen tak bloumání po výběhu a futrování se. Letos oplozenost opět přes 90% (21 z 23 vajec).
Vím, že potravní nároky i proporce češek a pomořanek se nedají srovnávat, přesto, jestli v tomto u Vás nemůže být zakopaný pes?
Děkuji za úvahu,ale že by to bylo až takhle?..husy chovám asi 30 let a toto se mi stalo jen jednou u mladého koupeného housera německého, který byl lehký,oproti pomořankám..jinak i husy brojleří,co jsem měla,byly bez problému...krmim stejně,jako vy, přes zimu pšenici,suchou, k jaru přimícham asi 1:4 granulí/1granule/..jablka,pastva stále,letos celou zimu, bylo teplo..oves,ječmen nežerou..o směs krmení mají zájem jen po ránu a večer,jinak se celé dny pasou..houser byl velice vitální, pojímal husičky od brzkého rána do odpoledne, nedal jim celý den pokoj....
Husa90

XXX.XXX.104.193
ančovička1
napsal(a):
Děkuji za úvahu,ale že by to bylo až takhle?..husy chovám asi 30 let a toto se mi stalo jen jednou u mladého koupeného housera německého, který byl lehký,oproti pomořankám..jinak i husy brojleří,co jsem měla,byly bez problému...krmim stejně,jako vy, přes zimu pšenici,suchou, k jaru přimícham asi 1:4 granulí/1granule/..jablka,pastva stále,letos celou zimu, bylo teplo..oves,ječmen nežerou..o směs krmení mají zájem jen po ránu a večer,jinak se celé dny pasou..houser byl velice vitální, pojímal husičky od brzkého rána do odpoledne, nedal jim celý den pokoj....
Krmím stejně jako vy. Přez zimu jim sice přilepšuju ale pouze zeleninou :)
Vy jste aspoň housera viděla pojímat, já ani to ne :D
Husa90

XXX.XXX.104.193
Tak podávám hlášení ráno jsme dovezli tři housátka, mají 4 dny. Než jsme je vyndali s krabice husa slehla z hnízda a běžela se dívat co to pípa, houser hned přiběhl málem jsem je z krabice už ani nevyndala jak je houser bránil. Husa je na mě stále hodná, houser ale hlídá už na ně ani nesahnu :D housátka si náhradní rodiče hned oblíbila a husa s houserem nejspíš tu adopci berou vážně ;) houserovi jsem říkala "teď si hraješ na tatínka, ale abys něco udělal sám to ne "
:D
Tak doufám že to bude ok.
Husa90
napsal(a):
Tak podávám hlášení ráno jsme dovezli tři housátka, mají 4 dny. Než jsme je vyndali s krabice husa slehla z hnízda a běžela se dívat co to pípa, houser hned přiběhl málem jsem je z krabice už ani nevyndala jak je houser bránil. Husa je na mě stále hodná, houser ale hlídá už na ně ani nesahnu :D housátka si náhradní rodiče hned oblíbila a husa s houserem nejspíš tu adopci berou vážně ;) houserovi jsem říkala "teď si hraješ na tatínka, ale abys něco udělal sám to ne "
:D
Tak doufám že to bude ok.
Gratuluji 😀🥳🥳..tak to má vypadat!!...to bude na dvorečku radosti😇😀👍👍
Husa90

XXX.XXX.104.193
ančovička1
napsal(a):
Gratuluji 😀🥳🥳..tak to má vypadat!!...to bude na dvorečku radosti😇😀👍👍
To ano :)
Já mám jen dilema co dál s chovným párem :D
Poslední dvě vejce u kterých jsem si nebyla jistá byla taky prázdná :(
Přemýšlím podstrčila jsem jim Landeské housata, tak že bych si potom s těch tří housat nechala housera.
Myslíte že by vyskočil na pomořanskou husu, když je o něco menší ? :)