ak niekto chová toto plemeno tak nech sem napíše pretože my ich máme ale ja by som chcel aj nejake nepríbuzné sliepočky alebo kohútika tak ak ich niekto chová tak prosím napíšte aj to ako sa o ne treba starať aby mali perie na nohách v poriadku my ich máme pri normálnych nosných sliepkach ale máme aj kríženca a začal ho naháňať ako by sa dalo zabrániť tomu aby mu neubližoval je potreba zabiť jedného z nich alebo je aj iné riešenie...? ...A napíšte prosím aj zopár rád a za to všetko vopred Ďakujem...
Uživatel s deaktivovaným účtem

asi mate na mysli milflerku trojfarebnu,,to sa tak najcastejsie chova a slengovy nazov ludia tomu dali liliputky,,

pridam aj niake fotky,,ja ich budem mat ale az ked sami vyliahnu,,dal som na skusku 7vajiciek,,a teraz aj banujem lebo som chcel len velke plemeno chovat,ale co uz budem mat aj male,,co som mal3sliepocky a kohutika som dal jednemu chalanovi co samu velmi pacili,,asi myslite tieto tak tymto ludia hovoria liliputky,, a odborny nazov maju milflerka alebo aj rousne zakrsle,,to je to iste len maju dva nazvy,,inak su to usilovne nosnice aj ked znasaju male vajicka da sa od nich cakat 120-140 vajec za rok na nosnicu,a su velmi dobre kvocky,,

napsal(a):
pridam aj niake fotky,,ja ich budem mat ale az ked sami vyliahnu,,dal som na skusku 7vajiciek,,a teraz aj banujem lebo som chcel len velke plemeno chovat,ale co uz budem mat aj male,,co som mal3sliepocky a kohutika som dal jednemu chalanovi co samu velmi pacili,,asi myslite tieto tak tymto ludia hovoria liliputky,, a odborny nazov maju milflerka alebo aj rousne zakrsle,,to je to iste len maju dva nazvy,,inak su to usilovne nosnice aj ked znasaju male vajicka da sa od nich cakat 120-140 vajec za rok na nosnicu,a su velmi dobre kvocky,,
ahoj pefo... už ich nechováš? chcel som kúpiť násadové vajíčka...

nie uz ich nechovam,,,
dá sa aj takáto sliepočka nejako prinútiť alebo niečo iné aby zasadla...?? my máme ale len dve a kohútika a chcel by som si podsadiť nejaku z nich...ale dať pod ňu nepríbuzné vajíčka možno jedno alebo dve príbuzné...keďže máme len príbuzné tak by som chcel aj nejake nepríbuzné...
a mal by som otázku dá sa určiť z akého vajíčka bude kohútik a z akého sliepočka pretože njektorý starší ľudia hovoria že z okrúhlych vajíčok sú sliepočky a zo špicatých kohútikovia...tak teraz neviem a chcel by som to vyskúšať lebo nám ta jedna milflerka nosí len okrúhle vajíčka a ta druhá ona je už stará nosí večšie a špicaté....nevedel by mi niekto poradiť...???
a ešte jedna otázka ta stara milflerka nám nosí na seník pod strechu teraz jej tie vajíčka beriem ale mohol by som ich tam cez leto nechať a ak by zasadla tak jej tam dať iné vajíčka teda od iných milflériek...???
Ďakujem ... za poradenie...
No kupit sa da napriklad aj na vistavach ... a pomaha im zasadnut na vajicka ked 1 alebo 2 vajicka nechate v kisnicke a si ich nejako oznacite napr. fixkov aby ste si ich nepomilili zo znesenymi potom zacnu rychlejsie kvokat ako ked maju prazdne hniezdo . no a stymi vajickami to je hlupost to sa tak neda urcit lebo niektora sliepka znasa spicatejsie vajcia a niektora okruhlejsie ja som to skusal velakrat a vzdy som mal mladky aj kohutikov da sa too zistit len tak tak ze ich presvietite ale tim sa dost kazia vajcia. ano mohli by ste jej tam dat potom ked zasadne ine vajcia no vlaste by ste jej tam museli dat ine vajcia lebo tie by boli uz stare a podkladat pod sliepku sa mozu najstarsie dvojtyznove vajcia a to je zbytocne jej tam nechavat tolko vajec kolko znesie radsej tak to jedno dve ako som tu napisal lebo ked napriklad znesie zo 30 vajec a az potom si sadne tak to sa neoplati jej ich tam nechavat a este nemate nikdy zaruku ze zacne kvokat tak by bolo zbytocne jej ich tam nechavat a tolko vajec pokazit ked sa mozu radsej zjest lebo ked pojde vzdy zniest nove vajicko tak bude tie ostatne zahrievat potom cez noc zach vychladnu a takto sa pokazia
martinez
napsal(a):
Jasné moj budem museť určite doniesť jedného kohútika lebo môj je už starší pán a mám iba samých príbuzných :)
Ja každý rok zoženiem dvoch a potom každého dám k iným sliepkam a tie sú tiež nepríbuzné a potom to tak kadejako riešim tento rok mám bielo čiernych/hnedých/ čiernohnedých a tak kadejako, tak potom dohodneme niečo
Samuel Kohut

XXX.XXX.10.184
Dobre ráno
ja od 1ročníka chovám liliputky a práve teraz my dva sadli na vajcia a prosím Vás vedeli by ste my poradiť že kde je výstava liliputiek som s nimi strašne spokojní .Mám napredaj aj 2 minuloročne kačice cena je za ks 10euro.
Samuel Kohut
napsal(a):
Dobre ráno
ja od 1ročníka chovám liliputky a práve teraz my dva sadli na vajcia a prosím Vás vedeli by ste my poradiť že kde je výstava liliputiek som s nimi strašne spokojní .Mám napredaj aj 2 minuloročne kačice cena je za ks 10euro.
Zdravím, liliputky nie sú plemeno je to len taký zjednodušený názov pre zdrobnelú hydinu a volajú sa tak skôr kríženci zdrobnelích sliepok ak chceš vystavovať mal by si si kúpiť čistokrvné plemeno ako sú napr milflérky, bathamky alebo sebritky je ich veľa zdrobnelých plemien tak sa dá vyberať a treba byť v klube szch a krúžkovať.
hjuk

XXX.XXX.100.230
Liliputka už sedi 3. tyždeň na vajčkach a ešte sa nevihliahli mám ešte počkať. Alebo mam trochu tie vajcia nadžobnuť .vedeli by ste mi poradiť
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Skús hľadať konkrétne zdrobnelé, alebo malé plemeno hydiny a určite nájdeš dostatok ponúk. A najlepšie je pozrieť si zoznam uznaných chovov hydiny na webe SZCH: http://szch.sk/wp-content/uploads/2023/03/Uznan%C3%A9-chovy-hydina-2023-pod%C4%BEa-plemien-1.pdf