Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2014 18:56
tom555

XXX.XXX.18.68

Dobrý den chci se zeptat jaký druh trávy je vhodný ke slepicím.Vždy když jím rozdělím výběh na půl a naseji na jedné půlce trávu,tak tam ta tráva dlouho nevydrží.U sousedů mají stejný počet slepic jako my a trávu tam mají,i když není nějak nahusto nasetá.Je opravdu nějaká dobrá travní směs,která jim tam vydrží????

5.2.2014 19:23
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

tom555 napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jaký druh trávy je vhodný ke slepicím.Vždy když jím rozdělím výběh na půl a naseji na jedné půlce trávu,tak tam ta tráva dlouho nevydrží.U sousedů mají stejný počet slepic jako my a trávu tam mají,i když není nějak nahusto nasetá.Je opravdu nějaká dobrá travní směs,která jim tam vydrží????

musíš to nechat aspoň 2 roky urůst smajlík

5.2.2014 19:37
proky

XXX.XXX.163.67

Podle mě záleží kolik m2 připadá na jednu slepici a jde jen o to, jestli to stihnou rozhrabat, nebo ne. Pak může být tráva i ta nejvytrvalejší, ale stejně nebude mít šanci. Já je pouštím do louky, aby se napásly, ale oni stejně vždycky obejdou blok zahrad a vrhnou se na neoplocené záhony u sousedů. smajlík

6.2.2014 10:16
tom555

XXX.XXX.18.68

Ještě jsem do příspěvku zapomněl připsat,že u těch sousedů mají výběh o něco menší.A není třeba nějaké plemeno které by tu trávu tak neničilo???

6.2.2014 10:19
proky

XXX.XXX.163.67

Tady na foru jsem četl, že plemena, která mají rousy nehrabou...

6.2.2014 11:26
beginner

XXX.XXX.244.10

Také se s tímto problémem potýkám. Nejde jen o hrabání slepic, ale o rychlý růst oždíbané trávy a sílu trávy prorůst i vrstvou trusu. Nejodolnější mají být golfové směsi. Nyní zkouším trávníky Wolf Garten.
http://www.wolfgartennaradi.cz/wolfgartennaradi/eshop/13-1-Travni-osiva/0/5/285-System-TURBO-WOLF-Garten-L-RE-10

6.2.2014 14:23
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Dobrá je hřišťovka, obsahuje odolné jílky. Bojím se, že čerstvě narostlou vám ale zlikvidují, překryl bych to pletivem, aby nerozhrabaly drn.

8.2.2014 19:17
tom555

XXX.XXX.18.68

Díky a odpovědi.smajlík

9.2.2014 07:18
wyandotte

XXX.XXX.249.1

pochybujem že je rozdiel medzi plemenami ktoré neničia trávu :) a to o tých rousoch je blbosť mám milflerky , a zdr brahmanky a oboje hrabú ako normálne sliepky :)

9.2.2014 13:49
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Bohužiaľ musím potvrdiť skusenosť Wyandotta nado mnou. Púšťam na trávnik normálne (bezpapučaté) i papučaté plemena veľkej hydiny (Pavlovky, Kočinky). Je to raz hrabavá hydina a tak môžem povedať, že rozdiel žaidny nie je. Hrabú všetky, a trávnik dostane zabrať. Preto je možné ich púšťať len občas a na dobre zakorenený a prerastený trávnik, aby ho hneď nezničili.

9.2.2014 14:05
lydie

XXX.XXX.70.117

peter z bratislavy napsal(a):
Bohužiaľ musím potvrdiť skusenosť Wyandotta nado mnou. Púšťam na trávnik normálne (bezpapučaté) i papučaté plemena veľkej hydiny (Pavlovky, Kočinky). Je to raz hrabavá hydina a tak môžem povedať, že rozdiel žaidny nie je. Hrabú všetky, a trávnik dostane zabrať. Preto je možné ich púšťať len občas a na dobre zakorenený a prerastený trávnik, aby ho hneď nezničili.

A nebo musíte mít dostatečně velký pozemek aby se drůbež rozptýlila co celé ploše a tráva stíhala dorůst.
Jinak mohu taky potvrdit, hrabou všechna plemena. Chováme zakrslé kočinky, byly nějaký čas zavřené ve výběhu a taky zlikvidovaly trávník.

9.2.2014 15:42
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

A nebo musíte mít dostatečně velký pozemek aby se drůbež rozptýlila co celé ploše a tráva stíhala dorůst.

To by som chcel mať taký sad. To by nezcničili, ani keby som vypustil všetkých 12 volier naraz. Bohužiaľ mám len okrasný trávnik okolo jazierka a tak naň sa dostanú len za odmenu raz za čas a vždy len 1 hejno, aby sa nepokrížili.

9.2.2014 17:11
tom555

XXX.XXX.18.68

Já je na zahradu občas pouštím jenže náš soused,kterému padá zídka k nám tam u sebesmajlík na zahradě má strašnej nepořádeksmajlík a na ně je to jako magnet proto je musím při pouštění stále hlídat,aby tam k němu nelezly.Jinak kdyby zídka stála a nebyla by spadlá,tak bych je měl celou zimu puštěné na zahradě,kde by mohli zobat,tam by to určitě nevyzobaly.

9.2.2014 17:41
lydie

XXX.XXX.70.117

Obávám se, že když budou slepice zavřené v omezeném výběhu, zničí jakýkoli trávník. Ne, že ho rozhrabou, ale sezobou.
Není to o druhu(typu) trávníku. Je to počtu drůbeže a metrech čtverečních.

Předloni jsme tu měli v jednu chvíli cca 400ks drůbeže na 3500m čtverečních, navíc bylo sucho a zahrada ten nápor vydržela asi jen díky dobrému základu.

9.2.2014 22:17
tom.50

XXX.XXX.117.5

tom555 napsal(a):
Já je na zahradu občas pouštím jenže náš soused,kterému padá zídka k nám tam u sebesmajlík na zahradě má strašnej nepořádeksmajlík a na ně je to jako magnet proto je musím při pouštění stále hlídat,aby tam k němu nelezly.Jinak kdyby zídka stála a nebyla by spadlá,tak bych je měl celou zimu puštěné na zahradě,kde by mohli zobat,tam by to určitě nevyzobaly.

