Uživatel s deaktivovaným účtem

Že by se nám letos pranostika naplnila?....

no když už tam nebude ani meruňka, tak aspoň něco
Vrků

XXX.XXX.20.195
Varaxi mě obdarovat kostětem žel nenapadlo.Jde o ekologicky nezávadný nástroj,bez elektřiny, benzínu nahrazující kužel.míč i stuhu.9 z 10 kardiologů doporučuje koště.
..když je ten květen, tak posílám pár květů 😇 a náš zamilovaný párek holubů hřivnáčů...
A pro tu všechnu krásu by jsme neměli zapomínat, že i toto klepe na dveře...
Vrků

XXX.XXX.38.124
ančovička1
napsal(a):
..když je ten květen, tak posílám pár květů 😇 a náš zamilovaný párek holubů hřivnáčů...
Ach to litinové umyvadlo nádhera.
Díky😊,opravdu je krásné a dokonce je funkční...jsem ho vyfotila v celé jeho kráse..
Vrků

XXX.XXX.38.124
ančovička1
napsal(a):
Díky😊,opravdu je krásné a dokonce je funkční...jsem ho vyfotila v celé jeho kráse..
Jak že zámku v Doříši.

Já jsem předevčírem dala do země konečně poslední třetinu (asi tak) brambor.... ostuda. No a ještě mě čeká cibule nastrkat. A pak už se začnu rozhlížet, kam posadím pytle s rajčaty a paprikami a kam zasadím melouny, vysít saláty, mrkve, ředkvičky, řepu pro koně, koupit sazenice okurek, dýní, cuket, kam to budu asi dávat, to ještě nevím.
Kuřata se nastěhovala konečně do velkého dětského domku, tak už mám taky kurník, který za něco stojí. Rozchodila jsem po zimě automatická dvířka, zaplaťpánbůh, takže nemusím chodit zavírat před setměním, ale můžu si jít domů kdy chci. Staré slepice jsou zatím ve starém kurníku. Kuřata jsou zatím z domku pouštěna jen do voliéry (králičí pletivo natahané na ohradníkových tyčkách a položené i svrchu), ale už hrabou, pasou se a skáčou po hmyzu, takže všechno umějí, všechno znají. Udělala jsem jim špatný hřad, takže to ještě budu muset upravit, ale ona nedbají a radostně hřadují. Zastřihnu jim křídla, abych je nemusela pletivovat svrchu a zvětším jim výběh, aby mohla řádně protáhnout nožky :-) A že už chodí večer do domku sama, tak nebude dlouho trvat a budou moci být vypuštěna. Staré slepice mezitím budu muset začít strkat spát do domku s kuřaty... snad proběhne seznamka v poklidu.

napsal(a):
Já jsem předevčírem dala do země konečně poslední třetinu (asi tak) brambor.... ostuda. No a ještě mě čeká cibule nastrkat. A pak už se začnu rozhlížet, kam posadím pytle s rajčaty a paprikami a kam zasadím melouny, vysít saláty, mrkve, ředkvičky, řepu pro koně, koupit sazenice okurek, dýní, cuket, kam to budu asi dávat, to ještě nevím.
Kuřata se nastěhovala konečně do velkého dětského domku, tak už mám taky kurník, který za něco stojí. Rozchodila jsem po zimě automatická dvířka, zaplaťpánbůh, takže nemusím chodit zavírat před setměním, ale můžu si jít domů kdy chci. Staré slepice jsou zatím ve starém kurníku. Kuřata jsou zatím z domku pouštěna jen do voliéry (králičí pletivo natahané na ohradníkových tyčkách a položené i svrchu), ale už hrabou, pasou se a skáčou po hmyzu, takže všechno umějí, všechno znají. Udělala jsem jim špatný hřad, takže to ještě budu muset upravit, ale ona nedbají a radostně hřadují. Zastřihnu jim křídla, abych je nemusela pletivovat svrchu a zvětším jim výběh, aby mohla řádně protáhnout nožky :-) A že už chodí večer do domku sama, tak nebude dlouho trvat a budou moci být vypuštěna. Staré slepice mezitím budu muset začít strkat spát do domku s kuřaty... snad proběhne seznamka v poklidu.
Já myslela, že to pletivo svrchu je kvůli jestřábům...

