Jména pro husy

Husa česká
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chovatelhavěti

2.5.2023 16:37
Chovatelhavěti

XXX.XXX.208.117

Dobrý den budu si pořizovat housata sice jenom na výkrm ale rád si ke zvířatům dělám vztah a chci aby si na mě zvykli ale už mě nenapadají žádná jména tak jsem se chtěl zeptat jestli nějak svým husám říkáte nebo jestli má někdo nějaké nápady

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2023 07:31

U nás dávame mená iba tým zvieratám, ktoré nie sú na porážku. Pár husí, ktoré máme na chov mená má - gunár je Gusto a húska je Matilda. Bežce sú Igor a Zuzanka ☺a dve zo sliepok - tie najprítulnejšie sú Evička a Ribana

3.5.2023 09:32
sharingan

XXX.XXX.186.2

Chovatelhavěti napsal(a):
Dobrý den budu si pořizovat housata sice jenom na výkrm ale rád si ke zvířatům dělám vztah a chci aby si na mě zvykli ale už mě nenapadají žádná jména tak jsem se chtěl zeptat jestli nějak svým husám říkáte nebo jestli má někdo nějaké nápady

Zdravím, zvířatům, která předpokládám u sebe na chov, dávám jména. Bez falešné skromnosti, jsem špička na vymýšlení jmen , nekončím u Pepy a Máni . V rámci profesionálního chovu stejně musí mít každý jedinec jednoznačný identifikátor, a říkat jen kód, číslo čipu či kroužku je dost nešikovné. Jsem často svědkem situace, když si dva chovatelé snaží sdělit průběh sezony u sebe, trvá několik minut, než kolegovi přiblíží, kterému ze zvířat se jak dařilo, kdo je čí potomek, kdo s kým vychází a s kým ne...

Když se zvíře u mě v chovu z nějakých příčin neosvědčí, ukončím ho. Jméno nejméno.

U mě tedy zatím: Cypřiš, Mrkvík, Filamína, Tyranoalbus, Bystřinka, Bucifálie. Z odchovů, které jsem v minulosti udal na chov třebas: Mysterius, Šeřík, Esmeralďák, Pekáček, Kobra, Retušák, Primera.

3.5.2023 09:33

sharingan napsal(a):
Zdravím, zvířatům, která předpokládám u sebe na chov, dávám jména. Bez falešné skromnosti, jsem špička na vymýšlení jmen , nekončím u Pepy a Máni . V rámci profesionálního chovu stejně musí mít každý jedinec jednoznačný identifikátor, a říkat jen kód, číslo čipu či kroužku je dost nešikovné. Jsem často svědkem situace, když si dva chovatelé snaží sdělit průběh sezony u sebe, trvá několik minut, než kolegovi přiblíží, kterému ze zvířat se jak dařilo, kdo je čí potomek, kdo s kým vychází a s kým ne...

Když se zvíře u mě v chovu z nějakých příčin neosvědčí, ukončím ho. Jméno nejméno.

U mě tedy zatím: Cypřiš, Mrkvík, Filamína, Tyranoalbus, Bystřinka, Bucifálie. Z odchovů, které jsem v minulosti udal na chov třebas: Mysterius, Šeřík, Esmeralďák, Pekáček, Kobra, Retušák, Primera.

Mně se líbí Tyranoalbus.

Ale i ostaní jména jsou hezká.

3.5.2023 11:52

U nás pojmenovavame všechno, snad kromě králíků, tam mají jména jenom chovný samec a samice většinou až když se okotí.

Takže husy: Messi, Lady Gaga, Formelák, Fuksena. Houseři: Bublifuk, Standa, Gustav. Předtím jsme měli: Stanley, Leontýna, Ferda, Klotýnka, Andělíček, Saruman...
Kohouti: Džihád, Mohamed, Raymond, Donald, Světlík. Slepice: Čokoláda, Kafíčko, Orlice, Krupice, Nitropan Huawei, Popelka, Kukurička... Těch je spousta...
Králíci: Elvis, Josefina, Matylda a Danika
Kozy: Sahara a Fátima a jejich děti Abdullah, Amina, Černá a Bílá
Krávy: Anuška a Klotýnka (ta zdědila jméno po huse, kterou jsme dostali darem a kterou snedla liška)

Přidejte reakci

Přidat smajlík