kastef
napsal(a):
Nechcete je vyfotit a hodit sem-mě by moc zajímalo,jak vypadají-jak sou stará?
Dobrý den. Holokrčky které jste dovezl jsou jednou z variant K AVI
V ZAHRANIČÍ ABY SE CHOVATELE VYZNALI VE STÁŘÍ CHPOVANÝCH KUŘAT SE DODÁVAJÍ ČÁST KUŘAT HOLOKRKÝCH.
CO SE TÝČE UŽITKOVOSTI BUDE PODOBNÉ JAKO K AVI
Uživatel s deaktivovaným účtem

hankapetr
napsal(a):
Čeho?
Tých nič neriešiacich marketingových žvástov na oklamanie čo najviac kúpi-chtivých záujemcov z radov laikov.Pokiaľ chce niekto plemeno holokrčku tak chce holokrčku, tak tu nerište kdejaké K-AVI či ťavy z Hrabuvky či Gyronu. Tí len využívajú či zneuživajú situaciu a laikom predajú aj ťavu ako sliepku čo žnáša zlaté vajcia.
co to tady matlete vy....-pokud vím,zadavatel dal téma o holokrkých hybridech na snášku a výkrm. Téma o plemeni holokrčka je jinde.Tak si jděte tam,kde se řeší plemeno.Pokud vím, ani hrabůvka ani gyron tyto holokrčky nevydávají za plemeno,ale zcela jasně jmenujií o co jde.
Jinak taky je mám objednané.Až budu chtít čisté plemeno holokrčka ,tak si je koupím a budu chovat-zatím chci pár kuřat na výkrm,případně nechat pár slepic do snášky.Tak buďte trochu tolerantní-a pokud vás to tu deprimuje,nečtěte to tady....
dobrý večer
dovolím se Vás zeptat jakým způsobem jste objednala z gyronu já se o to pokoušel 2x a pokaždé jsem od nich dostal odpověd že do čr živá zviřata neexpeduji. jen násadová vejce.Nemám to k nim sicew tak daleko ale nechce se mi jet cca 150 km zbytečně proto vás tímto žádám o radu či informaci diky vladimirz moravy
tyhle holokrčky nemají standart-jsou to užitkoví hybridi,takže na barvě nezáleží-aspoň to máte pestřejší.Myslím že ty kuřátka nemáte vysexované,nejde to ještě poznat,je to náhoda,co z nich bude-jestli slípky nebo kohouti.Aspoň ty moje z Gyronu,budou nesexované.Doufám že nebudu mít 14 kohoutů a jednu slepici.
jsou úžasný,jsem úplně nadšená.Vůbec mi nevadí,že to nejsou výstavní opravdové holokrčky.Narozdíl od nich,mají zepředu krčku takový šál z peří,vypadá to docela pěkně.
Můžu se zeptat kdy ste ty vaše dávali ven? Mám je doma,ve dvojité velké krabici,ale dělají docela svinčík a taky by už nejradši odletěli na konec světa......Mají 3,5 týdne.
tak hlásím že holokrččí mimina přežily svou první noc v domečku na dvoře ve zdraví.Pro jistotu sem se ale informovala u dodavatele kuřat na úplně přesný věk,protože dodatečně sem si zjistila že nabízejí doprodej zbylých kuřátek na stránkách,a tam je napsáno 4 týdny.Při objednání je věk orientační plus mínus pár dní,takže tento pátek už mají 5 týdnů,takže ven už prý mohou.Rostou jako z vody a baští o závod.
Zatím baští směsku pro kuřice,protože sem výhodně koupila 30 kg,tak mají co dělat aby to sežraly než to projde.
tak hlásím že kuřátka z Gyronu rostou jako z vody,už mají 8 týdnů.Je to 8 kohoutků a 7 slepiček.
Tady je pár nových fotek...
Zdravím !!! Krásný je máte
Moji mají už 14 týdnů, kohouti mají 3 kg živé váhy, slepičky už asi začínají snášet.
Tedy mám dilema, jsou-li to ony, mám s nima ve výběhu dospělé hybridky, ty nesou už přes 6 týdnů,
ale teď se nám začala objevovat taková ta prvničková minivajíčka bez skořápky.
tak nevím - ještě jsou na to moc mladé
bobulka
napsal(a):
Zdravím Vás dneska by mi měli dovezt kalimera prosím Vás do kdy je krmit a vyplatí se nechat slépku s kohoutem na chov? Zasednou nebo je nutné mít líheň? Díky Bobulka
Já jsem je měla vloni, zabíjela jsem podle toho, jak rostli. Zhruba kolem 3-3,5 kg. Nakonec jsem nechala menší slepičky, celkem slušně nesou, ale na nosné hybridy nemají. Zato váží kolem 4 kg. Pokud chcete slepici s kohoutem na to, aby se Vám napřesrok nalíhla kuřata stejných růstových vlastností, pak budete zklamaná. Kalimero je finální hybrid, účelový kříženec více plemen a spojením těchto jedinců dojde u jejich potomků k tzv. štěpení. Znamená to, že se Vám pravděpodobně vylíhnou i kuřata požadovaných vlastností, ale určitě se vylíhnou i kuřata, která půjdou "o krok zpátky",tj. nedosáhnou ani zdaleka vlastností svých rodičů. Budete mít velký rozdíl ve velikostech, zmasilosti, stavbě těla, rychlosti růstu, barvách... Já bych do toho nešla.
