Dotaz na odchovnu kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2023 17:46
Jarka100

XXX.XXX.72.137

Zdravím všechny a přeji všem krásný den,

obracím se na Vás s prosbou a dotazem kdo má jakou zkušenost s odchovnou kuřat Cimuka či jinou. Mám na mysli tak 20 - 25 kuřat ale takovou která bude mít tak nějak automatický systém co se týká tepla, světla, dávkování krmení a vody, případně regulace vlhkosti atd. Rovněž prosím o odpověď do kolika týdnů stáří tam mohou být? Myslím tím zda do opeření např těch 6 týdnů ?
Děkuji všem za radu případně prosím zašlete link

29.4.2023 18:44
ferda371

XXX.XXX.113.9

Mám také CIMUKU a měl jsem tam cca 40 kuřátek bez problémů. Záleží jak je venku zima. V létě stačí cca 3 týdny a pak do venkovní voliéry. Když je třeba březen-duben jako tento rok , tak jsem je tam nechal 4-5 týdnů.

29.4.2023 20:54
Jarka100

XXX.XXX.72.137

Ferdo, mnohokrát děkuji za odpověď. Přeji vám krásný a pohodový čas a především zdraví

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2023 09:42

Světlo v těch Cimukách není časově regulovatelný a ještě funguje jako pomocnej ohřev, tzn. podle okolní teploty musí bejt potřebná watáž žárovky. Vypíná se povolením žárovky. Za ty prachy....

30.4.2023 09:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Světlo v těch Cimukách není časově regulovatelný a ještě funguje jako pomocnej ohřev, tzn. podle okolní teploty musí bejt potřebná watáž žárovky. Vypíná se povolením žárovky. Za ty prachy....

fakt?

tak to je pěkně na pytel.

30.4.2023 09:59

No, "chluběj" se tím v návodu, tak předpokládám, že je to fakt. Odradilo mě to od pořízení..

30.4.2023 10:15

No, "chluběj" se tím v návodu, tak předpokládám, že je to fakt. Odradilo mě to od pořízení..

no opravdu. dokonce tam píšou kydy jako "Osvětlení je při chovu drůbeže nezbytné. Doporučujeme udržovat osvětlení 24 hodin denně minimálně po dobu
dvou týdnů, pak může být doba osvětlení snížena na 12-15 hodin. "

tak to teda neeee.

30.4.2023 11:14
chovatel 70

XXX.XXX.192.26

no opravdu. dokonce tam píšou kydy jako "Osvětlení je při chovu drůbeže nezbytné. Doporučujeme udržovat osvětlení 24 hodin denně minimálně po dobu
dvou týdnů, pak může být doba osvětlení snížena na 12-15 hodin. "

tak to teda neeee.

Jak píše paní MVDr. Osvětlení max 16 hod během 24 hod. Neosvětleno min. 6 hodin vkuse, a to od prvého dne provozu.
Pozdravuji

30.4.2023 11:50
ferda371

XXX.XXX.113.9

Já jsem technik, mám udělané spínání dle dne v odchovu kuřat, mám tam i elektroměr ať vidím jak to točí....Mám to v malém přenosném rozvaděči , zcela je vše automatický, naprogramovaný! při dnešní ceně elektriky.Žárovku LED 2W takže žádný odběr!!
Sice prachy navíc,ale žádný problém.

30.4.2023 11:58

ferda371 napsal(a):
Já jsem technik, mám udělané spínání dle dne v odchovu kuřat, mám tam i elektroměr ať vidím jak to točí....Mám to v malém přenosném rozvaděči , zcela je vše automatický, naprogramovaný! při dnešní ceně elektriky.Žárovku LED 2W takže žádný odběr!!
Sice prachy navíc,ale žádný problém.

já nejsem technik, ale umím koupit časovač na zásuvku a lampičku

ale tahle odchovna nemůže podle návodu jet bez žárovky a jediný způsob, jak žárovku "vypnout" je mít jí tam jen napolo našroubovanou,

to prostě nedává smysl. kuřata potřebují i tmu.

30.4.2023 12:10
ferda371

XXX.XXX.113.9

A to je takový problém odpojit stávající světlo a zapojit jej mimo topení???Když jsou všichni technici?

1.5.2023 09:33
cardif

XXX.XXX.11.241

Já jsem také technik :D a technicky řečeno rada: povolit žárovku je neodborné řešení problému s pokojem u zvířete v době spaní :DDD ... Časovač za 6€ to vyřeší - je nutné tu žárovku ale připojit mimo vytápění, co chce ale souseda co to zapojí za 5min... :)

1.5.2023 09:35

cardif napsal(a):
Já jsem také technik :D a technicky řečeno rada: povolit žárovku je neodborné řešení problému s pokojem u zvířete v době spaní :DDD ... Časovač za 6€ to vyřeší - je nutné tu žárovku ale připojit mimo vytápění, co chce ale souseda co to zapojí za 5min... :)

takovýho souseda nemám, takže vlastně děkuji za tip a vím, co si teda koupit nechci. odchovnu, která neumí topit bez žárovky, která tam musí být.

1.5.2023 09:45
cardif

XXX.XXX.11.241

takovýho souseda nemám, takže vlastně děkuji za tip a vím, co si teda koupit nechci. odchovnu, která neumí topit bez žárovky, která tam musí být.