napsal(a):
Já myslela, že to pletivo svrchu je kvůli jestřábům...
U mě spíš kvůli tomu, aby mládky nevyskákaly z ohrádky. Jsou to lehké lohmanky, víc ve vzduchu než na zemi Stačí aby fouknul vítr do plachty a už "lezou po zdi" :-)

Vrků

XXX.XXX.46.242
Konečně začínají kvést Azalky a první Rododendron.U nás už tulipány pomalu odkvétají.
Vrků

XXX.XXX.46.242
Ano obecná,dostal jsem ji dávno jako třešeň.Provoní všechny provozy Škodovky v MB vzdálené 12 km.

Včera jsem kuřátkům zvětšila voliéru. Oplůtek z králičího pletiva a navrch jsem dala ptačí síť, kterou jsem koupila při omezení venkovního pohybu drůbeže (a, ostuda, ještě nepoužila). Kuřata jsou pěkně oprsklá, hned vyběhla po celém výběhu a testovala, co se dá kde sežrat. V jejich původním oplůtku 2x2 m (pět kuřiček) už je po dvou týdnech všechno vydrbané na hlínu (už jsem jim tam dala i košatou pampelišku do závěsu, včera jsem odstraňovala holý kořen ). Ještě před vypuštěním do zvětšeného prostoru jsem jim cvakla letky, abych v budoucnu mohla tu síť zase zabalit, až budu zase zvětšovat oplůtek. No a pak už je pomalu začnu pouštět i na volno, ale to ještě nějaký týden potrvá. Kupovala jsem je 22.4. jako 13týdenní, takže mají ještě hodně kuřecího času před sebou :-) Tak ani nespěchám při seznamování se starými, ale ony se už znají přes to pletivo...
Chjo, musím pořídit něco, co fotí.
Vrků

XXX.XXX.26.27
Jakou návnadu do pasti na levharta ?

Tak jsem včera u sousedky viděla indického běžce pojímat husu 😲 Opravdu, na vlastní oči 👀 jsem to viděla a nemohla jsem tomu uvěřit... Je to vůbec možné?
napsal(a):
Tak jsem včera u sousedky viděla indického běžce pojímat husu 😲 Opravdu, na vlastní oči 👀 jsem to viděla a nemohla jsem tomu uvěřit... Je to vůbec možné?
Všechno je možné ... náš kačer běžce odchovaný slepičí kvočnou se snažil pojímat slepice (obvykle mu zdrhly), svých dvou kačen si nevšímal, ty si to zas vynahrazovaly navzájem ... až minulý týden jsem poprvé viděl pojímat kačera kachnu a ted už každé ráno, tak se to snad dostalo do správných kolejí.
Kdysi jsme taky měli pižmáka a ten nadrženec se v době sezení kachen dvořil všemu, co se hýbalo - i naše fena se před ním schovávala ...

napsal(a):
U nás se zase nastavují kozy beranovi, protože je to ve stádě jediný chlap. A občas i naskočí.
..a já posílám květnové líhnutí kuřátek..zasedla mi ,"urputně,"malá , zdrobnělá,wyandotka,až mi jí bylo líto..dostala tedy 9 vajíček maransky..ve středu se vylíhlo 9 kuřátek 😀
Vrků

XXX.XXX.26.27
ančovička1
napsal(a):
..a já posílám květnové líhnutí kuřátek..zasedla mi ,"urputně,"malá , zdrobnělá,wyandotka,až mi jí bylo líto..dostala tedy 9 vajíček maransky..ve středu se vylíhlo 9 kuřátek 😀
Pěkně jí podstrojujete,toaleta není vidět.
Vrků

XXX.XXX.26.27
Dotaz,žerou slepice klíšťata,může je klíště nakazit?

Žerou a je to mňamka :-)
Jestli je něčím mohou nakazit, to nevím.