Ahoj.
Podle plotu (vlastně polorozpadlé zídky) natáhněte na své straně obyčejné, levné králíkářské pletivo z tenkého drátku (ke králíkům ho dát nelze, ihned ho "sežerou"). Cena je kolem 30,- Kč za metr a metrová výška bohatě stačí. Jako podpěry či sloupky jsem koupil roxor 14 a ve stavebninách mi to hned nařezali na kusy 1,5 m, vyrábí se v tyčích 6 m a tak jedna tyč dá čtyři "sloupky". Tyčky se dají snadno zarazit do země, třeba podle šňůry, aby to trochu vypadalo a pletivo se k nim přiváže tenkým vázacím drátkem (umělý provázek se kvůli UV záření nedožije roku). Rozteč sloupků jsem udělal asi 2 m a tak jedna tyč dá 8 metrů plotu. Rozhodně je velká škoda nevyužívat pastvu, když ta možnost je!

Máme devět hybridek, dvě bílefeldky a jednu maransku a kohouta marans. Pár maransů to přeskakuje (ti můžou, šlechta může), dostanou se na okrasnou část zahrady a moc škody nenadělají. Ostatní to ani nenapdne a maransům by se dala přistřihnout křídla. Pozor, jedné slepici vždy jen jedno křídlo, ne obě!! Princip je v tom, že slepici to pak zatáčí a ona není dost inteligentní, aby to vyrovnala a tak při pokusu přeskočit - přeletět si nabije zobák a po několika marných pokusech to definitivně vzdá. Péra v křídle se dají přistříhnout tak, že to není moc vidět. Lepší jsou asi kovové spony do křídel, které se za tím účelem vyrábějí, s nimi ale nemám zkušenost.
Přeju mnoho úspěchů.

10.2.2014 17:35
tom555

XXX.XXX.18.68

No my by jsme si tam postavili i klidně normální plot,ale tam jsou tak velké kameny,že to musí tlačit několik lidí a navíc i spousta jich je i v hluboko v zemi.Navíc tu zídku si stavěl on a já nebudu a nehodlámsmajlík se tamsmajlík párat ssmajlík nějakyma jeho šutrama.Když se naštvu tak at si jdou klidně k němu má tam mít plot.A ještě je s ním tolik problémů,to tady ale rozebírat nebudu.Navíc jsem se dostal úplně k jinému tématu.

10.2.2014 18:55
proky

XXX.XXX.163.67

Já si všiml, že když pouštím slepice do zahrady z výběhu, aby se napásly zelenýho, že zatravňovací dlažba je absolutně rozhrabání vzdorná. Nechce se mi, ale vydláždit jim výběh betonovýma dlaždicema, protože by tam měly víc betonu, než trávy. Ale zadal jsem do googlu: zatravňovací rohože a to už je jiná liga. Cenově, však masakr. Přesto si myslím, že by to mohlo plnit účel. Ale zas si myslím, že by jim to nemuselo dělat dobře na běháky, když by stály na těch hranách. Takže holky holt budou přes den zavřený ve výběhu a po práci je pustím do louky za barákem...

16.2.2014 11:37
tom555

XXX.XXX.18.68

Přemýšlím nad tím, že dám na část výběhu ty rošty.

16.2.2014 13:29
proky

XXX.XXX.163.67

Ty, já ty slípky včera pozoroval a přišel jsem na to, že ty rošty by asi byly prd platné. Včera jsem omylem rozbil vajíčko, tak jsem ho sebral a dal brahmánce na trávu. Ta to zobala i s drnem a hlínou a bylo jí to úplně jedno. Předpokládám, že takhle by mi vybrala i trávu z roštů. Šumavanky nemaj takovou sílu, ale asi by dělaly totéž. Takže mě spíš napadá udělat nějakej rošt, tak aby byl pět centimetrů nad hlínou, ze které by rostla tráva a slepice se nedostaly až na tu hlínu. Zobaly by jen to na co by dosáhly zobákem. Někde jsem něco takového viděl na inzerci, kde někdo prodával nějaké slepice, které měly v bahnitém výběhu "něco" z čeho rostla tráva.

17.2.2014 19:37
tom555

XXX.XXX.18.68

A chci se ještě zeptat jestli by se ke slepicím dali nasadit nějaké keře,které mají rády a dobře by se do nich schovali.Napadá mě zlatý déšt,ale nebudou to ozobávat???? napadá vás ještě něco jiného?? popř. i keř na kterém by mohli hřadovat,ale jen přes den protože radši na noc zavírám.

