Proč se slepice nenechávají kvokat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karolína126

5.5.2023 19:34
Karolína126

XXX.XXX.93.248

Omlouvám se za asi úplně pitomý dotaz, ale poprvé nám zasedla slepice na vejce. Je to asi 3 dny, co jsem jí začala málo vídat a teď koukám, že sedí. Bylo mi řečeno, že jí to musím okamžitě nějak radikálně vysvětlit a mě by zajímalo, proč se to vlastně dělá? Nemůžu jí tak nechat? Kohouta máme, pojímá všechny, jsou to ale 2 rozdílné plemena. O vajíčka mi taky nejde, těch máme na rozdávání.

5.5.2023 20:45
sharingan

XXX.XXX.137.199

Zdravím.
1) Kvokavá slepice přestává snášet vejce, celkem i na dlouhou část sezony (sedí + vodí). Je předpoklad, že kvokavost budou později mít i její potomci. Dle konkrétního chovatele, jeho podmínek, představ o chovu, lze hodnotit jako plus, či jako mínus.

2) Ke kvokavosti si občas vybere špatné roční období, kdy by se kuřata líhla do nepřízně.

Vám, jak píšete, o přísun konzumních vajec od ní primárně nejde. A líhnout by se u Vás mělo ke konci května, což je dost ideální doba pro odchov. Klidně ji nechte vysedět kuřátka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2023 21:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud vám "Bylo řečeno, že jí to musím okamžitě nějak radikálně vysvětlit", proč se nezeptáte toho, kdo vám to nařečníl?

Přidejte reakci

Přidat smajlík