Ten blb tam místo píva nalil snad vodu!!
https://www.youtube.com/watch?v=gJoCiwazhbo

Vrků
napsal(a):
Dotaz,žerou slepice klíšťata,může je klíště nakazit?
Nakazit nemůžou.

Tak si dovolím ještě jedno video a slibuju že už nebudu s těma svejma mrňousama votravovat
Výkop
https://www.youtube.com/watch?v=aGj0W-jtA1E
..tak dneska už to šlo 😀.. malé maransky mají velký apetit, tak jen zobou a zobou,jsou velice čiperné 😀
Dnešní foto,mají 2 dny🐣🐣

Tak už mi lezou ředkvičky z vyvýšeného!
Ředkvičky vyseté na zem vykoukly tři statečné, a slimáci jim zatli tipec.
Tak jsou v zemi jen brambory a už konečně všechny cibule. Cibule vložené před měsícem, jakož i dvě odrůdy brambor vložené před měsícem, už lezou. Zatímco třetí odrůda brambor zatím vyčkává. Na nyní vložené brambory a cibulky si budu muset počkat. Ale česnek se veselí (ten medvědí taky) a pažitka vyhnala květů (mám jí ty květy vyštípat?).
Ten vyvýšený záhon mám zatím v akci jen jeden, když mi nevzešly ty komodity vyseté na zem (mrkev se pro jistotu neobtěžovala ani naklíčit), tak jsem se nakrkla a učinila svůj oblíbený a již osvědčený pokus - vzala jsem semínka ředkvičky a mrkve, a tentokrát i kukuřice (ať se ukáže) a smíchala jsem to dohromady a rozhodila na vyvýšený. Tam je jistota, že prostě něco z toho stopro vzejde a já nebudu naštvaná A zkušenost s kombinací ředkvička/mrkev je vynikající, mrkvi to trvá, a ředkvička se tak akorát sklízí, když mrkev začne pořádně růst. Ta kukuřice bude nejspíš ještě pomalejší než mrkev a vzejde jí pár kytek, jestli vůbec.
Na kraj vyvýšeného jsem ještě šoupla ledové saláty naklíčit. Ty se snad dají pak vyjednotit a přesadit.
Na vyvýšené mají přístup děvčata pernatá, takže jsem záhon zakryla králičím pletivem. Holkám ku radosti slouží ještě tři další předpřipravené vyvýšené, v tomhle týdnu se chystám je dokončit a též osít a osázet něčím... A konečně vyházet rajčata, papriky ven.
O víkendu jsme měli u nás závůdky s koňmi, takže jsem musela kuřatům zmenšit výběh zase na 2x2 m, ale zato mi kolem nich celý den courali lidi ke kadibudce, takže se kuřata řádně otrkávala A protože již mají oškubaná křídla a došla jsem k názoru, že ze mě nebudou v nekonečné panice, tak jsem včera postavila znovu rozšířený výběh (tak 6x3 m) a odvážně jsem nenatáhla svrchu už nic (snad to nebude pozvánka pro dravce, dva roky u nás nebyl :-) (králičí pletivo je vysoké asi metr). Když jsem stavěla, děvčata mě pozorovala a bušila pěstmi na pletivo, ať je koukám okamžitě vypustit! Tak jsem kmitala, a když jsem otevírala ten malý výběh, abych onou "brankou" dovřela ten velký, tak vystřelily do prostoru, že jsem se bála, že prolítnou pletivem na konci ven To bylo radosti! A hned na novou trávu, která se ocitla v ohrádce, a běhat za hmyzem a měřit plůtek a úkosem na mě koukat (úplně jak Slepičí úlet - vidím, jak slepice vyměřují výšku plotu, směr větru, vytyčují plochu odrazu a dopadu....). Jsem zvědavá, kolik jich tam dneska večer najdu