17.2.2014 19:55
beginner

XXX.XXX.244.10

dobré rostliny pro slepice, snad se v tom vyznátesmajlík

Black proutí Black wattle
Poskytuje dobrý stín, můžete bohaté na bílkoviny Semena tolerovat vysoké úrovně hnoje, mohou růst poměrně velké, a tak udržet smazány zpět
Blackberry lilek noghtshade
Používá se vyplnit polo-stinné zóny pod korunami stromů. Není zejména půdních typů, self-semena snadno, plná vitaminu bohaté ovoce
Ptačinec chickweed
Nízká rozlehlá, studená tolerantní bylina, která má ráda vlhkost a stín a drůbež oblíbené
Pobřeží proutí coast wattle
Nízký růst rozléhající proutí, rychle rostoucí, pod semena jsou bohaté na bílkoviny
Kostival comfreyHerb
dorůstá do 1,5 m jen známým rostlinným zdrojem vitamínu B12. Bohaté na bílkoviny, pomáhá léčit poruchy trávení, může zemřít dolů přes zimu a znovu klíčit na jaře. Rychle poroste dresinky čerstvého drůbežího trusu
Fat slepice fat henJe plevel, roste 1m. Může být také známý jako byliny, semena jsou jeden jako dobrý zdroj potravy
Feverfew Roste na 90 cm,
a může být použit jako jeho relativní pyrethra, i když jeho poloviční síla. Může být provedena do spreje proti hmyzu, bude mráz odolné a snadno pěstovat, snáší teplo, chudá půda, návrh a plevele. Závod bude znovu-seed snadno
Česnek Garlic
To má mnoho aplikací. Pravidelné sčítání (týdně nebo měsíčně), jemně nasekaný česnek do jídla nebo do vody je dobrá preventivní červ. Stimuluje trávicí orgány, uvolňuje kataru a regularises játrech a žlučníku. Léčí střevní infekce, bakterie, výhody krevní oběh a činnost srdce. Je to také vynikající dezinfekční
Zázvor Ginger
Kořen zázvoru je předkrm a stimulant, pomáhá zmírnit žaludeční problémy, jako horký zázvorový nápoj. Usnadňuje nachlazení a podporuje pocení Kus zázvoru koupil od zeleného kupce může být ponecháno na tlačítko střílet a pak zasadil ve slunném, chráněném před mrazem pozice
Gotu kola Také známý jako bahenní pupečník, liána na bažinatých místech. Omlazující účinky na mozek a tělo buněk. Tím, že jí jen dva nebo tři čerstvé listy denně. Bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, G, K hořčík, asijské a madecassic kyseliny, a antibiotikum asiaticoside. Obsahuje také olejovitou hořkou ochutnávku; těkavá kapalina s názvem vellarin a tanin
Kangaroo jablko apple
Krátký žil nativní Bush. Ptáci vychutnat ovoce. Snáší širokou škálu půdních podmínkách, ale dává přednost dobře odvodněné, dobré Síto a Self semena snadno Nepoužívejte příliš mnoho rostlin, protože může mít tendenci měnit hormony ptáků a podivné věci se může stát, jako muži sedí na hnízdech a přestat bojovat, ženy jen ženy mláďata atd.
Vojtěška Lucerne
Také volal vojtěška, je cenným zdrojem zeleného pick a bílkovin, které poskytují vitamíny A, D, K a E, a riboflavin, kyselinu nikotinovou a pantotenovou Je to těžké trvalka, která trvala několik let, sušené a chaffed Lucerne může být používáno pro krmení ptáků
Zrcadlo Bush Mirror bush
Společné keř, letní semeno dobré pro drůbeží krmiva
Lichořeřišnice Nasturtium
Jedná se o bylinu, drůbež líbí. Bohatě léčivý, silně antiseptický, vermifuge (de-Wormer) a předkrm (především semena). Nasturtiums jsou také dobré pro nervy a deprese, a odpuzuje hmyzí škůdce Neem tree
dorůstá 30-40mVšechny části stromu mají léčivé a insekticidní vlastnosti. To není zabíjet hmyz, odpuzuje je. Rychle rostoucí, a to i ve špatném půdy a suchých míst. Dává přednost chráněném před mrazem pozici. Grow Neem stromy ze semen
Nettles Kopřivy
jsou vynikající pro drůbež, i když si není fanoušek z nich. Důrazně se doporučuje, že jste dospělý někteří v malé oblasti vaší zahradě, kde si ptáci mohou klovat v něm Mají vysoký obsah chlorofylu, železo, fosfor, draslík, mangan, vápník, síra, oxid křemičitý, protein a vitamíny A, C a D. a jsou také preventivní před červy a nákazu Kombinace práškového mořských řas, kostival lékařský a kopřivy je silný, kterým stimulant, který lze spustit i non-vrstev, kterým se Při řezu a uschlé, kopřivy ztratit kyselinu mravenčí, která jim dává jejich žihadlo Suchý prášek a je jemně, a přidat je do potravin (to je dobré pro lidi taky) Můžete si uvaříme na pár minut odstranit žihadlo a přidat je do obilného rmutu Nettles vařené v Syrovátka jsou vedeny do boje proti červy u drůbeže Velký aktivátor v kompostu, dobrý společník pro závod jinými bylinami, mincovny a rajčaty Docela úžasný závod
Oves
Může být provedena do tonikum nápoje. Stejně narůstat stejně jako v případě krup. Klíčky jsou plné vitamínů a minerálů a jsou mnohem lépe stravitelná než surové celé oves Pro klíčení je, namočte v teplé vodě po dobu několika hodin. Namočte je krátce na denní bázi. Pokud jsou vedeny na kus stínu hadříkem nebo cibulové batohu je velmi snadno ponořit do vody. Když klíček, šíří ven a nechat je nasákly trochu sluníčka
Pigeon hrachu pea
To je lusk, který žije přibližně 9 let a dorůstá do cca 3 m vysoké, v prostředí chráněném před mrazem Plodný semeno na doručitele. Lusky musí být otřesena, nebo hit, aby se jim na zem, jinak papoušci budou jíst semena. Přímý výsev na jaře je nejlepší. Vyberte si slunné dobře odvodněné místo Laskavec Pigweed
Jedná se o každoroční plíživý bylina. Jezte syrové nebo dušené listy. Semena jsou dobré pro ptáky Litovat Rue
Je to bylina, která má oba léčivé a insekticidní vlastnosti. Obsahuje rutin, která je známá pro léčení řadu onemocnění. Používá se na kůži pro odstranění parazitů. Je to dobrý Wormer a je velmi antiseptický Použít litovat jako pivo nebo prášek ze sušených listů po peří na vši. Bylina je nejúčinnější při použití čerstvé Stále zelený keř dorůstá do 1m vysoké. Přednost dává zásadité půdy a plné slunce Někteří lidé jsou alergičtí na rue olej v listech, tak vždy používejte ochranné rukavice při nástupu, a množit semeny nebo rozdělení
Southernwood To je silný repelent a používá se zevně na vši ve formě prášku a vaření tření přes peří. To je také červ expelery, antiseptické a posilující. Jako lék se používá při zažívacích potížích a zimnice, kašel, podráždění přetížení a bronchiálním kataru. Je dobré suché a sypat na podlahy a je nejsilnější, když jsou listy a květy zvedl těsně před otevřením. Čerstvé desky se používají na slabé vaří Jako evergreen, ráda plné slunce a suché podmínky. Rostliny mohou být rozděleny nebo řízky dřevin kmenové vzít v pozdní zimě nebo brzy na jaře
Páchnoucí Roger Stinking
Je to plevel, který roste až 3 m vysoký a silně voní, když zavadil. Jejich listy jsou dráždivé. Odrazuje mouchy, vši a komáry. Drůbež bude jíst listy. To může také být zavěšeny nebo rozházené kolem sebe, jako repelent Květiny a listy (květy jsou nejsilnější) může být ponořený do hrnce s vařící vodou s víkem na a nechat stát, dokud chladu. Nápoj může být smíchán v poměru 1:1 s roztokem pyrethrum, která rozprašují kolem drůbeže domu Tato jednoletá rostlina, mohou být stanoveny během jakéhokoliv období mrazu. Roste snadno ze semen
Tagasaste
Poskytuje slepice s odstínem přístřeší a bidélka, celoročně zelené krmivo, jako lék květy na jaře (velký pták tonic). To produkuje velké množství letních osiva, s vysokým obsahem bílkovin a sacharidů
Vratič Tansy
Další posyp bylina je také odčervení a léčivá bylina. To má draslík bohaté listy, které jsou cenné v kompostu jako aktivátory, ale také odpuzuje myši, blechy a mravenci. Dorůstá až 120 cm. Inklinuje k pobytu zelený celou zimu, a šíří se prostřednictvím oddenků
Pelyněk Wormwood
Extrémně hořká bylina používá interně pro všechny červy a externě jako insekticid. Infuze z listů se používá jako myčky vši, listy jsou umístěny do skříně vymýtit moly oblečení. Pelyněk je také antiseptický, stimulant, nervine a duševní restaurátor, žaludeční a předkrm a jaterní tonikum Nicméně, pokud se použije příliš mnoho vnitřně má opačný účinek a je jedovatý