gretlik
napsal(a):
Já jsem je měla vloni, zabíjela jsem podle toho, jak rostli. Zhruba kolem 3-3,5 kg. Nakonec jsem nechala menší slepičky, celkem slušně nesou, ale na nosné hybridy nemají. Zato váží kolem 4 kg. Pokud chcete slepici s kohoutem na to, aby se Vám napřesrok nalíhla kuřata stejných růstových vlastností, pak budete zklamaná. Kalimero je finální hybrid, účelový kříženec více plemen a spojením těchto jedinců dojde u jejich potomků k tzv. štěpení. Znamená to, že se Vám pravděpodobně vylíhnou i kuřata požadovaných vlastností, ale určitě se vylíhnou i kuřata, která půjdou "o krok zpátky",tj. nedosáhnou ani zdaleka vlastností svých rodičů. Budete mít velký rozdíl ve velikostech, zmasilosti, stavbě těla, rychlosti růstu, barvách... Já bych do toho nešla.
Aha děkuji za odpověď a doporučil by mi někdo masná plemena slepic na chov uvažovala jsem brahmy , žerzejský obr nevím jak je to u nich s kvokavostí ale to by snad zvládla jiná slépka popřípadě pižmovkane? Díky Bobulka
Zdravím, koupili jsme si letos z Gyronu Kalimera. 20 ks. Jsou super, ani jeden úhyn a rostou jak o závod. Chtěli bychom si 1 kohoutka a 2-3 slepičky nechat. Vím o tom, že dojde ke štěpení vloh a nevyrovnanému potomstvu, ale přesto se chceme zkusit. Jen teď nevím, jaké jedince vybrat, zda největšího a nejrychleji rostoucího kohoutka a k němu slepičky spíše ty lehčího typu a nebo taky ty těžké masivní? Máme pár jedinců co vypadají jak malý buldozerci i tak ztěžka chodí, pak většinu průměrných a pár vyloženě lehkých, běhavých. Děkuji za radu.
javurka
napsal(a):
Zdravím, koupili jsme si letos z Gyronu Kalimera. 20 ks. Jsou super, ani jeden úhyn a rostou jak o závod. Chtěli bychom si 1 kohoutka a 2-3 slepičky nechat. Vím o tom, že dojde ke štěpení vloh a nevyrovnanému potomstvu, ale přesto se chceme zkusit. Jen teď nevím, jaké jedince vybrat, zda největšího a nejrychleji rostoucího kohoutka a k němu slepičky spíše ty lehčího typu a nebo taky ty těžké masivní? Máme pár jedinců co vypadají jak malý buldozerci i tak ztěžka chodí, pak většinu průměrných a pár vyloženě lehkých, běhavých. Děkuji za radu.
tak to už máte ty "brojlery" vyštěpené ;) sice se to stává normálně ve velkém počtu třeba u 100ks jsou jeden dva malí, rychle jim roste peří, nerostou jako ostatní a běhají... ale jistota jsou opravdoví brojleři (ROSS, COBB), kde je kontrolovaná užitkovost rodičovských linií = záruka vyrovnaného růstu, samozřejmě vám do chovu mluvit nebudu, uvidíte zda se vyplatilo je krmit přes zimu a pak od nich líhnout :) takovýto pták se totiž celkem prokrmí
Dobrý deň.Gazdovské brojlery chovám 4 roky s max.spokojnosťou a dobrou znáškou.Zaklad som doviezol od Juríkov-Gyron.Teraz si pridávam k sliepočkám nepríbuzných kohútov.Sliepky dobre ustajnené a kvalitne krmené majú vyžšiu znášku ako Amrox,Sasex,Australorpka,Velsumka,iba o málo nižšiu od Leghorn.Vajíčka znášajú od 60-70g.Nesú dobre aj cez zimu.Mäso majú výborné a su dobre osvalnené.Mal som kohúta cez 6 kg ale pre vysokú váhu musel do hrnca,Nedám na ne dopustiť,sú vo farbe strakatej,hnedej,skoro kolumbia,hodne ich je i holokrkých.je dobre ich skúsiť chovať a neobanujete.Majú trocha vyžšiu spotrebu krmiva.S pozdravom.M.H.
MichalMouchnice

XXX.XXX.43.44
Dobry den,ja mam take holokrcky k-avi 7tydnu.krmim k1+k2 a rozdil v pohlavi je znat.kohoutci maji 2 kg a slepicky 1.6kg.rozdil mezi kohoutky a slepickami je +-300g a kohoutci jsou vyrazne vetsi.takze sexovani neni problem.mam je od pana krejciho z chebu a max.spokojenost.skvele rostou,zmasilost dobra a konverze taky super.doporucuju na maso.co se tyka vajec jeste nevim ale uz se tesim.