list
napsal(a):
Na slimáky použijte nástrahu, která neškodí obratlovcům. Je na nich obrázek kočky, psa a ježka, nemýlím-li se. A zatnete tipec slimákům, ne ředkvičkám
Modré krystalky jsou v zásobě. Na vyvýšený se nic nedostane, je pod pletivem.
Jinak jsem dostala radu na měděné dráty, ale ty bohužel nejsou aplikovatelné na ten vyvýšený - moc vstupních míst...
napsal(a):
Modré krystalky jsou v zásobě. Na vyvýšený se nic nedostane, je pod pletivem.
Jinak jsem dostala radu na měděné dráty, ale ty bohužel nejsou aplikovatelné na ten vyvýšený - moc vstupních míst...
Jj, o mědi jsem taky slyšel, ale krystalky jsou dostupnější a levnější. Každý rok trochu rozházíme po záhonku a máme klid
Varaxi
napsal(a):
Pažitka má květy jedlé, tudíž bych si jimi ozdobila krajíc chleba. Pokud květy necháte, normálně se Vám vysemení a rozmnoží, takže záleží, jestli Vám to bude vadit. Nikdy jsem nepozorovala jiný negativní vliv toho, že jsem na pažitce pár květů nechala.
Já si nechávám na semena vždycky pár květů a ostatní oškubu. Jen ty květní stvoly jsou tvrdší než listy pažitky, tak je po ostříhání separuju a házím slepicím, slípkám chutnají, mě ne
list
napsal(a):
Já si nechávám na semena vždycky pár květů a ostatní oškubu. Jen ty květní stvoly jsou tvrdší než listy pažitky, tak je po ostříhání separuju a házím slepicím, slípkám chutnají, mě ne
Taky to tak dělám. :)
Dokud má pažitka poupata, tak se ty stvoly normálně jíst dají. Až opravdu kvete, už jsou tužší, ale v polévce se to normálně rozvaří.

To bych mohla zkusit nabídnout slípkám, to je fakt :-)
Pěkný den, tak první letošní kachňata od čínky. Možná 18, nedá se to spočítat 🙂
U nás teda letos bez drůbeží mládeže, ale příští rok už kuřátka budou Tak jen nějaká holouběcí mládež a trochu zeleně pro lepší den
list
napsal(a):
Tak to jsem úspěšně přehlédl, ale zaujaly mě ty květy před ním. Amarylis, nemýlím-li se? Pokud ano, jakou máte zkušenost s pěstěním venku, znám ho z dětství jako pokojovku
Pěstování Amarylisů je velice jednoduché..brzy na jaře,asi začátek dubna je vyndám z komory,kde zimují od podzimu před příchodem mrazů..přestanu zalévat,zaschnou jim listy, úplně..celou zimu nezalévám..na jaře je očistíme,popř.rozsázím,zaleji..líbí se jim v miskách, více "cibulí" najednou.. nejdřív začnou rašit velké pupeny květů..po mrazech a nízkých teplotách v noci nechávám venku až do zimy..
Právě mi rozkvetla královna Amarylisek, voňavá Marylin..
ančovička1
napsal(a):
Pěstování Amarylisů je velice jednoduché..brzy na jaře,asi začátek dubna je vyndám z komory,kde zimují od podzimu před příchodem mrazů..přestanu zalévat,zaschnou jim listy, úplně..celou zimu nezalévám..na jaře je očistíme,popř.rozsázím,zaleji..líbí se jim v miskách, více "cibulí" najednou.. nejdřív začnou rašit velké pupeny květů..po mrazech a nízkých teplotách v noci nechávám venku až do zimy..
Právě mi rozkvetla královna Amarylisek, voňavá Marylin..
To jsou tak nádherný kytky. Úplně Vám závidím. Já bohužel nemám komoru, musel bych je mít přes zimu v pokojové teplotě, nebo ve sklepě, ale tam si nejsem jist nezámrzností, tak jen slintám. Máte je fakt krásný a Marylin je bombácká
list
napsal(a):
To jsou tak nádherný kytky. Úplně Vám závidím. Já bohužel nemám komoru, musel bych je mít přes zimu v pokojové teplotě, nebo ve sklepě, ale tam si nejsem jist nezámrzností, tak jen slintám. Máte je fakt krásný a Marylin je bombácká
Děkuji😊..ale ve sklepě by to také daly, přes zimu světlo nepotřebují,ale nesmí mrznout..tak 5-10°C..mohl byste třeba jednu zkusit 🙂🌺...škoda,že kvetou je krátce na jaře..ale ten pohled stojí zato 😇🌺🌺...
.ty holoubky máte krásné 👍😇..
ančovička1
napsal(a):
Děkuji😊..ale ve sklepě by to také daly, přes zimu světlo nepotřebují,ale nesmí mrznout..tak 5-10°C..mohl byste třeba jednu zkusit 🙂🌺...škoda,že kvetou je krátce na jaře..ale ten pohled stojí zato 😇🌺🌺...
Děkuji Já vím, že kvetou jen krátce, ale stojí za to. Jsou to fakt úžasné rostliny Možná si nějaký pořídím a zkusím ho, stojí za to
ančovička1
napsal(a):
Já mám ráda plnokvěté sasanky. Kvetou sice také poměrně krátce, ale není s nimi tolik práce a hlavně to jsou venkovní rostliny. Já přezimuji tolik paprik, rajčat a další rostlinné havěti, že se mi tam okrasné kytky prostě nevlezou.
Varaxi
napsal(a):
Já mám ráda plnokvěté sasanky. Kvetou sice také poměrně krátce, ale není s nimi tolik práce a hlavně to jsou venkovní rostliny. Já přezimuji tolik paprik, rajčat a další rostlinné havěti, že se mi tam okrasné kytky prostě nevlezou.
Jo, sasanky zkoušíme letos, tak aspoň vím, na koho se obrátit, až mi to všechno pochcípe