18.2.2014 13:49
dita73

XXX.XXX.241.146

Dobrý den, přidávám seznam rostlin, ze kterých moje slepičky baští plody a které u nás bezpečně a dobře rostou - a to je vyzkoušené, jsem zahradnice.
ptačí zob obecný - Ligustrum vulgare
hlohyně šarlatová - Pyracantha coccinea
černý jeřáb - Aronia melanocarpa
jeřáb ptačí, je i velkoplodá forma Edulis - Sorbus aucuparia
dřín obecný, i žlutoplodá sladká odrůda Jantar - tu sním radši sama - Cornus mas
růže svraskalá - Rosa rugosa
dřišťál - Berberis - velmi trnitý keř odolný ozobání, drobné jedlé plody
mahon - Mahonie
drobnolisté odrůdy okrasných vrb, které působí jako kocidiostatikum
moruše - černoplodá i bíloplodá - co opadá je pro slepice, co otrháme, je pro nás
zimolez kamčatský - Lonicera kamtschatica
borůvka velkoplodá - Vaccinur corymbosum - ale to je dost luxus
Gleditsia triacanthos a Robinia pseuoacacia - stomy, které mají jedovaté plody, ale ptáci je baští, také plody tisu
Z trvalek např. lupina vlčí bob - pokud roste v místě, kam se slepice pouští jen občas a stihnou tam vytvořit plody
Dále plody přísavníku.

Pod keře dávám velké kameny, jinak slepičky udělají mezi kořeny doslova krátery.

Zkoušela jsem i žaludy a kaštany, ale nemám šrotovník a drtit se mi to nechce. Menší žaludy
v misce s vodou sežerou někdy kachny celé.

Jinak přeju všem brzké jaro a hodně úspěchů v chovu.

18.2.2014 14:46
skorice.vanilka

XXX.XXX.203.181

Už sice nemám slepice, ale kdysi se mi rády schovávaly pod keře rybízu a angraštu. Možná, by vám tam taky něco nechali k sezobnutí. Zlatý déšť (forzýtie) je myslím jedovatá.

18.2.2014 14:49
skorice.vanilka

XXX.XXX.203.181

Někde je dobré nechat jim udělat ty díry do země. Když tam hlína uschne, pak se v ní popelí a zbavují se případných cizopasníků. Ale to odbíhám od tématu >trávník<.

18.2.2014 17:16
tom555

XXX.XXX.18.68

skorice.vanilka napsal(a):
Někde je dobré nechat jim udělat ty díry do země. Když tam hlína uschne, pak se v ní popelí a zbavují se případných cizopasníků. Ale to odbíhám od tématu >trávník<.

Jo tak to mají,ale jen přes léto a v zimě,když tam je mokro tak mají suchou hlínu v takové "vaně".

18.7.2014 12:20
začátek

XXX.XXX.18.82

smajlík

19.7.2014 21:21
aknelka

XXX.XXX.103.18

Kaštany jsou myslím taky jedovaté...

24.7.2014 11:54
tom555

XXX.XXX.18.68

Nasadil jsem k nim černý bez,ale musím ho mýt zakrytý protože jak ho odkryju hned ozobávají ty lístky a za chvíli je z něj jenom tyčka.Počkám až bude o něco větší.Ale stejně je to zajímavé,soused má u slepic bezů hned několik a nezobou mu to a to taky nemá ve výběhu trávu.

24.7.2014 15:35
asperulo

XXX.XXX.249.32

Letos jsem vykopala přemnoženou mátu ze zahrady a zasadila jsem ji u slepic. Tu nežerou.

25.7.2014 09:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

A co položit na kousek trávníku normální pletivo?

25.7.2014 09:48
xdingo

XXX.XXX.127.2

aknelka napsal(a):
Kaštany jsou myslím taky jedovaté...

Kaštany plody jedovaté nejsou. Jediné, co je mírně jedovaté jsou nezralé malé "bílé" kaštánky, ale i tam by jich muselo zvíře sežrat hodně na otravu. Sem tam spadlý kus pod stromem zvířata neohrozí.

Jinak ze zralých kaštanů se dělá mouka i pro lidi. Já kaštany lehce podrtím a slepice je berou (vysypu na hromadu na pevný povrch - beton či kámen - vezmu palici, párkrát spustím na hromadu a hotovo. Většina kaštanů je nakřuplá a to slepičkám stačí). Nepodrcené po nich dojedou ovce, kozy či prase smajlík
Úplně stejně si pochutnávají i na žaludech v sezoně.

27.7.2014 10:37
tom555

XXX.XXX.18.68

asperulo napsal(a):
Letos jsem vykopala přemnoženou mátu ze zahrady a zasadila jsem ji u slepic. Tu nežerou.

Tak to musím zkusit máty máme taky dost.Díky za radu i když nevím jak ty naše

27.7.2014 10:42
aknelka

XXX.XXX.103.18

Mluvíme o kaštanu jedlém, nebo myslíte jírovec?
Ten jedovatý je, ale asi je to o množství...

27.7.2014 13:38
mysak

XXX.XXX.54.5

rapotacka11 napsal(a):
A co položit na kousek trávníku normální pletivo?

