zorkka
napsal(a):
a křepelky Faraon sedí na vejcích?
Tenhle dotaz nasvědčuje tomu,že o japonských křepelkach toho vite velmi malo. FARAON je obchodní název japonské křepelky masneho typu vyšlechtěné v 70 - tých létech ve Spojených Státech.Je to stejné jako u japonské křepelky nosné - pud kvokavosti je potlačen.
Jestli sháníš křepelky jen kvůli toho že chceš mít odchov tak tomu chovateli co ti pár řádků níže nabízel, že ti je přiveze z Přerova zavolej že nemáš zájem. Japonské křepelky nesedí a nesednou ani kdyby jim modré z nebe snesl. Sežeň si křepelky čínské, nebo křepely virginské. U nich je větší šance, že se dočkáš nějakého odchovu. Všichni tihle malí hrabaví jsou ale nároční při odchovu takže si vygůgli nejdříve co budeš k chovu potřebovat. Nespoléhej se na to, že jen tím že tu budeš psát že ti je teprve 14 způsobíš nadšení mezi chovateli a budou se tu všichni dokola rozepisovat o tom samém, nastuduj si nejdřív co potřebuješ k chovu pak si nakup ptáky. Víc informací najdeš na fóru exotického ptactva.
marysh
napsal(a):
Tenhle dotaz nasvědčuje tomu,že o japonských křepelkach toho vite velmi malo. FARAON je obchodní název japonské křepelky masneho typu vyšlechtěné v 70 - tých létech ve Spojených Státech.Je to stejné jako u japonské křepelky nosné - pud kvokavosti je potlačen.
Děkuji za odpověď. Máte pravdu, teprve začínám a o tom, že Faraon je vlastně japonská křepelka jsem se nikde nedočetla. V současné době mám v líhni 30 vajec křepelky Faraon. Uvidíme kolik se jich vylíhne. Věděla jsem že křepelky nesedí na vejcích, ale tady někdo odpovídal zadavateli, že japonské křepelky nesedí, tak jsem byla zvědavá, jestli ostatní ano.
Dobry den, samičky od křepelky japonské mi dělají hnízda a zasedaj na vajícka . Všude se píše že neseděj že šlechtěnim se to potlačilo ale oni fakt sedí vajíčka jim zatim kradem nechcem aby je měli zbytečně jsou zatim bez samečka ,tak se chci zeptat jestli má cenu zkusit pořídit samce 🤔
Mohlo by to stat za pokus ? Našla jsem jen jednu stránku že je pár případů že zasedli ale nevim jestli tomu věřit 🙃 Děkuju za rady 🙂