Příznifcům seriálu Volha mohu sděliti,
že předloha, kniha Karla Hynie (produkční Horáček - Tomáš Jeřábek),
je od tohoto týdne dotištěna a k mání:
https://www.kosmas.cz/knihy/523942/volha/
Třesu, voe.
napsal(a):
Příznifcům seriálu Volha mohu sděliti,
že předloha, kniha Karla Hynie (produkční Horáček - Tomáš Jeřábek),
je od tohoto týdne dotištěna a k mání:
https://www.kosmas.cz/knihy/523942/volha/
Třesu, voe.
Pche, za skoro stejnou cenu máte to auto celé:
https://www.alza.cz/hracky/retro-auta-puzzle-c-78-volha-gaz-24-1983-500-dilku-d6850053.htm
Já preferuju jiná auta. Až budu bohatá, pořídím si tohle:
https://www.mall.cz/detska-auta/abrex-velorex-16350-1966-143-bezovacernahneda?gclid=EAIaIQobChMI16_8vNn__gIVKRl7Ch3UBA1kEAQYASABEgKi3_D_BwE
Varaxi
napsal(a):
Pche, za skoro stejnou cenu máte to auto celé:
https://www.alza.cz/hracky/retro-auta-puzzle-c-78-volha-gaz-24-1983-500-dilku-d6850053.htm
Já preferuju jiná auta. Až budu bohatá, pořídím si tohle:
https://www.mall.cz/detska-auta/abrex-velorex-16350-1966-143-bezovacernahneda?gclid=EAIaIQobChMI16_8vNn__gIVKRl7Ch3UBA1kEAQYASABEgKi3_D_BwE
A tomu se smí říkat auto?

Tak Čokoláda nezklamala a ač je sama z líhňe, už druhý rok zasedla a dneska pod ní už koukají tři kuřátka.
A to kromě ní letos ještě zasedla i její loňská dcera Zlatuška, tak aspoň má ve kvokárně společnost...