Ano to je dobré řešení, je lepší to pletivo tak dva až tři cm nad povrch, aby ta tráva měla taky prostor na vegetování. Tzn. podložit cihlama, které jsou trochu zapuštěné v terénu. Nemusí to být na celém výběhu stačí někde. Tam to zkypřit vysít a uválet. A hlavně kropit. Ráno večer.
Jinak pro stínění není-li možnost tam mít třeba zákrsky, tak dobře poslouží topinambury,kukuřice. Ale také třeba Tavolník - Spiraeax Vanhoutei, či cinerea, betulifolia a jiné na jaře kvetoucí tavolníky, Dřišťál - Berberis thunbergii(píchá), to jsou keře, které se nerozrůstají a jsou vcelku husté.
Ve větších a neomezených výbězích je možnot mít stromy, keře. Lísky, Pámelníky, Bezy, Šeříky, ....nebojte se, slepice si jedovatého nevšimnou.
Ovocné stromy všech druhů. Ideální je pustit slepice do zatravnělého sadu. Tam mají prostor, stín i slunce a trávu.

Líska je dobrá v tom, že je stinná, slepice tam mohou likvidovat larvy nosatců a vy máte pak menší procento děravých oříšků. Problematické je ovšem sázet lísku k plotu, za čas se rozroste z paty tak, že je v plotě. Takže spíš do prostoru.
Taky jsou dobré třešně. Poskytují příjemný stín. Navíc slepice spolehlivě uklidí bordel po špačcích.
Pro krůty je dobrá letní průsvitná jabloň, každý den v hicech klovou pod stromem šťavnatá padánčata. Takže pro vosy zbude minimum.

Je zřejmé, že černá a tmavě zbarvená drůbež stín vyhledává častěji, proto jim to umožněte. Nehledě na to, že černá a modrá na slunci časem rezne, žlutá barva šisuje.

Jinak do toho popeliště je opravdu dobré jednou za čas vysypat skutečný popel, tedy kdo už netopí v kotli, tak aspoň čistí-li krbová kamna, či ohniště. To všechno je dřevěný popel a ten parazitům vadí.
Juraj Kafka

27.7.2014 21:45
xdingo

XXX.XXX.127.2

aknelka napsal(a):
Mluvíme o kaštanu jedlém, nebo myslíte jírovec?
Ten jedovatý je, ale asi je to o množství...

Jírovec maďál, alias český kaštan jedovatý pro člověka 100% není. Jak člověk na bezlepkové dietě jej pravidelně na podzim sbírám a melu z něj mouku.
Stejně tak se jedl za války či v období hladu. Často společně třeba s žaludovou moukou.

Stejně tak kaštany dostává drůbež či ovce a kozy. Hlavně odpad po mletí mouky, ale často i jen tak, protože v okolí roste několik krásných jírovců, takže jim nasbírám košíček na přilepšenou a plody rozšlapu či jinak rozmačkám ve výběhu.

Jedovatý je pouze "bílý" nezralý kaštan. Pokud máte jiné informace, prosím o uvedení zdroje, rád se poučím.

A jedovatý je ještě pro koně a to pokud vím převážně proto, že jim chutná a dokážou se předávkovat i tím malým množství saponinů v kaštanu.

27.7.2014 22:02
aknelka

XXX.XXX.103.18

To děkuju za informaci.
Určitě vyzkouším na podzim smajlík

28.7.2014 10:39
tom555

XXX.XXX.18.68

tom555 napsal(a):
Tak to musím zkusit máty máme taky dost.Díky za radu i když nevím jak ty naše

Tak bohužel to zase nevyšlo některé si zobly a odešly ale jiným to asi chutnalo a je to celé ozobané.smajlíksmajlíksmajlík

28.7.2014 11:12
asperulo

XXX.XXX.249.32

tom555 napsal(a):
Tak bohužel to zase nevyšlo některé si zobly a odešly ale jiným to asi chutnalo a je to celé ozobané.smajlíksmajlíksmajlík

Tak to je mi líto. U nás z cca 2Oti vysázených trsů přežila celá polovina. Tu druhou polovinu zlikvidovaly slepice tím, že kolem nich hrabaly. Já dělám ještě jednu věc, ta se tedy netýká trávníku, ale stromů. Mám ve výběhu dost náletových javorů. Ty které mají to štěstí a dorostou do metru, tak pravidelně zastřihuji. Jen horní mladé výhonky. Je z toho potom spíše keř naž strom.
Ale stále zápasím s klacíky a kameny. Máme tu dost kamenitou půdu a neustále slepice vyhazují kameny a klacky. Nestíhám to uklízet.

28.7.2014 15:35
xdingo

XXX.XXX.127.2

Kameny, klacky a jiný bordel po drůbeži neuklízím. Když to chtějí ve výběhu mít, tak ať mají smajlík

Ve výběhu mám obyčejný trávník, který tam byl. Když nějaký kousek slepice či jiná zvířat příliš poničí (například tam nechám několik týdnů krmítko), tak na dané místo hodím klasický starý plotový dílec. Za 3 týdny tam vyroste nový trávník a dílec může putovat zase na jiné poškozené místo.

Pokud něco sejete či sázíte ke slepicím, jsou staré plotové dílce nebo ploty ideálním řešením. Rostlinky pořádně prokoření, nadělají si zásoby živin a pak už je slepice jen tak nezničí. Ale je to o i ploše výběhu. Když budete mít 5 slepic na 1 m2, neudržíte tam trávu, ani když se budete na hlavu stavět. Doporučuje se tuším alespoň 10 m2 na slepici, aby nedocházelo k poškozování porostu.

Jinak u slepic se obecně dobře daří ovocnáčům: jabloně, švestky... případně ořechům: ořešák, líska. Pokud sázíte nové stromy, tak doporučuji vysokokmeny, nebo alespoň 3/4. Aby vám je slepice neoholili a případně ať můžete sami sbírat na podzim úrodu.

31.7.2014 10:55
tom555

XXX.XXX.18.68

Napadlo mě k nim nasadit kosatec,není jedovatý???

31.7.2014 11:18
lydie

XXX.XXX.70.117

kosatec polámou ušlapou

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2014 11:21

tom555 napsal(a):

Jedovatý je kosatec žlutý, klasické kosatce bradaté snad n, nicméně si myslím, že Vám ho slepice vyhrabou, jelikož kosatce koření velmi mělce, resp. jejich oddenky se nesmí sázet hluboko, takže dle mého názoru je tam budete mít tak na jednu sezonu.

