Romin

XXX.XXX.230.42
Dobrý den, mám dotaz pro zkušené zoology.Chtěl bych se zeptat, jak se nazývá mládě od mouchy domácí. Mé typy jsou mušátko a nebo muška. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

copak todle, ale jak se nazývá mládě vrány a havrana ?

napsal(a):
copak todle, ale jak se nazývá mládě vrány a havrana ?
A samice od hada je hadice?...

A ví někdo jak dělá krůta? Tedy jak se jmenuje její hlasový projev?

V tomhle případě má asi čeština mezery..
Janae1

XXX.XXX.160.6
Krutě a chlap od krůty je krutoš nabo kruťák.
napsal(a):
V tomhle případě má asi čeština mezery..
Myslím si, že čeština mezeru docela úspěšně zaplnila, neboť samice krocana se nazývá krůta, samec je krocan a mládě krůtě. Na slovensku morka, moriak a někde na Moravě rovněž morky. Používá se v češtině označení krůtí maso. Odvozeno od slova moře-tedy pták ze země za mořem. Z Nového Světa. Pro svoji barvu moravský morák se odvozuje právě od "morek"

Fajn, ale na to jsem se neptal

horal
napsal(a):
Já jsem vám odpověděl a není to výmysl. Správný výraz pro hlasový projev krůty je kníkíní jako u čejky a krocan hudruje i výčnělek na nose se jmenuje hudradlo.
Lokálních výrazů pro projev krůty je spousta. Ale který opravdu věrně vystihuje projev krůty...knikani to podle mne není. To už je lepší ťop, ťop ...Slepice prostě máme lip zmaknuty..

To ani nechci vědět jak v Chorvatsku dělá krůta
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Váha

XXX.XXX.95.39
Dobrý den má dcera má úkol,jak se nazívá mládě od krocana,mi nevíme pomoste nám

Váha
napsal(a):
Dobrý den má dcera má úkol,jak se nazívá mládě od krocana,mi nevíme pomoste nám
A ona neumí používat google? Krůtě