Mládky se mě už ale vůbec nebojí, zatím z ohrádky zvící 1 m výšky nezmehly. Chystám se jim to zase posunout, trávu už mají "posekanou", tak ať zase "pracují" jinde. Celou tu plochu, v které je umístěná jejich ohrádka, potřebuji zkultivovat :-)
Už pochopily, že když jim tam něco hážu, že je nechci zabít, ale že se mají jít podívat, co jsem jim to tam hodila. Dostávají klíčenou pšenku ke kupované směsi pro odchov kuřic, a samozřejmě se pasou a pronásledují hmyz. Rostou jak z vody, dvě už mají hřebínek, tak jsem jim v naději dala do kurníku kukaň (bedna od banánů), samozřejmě je na to moc brzy, ale doufat můžu, žejo
Starým slepicím se mládky moc líbí, už na sebe přes plot neježí peří, a hlavně staré koukají, co mají mladé uvnitř k jídlu.
Včera při zavíračce kurníku seděly mládky všechny na jedné šprušli vedle sebe a jenom na mě poštěbetávaly, už žádná panika a seskakování z hřadu a pobíhání po kurníku, jako bývalo :-) Tak to jde dobrým směrem. A taky pochopily, že kurník je "doma", takže když je zaháním ještě za světla dovnitř, už jdou spořádaně.
Vyhodila jsem ven první rajčata (u dvou z nich mi vyklíčily i melouny, tak jsem je u nich nechala, nic z toho nebude, ale víte jak je to s tím doufáním...), tentokrát jsem je dala z jižní strany k buňce a nad nimi je převis střechy a podhodila jsem jim vápenný grit (hnojivo jsem holt zatím nepořídila), tak snad letos nebudou strádat. Jsem na to dost zvědavá, rajčata se mi doma hodně vytáhla a poslední patro listů stojí za prd, tak zda se vzpamatují. Kdyby nic, nevadí, mám dalších 15 sazenic, část půjde ven zase příští týden, teď už nestíhám (celý víkend jsem v pr... musím i službu na chodbě udělat dneska večer).
napsal(a):
Mládky se mě už ale vůbec nebojí, zatím z ohrádky zvící 1 m výšky nezmehly. Chystám se jim to zase posunout, trávu už mají "posekanou", tak ať zase "pracují" jinde. Celou tu plochu, v které je umístěná jejich ohrádka, potřebuji zkultivovat :-)
Už pochopily, že když jim tam něco hážu, že je nechci zabít, ale že se mají jít podívat, co jsem jim to tam hodila. Dostávají klíčenou pšenku ke kupované směsi pro odchov kuřic, a samozřejmě se pasou a pronásledují hmyz. Rostou jak z vody, dvě už mají hřebínek, tak jsem jim v naději dala do kurníku kukaň (bedna od banánů), samozřejmě je na to moc brzy, ale doufat můžu, žejo
Starým slepicím se mládky moc líbí, už na sebe přes plot neježí peří, a hlavně staré koukají, co mají mladé uvnitř k jídlu.
Včera při zavíračce kurníku seděly mládky všechny na jedné šprušli vedle sebe a jenom na mě poštěbetávaly, už žádná panika a seskakování z hřadu a pobíhání po kurníku, jako bývalo :-) Tak to jde dobrým směrem. A taky pochopily, že kurník je "doma", takže když je zaháním ještě za světla dovnitř, už jdou spořádaně.
Vyhodila jsem ven první rajčata (u dvou z nich mi vyklíčily i melouny, tak jsem je u nich nechala, nic z toho nebude, ale víte jak je to s tím doufáním...), tentokrát jsem je dala z jižní strany k buňce a nad nimi je převis střechy a podhodila jsem jim vápenný grit (hnojivo jsem holt zatím nepořídila), tak snad letos nebudou strádat. Jsem na to dost zvědavá, rajčata se mi doma hodně vytáhla a poslední patro listů stojí za prd, tak zda se vzpamatují. Kdyby nic, nevadí, mám dalších 15 sazenic, část půjde ven zase příští týden, teď už nestíhám (celý víkend jsem v pr... musím i službu na chodbě udělat dneska večer).
Rajčata to dají, i kdyby to vršky rostrlinek nepřežily, vyrazí bokem a pojedou dál. Jen je nesmíte pak zaštípnout A z melounů určitě taky něco bude.
Já pod rostlinky rajčat vždycky hodím lopatu mrvy z kurníku a ještě se mi nestalo, že by to jediná nedala, i když občas vypadají, že chtějí umřít, nakonec nevím co s rajčaty a oporu nastavuju přes dva metry