31.7.2014 11:23

tom555 napsal(a):

Nebo zkuste přispívatele "pavelc", ten má podle fotek "Moje holky+kluci" na pozemku něco zeleného, přestože není velký a je tam hodně drůbeže.

31.7.2014 12:20
ladd

XXX.XXX.34.51

Křen. Nevyhrabou ho a nežerou ho. Chce to víc trsů, když se rozroste a zapojí, poskytne přirozený stín. Ze začátku, než se zakoření, bych jej obložil cihlami.
Ještě mě napadá kopřiva, máta, meduňka.
Pokud jde o trávník, tak určitě na dřevěný rám natáhnout pletivo s menšími oky. Nemohou trávník rozhrabat, pouze uzobávají prorůstající trávu, kterou nemohou vyzobat až ke kořenům.
Z keřů bych volil rybíz, bez, hloh, klokočí, trnku..... , pod již vzrostlý keř umístit hřad, rády si na něj přes den vyskočí.
Taky je dobré umístit ve výběhu kompost, kdes i mohou hrabat + tráva ze sekačky, pokud jí budou mít dostatek, tak pak by se to takové zeleně jako jsou bezy, rybíz apod. pustit neměly.
To všechno již tu bylo jmenováno, důležité je vše za začátku, než se to rozroste a zakoření, chránit.

31.7.2014 18:04
tom555

XXX.XXX.18.68

ladd napsal(a):
Křen. Nevyhrabou ho a nežerou ho. Chce to víc trsů, když se rozroste a zapojí, poskytne přirozený stín. Ze začátku, než se zakoření, bych jej obložil cihlami.
Ještě mě napadá kopřiva, máta, meduňka.
Pokud jde o trávník, tak určitě na dřevěný rám natáhnout pletivo s menšími oky. Nemohou trávník rozhrabat, pouze uzobávají prorůstající trávu, kterou nemohou vyzobat až ke kořenům.
Z keřů bych volil rybíz, bez, hloh, klokočí, trnku..... , pod již vzrostlý keř umístit hřad, rády si na něj přes den vyskočí.
Taky je dobré umístit ve výběhu kompost, kdes i mohou hrabat + tráva ze sekačky, pokud jí budou mít dostatek, tak pak by se to takové zeleně jako jsou bezy, rybíz apod. pustit neměly.
To všechno již tu bylo jmenováno, důležité je vše za začátku, než se to rozroste a zakoření, chránit.

Křen mám před plotem a ten taky ozobájí,když list je blíž k plotu.A hlavně kuřata to zobou.

31.7.2014 20:16
asperulo

XXX.XXX.249.32

tom555 napsal(a):
Křen mám před plotem a ten taky ozobájí,když list je blíž k plotu.A hlavně kuřata to zobou.

Tak to spíš vypadá na malý výběh. Slepice jsou dravé po zeleném a tak spasou vše co najdou smajlík

2.8.2014 11:22
tom555

XXX.XXX.18.68

asperulo napsal(a):
Tak to spíš vypadá na malý výběh. Slepice jsou dravé po zeleném a tak spasou vše co najdou smajlík

No tak teď je celkem malý protože je rozpůlený plotem kvůli kuřatům.Ale ony to zobou i když tam plot není,jo a kosatec ozobávají zatím jen kuřata.

2.8.2014 14:22
xdingo

XXX.XXX.127.2

Jde o to, (jak už jsem psal já i několik kolegů), že když je moc kusů drůbeže v malém výběhu, tak ho prostě nezatravníte! Maximálně pokud dáte přes trávník pletivo, ale jakmile jej odstraníte, zvířata trávník stejně obratem ušlapou a ozobou. Pokud chcete zvířat dopřát stín a nějaké přilepšení, dejte do výběhu stromy (ideálně vysokokmen nebo 3/4 kmen s kmenem obaleným pletivem), například jabloně, za nadbytek dusíku budou vděčné i jakékoliv ořechy (vlašák (zde je i výhoda, že odhání mouchy, komáry a roztoče), líska...). Jako dekoraci podél plotu můžete použít třeba i ptačí zob, ale POZOR: strašně rychle plevelnatí a rozrůstá se všude možně. Pokud chcete mít i nějaký trávník nebo jiné rostliny ve výběhu, tak výběh buď zvětšete, nebo omezte množství drůbeže.

4.8.2014 12:16
tom555

XXX.XXX.18.68

xdingo napsal(a):
Jde o to, (jak už jsem psal já i několik kolegů), že když je moc kusů drůbeže v malém výběhu, tak ho prostě nezatravníte! Maximálně pokud dáte přes trávník pletivo, ale jakmile jej odstraníte, zvířata trávník stejně obratem ušlapou a ozobou. Pokud chcete zvířat dopřát stín a nějaké přilepšení, dejte do výběhu stromy (ideálně vysokokmen nebo 3/4 kmen s kmenem obaleným pletivem), například jabloně, za nadbytek dusíku budou vděčné i jakékoliv ořechy (vlašák (zde je i výhoda, že odhání mouchy, komáry a roztoče), líska...). Jako dekoraci podél plotu můžete použít třeba i ptačí zob, ale POZOR: strašně rychle plevelnatí a rozrůstá se všude možně. Pokud chcete mít i nějaký trávník nebo jiné rostliny ve výběhu, tak výběh buď zvětšete, nebo omezte množství drůbeže.

Jo ve výběhu je už velký cca 30 let starý ořešák a stínu dělá dost.

9.12.2014 18:02
tom555

XXX.XXX.18.68

Tak letos se mi povedlo aspoň ve výběhu udržet pár kopřiv a to i bez ohrazení smajlík a na jaře zkusím nasadit ještě něco jiného.

10.12.2014 21:52
rudla

XXX.XXX.97.144

Dávam link na zaujímavý článok a myslím si,že je aj k téme.

http://www.potravinovezahrady.cz/slepici-les-aneb-nizkonakladovy-chov-slepic/

11.12.2014 20:22
tom555

XXX.XXX.18.68

To je dobrý nápad smajlík zkusím tam na jaře vysadit zlatý déšť, a uvidím ,smajlíksnad to nebudou ozobávat

17.3.2018 17:52
Machalkova

XXX.XXX.187.32

Já jsem tohle vyřešila pomocí zatravňovacího pletiva, máme krásný trávník, a to po tom běhá i pes, a sem tam po tom projedeme autem a pořád to drží.

