Vejce nejspíš ZPĚVUŠKY

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kerol23

23.5.2023 15:51
Kerol23

XXX.XXX.98.57

Zdravím. Našla jsem v trávě malé modré vajíčko... asi Zpěvušky (široko daleko žádné hnízdo nebylo).. Snažím se ho vylíhnout. Teprve dnes nám zapojili elektriku doma , takže teď jsem ho 2 dny nosila přilepené k tělu izolepou v keramickém svícínku vyloženém vatou... a nebo nechávala v polostínu v malé krabičce vyložené polystyrénem a též vatou , aby to dýchalo. Prosvítila jsem ho , a je tam malý žloutek, přijde mi, že druhý den byl žloutek o něco větší. Nemyslím si, že by mu dělalo dobře svítit na něj často tak teď moc nevím... taky nevím, jestli bylo pokaždé ve správné poloze ... docela jsem s ním otáčela , když jsem ho zkoumala pod tou baterkou :( ... teď ho mám 4. Den . Četla jsem že se zpěvuška líhne 12 dní. Teď už ho mám na stabilním zdroji tepla , v poloze na boku a 2x denně ho budu otáčet tak jak se podle toho , co jsem se zde dočetla, správně má ... nevím, jestli už není po něm? Nebo jak poznám, že se vyvíjí? Mám občas na tu vatu kápnout kapku vody kvůli vlhkosti? Nějaké rady? Jednou po bouřce jsem našla na parapetu 3 holá , ještě slepá ptáčata Jiřiček a dvě z nich se mi povedlo odchovat... skoro... nosila jsem je ssebou úplně všude , v proutěném košíku zakryté látkovým kapesníkem a pravidelně je krmila ... jednou doma byli zrovna na vysoké skříni , kvůli tomu , že jsme doma měli i kočku... jenže jsem trochu nevychytala, že se mi budou snažit učit létat ty ťunťíkové, i když ještě neměli kompletně venku úplně celé letky z tich jakoby trubiček... no a ... :( kočka mi najednou donesla na klín půlku ptáčka bez hlavičky :_((( ... takovou chybu už bych neudělala... jen se tím snažím říct, že kdyby se vylíhlo, už se o něj zvládnu postarat ... díky za jakoukoliv radu

23.5.2023 16:20
maxichov

XXX.XXX.224.26

Kerol23 napsal(a):
Zdravím. Našla jsem v trávě malé modré vajíčko... asi Zpěvušky (široko daleko žádné hnízdo nebylo).. Snažím se ho vylíhnout. Teprve dnes nám zapojili elektriku doma , takže teď jsem ho 2 dny nosila přilepené k tělu izolepou v keramickém svícínku vyloženém vatou... a nebo nechávala v polostínu v malé krabičce vyložené polystyrénem a též vatou , aby to dýchalo. Prosvítila jsem ho , a je tam malý žloutek, přijde mi, že druhý den byl žloutek o něco větší. Nemyslím si, že by mu dělalo dobře svítit na něj často tak teď moc nevím... taky nevím, jestli bylo pokaždé ve správné poloze ... docela jsem s ním otáčela , když jsem ho zkoumala pod tou baterkou :( ... teď ho mám 4. Den . Četla jsem že se zpěvuška líhne 12 dní. Teď už ho mám na stabilním zdroji tepla , v poloze na boku a 2x denně ho budu otáčet tak jak se podle toho , co jsem se zde dočetla, správně má ... nevím, jestli už není po něm? Nebo jak poznám, že se vyvíjí? Mám občas na tu vatu kápnout kapku vody kvůli vlhkosti? Nějaké rady? Jednou po bouřce jsem našla na parapetu 3 holá , ještě slepá ptáčata Jiřiček a dvě z nich se mi povedlo odchovat... skoro... nosila jsem je ssebou úplně všude , v proutěném košíku zakryté látkovým kapesníkem a pravidelně je krmila ... jednou doma byli zrovna na vysoké skříni , kvůli tomu , že jsme doma měli i kočku... jenže jsem trochu nevychytala, že se mi budou snažit učit létat ty ťunťíkové, i když ještě neměli kompletně venku úplně celé letky z tich jakoby trubiček... no a ... :( kočka mi najednou donesla na klín půlku ptáčka bez hlavičky :_((( ... takovou chybu už bych neudělala... jen se tím snažím říct, že kdyby se vylíhlo, už se o něj zvládnu postarat ... díky za jakoukoliv radu

vzal bych si aspoń 2 prášky

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2023 18:15

Kerol23 napsal(a):

Proč zrovna zpěvuška? Která to mimochodem není.

