Zasedne nebo nezasedne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2023 12:44
Peta94

XXX.XXX.206.19

Zdravím, máme čerstvě tři indické běžce (dvě holky a k nim nepříbuzného kačera). Holky nám začaly před necelým týdnem snášet do jednoho hnízda v kachníku. Napadlo nás zkusit, jestli by nechtěly i zasednout. Jsme v jejich chovu úplný začátečníci, tak nevíme jak se pozná kachna, která chce zasednout. Každý den v kachníku kačenky mění pozici vajíček (jeden den byly v jedné hromádce, další den byly v kruhu, dnes víc zabalené do slámy,..). Před dvěma dny jsme viděli poprvé jednu kachnu už na vajíčkách sedět, ale vydrželo jí to chvíli, pak šla zas s ostatními do jezírka a šmejdit po zahrádce, k sezení se už nevrátila. Včera to samé. Dnes taky. V hnízdě už mají celkem 10 vajíček. Je možné, že někdy zasedne a nebo to, že si sedne na vajíčka jen občas znamená, že jí to sezení nevydrží a nesedne nikdy? Předem děkuju za vaše rady, zkušenosti.

9.5.2023 20:09
Štefan1

XXX.XXX.92.78

U indických běžců je málo pravděpodobné, že by zasedly. Byly šlechtěné k vysoké snášce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2023 20:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

indický běžec je nosná kachna, pud k sezení je potlačený.

9.5.2023 22:33
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Možné to je. Znala jsem dvě kačky, které zasedaly každoročně a spolehlivě vyvedly kachňata.
Pravděpodobné ne. Pokud byly kačky vysezené kachnou a mají velký různorodý výběh, je šance na zasednutí vyšší.
I vysezené dcery výše zmíněných kaček zasedaly jen některé (ono těžko říct procentuálně, kolik to mohlo být, protože většina kachňat byla jatečních, ale bylo to určitě méně než půlka) a spolehlivě tak dvě tři.

9.5.2023 22:55
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Já jsem také chovala indiány,ale kačenky mi neseděly..vejce jsem dávala do líhně nebo pod slepičí kvočny..
Dcera měla 1/2 indiány,kačenky ji na konci snášky zasedly a vylíhly kačenky..ale na to se nedá spoléhat,lepší je, první vejce prodat nebo dát do líhně..

Přidejte reakci

Přidat smajlík