Já už mám taky rajčata venku, sazenicek je spousta, různé odrůdy, dokonce mám i od tety nějaká divoká rajčata která prý mají vyrůst úplně všude... No ale u nás na horách nevím nevím. Loni jsme rajčata nedávali vůbec, předloni jsme je měli, ale nakonec v září, když už měly krásné velké ale zatim zelené plody, tak začalo mrznout a konec Kéž by to letos aspoň některé daly, já rajčata miluju, ale asi je na ně našich 700m n.m. moc. A to letos dostali do naší kamenité půdy krásný hnůj od krávy

Já je mám v rok (a půl?) starém hnoji od koní. Už v tom roste tráva, takže by to mělo být v pohodě.
Kuřince jako zdroj vápníku by mohly fungovat, to je fakt, vápník do slepic sypu horem dolem, tak až budu příště čistit kurník u mládek
napsal(a):
Já je mám v rok (a půl?) starém hnoji od koní. Už v tom roste tráva, takže by to mělo být v pohodě.
Kuřince jako zdroj vápníku by mohly fungovat, to je fakt, vápník do slepic sypu horem dolem, tak až budu příště čistit kurník u mládek
Jj, já vždycky hodím lopatu kuřinců a na to trochu hlíny, aby se kořínky hned nespálily. Někdy je to na ně celkem dost, ale většinou to dají bez protestů

Mám to v pytli. Když dám kuřince po obvodu pytle, tak v pohodě :-) Ještě jimi i ty již zasazené kytky mohu klidně dosypat.
Je ten prvej čas rododendronů a azalek.U nás na zahrádce už jsou v plném květu.Přikládám pár dnešních fotek.Jak říkám - zahrádka je relax a potěcha oka.
Moc krásné 😇...a ten žlutý,asi azalka?..to jsem ještě neviděla.. také u nás je opět žluto 😀.. včera se vylíhlo 18 kačenek z 19ti vajec 😀🥳🥳..tak už jsou přemístěny se svoji vzornou matkou do kotce na sluníčku ☀️..
ančovička1
napsal(a):
Moc krásné 😇...a ten žlutý,asi azalka?..to jsem ještě neviděla.. také u nás je opět žluto 😀.. včera se vylíhlo 18 kačenek z 19ti vajec 😀🥳🥳..tak už jsou přemístěny se svoji vzornou matkou do kotce na sluníčku ☀️..
Nádherná úroda - GRATULUJU .A ta žlutá je opravdu azalka.

Oč je u nás letos míň housátek, o to víc je kuřat. Čokoláda vyseděla 11 kousků 😲 loni měla jen 5
Housat je zatím 7, jedno zašlápnuly kůzlata, ale Fuksena ještě sedí na 13 vejcích, tak uvidíme. Jinak cenu tatínek roku získává houser Bublifuk, který na housatkach v noci sám sedí
Hezký podvečer 🙂.. už se vám někdy vylíhla kuřata po týdnu inkubace?.. tak mně včera 😀..posbírala jsem vajíčka,která rousné slepičky snášely, spíš zanášely na různá místa,třeba pod kralikárnu, tak jsem je dala pod kvočnu, netušíce, že už jsou nasezená...tak mám po týdnu 7 kuřátek 😀🐣🐣🐣
ančovička1
napsal(a):
Hezký podvečer 🙂.. už se vám někdy vylíhla kuřata po týdnu inkubace?.. tak mně včera 😀..posbírala jsem vajíčka,která rousné slepičky snášely, spíš zanášely na různá místa,třeba pod kralikárnu, tak jsem je dala pod kvočnu, netušíce, že už jsou nasezená...tak mám po týdnu 7 kuřátek 😀🐣🐣🐣
A jaký mají chlupatý nožičky 😍
Mě se letos povedly bielefeldky rodobarvé. Pod dvěma krůtami a slepicí mám 25 že 41 podsazenych vajec. Jsou jim 4 dny. Vím, že to není ideální lihnivost, ale po předchozích neúspěších v různých líhních je to pro mě super. Ať se vám daří!