Kerol23

23.5.2023 19:32
Kerol23

XXX.XXX.98.57

Hm... tak děkuji za radu ... co je špatného na tom , že se snažím zachránit život ptáčka? :( Spíš Vy by jste měl/a/y začít trochu přemýšlet nad tím, jestli chcete podporovat život a nebo smrt na této planetě = této planety ... Prášky nejím, jsou jedovatý... Když jsem marod , raději volím přírodní bylinky ... které rostou na loukách ... víte, to jsou takové ty zelené plochy za městem... bohužel jich ubývá a nahrazují je pole taktéž chemicky otrávená... člověk ničí přírodu a ničí přirozené životní prostředí zvířat včetně ptactva , které pak vede k jejich úhynům ... takže si MYSLÍM, že toho ZVÍŘATŮM dost DLUŽÍME... a hlavně, jeden živočišný druh je závislý na jiném a ten zase na jiném... atd... až se dostane i na člověka... Takže pokud máte děti, s tímto Vaším přístupem absolutně nechápu, jaký mělo smysl si je dělat, když je Vám jedno jestli Vaše prapraprapravnoučata umřou z důvodu ekologického kolapsu ...

Neregistrovaný uživatel

23.5.2023 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Kerol23 napsal(a):
Hm... tak děkuji za radu ... co je špatného na tom , že se snažím zachránit život ptáčka? :( Spíš Vy by jste měl/a/y začít trochu přemýšlet nad tím, jestli chcete podporovat život a nebo smrt na této planetě = této planety ... Prášky nejím, jsou jedovatý... Když jsem marod , raději volím přírodní bylinky ... které rostou na loukách ... víte, to jsou takové ty zelené plochy za městem... bohužel jich ubývá a nahrazují je pole taktéž chemicky otrávená... člověk ničí přírodu a ničí přirozené životní prostředí zvířat včetně ptactva , které pak vede k jejich úhynům ... takže si MYSLÍM, že toho ZVÍŘATŮM dost DLUŽÍME... a hlavně, jeden živočišný druh je závislý na jiném a ten zase na jiném... atd... až se dostane i na člověka... Takže pokud máte děti, s tímto Vaším přístupem absolutně nechápu, jaký mělo smysl si je dělat, když je Vám jedno jestli Vaše prapraprapravnoučata umřou z důvodu ekologického kolapsu ...

Nechci brát iluze ale takhle vážně žádný život na planetě nezachráníte. A je celkem smutné že jsi to snad vážně myslíte. Kdyby vajíčko zůstalo na původním místě bylo by to mnohem přírozenější.

PS : Ale asi trollík co se nudí.

Kerol23

23.5.2023 19:51
Kerol23

XXX.XXX.98.57

Koukala jsem na Googlu na ptačí vejce a přišlo mi to nejpodobnější ... Vy tušíte co by to mohlo být? Nebo spíš mi hlavně raději poraďte co mám udělat , pokud už není pozdě... :/ ?? nebo jak poznám, že už je eventuálně uvnitř něco špatně ... Mělo by to fungovat na podobném principu přeci ať už jde o slepici nebo o divokého ptáčka... nebo se pletu ? Četla jsem, že slepice už jsou tak přešlechtěné , že ve většině případů ztratily schopnost samy umět vejce vysedět... ??? Budu vděčná i třeba za odkaz na nějaké video nebo článek ... "manuál :) " .
Děkuji případně za odpověď ...

Neregistrovaný uživatel

23.5.2023 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Kerol23 napsal(a):
Koukala jsem na Googlu na ptačí vejce a přišlo mi to nejpodobnější ... Vy tušíte co by to mohlo být? Nebo spíš mi hlavně raději poraďte co mám udělat , pokud už není pozdě... :/ ?? nebo jak poznám, že už je eventuálně uvnitř něco špatně ... Mělo by to fungovat na podobném principu přeci ať už jde o slepici nebo o divokého ptáčka... nebo se pletu ? Četla jsem, že slepice už jsou tak přešlechtěné , že ve většině případů ztratily schopnost samy umět vejce vysedět... ??? Budu vděčná i třeba za odkaz na nějaké video nebo článek ... "manuál :) " .

Ano vaše vajíčko je vážně již k ničemu viz první příspěvek ( degradovala jste vajíčko svým chováním bohužel). z toho žádný ptáček nebude . A když umíte googlit tak jsi něco prosím nastudujte co se týče líhnutí ptactva třeba i obecně .