Tak to riešte takto :

https://www.dtelektronik.sk/kategoria/svietidla-osvetlenie/ovladanie-ziarovky/objimka-so-stmievacim-senzorom-a-casovacom/

Nezabudnite že žiarovka by mala byť vhodná pre vtáctvo ...

1.5.2023 09:48

cardif napsal(a):
Tak to riešte takto :

https://www.dtelektronik.sk/kategoria/svietidla-osvetlenie/ovladanie-ziarovky/objimka-so-stmievacim-senzorom-a-casovacom/

Nezabudnite že žiarovka by mala byť vhodná pre vtáctvo ...

jakože bych do té cimuky narvala ještě tuhle objímku a pak až žárovku? vždyť to by se tam ani nevešlo.

1.5.2023 09:53
cardif

XXX.XXX.11.241

:D jooo to Vám pak milá pani neni řešeni pro Vaše trápeni :D ...
Jasne môžete si ešte stiahnuť appku na chov miláčku a zbírat virtuálni vajíčka :D ...
Každa sranda neco obnáši :D

Nezabúdajte že to čo sa páči Vám - nemusí korešpondovať s potrebou vtáka :D

Tak jim kúpte stolní lampu a před spanim vypnete ... :D ...

1.5.2023 11:22

drahý pane,

ne, řešení mého trápení je tuhle odchovnu prostě nekupovat. kuřata odchovávám jinak a jinde a děkuji, nejsou virtuální :D:D

nechápu, proč vás rozčiluje, že cimuka mi nemůže vyhovovat, jste snad jejich dealer? asi ano, podle těch kydů.

1.5.2023 11:23

a potřebou kuřat opravdu není, aby jim někdo z neznalosti nebo ze zoufalství, že to nejde vypnout, svítil prvních několik týdnů 24 hodin denně.

vlastně něco takového by se dalo považovat za týrání zvířete, protože minimální standardy pro chov drůbeže zmiňují i délku nepřetržité tmy.

1.5.2023 12:52
cardif

XXX.XXX.11.241

Ale kdeeežééé,plačete na špatnem hrobě : neviem z ktorej časti mojho textu ste tohle vydedukovala??? :
"že cimuka mi nemůže vyhovovat, jste snad jejich dealer?"
To si mne s nekym pletete :D

Ja som Vám jen navrhol riešenie v dannem přispěvku, rozčilováni je se mnou nekompatibilné :D ...

Co se týka "minimálni standardy" v pořizenem zařízení adresujte výrobci v celem rozsahu cituji : " podle těch kydů"

Špatne pochopení situace vede v konci k destrukci hmoty , jsem rád e nepracujte v jaderné elektrárne :D ...

1.5.2023 18:30
ferda371

XXX.XXX.113.9

Zpět k tématu-
já osobně nechávám světlo svítit v odchovně po dobu ceých 3-4 týdnů....
Sice mám automatiku, ale použil jsem ji jen jeden rok! Potom už ne. A to jen,když jsem měl tepelnou žárovku 200W.
Ono ty 2-3W LED ani skoro nepohne elektroměrem....
Žádný problém nevidím!

1.5.2023 20:56

Tak tady už je snad jasný každýmu vocode.. Pánové cardif a ferda371 registovaní oba úúúplnou náhodou na tomhle foru 29.4.2023 a oba obhajujou plastovou škatulku + otvírač dvírek schodou okolností od stejnýho prodejce jako odchovny cimuka..

Jinak jestli opravdu půjdem zpět k tématu, tak zadavatelka požadovala mimo jiné "automatický systém co se týká tepla, světla" a to teda tahle hračka, byť s pomocí souseda technika nebo technickýho souseda nebo obou dvou dohromady fakt nenabízí..

Pánové, děláte to blbě, zlepšete se..

1.5.2023 21:37
cardif

XXX.XXX.11.241

Tak tady už je snad jasný každýmu vocode.. Pánové cardif a ferda371 registovaní oba úúúplnou náhodou na tomhle foru 29.4.2023 a oba obhajujou plastovou škatulku + otvírač dvírek schodou okolností od stejnýho prodejce jako odchovny cimuka..

Jinak jestli opravdu půjdem zpět k tématu, tak zadavatelka požadovala mimo jiné "automatický systém co se týká tepla, světla" a to teda tahle hračka, byť s pomocí souseda technika nebo technickýho souseda nebo obou dvou dohromady fakt nenabízí..

Pánové, děláte to blbě, zlepšete se..

To chcelo fakt silnú ráno do hlavy že? :D
V mojom texte neni ani zmienka o nejakých dvírkach a už vôbec nie o "chúvičke" pro drubež/ plazy/ savce...
Já som reagoval na riešenie osvetlenia a jedno v čem to máte nainstalovano / nebo kde ...
Mať taku fantazy ako "ten za pecí /jardapecival" tak nestrácim čas a píšu knihy pro deťi do 2 let :D ...

2.5.2023 09:30
2mazutak

XXX.XXX.3.126

zdravím.já si vybavení pro obchov a líhnutí ze zásady vyrábím sám.odchovnu mám vybavenou dvěmi žárovkami vloženými do zavařovacích sklenic,dvěmi proto,kdyby jedna praskla,dvě nikdy najednou neprasknou,dále je vybavena posuvnou přepážkou,aby bylo možné kuřatům zvětšit prostor a umožnit jim vzdálit se od zdroje,a to vše je regulované mechanickým stmívačem.je třeba si uvědomit,že nějakýho PANA CIMUKU vaše kuřata vůbec nezajímají,jeho zajímá vaše peněženka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík