Těleso z kuchynskej trúby není vhodné, je moc silné, jednak na spotřebu a hlavně na velké kolísání teploty.U líhně je důležitá stálá teplota bez výkyvů-tj. slabé tělísko které topí pořád!!!!
Ventilátor by tam měl být,aby byla teplota všude v líhni stejná.Bez ventilátoru to nikdy nedocílíte.
ferda371
napsal(a):
Těleso z kuchynskej trúby není vhodné, je moc silné, jednak na spotřebu a hlavně na velké kolísání teploty.U líhně je důležitá stálá teplota bez výkyvů-tj. slabé tělísko které topí pořád!!!!
Ventilátor by tam měl být,aby byla teplota všude v líhni stejná.Bez ventilátoru to nikdy nedocílíte.
zdravím.nemáte zas až tak pravdu,lze to.vyzkoušel jsem to,a dokonce jsem takto kuřata ůspěšně vylíhl.ovšem musí se použít trafo na 24 voltů.tak například těleso 1500 wattů když vydělíte 24,tak vám toto těleso dá výkon pouze 62,5 wattů.a když vydělíte 220 voltů 24volty,tak toto těleso bude topit 9krát méně než na220 voltů.je to něco podobného,jako když tlumíte výkon žárovky stmívačem.každé těleso bude topit podle toho,kolik dostane voltů.jako termostat jsem tenkrát použil mechanický,který se používá v žehličkách a bez ventilátoru.inspirací mi tenkrát byla bioska mono 03.