24.5.2023 06:42
juhaj

XXX.XXX.164.121

A myslíte, že se dá vylíhnout slepičí ( nebo kachní, krůtí)vejce v krabičce? Na to musí být líheň a i ta často nestačí na vše. Jako děti jsme taky zachraňovali nalezená vejce, samozřejmě to nikdy nevyšlo. Pokud jste děcko, je to přirozené, že vše skoušíte. Jestli ne, tak holt naivita není hřích.
A ano, slepice šlechtěné na velkou snášku mají potlačené kvokání. Ale není to stoprocentní, nám třeba hybridy kuřátka vyseděly a odvodily několikrát.

24.5.2023 07:29

Tak já jsem loni před slepicim vybehem na zemi našla modré vejce, pravděpodobně drozda. Ráno tam nebylo a v poledne jo. Žádné stromy odkud by tam spadlo z hnízda tam nebyly, prostě ho tam ten pták musel snést, na zem.

No měla jsem zrovna husí vejce v líhni tak jsem ho tam přidala. Žádnou zvláštní péči jsem mu nevěnovala, jen jsem ho myslím dvakrát denně otočila, stejně jak ty husy, dokonce jsem ho i vetrala, prostě jako ty husy. Myslela jsem, že to stejně je k ničemu a pak jeden den v líhni pípalo holatko. Začalo otevírat zobacek a chtělo krmit, dala jsem ho do starého ptačího hnízda, vyslala husim peřím a soupla pod elektrickou kvocnu a začala domu nosit malinký žížaly a pinzetou mu je podávala do zobacku. No a to se ukázalo jako problém. Prostě jsem ho nedokázala dobře nakrmit. Třeba zizalu spolknul a pak z něj zase vylezla No nakonec asi druhý den umřel, buď hlady nebo se udusil zizalou.

Takže pokud máte lihen neměl by být problém ho vylíhnout, ale podle mě ho nedokážete odchovat. To není jako kuře, že to hned začne běhat a zobat. Nevidí, nemá peří, nechodí. Jen pípá a otevírá zobacek.

24.5.2023 07:49

Pred mnohými rokmi som na asfaltovej ceste malého vtáčika s rastúcim perím, zdalo sa, že má ochrnutú nohu a poranené krídlo, len tam ležal, zobrala som ho do krabičky a kŕmila som ho rozbitým vajíčkom zavareným do vody, boli to také malé "dažďovky" alebo "húseničky". Vtáčik otváral zobáčik, tak som skúšala. Jedol. Rástol, onedlho vysvitlo, že je to vrabec, postupne som mu sypala aj zrno.Po nejakom týždni, dvoch, aj noha začala predsa len pracovať, krídlo sa zahojilo. Keď vyrástol, čo išlo veľmi rýchlo, pustila som ho von (a dúfala som, že sa aspoň niekedy príde pozrieť, ale neprišiel).

Ale ešte predtým, keď som bola dieťa, sme sa mamou snažili odchovať bližšie neurčeného vtáčika, našli sme ho na dvore, vtáčik zdanlivo prosperoval, rástol (pri podobnej strave, ktorú nám vtedy navrhol veterinár) ale nakoniec sme ho raz našli uhynutého. Asi sme predsa až tak netrafili, keďže sme ani to nevedeli, o aký druh ide.

24.5.2023 09:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

On tohle laik asi nedá. Kolikrát se našlo holé ptáče, nebo i něčí slepé mládě, ale ač to člověk myslel dobře, tak ho stejně utrápil nevhodnou stravou a podmínkami.
Za mého dětství za totáče nebylo moc kam se obrátit o radu, rodičům to bylo tak ňák jedno a taky nedovedli poradit, dítě samo nemá šanci. Dnes, v době internetu a záchranných stanic je tu aspoň malá naděje na záchranu mláděte

24.5.2023 11:51
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Jednou jsem odchovala malé mládě kosa,zřejmě někde vypadlo z hnízda a uprostřed města na parkovišti by nemělo šanci..bydlelo v kleci po andulkách, dostával žížaly,vajíčko,chutnaly mu rozdrcené kočičí granule..aby netrpěl hladem,brala jsem ho s sebou do práce 😀..kosík rychle rostl a když už dobře létal,vypustili jsme ho do parku na kraji města,kde poletovalo hodně kosů a zřejmě nebyli predátoři..zamával křídly a odletěl ke svým druhům 😢

24.5.2023 18:57

Kerol23 napsal(a):

Protože to děláte blbě. Viz výše.

24.5.2023 18:57

Kerol23 napsal(a):

Kos.

Přidejte reakci

Přidat smajlík