18.3.2018 13:34
Patrikfazel

XXX.XXX.202.150

A jaké to je zatravňovací pletivo? a je složité si ho položit svépomocí?

19.3.2018 03:32
lukas333666

XXX.XXX.185.159

Co by ke slepicím do výběhu bylo ideální jako dřevina pro stín/úkryt - líska ?

19.3.2018 07:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Našla jsem zatravnovací rohože např. tady https://www.webimex.cz/zatravnovaci-rohoz-grassroll-premium-2m-x-10m/
ale je jich mnoho různí výrobci a různé druhy.

19.3.2018 12:33
Machalkova

XXX.XXX.83.110

Je to zatravňovací pletivo pro chůzi i pojezd PLASTIkorzo®, kupovala jsem ho na jejich eshopu plastikorzo.cz, dokážete si ho položit sám je to velice jednoduché.

19.3.2018 12:50
Patunta

XXX.XXX.219.2

Dobrý den. Řeším momentálně to samé. To je hrozná pálka, já chci dát klasické plastové pletivo. Tak uvidím, je to levné a lehko to zvládnu sama. U zatravnováku jsem to vzdala, mám strach že se o to zraní.

19.3.2018 15:05
ladd

XXX.XXX.34.45

lukas333666 napsal(a):
Co by ke slepicím do výběhu bylo ideální jako dřevina pro stín/úkryt - líska ?

Ano a nebo černý rybíz, bezinka - zobnou si plodů,.

19.3.2018 17:40

Černý rybíz vám kompletně oberou i s listím, kam dosáhnou a nedozraje nic.

