House

XXX.XXX.44.77
Dobrý den
Mám dotaz:chci se zeptat mám loňskou husu a loňského housera.Husa začla snášet i sedla.Zjistila jsem,že by nebyly vejce oplodněné.Koupila.jsem housera staršího asi rok a půl.Hnízdo jsme zrušili a Husa začla snášet.Chci se zeptat kdy můžou být vajíčka oplodněná a když sedne jestli s toho něco budeDěkuji.
House
napsal(a):
Dobrý den
Mám dotaz:chci se zeptat mám loňskou husu a loňského housera.Husa začla snášet i sedla.Zjistila jsem,že by nebyly vejce oplodněné.Koupila.jsem housera staršího asi rok a půl.Hnízdo jsme zrušili a Husa začla snášet.Chci se zeptat kdy můžou být vajíčka oplodněná a když sedne jestli s toho něco budeDěkuji.
Jak jste zjistila,že by vejce nebyla oplodněná?..
Zdravím.
1) houseři lehčích plemen a typů jsou plně plodní už ve svém prvním roce (věk kolem 9-10 měsíců) naprosto běžně. Dost možná jste měnila housera zbytečně. A pokud se pak během okamžiku nesžili s tím novým do úrovně, že se spolu páří - tak pak letošek smůla.
2) Vajíčka budou oplodněná, poté co bude husa úspěšně pojímána (pářena) plodným houserem.
3) Když husa zasedne na oplozená vajíčka, a vydrží je celých cca 30 dní inkubovat, a bude pak ideálně i vylíhlá housata chránit a vodit, pak z toho něco bude.