Slepice321

XXX.XXX.168.120
Krásný den,
Za poslední tři týdny jsme přišli o 6 slepiček. Zbývá nám poslední. Za jednu může nejspíš liška, protože tomu napovídá cesta z peří k plotu, kde byla malá díra v plotě. Ostatní jestřáb, kterého jsme loni několikrát viděli při činu. Loni jsme přišli o 8 hus, na které si liška také troufla. Slepice bych loni už nedopočítala.
Predátoři na ně chodí i přes den a já fakt nevím, jak tomu zabránit. Máme zahradu velkou 6 arů. Chováme i kachny, donedávna i ovce. Zvířata tam volně chodí. Predátoři bohužel taky. Jak do sámošky. Bydlíme u lesa, bez sousedů.
Máme malého loveckého psa, který na zahradu nemá přístup. Slepice jsou pro něj příliš lákavá. Napadá mě pořídit velké ovčácké plemeno, které by to tam hlídalo.
Nebo máte lepší nápad? Po včerejšku, kdy jsme našli další kolo peří, se mám chuť na veškerej chov vykašlat.
Dík za rady, příspěvky.
Vhodně vycvičený pes včetně boudy venku nebo dokonale zabezpečit a udělat výběh pro menší drůbež. Místo máte... Prostě odlehlost bydliště a celkově nezajištěný chov tyto ztráty způsobí. Navíc predátoři si evidentně na vaši zahradu s jídlem už vyloženě zvykli. K tomu psovi bych rád uvedl, že ani on nezajistí chov. Chce to automatická dvířka a zajištěny výběh vhodným pletivem. Zhora zajistit minimálně sítí.
Je snom kažého mat taký pozemok k chovu miláčku :) ...
Podla opisu situovaného pozemku - vytvorili ste jedáleň pre dravcov z okolia a pokiaľ im nezabránite v ľahkom prístupe k potrave (sliepky / drúbež celkovo ) nič sa nezmení - budú miznúť stále. U mne to tak bolo x rokov dozadu .. Kuna , líška, jastrab a.td. pro ne je malina chytit slépku, a když ne odnést tak udusit ...
Pes to všetko neohlída 24h/ 7d - nemá krídla na predátora v letu :) ...
Pud líšky když se stará o mláďata je silnejší - ta příde i ve dne na obed když na to príde - tak chodili k nám - líška / jestřáb - poštolka na kuřence ...
Riešenie bola pre mna voliera.
Vypustim je ven jen, když je pohyb na dvoře , máme také psa Jack Russell Terrier- nebo neco podobného - není "čistej" ale je to drvič všeho co neni naše na dvorku :) A strašič všeho za ním ... - Ze začátku take jedna slépka ním prošla :) Ale z toho byl vškoleny hodne rychle.
Ano pes pomúže, no klétka pro drubež je istota
Ja si chcem tiež kupiť toto 3x6x2 mi stačí na leto :
https://www.vidaxl.sk/e/vidaxl-vonkajsia-klietka-pre-sliepky-275x2x192-m-pozinkovana-ocel/8719883681375.html