1.2.2020 07:12
petraodlesa

XXX.XXX.240.32

beginner napsal(a):
dobré rostliny pro slepice, snad se v tom vyznátesmajlík

Black proutí Black wattle
Poskytuje dobrý stín, můžete bohaté na bílkoviny Semena tolerovat vysoké úrovně hnoje, mohou růst poměrně velké, a tak udržet smazány zpět
Blackberry lilek noghtshade
Používá se vyplnit polo-stinné zóny pod korunami stromů. Není zejména půdních typů, self-semena snadno, plná vitaminu bohaté ovoce
Ptačinec chickweed
Nízká rozlehlá, studená tolerantní bylina, která má ráda vlhkost a stín a drůbež oblíbené
Pobřeží proutí coast wattle
Nízký růst rozléhající proutí, rychle rostoucí, pod semena jsou bohaté na bílkoviny
Kostival comfreyHerb
dorůstá do 1,5 m jen známým rostlinným zdrojem vitamínu B12. Bohaté na bílkoviny, pomáhá léčit poruchy trávení, může zemřít dolů přes zimu a znovu klíčit na jaře. Rychle poroste dresinky čerstvého drůbežího trusu
Fat slepice fat henJe plevel, roste 1m. Může být také známý jako byliny, semena jsou jeden jako dobrý zdroj potravy
Feverfew Roste na 90 cm,
a může být použit jako jeho relativní pyrethra, i když jeho poloviční síla. Může být provedena do spreje proti hmyzu, bude mráz odolné a snadno pěstovat, snáší teplo, chudá půda, návrh a plevele. Závod bude znovu-seed snadno
Česnek Garlic
To má mnoho aplikací. Pravidelné sčítání (týdně nebo měsíčně), jemně nasekaný česnek do jídla nebo do vody je dobrá preventivní červ. Stimuluje trávicí orgány, uvolňuje kataru a regularises játrech a žlučníku. Léčí střevní infekce, bakterie, výhody krevní oběh a činnost srdce. Je to také vynikající dezinfekční
Zázvor Ginger
Kořen zázvoru je předkrm a stimulant, pomáhá zmírnit žaludeční problémy, jako horký zázvorový nápoj. Usnadňuje nachlazení a podporuje pocení Kus zázvoru koupil od zeleného kupce může být ponecháno na tlačítko střílet a pak zasadil ve slunném, chráněném před mrazem pozice
Gotu kola Také známý jako bahenní pupečník, liána na bažinatých místech. Omlazující účinky na mozek a tělo buněk. Tím, že jí jen dva nebo tři čerstvé listy denně. Bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, G, K hořčík, asijské a madecassic kyseliny, a antibiotikum asiaticoside. Obsahuje také olejovitou hořkou ochutnávku; těkavá kapalina s názvem vellarin a tanin
Kangaroo jablko apple
Krátký žil nativní Bush. Ptáci vychutnat ovoce. Snáší širokou škálu půdních podmínkách, ale dává přednost dobře odvodněné, dobré Síto a Self semena snadno Nepoužívejte příliš mnoho rostlin, protože může mít tendenci měnit hormony ptáků a podivné věci se může stát, jako muži sedí na hnízdech a přestat bojovat, ženy jen ženy mláďata atd.
Vojtěška Lucerne
Také volal vojtěška, je cenným zdrojem zeleného pick a bílkovin, které poskytují vitamíny A, D, K a E, a riboflavin, kyselinu nikotinovou a pantotenovou Je to těžké trvalka, která trvala několik let, sušené a chaffed Lucerne může být používáno pro krmení ptáků
Zrcadlo Bush Mirror bush
Společné keř, letní semeno dobré pro drůbeží krmiva
Lichořeřišnice Nasturtium
Jedná se o bylinu, drůbež líbí. Bohatě léčivý, silně antiseptický, vermifuge (de-Wormer) a předkrm (především semena). Nasturtiums jsou také dobré pro nervy a deprese, a odpuzuje hmyzí škůdce Neem tree
dorůstá 30-40mVšechny části stromu mají léčivé a insekticidní vlastnosti. To není zabíjet hmyz, odpuzuje je. Rychle rostoucí, a to i ve špatném půdy a suchých míst. Dává přednost chráněném před mrazem pozici. Grow Neem stromy ze semen
Nettles Kopřivy
jsou vynikající pro drůbež, i když si není fanoušek z nich. Důrazně se doporučuje, že jste dospělý někteří v malé oblasti vaší zahradě, kde si ptáci mohou klovat v něm Mají vysoký obsah chlorofylu, železo, fosfor, draslík, mangan, vápník, síra, oxid křemičitý, protein a vitamíny A, C a D. a jsou také preventivní před červy a nákazu Kombinace práškového mořských řas, kostival lékařský a kopřivy je silný, kterým stimulant, který lze spustit i non-vrstev, kterým se Při řezu a uschlé, kopřivy ztratit kyselinu mravenčí, která jim dává jejich žihadlo Suchý prášek a je jemně, a přidat je do potravin (to je dobré pro lidi taky) Můžete si uvaříme na pár minut odstranit žihadlo a přidat je do obilného rmutu Nettles vařené v Syrovátka jsou vedeny do boje proti červy u drůbeže Velký aktivátor v kompostu, dobrý společník pro závod jinými bylinami, mincovny a rajčaty Docela úžasný závod
Oves
Může být provedena do tonikum nápoje. Stejně narůstat stejně jako v případě krup. Klíčky jsou plné vitamínů a minerálů a jsou mnohem lépe stravitelná než surové celé oves Pro klíčení je, namočte v teplé vodě po dobu několika hodin. Namočte je krátce na denní bázi. Pokud jsou vedeny na kus stínu hadříkem nebo cibulové batohu je velmi snadno ponořit do vody. Když klíček, šíří ven a nechat je nasákly trochu sluníčka
Pigeon hrachu pea
To je lusk, který žije přibližně 9 let a dorůstá do cca 3 m vysoké, v prostředí chráněném před mrazem Plodný semeno na doručitele. Lusky musí být otřesena, nebo hit, aby se jim na zem, jinak papoušci budou jíst semena. Přímý výsev na jaře je nejlepší. Vyberte si slunné dobře odvodněné místo Laskavec Pigweed
Jedná se o každoroční plíživý bylina. Jezte syrové nebo dušené listy. Semena jsou dobré pro ptáky Litovat Rue
Je to bylina, která má oba léčivé a insekticidní vlastnosti. Obsahuje rutin, která je známá pro léčení řadu onemocnění. Používá se na kůži pro odstranění parazitů. Je to dobrý Wormer a je velmi antiseptický Použít litovat jako pivo nebo prášek ze sušených listů po peří na vši. Bylina je nejúčinnější při použití čerstvé Stále zelený keř dorůstá do 1m vysoké. Přednost dává zásadité půdy a plné slunce Někteří lidé jsou alergičtí na rue olej v listech, tak vždy používejte ochranné rukavice při nástupu, a množit semeny nebo rozdělení
Southernwood To je silný repelent a používá se zevně na vši ve formě prášku a vaření tření přes peří. To je také červ expelery, antiseptické a posilující. Jako lék se používá při zažívacích potížích a zimnice, kašel, podráždění přetížení a bronchiálním kataru. Je dobré suché a sypat na podlahy a je nejsilnější, když jsou listy a květy zvedl těsně před otevřením. Čerstvé desky se používají na slabé vaří Jako evergreen, ráda plné slunce a suché podmínky. Rostliny mohou být rozděleny nebo řízky dřevin kmenové vzít v pozdní zimě nebo brzy na jaře
Páchnoucí Roger Stinking
Je to plevel, který roste až 3 m vysoký a silně voní, když zavadil. Jejich listy jsou dráždivé. Odrazuje mouchy, vši a komáry. Drůbež bude jíst listy. To může také být zavěšeny nebo rozházené kolem sebe, jako repelent Květiny a listy (květy jsou nejsilnější) může být ponořený do hrnce s vařící vodou s víkem na a nechat stát, dokud chladu. Nápoj může být smíchán v poměru 1:1 s roztokem pyrethrum, která rozprašují kolem drůbeže domu Tato jednoletá rostlina, mohou být stanoveny během jakéhokoliv období mrazu. Roste snadno ze semen
Tagasaste
Poskytuje slepice s odstínem přístřeší a bidélka, celoročně zelené krmivo, jako lék květy na jaře (velký pták tonic). To produkuje velké množství letních osiva, s vysokým obsahem bílkovin a sacharidů
Vratič Tansy
Další posyp bylina je také odčervení a léčivá bylina. To má draslík bohaté listy, které jsou cenné v kompostu jako aktivátory, ale také odpuzuje myši, blechy a mravenci. Dorůstá až 120 cm. Inklinuje k pobytu zelený celou zimu, a šíří se prostřednictvím oddenků
Pelyněk Wormwood
Extrémně hořká bylina používá interně pro všechny červy a externě jako insekticid. Infuze z listů se používá jako myčky vši, listy jsou umístěny do skříně vymýtit moly oblečení. Pelyněk je také antiseptický, stimulant, nervine a duševní restaurátor, žaludeční a předkrm a jaterní tonikum Nicméně, pokud se použije příliš mnoho vnitřně má opačný účinek a je jedovatý

Není nad překlad taťky Googla, že?

1.2.2020 07:47
Michal_Vajcochovič

XXX.XXX.96.66

Resim stejny problem. Chci slepkam oplotit cast dvora a nasadit jim tam travu. Nedelam si ovsem iluze ze by jim travnik odolal. Tak koukam co bych tam dal aby to tak lehce nerozhraby. Nejaky zatravnovaky nebo neco takoveho.

1.2.2020 07:58
petraodlesa

XXX.XXX.240.32

Někde jsem četla, že když dáte slepice na půl hodiny na trávník, tak jen zobou trávu a nehrabou. Švagr měl slípky vždycky v malém výběhu bez trávy a denně je "pásl" na příkopě. Někdo trávu řeší tak, že jim nasype čerstvou že sekačky. Pipky trávu potřebují.

Ale v tom překladu je doporučení ohledně česneku... jednou týdně do žrádla. Kdo dáváte?

Vždycky si vzpomenu na Erbenovu báseň Štědrý večer... známe to:Hoj ty štědrý večere,ty tajemný svátku....KOHOUTOVI ČESNEKU, HRACHU JEHO DRUŽCE 😉

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

6.4.2022 14:42
LípaSY

XXX.XXX.1.54

beginner napsal(a):
Také se s tímto problémem potýkám. Nejde jen o hrabání slepic, ale o rychlý růst oždíbané trávy a sílu trávy prorůst i vrstvou trusu. Nejodolnější mají být golfové směsi. Nyní zkouším trávníky Wolf Garten.
http://www.wolfgartennaradi.cz/wolfgartennaradi/eshop/13-1-Travni-osiva/0/5/285-System-TURBO-WOLF-Garten-L-RE-10

Dobrý den. A jak se to po letech osvědčilo? Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík